22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Locked
LBVIEW

#76 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by LBVIEW »

Tessaract wrote:
LBVIEW wrote: Cuj ti samo ovog delegata,po tebi ispada da se genocid ne planira nego se desava onako spontano. :-)
Џаба ти планови ако немаш могућности да планове спроведеш. Као што можемо видети, овај форум је пун разноразних планера. Срећом, посојање Српске њихове планове задржава на нивоу маштања по форумима. Једном је допуштено планерима да планове остваре. Не сме се поновити иста грешка.
Znaci, Bosnjaci imaju plan ali nemaju mogucnosti, inace bi iz ovih stopa isti sproveli u djelo? :-) I to kaze pripadnik naroda cija kompletna politicka i vojna vrhuska sjedi na optuzenickoj klupi za udruzeni zlocinacki poduhvat i genocid. :-)
BHCluster

#77 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:
Tessaract wrote:
LBVIEW wrote: Cuj ti samo ovog delegata,po tebi ispada da se genocid ne planira nego se desava onako spontano. :-)
Џаба ти планови ако немаш могућности да планове спроведеш. Као што можемо видети, овај форум је пун разноразних планера. Срећом, посојање Српске њихове планове задржава на нивоу маштања по форумима. Једном је допуштено планерима да планове остваре. Не сме се поновити иста грешка.
Znaci, Bosnjaci imaju plan ali nemaju mogucnosti, inace bi iz ovih stopa isti sproveli u djelo? :-) I to kaze pripadnik naroda cija kompletna politicka i vojna vrhuska sjedi na optuzenickoj klupi za udruzeni zlocinacki poduhvat i genocid. :-)
:thumbup:
Sada ce krenuti ubacivati u miks Jasenovac kao sto je na drugoj teme ali je tamo bio bitch slapped.
Tessaract

#78 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Tessaract »

LBVIEW wrote: Znaci, Bosnjaci imaju plan ali nemaju mogucnosti, inace bi iz ovih stopa isti sproveli u djelo? :-) I to kaze pripadnik naroda cija kompletna politicka i vojna vrhuska sjedi na optuzenickoj klupi za udruzeni zlocinacki poduhvat i genocid. :-)
Опет ти са расистичким теоријама о злочиначким народима. Ако си такав расиста на форуму, могу замислити какав би био да имаш власт над тим "злочиначким" народом. И Хића је имао сличне теорије. И све је остало на теорији, док није дошао на власт. Срећом, постојање Српске те твоје теорије задржава само на нивоу теорије.
Steely Dan

#79 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

Pricati sa Ovakivim tipovima je identicno da Jevrej sa nacistima ulazi u raspravu sta i kako je bilo . Zene u crnom Natasa K i Srdja Popovic , Bogdnaovic ...lukovic to su ljudi koji su jasno i glasno osudili srpski fasizam i genocid nad bih muslimanima . Sa njima takodje nemas sta pricati jer znaju bolje i vise od tebe . Sa drugim Srbima sa Srbima koji nisu kao ovi ne treba uopce razgovarati . Spremili genocid u srpskoj akademiji u Kardjordjevu na silnim sastanicima tudjmnaovih i slobinih izaslanika , opkolili Saraejvo ukopali i poceli rad identicno kao i nacisti . dolazili u kuce , silovali odvodili , premlacivali klali , izivljvali se van svake pameti . To su monstrumi . I sad tu nesto raspraljavati sa takvim likovima . Pogledaj samo ovog sto cirilicom pise . Izvrce tudje rijeci , okrece ih naglvacke ..jednostavno parodija , jednostavno se zajebava . Niti je njemu do rasprave niti se sta tu ima raspravljati . Kada bilo pravde u zatvoru bilo toliko Srba da bi pali na cifru manju od Crnogoraca .
Mozda bi ih bilo koliko i stanovnika Lihtenstajna . sve drugo dozivotni zatvor za genocid ili podrzavnje genocida .
Steely Dan

#80 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

Tessaract wrote:
LBVIEW wrote: Znaci, Bosnjaci imaju plan ali nemaju mogucnosti, inace bi iz ovih stopa isti sproveli u djelo? :-) I to kaze pripadnik naroda cija kompletna politicka i vojna vrhuska sjedi na optuzenickoj klupi za udruzeni zlocinacki poduhvat i genocid. :-)
Опет ти са расистичким теоријама о злочиначким народима. Ако си такав расиста на форуму, могу замислити какав би био да имаш власт над тим "злочиначким" народом. И Хића је имао сличне теорије. И све је остало на теорији, док није дошао на власт. Срећом, постојање Српске те твоје теорије задржава само на нивоу теорије.
:lol: :lol: Evo ga bez brade , kao i Seselj . Samo opet izvrce . Hitler je tvoj ( Milosevic , Kardjic , Mladic , Cosic , Beckovic ) imate hiljade Hitlera . hitler stanuje u tvom sokaku . Cetnici su nacisti a bih muslimani su jevreji . Kapis salonac .
BHCluster

#81 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

Image
Срдачне честитке

Темељи Ентитета Републике Српске
  • Пљачке
  • Силовања
  • Сксуално ропство
  • Убиства
  • Концентрациони логор
  • Терорисање
  • Етничко чишћење
  • Масовне егзекуције
  • Масовне гробнице
  • Удружени злочиначки подухвати
  • ...
  • Геноцид
Листа аутентични Српски јунака
Помоз' Бог јунаци!
Sezam

#82 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Sezam »

Martinez_ wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ja ne razumijem ove Bosnjake (ukoliko su uistinu Bosnjaci) zasto se naglabate sa saloncima, tu nema vise sta da se pojasnjava i razglaba. Dok se vi raspravljate oni planiraju vec nove genocide, crtaju karte, planiraju i prave nova snajperska gnijezda oko gradova itd. Pa zar vi niste nista naucili od 92 godine!? Upisite se u streljacki planinarski klub, bicete zdraviji a i na vrijeme ce te uociti pripreme neprijatelja! Ja kad sam pricao ljudima u gradu sta se sve kopa po brdima oko Sarajeva, vecina je govrila hajd bolan ne budali, zajebani smo mi, ja dizem bendz 200 kila, vidis nas kako smo nabildani i bla blaaaa., a papci sa Pala nas naguzise ko najvece levate. Dakle, radite kao da ce 100 godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra poceti rat, ovo jedino vazi za nas i nista drugo!!!!!
Pored oruzja, ja imam zalihu hrane za godinu dana koju stalno obnavljam po pitanju roka trajanja, a to bi svi trebali da svi imamo. Jedino mozemo opstati ukoliko se budemo ugledali na Jevreje, svi znamo da su imali istu sudbinu kao mi, a gledajte ih danas, niko im ne moze opepelit!
Oni planiraju ratove a ti praviš zalihe oružja.

Dobar, dobar :mrgreen:
Dok god Srbi ne odustanu od velikosrpke strategije znaci da planiraju ratove. Pretpostavljam da moras biti NEsrb da to shvatis.
hizo ramidovic

#83 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by hizo ramidovic »

Tessaract wrote:
hahahha....pa rs postoji zahvaljujuci upravo teorijama slicnim hicinim, koje su, nazalost, sprovedene u djelo. a nekim od tih teoreticara, planera i egzekutora se sudi ili im je vec presudjeno.
kako lijepo sam sebe pobijas i ukopavas....jes' te krenulo...
Sezam

#84 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Sezam »

Tessaract wrote:
Ko zna? Mozda bi zavrsio kao osvjedoceni poticatelj genocida Aleksandar Vucic, danas kojot u jagnjecem gunju, jednom rijecju - mirotvorac.
fim1

#85 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by fim1 »

Paranoid wrote:
DoZeN wrote:Oni koji su protiv RS treba da se zapitaju ko ce davati penzije invalidima VRS i porodicima poginulih boraca? ha?
Ako vi postujete Zajku sa Zuci,Hajru Kapetana sa Teocaka,Izeta Nanica,imaju i Srbi svoje heroje itd.
Ne razumijete? Zato sto necete da razumijete,nece ni oni vas...sto je razumljivo jer je bio rat.a ne ljubavni film.
Ali cete da zivite sa onima koji su bili sa one strane linije zauvjek
Invalidnine u eresu su toliko mizerne i kreću se od 30 KM (X grupa) do 180 KM (V grupa). Ništa veće nisu ni penzije, a za Božić ih nisu ni dobili.

Što se tiče "heroja" četniteta, zna se ko su i šta su radili i pod čijom zastavom, a ljude poput Zajke, Hajre i Nanića koje si naveo su bili istinski branioci BiH. Zamisli da postaviš pitanje u susjednoj Hrvatskoj tipa "šta je sa herojima SAO Krajine"?

Na kraju... Oni koji su bili na ratnim razgraničenjima danas bolje komuniciraju, nego oni koji ih predstavljaju. Tako da bi se rješenje koje bi se donijelo na nivou BiH za borce iz eresa, bi u konačnici bilo daleko bolje od ovog što imaju danas i što im daje PreCednik..
a zasto lazes invalidnine i penzije imaju porodice poginulih boraca,,zene,ili roditelji,,tacnije zove se penzija i ivalidnina dobija se u razmaku od 15 dana i iznose 300 i 350 km ,znaci mjesecino dobijaju po 650 km,,ako su nositelji roditelji,ako poginuli borac nije imao zenu ili dijete,jedan roditelji prime penziju drugi ivalidninu,,al nebitno,na svakakog poginulog borca rs izdvaja 650 km mjesecino..
Last edited by fim1 on 09/01/2014 12:26, edited 1 time in total.
Martinez_

#86 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Martinez_ »

Sezam wrote:
Martinez_ wrote:
Hadzi Lojo wrote:Ja ne razumijem ove Bosnjake (ukoliko su uistinu Bosnjaci) zasto se naglabate sa saloncima, tu nema vise sta da se pojasnjava i razglaba. Dok se vi raspravljate oni planiraju vec nove genocide, crtaju karte, planiraju i prave nova snajperska gnijezda oko gradova itd. Pa zar vi niste nista naucili od 92 godine!? Upisite se u streljacki planinarski klub, bicete zdraviji a i na vrijeme ce te uociti pripreme neprijatelja! Ja kad sam pricao ljudima u gradu sta se sve kopa po brdima oko Sarajeva, vecina je govrila hajd bolan ne budali, zajebani smo mi, ja dizem bendz 200 kila, vidis nas kako smo nabildani i bla blaaaa., a papci sa Pala nas naguzise ko najvece levate. Dakle, radite kao da ce 100 godina biti mir a spremajte se kao da ce sutra poceti rat, ovo jedino vazi za nas i nista drugo!!!!!
Pored oruzja, ja imam zalihu hrane za godinu dana koju stalno obnavljam po pitanju roka trajanja, a to bi svi trebali da svi imamo. Jedino mozemo opstati ukoliko se budemo ugledali na Jevreje, svi znamo da su imali istu sudbinu kao mi, a gledajte ih danas, niko im ne moze opepelit!
Oni planiraju ratove a ti praviš zalihe oružja.

Dobar, dobar :mrgreen:
Dok god Srbi ne odustanu od velikosrpke strategije znaci da planiraju ratove. Pretpostavljam da moras biti NEsrb da to shvatis.
Jeste, (ne)shvatanje toga je u genetskim kodovima upisano

Činjenica je da mnogi na ovom forumu priželjkuju revanš, i merkaju pravu priliku za isti.
fim1

#87 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by fim1 »

_BataZiv_0809 wrote:Pa i Amerika je nastala na genocidu nad domorodačkim stanovništvom, pa evo, koliko vidim, dobro im ide. Dakle ta teza da nešto što je nastalo na genocidu ne može opstati ne stoji. Cijela Evropa je nastala na strašnim pokoljima i divljačkim zločinima širom nekadašnjih kolonijalnih posjeda, pa nikom ništa.... Manimo se šuplje.

Rješenje za bosanski Gordijski čvor ne postoji. Barem ja ne vidim novog Alkesandra Makedonskog koji bi imao dovoljno odvažnosti, snage i mudrosti da ga presiječe. Mislim da je konačno vrijeme da se prestanemo baviti nacionalnim pitanjima, a počnemo egzistencijalnim. Ovaj sistem ne valja i teško ga se može promijeniti i na izborima. Da li je revolucija relana? Mislim da nije. Šta nam preostaje? Preostaje nam plivati u sistemu takav kakav jeste i sebi i svojoj porodici pokušati obezbijediti egzistenciju. Da danas ukinu RS, vrate ljiljane na zastavu, promijene ustav tako da imamo jednog predsjednika... itd, da li bi to povećalo plate, penzije, ukinulo korupciju, pobijedilo kriminal? Da li bismo išta bolje živjeli? Moralna satisfakcija se ne jede.
ma pusti ih brate,,to su djecija pisanje,,nastalo na genocidu,,cuj na genocidu,,pa ko je pocinio genocid ne postoji kolektivna odgovornost,,rs je realnost upravo zbog ovoga ljudi iz federacije i rs se ni po jednom pitanju ne slazu,,a to nastalo na genocidu pa neka se zale aliji,americi,rusiji,francuskoj,britaniji,najvecim svjeskim silama koji su stavili potpis na rs..ja ne mogu da vjerujem da jos neko ima iluzije da ce se rs ukiniti,,
Steely Dan

#88 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

Nasa zemlja je okupirana i oslobadjanje zemlje od okupatora nije nikakv revans nego zadatak i obaveza svake zemlje odnosno njenih patriota , na svijetu .
Steely Dan

#89 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Steely Dan »

fim1 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa i Amerika je nastala na genocidu nad domorodačkim stanovništvom, pa evo, koliko vidim, dobro im ide. Dakle ta teza da nešto što je nastalo na genocidu ne može opstati ne stoji. Cijela Evropa je nastala na strašnim pokoljima i divljačkim zločinima širom nekadašnjih kolonijalnih posjeda, pa nikom ništa.... Manimo se šuplje.

Rješenje za bosanski Gordijski čvor ne postoji. Barem ja ne vidim novog Alkesandra Makedonskog koji bi imao dovoljno odvažnosti, snage i mudrosti da ga presiječe. Mislim da je konačno vrijeme da se prestanemo baviti nacionalnim pitanjima, a počnemo egzistencijalnim. Ovaj sistem ne valja i teško ga se može promijeniti i na izborima. Da li je revolucija relana? Mislim da nije. Šta nam preostaje? Preostaje nam plivati u sistemu takav kakav jeste i sebi i svojoj porodici pokušati obezbijediti egzistenciju. Da danas ukinu RS, vrate ljiljane na zastavu, promijene ustav tako da imamo jednog predsjednika... itd, da li bi to povećalo plate, penzije, ukinulo korupciju, pobijedilo kriminal? Da li bismo išta bolje živjeli? Moralna satisfakcija se ne jede.
ma pusti ih brate,,to su djecija pisanje,,nastalo na genocidu,,cuj na genocidu,,pa ko je pocinio genocid ne postoji kolektivna odgovornost,,rs je realnost upravo zbog ovoga ljudi iz federacije i rs se ni po jednom pitanju ne slazu,,a to nastalo na genocidu pa neka se zale aliji,americi,rusiji,francuskoj,britaniji,najvecim svjeskim silama koji su stavili potpis na rs..ja ne mogu da vjerujem da jos neko ima iluzije da ce se rs ukiniti,,
Radovanu Karadjicu skinuli lisice danas pa moze da tipka
Paranoid

#90 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Paranoid »

fim1 wrote:
Paranoid wrote:
DoZeN wrote:Oni koji su protiv RS treba da se zapitaju ko ce davati penzije invalidima VRS i porodicima poginulih boraca? ha?
Ako vi postujete Zajku sa Zuci,Hajru Kapetana sa Teocaka,Izeta Nanica,imaju i Srbi svoje heroje itd.
Ne razumijete? Zato sto necete da razumijete,nece ni oni vas...sto je razumljivo jer je bio rat.a ne ljubavni film.
Ali cete da zivite sa onima koji su bili sa one strane linije zauvjek
Invalidnine u eresu su toliko mizerne i kreću se od 30 KM (X grupa) do 180 KM (V grupa). Ništa veće nisu ni penzije, a za Božić ih nisu ni dobili.

Što se tiče "heroja" četniteta, zna se ko su i šta su radili i pod čijom zastavom, a ljude poput Zajke, Hajre i Nanića koje si naveo su bili istinski branioci BiH. Zamisli da postaviš pitanje u susjednoj Hrvatskoj tipa "šta je sa herojima SAO Krajine"?

Na kraju... Oni koji su bili na ratnim razgraničenjima danas bolje komuniciraju, nego oni koji ih predstavljaju. Tako da bi se rješenje koje bi se donijelo na nivou BiH za borce iz eresa, bi u konačnici bilo daleko bolje od ovog što imaju danas i što im daje PreCednik..
a zasto lazes invalidnine i penzije imaju porodice poginulih boraca,,zene,ili roditelji,,tacnije zove se penzija i ivalidnina dobija se u razmaku od mjesec dana i iznose 300 i 350 km ,znaci mjesecino dobijaju po 650 km,,ako su nositelji roditelji,ako poginuli borac nije imao zenu ili dijete,jedan roditelji prime penziju drugi ivalidninu,,al nebitno,na svakakog poginulog borca rs izdvaja 650 km mjesecino..
Image

http://www.capital.ba/povecati-osnovicu ... -10-odsto/

Razumijem tvoju zajapurenost da nešto napišeš, ali ubuduće se malo informiši prije bilo šta napišeš.

Naveo sam podatke V i X (pete i desete) grupe koji su najjbrojniji i koji čine 90% uživalaca boračkih naknada.
Sinapsa

#91 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Sinapsa »

Tessaract wrote:
Sreca pa bijase preventivni genocid...a na ove rasiste ne obracaj paznju
Sinapsa

#92 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Sinapsa »

Sezam wrote:
Tessaract wrote:
Ko zna? Mozda bi zavrsio kao osvjedoceni poticatelj genocida Aleksandar Vucic, danas kojot u jagnjecem gunju, jednom rijecju - mirotvorac.
bio bi pacifista iz ubedjenje...
LBVIEW

#93 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by LBVIEW »

Tessaract wrote:
Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivati. :zzzz:
Tessaract

#94 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Tessaract »

hizo ramidovic wrote:
Tessaract wrote:
hahahha....pa rs postoji zahvaljujuci upravo teorijama slicnim hicinim, koje su, nazalost, sprovedene u djelo. a nekim od tih teoreticara, planera i egzekutora se sudi ili im je vec presudjeno.
kako lijepo sam sebe pobijas i ukopavas....jes' te krenulo...
Не знам захваљујући чему постоји, али знам зашто постоји ... да би спречила геноцид над Србима који многи овде прижељкују. Имаш ли нешто против тога?
LBVIEW wrote:
Zlocinacka vrhuska, i politicka i vojna, jedina koja je nakon II Svjetskog rata osudena za genocid, sve lipo pise u presudama Tribunala, a ti nastaviti spinovati i petljati, zar se sto drugo moglo ocekivati. :zzzz:
Заборављаш да споменеш шта правна тековина цивилизованог света спомиње, а то је да је сваки злочин дело појединаца, а не народа што обара твоју расистичку теорију. И сам си споменуо да су осуђени појединци из врхушке, а не цео народ. Тако да ће пре бити да ти спинујеш и побијаш сам себе.
Paranoid

#95 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Paranoid »

Ne postoji "priželjkivanje" genocida, to je u glavama onih koji su genocid činili...strah od odmazde je opravdan. Medjutim, radi se o nastojanju oslobadjanja čovjeka od apartheida koji vlada u šumskoj.

...a kako može da fukcioniše teritorija izgradjena na genocidu osim apartheidom..
fim1

#96 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by fim1 »

Steely Dan wrote:Nasa zemlja je okupirana i oslobadjanje zemlje od okupatora nije nikakv revans nego zadatak i obaveza svake zemlje odnosno njenih patriota , na svijetu .
tvoja zemlja nije moja zemlja,,a moja zemlja nije tvoja,,drzi se svoga dijela..
fim1

#97 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by fim1 »

Paranoid
ti o cemu pises je za zive borce koji imaju vise od 60 godina ,,rs ima 28 hiljada boraca,i za njihove porodice svaki mjesec izdvaja po 650 km,,nema razloga da te neko laze,tako je..
Tessaract

#98 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Tessaract »

Paranoid wrote:Ne postoji "priželjkivanje" genocida, to je u glavama onih koji su genocid činili...strah od odmazde je opravdan. Medjutim, radi se o nastojanju oslobadjanja čovjeka od apartheida koji vlada u šumskoj.

...a kako može da fukcioniše teritorija izgradjena na genocidu osim apartheidom..
Колико је мени познато, сви грађани Српске имају једнако право гласа. Где ту видиш апартхејд?
Basvod

#99 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

Martinez_ wrote:
Činjenica je da mnogi na ovom forumu priželjkuju revanš, i merkaju pravu priliku za isti.
Jedno su zelje a drugo mogucnosti.
seln

#100 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by seln »

Tessaract wrote:
Paranoid wrote:Ne postoji "priželjkivanje" genocida, to je u glavama onih koji su genocid činili...strah od odmazde je opravdan. Medjutim, radi se o nastojanju oslobadjanja čovjeka od apartheida koji vlada u šumskoj.

Колико је мени познато, сви грађани Српске имају једнако право гласа. Где ту видиш апартхејд?
Da,da...pokoljemo, protjeramo, spalimo...uvedemo svetog savu u svaku halu na teritoriji genocidije...i onda za inih par procenata koji su preostali kazemo "eto, imate pravo glasa kao i mi".

Dokle cemo morati trpiti cetnicke trolove?
Locked