22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Locked
nosara

#151 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by nosara »

Basvod wrote:
nosara wrote:
Martinez_ wrote:
Ovde uopšte nije bitno hoće li brak preživeti već kome kuća ostaje. Niko nikog niti voli niti želi u tom trouglu, to je evidentno.
To je budalastina... Spin... Zive u drzavi cije zakone postuju, ni vise ni manje...

Jel' to Srbija obljubljena od svih svojih gradjana...? I kome je to uopste vazno...?
U Srbiji nije vazno jer su tamo oni koji ne vole Srbiju na margini drustva.
A u BiH je vazno jer oni koji je vole i oni koji je ne vole, moraju da se dogovaraju.
Potpuno isto... A ako aludiras na posebnost RS-a zbog teritorijalne "zaokruzenosti", to ti ide u paketu sa BiH u ovim granicama... Potpisao alija i ostalih 40 razbojnika... Da je drugacije, odavno bi razlaz dosao u obzir...

Jedino ako neki sarajevski lumeni ne pristanu na Dejton II... Onda je to druga prica...
nosara

#152 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by nosara »

dci driver wrote:
and wrote:
dci driver wrote:Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da preko milion stanovnika ove zemlje nju ne doživljava kao svoju?!

Stavite se u situaciju da vas roditelji (USA, EU) ožene/udaju za nekoga koga uopšte ne volite, ne doživljavate i slično, zatim odete na sud da se razvedete i tamo vam kažu da treba malo da se potrudite da zavolite partnera bez obzira što vam on stalno govori da ste mu ogavni. Treba li dalje?!

Svima kojima je ovo prirodno želim ovakav brak pa se čujemo za par godina da razmjenimo mišljenja...
hoćeš da kažeš da preko milion ljudi treba napustiti zemlju koju ne voli?

Mnogi u RS BiH ne smatraju svojom zemljom pa ne mora niti metar maknuti da napusti tu državu.
Nije mi jasno zašto bi se neki sarajlija osjećao loše jer npr. Donja Gradina više nije u sklopu BiH, ionako nikada tamo ne bi odveo svoju djecu...

Sve i da se rastave, obje (ili tri) nove države bi bile lakrdija svaka za sebe, ali makar bi bilo manje mržnje.
Aha... Pod uslovom da se svi sloze, ali nesto sumnjam da bi ti tada RS ostala ovolika i ovakva... :wink:

Mozda bi bilo bolje ne cackat mecku...!? :?
BHCluster

#153 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

kockica_kockica wrote:
Ja nista nisam izjednacila...
Ja sam bila zatocena 4 godine u gradu, i svakodnevno trpila granatiranja, bila ranjena i izgubila svoje najmilije...
Ja sam sestra borca Armije BiH... koji je jasao po planinama i brdima od svoje 17-te godine...
Ali ja sam krenula dalje... I moj brat je krenuo dalje.. I ne ocekuje puno od drzave jer mu nije drzava nista dala za sve one neprospavane noci, smrznute prste na rukama i nogama, gladovanja i nocne more...
Vise nije 92 ni 93 a bome ni 94-ta....
Oni koji su nam sve to zakuhali nema ih jer su umrli ili su u zatvoru sa boljim tretmanom nego 70% stanovnistava u BiH... umrli i zivi ostavili su svoje sljedbenike koji nas svakodnevno guz. kako stignu, jer dok se mi mrzimo oni se bogate....

I da sjeme im se zatrlo svima koji su nas doveli u situaciju u kojoj smo sada...I zivo me boli za datume raznih republika i drzava ... Ja se sjecam datuma od kada nemam ni oca ni mater jer ih je rat odnio...

Hajd sad zdravo...
Ostala u svome gradu na svome odlicno, a stacemo sa onima koji to nisu mogli ili sto su se vratili na svoje i gledaju se oci u oci sa onima sto su ih protjerali, ubili nekoga itd? Njih ko jebe neka to prihvate i neka slave dan genocidnog entiteta, i neka gledaju kako im i masovni grobnica otkopavaju najmilije 20 godina poslje rata. Da bi svima nama bilo bolje potrbna je istina, pravda pa onda idemo dalje. Ali ti nisi nista usporedjivala, ujo vuk magarca, bratstvo i jedinstvo, ko nas bre zavadi...
Basvod

#154 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

Paranoid wrote:
PS: Tebi Basvude naravno da odgovara izjednačavanje jer time se osjećaš manje odgovornim, ali jako je malo onih koji će kraj patnje kroz koju su prošli prouzrokovanu od četnika pružiti ti ruku i reći "u redu je".. ja bi prije svoju odsjeko nego pružio, a svojoj djeci svaki dan nastojim objasniti ko su oni koji danas slave dan genocida...
Naravno, pa to sam i napisao. Ista stvar je i na srpskoj strani, malo je onih koji se mogu odmakniti sa strane i razumno posmatrati svijet oko sebe. Sto je obzirom na stradanja koja smo uzrokovali jedni drugima i logicno. Jako je malo porodica koje nisu izgubile svoje najmilije zbog jednih, drugih i trecih. I na srpskoj i hrvatskoj strani Paranoid. Da li je sin izgubio oca, brat izgubio brata ili majka sina u genocidu ili na liniji... majci je svejedno. Hagu nije ali majci, sinu i bratu jeste i oni to nece ni zaboraviti niti oprostiti, ber vecina nece i ne moze.
BHCluster

#155 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

dci driver wrote:Zar je toliko teško prihvatiti činjenicu da preko milion stanovnika ove zemlje nju ne doživljava kao svoju?!

Stavite se u situaciju da vas roditelji (USA, EU) ožene/udaju za nekoga koga uopšte ne volite, ne doživljavate i slično, zatim odete na sud da se razvedete i tamo vam kažu da treba malo da se potrudite da zavolite partnera bez obzira što vam on stalno govori da ste mu ogavni. Treba li dalje?!

Svima kojima je ovo prirodno želim ovakav brak pa se čujemo za par godina da razmjenimo mišljenja...
Pa valjda odes onda onome ko ti je bolji, kao naprimjer ono kada su Srbi napustili Hrvatsku. Orgijali dokad su mogli i onda traktorijada.
and

#156 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by and »

dci driver wrote:
and wrote:

hoćeš da kažeš da preko milion ljudi treba napustiti zemlju koju ne voli?

Mnogi u RS BiH ne smatraju svojom zemljom pa ne mora niti metar maknuti da napusti tu državu.
Nije mi jasno zašto bi se neki sarajlija osjećao loše jer npr. Donja Gradina više nije u sklopu BiH, ionako nikada tamo ne bi odveo svoju djecu...

Sve i da se rastave, obje (ili tri) nove države bi bile lakrdija svaka za sebe, ali makar bi bilo manje mržnje.
pa kad si već brižan i praktičan,ako biramo između 2 modela,"hrvatski"i "kosovski" u "hrvatskom"modelu ima manje mržnje :mrgreen:
BHCluster

#157 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

Martinez_ wrote:

Ovde uopšte nije bitno hoće li brak preživeti već kome kuća ostaje. Niko nikog niti voli niti želi u tom trouglu, to je evidentno.
Nisu voljeli ni u Hrvatskoj pa odose.
Basvod

#158 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

nosara wrote:
Basvod wrote:
nosara wrote:
To je budalastina... Spin... Zive u drzavi cije zakone postuju, ni vise ni manje...

Jel' to Srbija obljubljena od svih svojih gradjana...? I kome je to uopste vazno...?
U Srbiji nije vazno jer su tamo oni koji ne vole Srbiju na margini drustva.
A u BiH je vazno jer oni koji je vole i oni koji je ne vole, moraju da se dogovaraju.
Potpuno isto... A ako aludiras na posebnost RS-a zbog teritorijalne "zaokruzenosti", to ti ide u paketu sa BiH u ovim granicama... Potpisao alija i ostalih 40 razbojnika... Da je drugacije, odavno bi razlaz dosao u obzir...

Jedino ako neki sarajevski lumeni ne pristanu na Dejton II... Onda je to druga prica...
Aludiram na posebnost sistema odlucivanja u BiH.
suncokret10

#159 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by suncokret10 »

Basvod wrote:
Paranoid wrote:
PS: Tebi Basvude naravno da odgovara izjednačavanje jer time se osjećaš manje odgovornim, ali jako je malo onih koji će kraj patnje kroz koju su prošli prouzrokovanu od četnika pružiti ti ruku i reći "u redu je".. ja bi prije svoju odsjeko nego pružio, a svojoj djeci svaki dan nastojim objasniti ko su oni koji danas slave dan genocida...
Naravno, pa to sam i napisao. Ista stvar je i na srpskoj strani, malo je onih koji se mogu odmakniti sa strane i razumno posmatrati svijet oko sebe. Sto je obzirom na stradanja koja smo uzrokovali jedni drugima i logicno. Jako je malo porodica koje nisu izgubile svoje najmilije zbog jednih, drugih i trecih. I na srpskoj i hrvatskoj strani Paranoid. Da li je sin izgubio oca, brat izgubio brata ili majka sina u genocidu ili na liniji... majci je svejedno. Hagu nije ali majci, sinu i bratu jeste i oni to nece ni zaboraviti niti oprostiti, ber vecina nece i ne moze.
šta neće oprostiti, što joj se sin pošao u koljačinu pa ga neko zvekno među rogove? ta majka očigledno ima problema sa poimanjem stvarnosti.
suncokret10

#160 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by suncokret10 »

dupli
Last edited by suncokret10 on 09/01/2014 15:43, edited 1 time in total.
BHCluster

#161 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

Basvod wrote: Naravno, pa to sam i napisao. Ista stvar je i na srpskoj strani, malo je onih koji se mogu odmakniti sa strane i razumno posmatrati svijet oko sebe. Sto je obzirom na stradanja koja smo uzrokovali jedni drugima i logicno. Jako je malo porodica koje nisu izgubile svoje najmilije zbog jednih, drugih i trecih. I na srpskoj i hrvatskoj strani Paranoid. Da li je sin izgubio oca, brat izgubio brata ili majka sina u genocidu ili na liniji... majci je svejedno. Hagu nije ali majci, sinu i bratu jeste i oni to nece ni zaboraviti niti oprostiti, ber vecina nece i ne moze.
I sta onda prihavti sve te nezgode bez postizanja pravde za sve i sta onda?
Basvod

#162 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Basvod »

BHCluster wrote:
Martinez_ wrote:

Nisu voljeli ni u Hrvatskoj pa odose.
Pa da su Bosnjaci sposobni ili bili sposobni da protjeraju milion i po Srba i Hrvata ne bi danas uopste pricali o ovim temama.
dci driver

#163 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by dci driver »

Kockice, potpisujem svako tvoj slovo!
BHCluster

#164 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

Basvod wrote: Pa da su Bosnjaci sposobni ili bili sposobni da protjeraju milion i po Srba i Hrvata ne bi danas uopste pricali o ovim temama.
Neradi se o sposobnosu Bosnjaka, nego to je Modus operandi bas ovih drugi. ;-)
suncokret10

#165 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by suncokret10 »

Basvod wrote:[q

Pa da su Bosnjaci sposobni ili bili sposobni da protjeraju milion i po Srba i Hrvata ne bi danas uopste pricali o ovim temama.
šuti i udaraj se nogom u guzicu.

"Dobrica Ćosić u svojoj knjizi "Bosanski rat" opisao je ovako:
- Srpski narod je u agoniji zbog niza vojnih poraza i egzodusa, defetizama. Večeras javljaju da je i Banja Luka ugrožena. Ja dvije godine strahujem od poraza u Bosni. Republika Srpska je iscrpila svoje borilačke snage i nalazila se pred porazom. Srpski narod je dvadeseti vijek započeo oslobodilačkim ratovima s pobjedničkim ishodima, a dogodit će se da ovaj vijek okonča vojnim porazom od bosanskih muslimana i Hrvata. Ljuti Krajišnici su danas bijedni Krajišnici. Pokušavao sam bezuspješno da pronađem Mladića, on je u teškom psihičkom stanju. Nije izdržao poraze u zapadnoj Bosni."
nosara

#166 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by nosara »

Basvod wrote:
nosara wrote:

Aludiram na posebnost sistema odlucivanja u BiH.
To je kvaka koja samo prividno, zbog inertnosti, nesposobnosti i neorganizovanosti (lopovluka) Bosnjackih politicara, predstavlja adut RS.a, a ujedno je ogranicavajuci faktor...

Jedino ako ne mislis na "rahat patnju"...?
Paranoid

#167 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Paranoid »

Basvod wrote:
Da je bilo interneta 90tih pisalo bi se o ovome u još većem broju, a Srbe iz BiH niko ne želi protjerat osim onih koji negiraju BiH.

Sposobni smo bili da vas satjeramo u stanje seobe, a i danas smo u istom stanju. Naravno to treba započeti nečim...npr. secesijom...pa bujrum.
BHCluster

#168 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

SrpskaBanjaLuka wrote:Srebrenica mesto moje drago
Nikad u zivotu nisam bio tamo
Ali zato mesto mene nesto veze
Tamo muslimanu vrat se nozem reze

Za srbiju brate a s verom u boga
Srebrenica mjesto ponosa Srpskoga
Zbog srpskog junaka naseg Radovana
Tamo braco vise nema muslimana
Bajonetom svojim Klao ih je glatko
Jel samo je jedan Djeneral Mladic Ratko

Zato braca Srbi ima ime Slave
Nevernicke Turske odsekli su glave

Sedam hiljada ili malo vise
Odza Tamo braco vise i nerice
Srusilismo njihove dzamije i kule
Zavili u crno sve njihove bule

Nosi nosi Drino kosti muslimana
ponosni su nasi preci sada zemlja slama

KAD UDARE STREBEVICA VUCI
KO SU SRBI UPAMTICE TURCI
KAD UDARESRBI SA SVIH STRANA
NECE VISE BITI MUSLIMANA

Ovo vam je kazna sto izdali ste rod
Prodali ste krst kaznio vas Bog
Poturice odvratne od turka ste gori
Kolji Ratko kolji i sve ih pogori

Mudze vasa zemlja nije bosna nego turska
a bosna je bila i ostace srpska

Konacno i srbinu sunce ce da sine
sudit ce vam cetnici s obje strane Drine

Dzaba vam arapi i mudzahedini
i oni ko vi zavrsit ce u Drini
Cujete li balije crno vam se pise
sad vam ni hrvati ne pomazu vise

Oj Raso i Ratko hodite svom rodu
Predali ste Srebrenicu srpskome narodu

Nosi nosi Drino muslimanske kosti
Sta je bilo bilo je Bog ce da oprosti

:thumbup:
Potvrda stigla pametnom dosta!
amebr

#169 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by amebr »

SrpskaBanjaLuka wrote:Srebrenica mesto moje drago
Nikad u zivotu nisam bio tamo
Ali zato mesto mene nesto veze
Tamo muslimanu vrat se nozem reze

Za srbiju brate a s verom u boga
Srebrenica mjesto ponosa Srpskoga
Zbog srpskog junaka naseg Radovana
Tamo braco vise nema muslimana
Bajonetom svojim Klao ih je glatko
Jel samo je jedan Djeneral Mladic Ratko

Zato braca Srbi ima ime Slave
Nevernicke Turske odsekli su glave

Sedam hiljada ili malo vise
Odza Tamo braco vise i nerice
Srusilismo njihove dzamije i kule
Zavili u crno sve njihove bule

Nosi nosi Drino kosti muslimana
ponosni su nasi preci sada zemlja slama

KAD UDARE STREBEVICA VUCI
KO SU SRBI UPAMTICE TURCI
KAD UDARESRBI SA SVIH STRANA
NECE VISE BITI MUSLIMANA

Ovo vam je kazna sto izdali ste rod
Prodali ste krst kaznio vas Bog
Poturice odvratne od turka ste gori
Kolji Ratko kolji i sve ih pogori

Mudze vasa zemlja nije bosna nego turska
a bosna je bila i ostace srpska

Konacno i srbinu sunce ce da sine
sudit ce vam cetnici s obje strane Drine

Dzaba vam arapi i mudzahedini
i oni ko vi zavrsit ce u Drini
Cujete li balije crno vam se pise
sad vam ni hrvati ne pomazu vise

Oj Raso i Ratko hodite svom rodu
Predali ste Srebrenicu srpskome narodu

Nosi nosi Drino muslimanske kosti
Sta je bilo bilo je Bog ce da oprosti

I je l' ti drago što si ovo napisao??
Paranoid

#170 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by Paranoid »

..i onda Basvudu treba dodatno objašnjenje...fakat su sa greškom.
suncokret10

#171 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by suncokret10 »

Paranoid wrote:..i onda Basvudu treba dodatno objašnjenje...fakat su sa greškom.
malo je reći
nosara

#172 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by nosara »

Vi sto citirate idiota, koja je svrha umnozavanja ove drkotine...?
BHCluster

#173 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by BHCluster »

nosara wrote:Vi sto citirate idiota, koja je svrha umnozavanja ove drkotine...?
Mozda da sve nije tako crno-бело izmedju onih koji slave dan tog entiteta i onih koji su protiv toga...
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#174 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by UltrasNaBaterije »

stvar je u tome da mi nismo nikakva Hrvatska, a ni Srbija, tako da reći nekom da ode sa svoje zemlje je nebuloza.

Ja ako imam svoju njivu, mogu je nazvat Bošnjačka njiva, ako nas Bošnjaka više ima njive, nazvaćemo je Bošnjački kraj. Više krajeva Bosanskih činiće Bosansku zemlju. Isto je i sa gradovima, šumama livadama. Ne možeš da zanemariš to. Ja kao član zajednice koja misli isto, valjda imam neka prava u ovom svijetu bolesne demokratije, tako imaju i oni. Kako su to stekli zar je vazno?? Kako se osjecaju protjerani iz Knina?

A što se tiče svih nacionalnih zemalja ovog svijeta, sve one su nastale na genocidu, zlocinima i protjerivanju, inače nebi ni bilo potrebe da se zovu nacionalne države. Samo što je Evropa kroz to prošla prije 200 godina, a mi smo prošli prije 20tak i kasnimo opasno. Prije ili kasnije zemlju i narod čine ljudi koji tu žive. Kada se etnički očisti neki prostor niko nece ni imati interesa tražiti neka bošnjačka ili hrvatska prava na teritoriji gdje oni ne žive. Tako da vi kvazi-patrioti koji hladite muda po Sarajevu, Travniku, Tuzli i Zenici nemojte sa serete o tome kako je BiH cjelovita država kad to nije. Izvoli pa se preseli u Zvornik, Bijeljinu ili Banjaluku pa onda pričaj o ljubavi. Prođi Dobojem, Gradiškom ili Trebinjem i nađi jednu stvar koja te podsjeća na BiH, komotno se proglasi arheologom. Za 2-3 generacije, Bošnjaci će tamo biti samo slovo na papiru, da su nekad i oni tu živjeli. Mada se ni Srbima dobro ne piše bilo gdje, gledajući demografske procjene.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#175 Re: 22 godine od formiranja genocidnog entiteta tzv. "RS"

Post by UltrasNaBaterije »

prijavite ovog balavog maloumnika da ga više Chmoljo banuje
Locked