21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
O'zone
Globalni moderator

#1951 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by O'zone »

zapporius wrote:
Chmoljo wrote:
Kikibombona wrote:
Spremnost nasih igraca nikada nije bila bog zna kakva. Genetika i ko zna sta jos.... Necemo mi nikada u tom segmentu biti Nijemci, Japanci, Cileanci i sta znam... Fizicka pripremljenost i snaga je nasa vjecita slabost.
čuj genetika za 90 minuta trčanja :roll:

možda očajne kondicione pripreme i trener koji nije u stanju natjerati igrače da ih odrade?
Pite, cevapi i bureci. Pa gledaj samo sta se jede u BiH, hljeb i meso. Salate i povrca nidje. Epigenetika.
Koji je to igrač koji je sinoć bio na terenu inače igrač premijer lige ili boravi toliko u Bosni da se ubija pitama, čevapima i burecima?

S druge strane hoćeš reći da neko ko igra godinama vani i ko ima mentore u ishrani (jer svaki ozbiljni klub ih ima) vuče genetsku grešku sa ovih prostora?

Auuuuuuuu....
Mali_Vuk

#1952 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

Zmijuga loma wrote:
shandrprcSA wrote: Image
Krivica za gol pola Spahićeva pola Bešićeva. Sramno je kako je ovdje Bešić ležerno trčkarao i ispratio ovaj Spahićev izlazak na bok umjesto da uđe u liniju odbrane (što inače DM radi kada stoper izađe sa svoje pozicije) i isprati Odemwingiea.

Trebao je biti u liniji sa Šunjićem još dok je Spahić bio skroz na boku.
Nije se smjelo desiti da pored tri naša igrača u 16 ovaj Odemwinigdje, il kako se već zove, ostane sam. I gledaj kako stravično izgleda i na ovom gifu ta naša lijeva strana. Koji propuh, bezdan :(

Ali sad je gotovo, šta bi bilo kad bi bilo. Idemo se podegenečit sa Iranom. Daleko od toga da je to nebitna utakmica. Za nas je i prevažna.
JThomas

#1953 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JThomas »

leo karan wrote:Ja ne znam gledate li vi ostale tekme s ovog WC-a?

Ima na turniru jos malih reprezentacija, pa smo vidjeli kako ginu.
Jel problem odigrat kao Australija ili Costa Rica?
Jeste li gledali njihove utakmice?
Kako se Hrvati bore?
Oni i ako ispadnu od Meksika, tu ce biti krvi do koljena.

Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje, za nedavanje 200% od sebe.

Mi smo se 7 dana kurcili porazom od Argentine, to mo mi.
Sad se vec pravi scenarij žrtve, na to smo jedino navikli i to nam je prirodno stanje.
A to sto smo odigrali ko pičke, i što smo uz raspali Kamerun najgora repka na turniru, to je manje bitno. To će se gurati pod tepih.

I ako me jos jednom neko pita, pa sta si ocekivao, da nisi mozda ocekivao da se plasiramo u polufinale...
Ili ako cujem floskulu, i ovo je uspjeh, mi smo mala zemlja. Ubit cu se odmah :twisted: :twisted:

Očekivao sam da igramo ko Australiju u najmanju ruku, Ekvador, Costa Rica...Jel to problem? Jel puno tražim?
nama je falilo muda i prije svega pameti, a ne tog famoznog zalaganja. trener kostarike je totalno nadmudrio jednog prandelija (a evo ja mu nisam upamtio ime), a šta je pape sinoć uradio? i bukvalno svaki igrač nam je i pojedinačno zakazao, možda bešić, šunjić i begović nisu.
AhmetShabo

#1954 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by AhmetShabo »

O'zone wrote:
Spremnost nasih igraca nikada nije bila bog zna kakva. Genetika i ko zna sta jos.... Necemo mi nikada u tom segmentu biti Nijemci, Japanci, Cileanci i sta znam... Fizicka pripremljenost i snaga je nasa vjecita slabost.
Pa jarane, kako mogu hrvati? srna trci ko da mu je 25, olic sa 900 godina trci ko hijena.
karanana

#1955 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by karanana »

Ja kad god u zmaj u hrasnom udjem, a udjem cesto, tamo u cosku sjede edin i mithat i ubijaju se cevapima i sudzukicama. To plata platu stize. U mm-u na piti non stop vidjam misketa, itd itd da ne pricam dalje koga sve vidjam po pitarama i cevabdzinicama
O'zone
Globalni moderator

#1956 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by O'zone »

faketowsky wrote:
O'zone wrote:
Pa jarane, kako mogu hrvati? srna trci ko da mu je 25, olic sa 900 godina trci ko hijena.
Jarane pogrešno si citirao.

Ovo je rekao tip koji tvrdi da smo genteski pojebani i da nismo sposobni da trčimo :lol:
leo karan

#1957 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

JThomas wrote:
leo karan wrote:Ja ne znam gledate li vi ostale tekme s ovog WC-a?

Ima na turniru jos malih reprezentacija, pa smo vidjeli kako ginu.
Jel problem odigrat kao Australija ili Costa Rica?
Jeste li gledali njihove utakmice?
Kako se Hrvati bore?
Oni i ako ispadnu od Meksika, tu ce biti krvi do koljena.

Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje, za nedavanje 200% od sebe.

Mi smo se 7 dana kurcili porazom od Argentine, to mo mi.
Sad se vec pravi scenarij žrtve, na to smo jedino navikli i to nam je prirodno stanje.
A to sto smo odigrali ko pičke, i što smo uz raspali Kamerun najgora repka na turniru, to je manje bitno. To će se gurati pod tepih.

I ako me jos jednom neko pita, pa sta si ocekivao, da nisi mozda ocekivao da se plasiramo u polufinale...
Ili ako cujem floskulu, i ovo je uspjeh, mi smo mala zemlja. Ubit cu se odmah :twisted: :twisted:

Očekivao sam da igramo ko Australiju u najmanju ruku, Ekvador, Costa Rica...Jel to problem? Jel puno tražim?
nama je falilo muda i prije svega pameti, a ne tog famoznog zalaganja. trener kostarike je totalno nadmudrio jednog prandelija (a evo ja mu nisam upamtio ime), a šta je pape sinoć uradio? i bukvalno svaki igrač nam je i pojedinačno zakazao, možda bešić, šunjić i begović nisu.
A vidiš koliko sam napaćen, da bih bio zadovoljan makar da su se zalagali...to bi se moglo svrstati pod MUDA.

a pamet, od toga sam davno digao ruke, sto se tice nase repke.
AhmetShabo

#1958 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by AhmetShabo »

O'zone wrote:
faketowsky wrote:
O'zone wrote:
Jarane pogrešno si citirao.

Ovo je rekao tip koji tvrdi da smo genteski pojebani i da nismo sposobni da trčimo :lol:
da greska moja izvinjavam se, kikibombona je ovo napisao..
Banksy

#1959 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Kikibombona wrote:
čuj genetika za 90 minuta trčanja :roll:

možda očajne kondicione pripreme i trener koji nije u stanju natjerati igrače da ih odrade?
Pobrkao je genetiku i mentalitet. Mentalitet da, sigurno.
Mantra koju je Sušić ponavljao prije utakmice: ''Dobro je i ako bude neriješeno'', sve govori o tom mentalitetu i onome što se iz njega samo i jedino može izroditi - slab, nesiguran, gubitnički, fatalistički, inferioran tim s osjećajem manje vrijednosti i sviješću da mu na tako velikom takmičenju i nije mjesto.
S takvim trenerom, takvom naglašeno izraženom demonstracijom mentaliteta i takvom igrom, nije moglo drugačije ni završiti.
Mustang1

#1960 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mustang1 »

Zmijuga loma wrote:
shandrprcSA wrote: Image
Krivica za gol pola Spahićeva pola Bešićeva. Sramno je kako je ovdje Bešić ležerno trčkarao i ispratio ovaj Spahićev izlazak na bok umjesto da uđe u liniju odbrane (što inače DM radi kada stoper izađe sa svoje pozicije) i isprati Odemwingiea.

Trebao je biti u liniji sa Šunjićem još dok je Spahić bio skroz na boku.
Cujes ti sebe ? Krivica Spahica i Besica zato sto Spahic nije izasao na bok .. A cija je krivica sto nikoga nije bilo na boku ?
velikibrnjo

#1961 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by velikibrnjo »

Nisam ni jednom htio nesto protiv susica reci jer nas je doveo do Mundijala
ali jarane moj ovu smo utakmicu izgubili iskljucivo zbog njega
Kolasinca ostaviti na klčupi u utakmici protiv 11 crnja, koji trce ko konji
spahic koji sinoc nije imao kuveta
Miske je morao van
da je Vedo bio od pocetka mi bi smo njima uvalili min dva gola i to na foru
Nevjerovatno, covjek glumi nekog pametnog takticara
ogorcen sam iskljucivo na njega!
drndalo

#1962 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by drndalo »

leo karan wrote:

Ovo jeste veliki uspjeh, pa se nemoj ubijati zbog toga, nije floskula...

Kao i obicno, cim nesto napravimo, zine nam guzica, odmah bi Mesija u dzep stavljali, i Argeninu nakantavali, i navijaci i igraci, i strucni stab... Pa kad Argentina ne pade, a nismo bili losi, onda je ono nase "lako cemo" presudilo... Nigerija je valjda trebala sama sebi od straha od nasih "velicina" davati auto-golove, i to jedno 7 kom. da budemo sigurni i u gol razliku...? I polufinala igrali preko ledja Francuske da im se osvetimo za nepravedno izbacivanje... A ne znamo igrati utakmicu za utakmicu, svaku posebo, i svaku kao da je zadnja, i kao da od nje zavisi plasman na Svjetsko...!

Sa ostalim se slazem, malo macku teleca glava, pa zinuo... Previse...
BadCopy

#1963 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BadCopy »

Mi smo bez lopte pretrcali 6 kilometara manje od Nigerije

Od zla oca od gore matere
leo karan

#1964 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

Mi kad smo imali jednog trkaca u timu, ostali igracu su ga gledali, ko sto se krme gleda u Teheranu.
Nikad nikom nije valjao.
Naravno, mislim na Hasana Salihamidzica.

To je nas mentalitet.
bosanska senzacija

#1965 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by bosanska senzacija »

tzipiripi wrote:
Evo i temperama.
Image
Kažeš da nije bio faul i kao dokaz postaviš snimak gdje se odlično vidi da je bio očigledan faul. :-)

Pa zar ne vidiš da Nigerijac svojim desnim koljenom udara Spahića po stopalu i sapliće ga?
mO k3

#1966 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

bosanska senzacija wrote:
tzipiripi wrote:
Evo i temperama.
Image
Kažeš da nije bio faul i kao dokaz postaviš snimak gdje se odlično vidi da je bio očigledan faul. :-)

Pa zar ne vidiš da Nigerijac svojim desnim koljenom udara Spahića po stopalu i sapliće ga?
Daj ba kakav faul pa nisu balerine pobogu ....čovjek je bio brzi i to je poenta
leo karan

#1967 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

Emenike: "Hoš da prođem kroz tebe"?
JohnnyS

#1968 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by JohnnyS »

Ako je po pravilima ono faul, onda pravila treba hitno mijenjati
drndalo

#1969 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by drndalo »

I da, sudijske greske se desavaju, na njih se mora racunati, i kada ti nepravedno poniste gol, biti sposoban sve iz pocetke pokrenuti, dici se, jurisati,i zabiti ga opet, ako treba i opet nakon toga, uglavnom min. 1x vise nego protivnik tebi... :lol:

Pa parafraziram Bracu iz Vrbanjuse, velikog nogometnog sociologa:"Igrac koji puca, ce nekad dati gol, igrac koji ne puca, nece dati gol"!
bosanska senzacija

#1970 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by bosanska senzacija »

Brži jeste bio, ali prošao sigurno ne bi da ga nije sapleo.

Spahić je bio na lopti i da ga nije ovaj oborio od gola vjerovatno ništa ne bi bilo.
doktor78

#1971 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by doktor78 »

Ponisten nam je cist pogodak, i to stoji. Za ovaj navodni faul prilikom njihovog gola ne bih dramio, moze a i ne mora da se svira.
Ali problem je sto, osim tih 15-ak minuta u prvom poluvremenu kada smo dali gol, apsolutno nije bilo nikakve igre. Sve me podsjetilo na nase utakmice od prije 1o-ak godina kad ne znamo sta cemo s loptom.
Cestitke Begovicu, Sunjicu i mozda Besicu na zalaganju. Ovo ostalo - tanko, brate mili.
reis1

#1972 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by reis1 »

Nismo igrali dobro i zajebo nas sudija. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1973 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Velkoski »

Otres'o ga čovjek k'o slinu. Moj prvi dojam je bio da je Spahić bio fauliran, ali sada, nakon "prespavane" noći, više i ne mislim tako. Ušao je mlako, umjesto da je izbio loptu, uletio, bilo šta osim ovoga što je uradio.

Nije ovo prvi kiks lažnog kapitena, nije prvi put da nas košta bodova/pobjede, ali jeb'ga.
Gray

#1974 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Gray »

Mislim da je tačno ono što većina ovdje kaže, da su se neke stvari gurale pod tepih i nisu isplivale jer smo se plasirali u imali rezultate.

A to je činjenica da je naš fudbal taktički prevaziđen i zastario i da nismo nikada dobili ni jednu ozbiljnu reprezentaciju. Grupa u kvalifikacijama nam je bila jako lagana i na ovom svjetskom se vidi da grčka nije neka ekipa i to je jedna od rijetkih ekipa koja nam je možda odgovarala jer ni oni ne igraju previše brzo ni napadački.

Međutim, činjenica je da smo mi skoro cijele kvalifikacije igrali neku polu 442 koja je prevaziđena i koju niko više ne igra.

Činjenica je da imamo možda najsporiji protok lopte na prvenstvu, malo se igra na prvu, uvijek je previše poreza, umjesto da daju loptu naprijed igrači je primaju i vrte se oko svoje ose prije nego je daju dalje, itd. To dovodi do toga da uvijek moramo napadati protiv formirane odbrane i tražiti neki pas kroz sredinu, što protiv ozbiljnih ekipa teško ide.

Činjenica je i da su nam igrači prilično spori i fizički nespremni pa ne možemo igrati ni na neke kontre jer ih nema ko istrčati.

Činjenica je da smo dobri tehničari i odlični na lopti, ali da smo jako loši, užasni bez lopte, nema protrčavanja u prazan prostor, nema kretnje da se stvori neki prostor, da se otvori igrač za pas, nego se sve svodi da lopta dođe na sredinu ispred protivničkog šesnaesterca i onda da se da neki pas kroz sredinu ili preko odbrane za džeku ili ibiševića, kako je i dat go protiv argentine. Protiv argentine u zadnjih pet minuta bila situacija da nam treba još jedan go a na sredinu terena oko centra naš jedan igrač ima loptu a pored njega stoje na dva metra još dvojica i čekaju je, ni metar da se pomjere.

Isto tako je činjenica da mi ne igramo nikakav presing, što je jako bitan dio modernog fudbala. Jednostavno dopuštamo protivnicima da rade šta hoće, nema presinga, nema napada na loptu, nema ulaženja u igrače, nego se sve čeka i brani sa daljine.

Ovo su sve stvari koje su postojale i prije, ali su bile sakrivene rezultatima i plasmanom na svjetsko.

Pored svega toga, sinoć igrači stvarno nisu ginuli na terenu. Šetali su se pored igrača nigerije, niko da uđe u duel, da grize, sve 50-50 lopte su išle u korist nigerije. Mislim da se to najbolje vidjelo u prvom poluvremenu kada se lopta odbija ili dolazi na rub našeg šesnaesterca igraču nigerije na šut, i umjesto nas igrač da šprinta na tu loptu, da uleti klizeći i baca se pred nju da blokira šut, on se lagano trčkara prema njoj i naravno nigerijac šutira. I cijela utakmica je bila u tom tonu, da se ne gine za svaku loptu.

E kada na činjenice da igramo možda najsporiji fudbal na prvenstvu, da nema trčanja, da nema presinga, da nema kretanja bez lopte, što je sve potrebno u modernom fudbalu, dodate i to da niko nije ginuo za loptu, da je trener bio katastrofalan, da su naši najbolji igrači griješili, onda je jasno da nismo mogli pobijediti nigeriji koja je realno bila očajna i koju će nakantati bilo koja ozbiljna reprezentacija, kao što bi i nas nakantala francuska, holandija, njemačka, čile, brazil itd.

Realno smo mogli do 1/8 finala i ne dalje ali smo najviše sami sebe zajebali, jer bez poništenog gola bi bilo 0-0 a i ja mislim da nije bilo faula nad spahićem, nego je on vidio da ne može zaustaviti igrača i jedva čekao da padne jer je mislio da će dobiti faul. Ali se zajebao.
Mali_Vuk

#1975 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

I to su naše famozne pripreme. Svakih 15 minuta su lafo petorica bila ozljeđivana na treninzima. U klubovima se nikad, ili skoro nikad, nijedan od nih nije povrjedio na treningu, a ovdje svaki trening mi završimo sa 5 mrtvih i 3 nestala, lafo. Ma bježi ba. Preležerno i neozbiljno.

Najveći će problem biti ako se takav pristup reprezentaciji prenese i na ove mlađe momke koji igraju vani i koji ipak znaju za neki red i disciplinu. Pa da onda gledamo jednog Kolašinca koji inače u Njemačkoj šuti i radi kako se sudijama unosi u facu i jebe im sve po spisku, i po cijenu glupog crvenog kartona. Ili kako Pjanića hvata kurcobolja sindrom ala Braco i sl.

Previše je bilo javašluka i samovolje u ekipi.
Locked