Nije bilo ni F od faula. Pa nismo pcke igra se fudbal. Spahic je imao i ostrijih startova nekad u proslosti pa nije sudjeno i rulja je to odobravala jer im je islo u prilog. Isto ko mali besic, sad kad ga je crnjo pretrco i otreso ko slinu sad najednom prekrsaj ma pazi da nije....sto ne mogu na rende kora. Priznaj brzi je bio agilniji a ne da se tu prosipas.Mali_Vuk wrote:Sebi ti nacrtaj. I još improvizuj plastelinom. Morebit i da primjetiš da nema faulatzipiripi wrote:Čuj prika, poslije ću ti probat nacrtat temperama.Mali_Vuk wrote: Ni f od faula. Spaha prvi pokušao da ga zaustavi rukama, momak jači, odhrvao se i ćao. Pošteno.
Čuj ni f od faula![]()
![]()
![]()
21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Troll_Happens
#1926 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
- JThomas
#1927 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
spaha je prvi pokušao da ga skine lijevom rukom jer je skontao da je ovaj ostvario prednost, ali nije bio dovoljno brz ni za to. ni k'o mlad nije imao neku brzinu nogu, a sad je jednostavno prespor, jednom-dvaput ti u utakmici puno brži igrač mora pobjeći.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1928 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Poslije sjajne igre protiv Argentine, ocekivali smo vise.
Sta je tu je. Sudija nas zakinuo. Faul, moglo bi se diskutovati.
Sta je tu je. Sudija nas zakinuo. Faul, moglo bi se diskutovati.
-
miki.ba
#1929 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
To si u pravu, sa nasim vodstvom bi se potpuno druga tekma odigrala.It_is_a_Leclerc wrote:Slažem se. Al' što to niste radili protiv Meksika, protiv Argentine ?! Nego se ovdje nije moglo živjeti od proslave poraza. Tad je Bešić bio Yaya Toure u nastajanju, Spahić makar Maldini, Ibišević i Falcao od dva brata djeca, itd. itd. Jel se to nešto tako strašno i drastično promijenilo ?! Nije. Nego smo sinoć izgubilii, dijelom zbog Papetove totalno promašene taktike, dijelom zbog loše večeri pojedinaca u ekipi, a ponajvećim dijelom zbog sudačke greške. I sad od toga praviti neki spektakl, da su kao eto igrači posvađani, igrali jedni protiv drugih...![]()
Opet fulate fudbal sa mojom poentom oko gola. Ja vam hoću reći da bi REZULTAT bio drugačiji da je sudija iole bolji. Znači, postoji mogućnost da bi bilo 1-1, 1-0 za nas. Zaboravite sve kako smo igrali prije gola i poslije gola. Zamislite moment u kome dolazimo do vodstva. Dakle, makar polovinu krivnje za sinoćnji rezultat moraju preuzeti sudije. I to je vrlo jasno.
Mi bi vjerovatno sa 9 igraca igrali odbranu i ubijali ih kontrama i polukontrama, ne vjerujem da bi uopste primili gol.
Pape je kriv, niko drugi, imao je u pocetku pogresnih prvih 11, a onda je fulio sa svim izmjenama.
Pokusaj promocije Tina ne treba ni komentarisati.
- _mufljuz_
-
zapporius
#1931 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Jebesh nafaku. Pravis svoju nafaku.pirmin wrote:Cestitke braci Niggazima, zasluzeno!
Mi smo svoju nafaku istrosili u kvalifikacijama a samo od nafake se ne zivi.
Treba trcati a to meni dragi Spaha, Miske i jos neki jednostavno vise ne mogu. (zadnjih par godina)
Hvala vam za sve, predajte svoje uloge mladjoj raji a vi gledajte da zamjenite Konjica na
komentatorskom mjestu. Molim vas!!![]()
Ocekujem pobjedu protiv Irana jer smo tako blentava nacija.
Kad ne treba - odlicni.
- @mba
#1932 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
trener je ba problem i nista drugo, imati takve igrace i otici u brasil i vratiti se sa 0 poena i traziti krivicu u sudijama je jedna velika sramota, od kako je preuzeo reprezentaciju susuc nest isprobava, ma daj ba nemam rijeci, idi ba kupi sebi plastenik i uzgajaj maline, mani se fudbala, ujedno povedi i sve bratice i rodbinu sa sobom!
i hrvate su sudije unistile, ali su zato kockasti zabili 4 komada
- Havatar
#1933 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Bilo je vrijeme jos prije 6 mjeseci ali posto je ovo prvo prvenstvo na kom Bosna ucestvuje neki navijaci su mislili da mogu stvari da se guraju pod tepih i da nece isplivati na SP kao sto uvijek ispliva . Sad su to naucili na najgori moguci nacin pa jos nek brane pokvarenog trenera zbog "mira u kuci" .Mustang1 wrote:E je'l sad vrijeme da se oplete po Susicu ? Ja sam rekao da necu dok ne zavrsimo nastup na svjetskom .. Mislim da je sada vrijeme .. Pocevsi od spiska za Brazil pa do danasnje utakmice
- Havatar
#1934 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Na utakmici sa Kamerunon ih nisu nimalo ostetili a ni ovaj cist ponisten gol ne moze da se izjednacava sa onim sto je njima svirano protiv Brazila posto bi ono vecina sudija svirala.@mba wrote:trener je ba problem i nista drugo, imati takve igrace i otici u brasil i vratiti se sa 0 poena i traziti krivicu u sudijama je jedna velika sramota, od kako je preuzeo reprezentaciju susuc nest isprobava, ma daj ba nemam rijeci, idi ba kupi sebi plastenik i uzgajaj maline, mani se fudbala, ujedno povedi i sve bratice i rodbinu sa sobom!
- Partijaner
#1935 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ja sam totalno prazan, ali ono bas.
Nek se ugledaju na druge repke kako se igra za grb svetinje, sramota da nisu mogli potrcat cijelu tekmu, koliko me boli ovaj poraz toliko mi je drago da je se Safet obrukao i da ce nadam se napustiti selektorsku poziciju ako ima imalo razumjevanja i postovanja navijacima i posebno neka je stid onih igraca koji su drkali tamo na fb da ce igrat i dat sve od sebe za one krajisnike koji su poginuli.
Safet je njima usadio luzerski mentalitet, ne zna motivirati igracce, jucer ga novinar pita sta mozemo cekivati za Iran, kaze pa ne znam kako da motivisem igrace nakon ovoga, pa za sta ti sluzis koje picke materine, nisam mogao spavat sinoc, odmah mi se pritisak povecao i morao sam zdrmat par leksilijuma radi levata.
Nek se ugledaju na druge repke kako se igra za grb svetinje, sramota da nisu mogli potrcat cijelu tekmu, koliko me boli ovaj poraz toliko mi je drago da je se Safet obrukao i da ce nadam se napustiti selektorsku poziciju ako ima imalo razumjevanja i postovanja navijacima i posebno neka je stid onih igraca koji su drkali tamo na fb da ce igrat i dat sve od sebe za one krajisnike koji su poginuli.
Safet je njima usadio luzerski mentalitet, ne zna motivirati igracce, jucer ga novinar pita sta mozemo cekivati za Iran, kaze pa ne znam kako da motivisem igrace nakon ovoga, pa za sta ti sluzis koje picke materine, nisam mogao spavat sinoc, odmah mi se pritisak povecao i morao sam zdrmat par leksilijuma radi levata.
- Alfons Kauders
#1936 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
da nismo imali Begovica... sad bi pricali o 3 gola u mrezi... vazda betoncyprus wrote:O IGRAČIMA: Šareno... Utakmicu sam gledo ispred BBI-ja i to na onom ekranu gdje je štopala slika, pa možda nisam sve najbolje upratio, ali generalni dojam je da su glavne naše uzdanice značajno podbacile... To je u skladu sa onim što odavno govorim: naš rezultat prvenstveno zavisi od toga kako će igrat Spahić, Pjanić, Misimović, Džeko... Kad su oni u elementu pobjeđujemo, kad nisu vjerovatno gubimo... Od ostalih igrača ne možemo baš očekivati da preuzmu sve konce u svoje ruke i prave preokret... Oni su faktor koji može pomoć ili odmoć, ali ne i neka odlučujuća snaga... Eto mali Bešić je oduševio protiv Argentine, ALI NE MOŽE ON BITI FAKTOR PREOKRETA... Sinoć njegova ipak nešto slabija, ali i dalje korektna predstava... Međutim, ono što je još vidljivo kod njega je činjenica da je prilično limitiran igrač kada je u pitanju igra prema naprijed... Pa on je u suštini štoper, koji se eto silom prilika potrefio kao optimalno rješenja za zadnjeg veznog kod nas, ali mislim da bi ga u budućnosti trebalo stavljati na njegovu prirodniju poziciju, a za DM dalje tražiti alternative...
Spahić katastrofalan, iako u tome vjerovatno ima dosta uticaja i ona povreda... Međutim, sad je dobro vrijeme da se kaže da smo mi njega ipak značajno precijenili... Ne mislim da ga sad treba pljuvati, ali isto tako mislim da nije bilo razloga ni da ga se ranije okiva u zvijezde... Miske je svoje u reprezentaciji rekao, odavno je u silaznoj putanji... Ako ostane još jedan ciklus tu, onda mu je stroga klupa... Samo ne znam isplati li mu se zbog toga dolazit iz Kine... Eh, Džeko... Mislim da prema njemu nismo fer... On je ipak igrač koji je sinoć zabio regularan gol i koji je na kraju zamalo zabio za izjednačenje... Za jednog napadača to nije nimalo loš učinak... Naravno, ima dijelova utakmice kada ga nije bilo nikako, ali ja ne bih rekao da je to bilo zato što se nije trudio... Malo me generalno nervira ta priča o nezalaganju... Mi kad god izgubimo - odmah to ispada plod nezalaganja... Međutim, izgleda da većina raje fudbal percipira kao: uloži truda i zalaganja - dobro ćeš igrat... Međutim, ne bih ja reko da je to baš tako... Nekad i pored toga što se silno trudiš - jebiga ne ide... Sinoć u dobrom dijelu meča nednostavno nije išlo... Ni Džeku ni ostale... Ja naprosto sebi ne mogu pojmiti da se neko u utakmici ovog značaja ne trudi dovoljno... Jednostavno - u to odbijam vjerovat... Još jednom što se tiče Džeke - svakako da je mogao bolje odigrat, ali mislim da nije zaslužio sve ovo što mu se stavlja na teret... Moguće da smo i njega blago precijenili, pa očekujemo čuda...
Pjanić - ne znam... Onako, kad se nekako osvrnem unazad, pa i nema prevelik broj utakmica u kojima sam ja bio baš oduševljen njegovim nastupima... Naravno, on je skoro uvijek solidan i stabilan, ali meni se čini da nema ono što je Miske imao u svojim najboljim danima - sposobnost da kroz par poteza okrene utakmicu... Možda se ostali neće složit, ali to je moja neka percepcija... Ipak, sigurno je da će se naš vezni red i u budućnosti oslanjat na njega, a ja se nadam da će odlaskom Misketa Pjanke dobiti više slobode i pokazati još više svog umijeća... Ovo dosad je solidno, ali ja nekako od njega očekujem više...
Malo pozitive - Begović odličan... To je zaista golman sa kojim smo se usrećili... Čovjek u potpunosti ulijeva sigurnost... Ja sam prethodno bio zadovoljan i sa Hasagićem (obično sam ga branio ovdje na forumu, jer sam smatrao da su napadi na njega značajnim dijlom neutemeljeni), ali Begović je ipak neki novi nivo... Samo da nam ostane u ovakvoj formi dugi niz sezona... Što se tiče sinošnje utakmice, neophodno je istaknuti i Šunjića... Zbog njega mi je pravo drago što je u potpunosti dokazao da je nepravedno omalovažavan od strane anonimnih strućnjaka ovih zadnjih skoro godinu dana... Jeste i on imao svoje kikseve, ali ko ih nema? Meni je nevjerovatno bilo sa kojom se količinom omalovažavanja momak susreo zbog bukvalno jednog ili dva kiksa... Spaha i Bičo su sjebali mnogo značajnije stvari pa ih se nikada zbog toga nije otpisivalo... Uglavnom, Toniju svaka čast za partiju od sinoć... Jedan od rijetkih koji je bio na visini zadatka... Naravno, valja mu još dokazivati da ova dobra partija nije samo izuzetak, ali mislim da je očigledno da je Šunjić budućnost ove reprezentacije... Bitno je i to kojim će pravcem krenut njegova dalja karijera... Zasad je važno da se makne iz one zaraćene zone...
Ostale igrače možda ne bi bilo fer da komentarišem, jer kažem, gledo sam utakmicu u masi na ne baš kvalitetnom ekranu, pa nisam baš upratio svačiju igru... Samo bih se kratko osvrnuo na TSS-a... Lično nisam upratio njegov učinak na terenu kako je ušao... Međutim, pročitah ovdje u više postova da i nije bio loš... Ja mislim da se većina nas uvjerila da momak ima potencijala, ali i zbog njeg samog mi se čini da je njegovo pozivanje u Brazil loš potez... Ma koliko on bio talentovan, bojim se da će mu dugo ostat etiketa amidžića, a sumnjam da će mu ovaj nastup od 15-tak minuta baš doniejti neke beneficije u pogledu njegove karijere i eventualnog transfera u veći klub...
Sunjic odlican, pozrtvovan, vrijedan, odlican
ostalo od sredje zalosti do krsha
- Havatar
#1937 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
seln wrote:Dovidjenja, drago Safet, dovidjenja i ovi koji su te branili, papcino.
- It_is_a_Leclerc
#1938 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Mi nismo završili svoj nastup na SP-u, molim lijepo.
Odigrati se mora i tekma protiv Irana. Dati sve od sebe, u punom sastavu, makar da ne budemo s nulom bodova.
P.S. Da li bi bilo ovdje priče o zalagnju da nam je priznat onaj gol i da je završilo 1-1 ?
Odigrati se mora i tekma protiv Irana. Dati sve od sebe, u punom sastavu, makar da ne budemo s nulom bodova.
P.S. Da li bi bilo ovdje priče o zalagnju da nam je priznat onaj gol i da je završilo 1-1 ?
-
leo karan
#1939 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ja ne znam gledate li vi ostale tekme s ovog WC-a?
Ima na turniru jos malih reprezentacija, pa smo vidjeli kako ginu.
Jel problem odigrat kao Australija ili Costa Rica?
Jeste li gledali njihove utakmice?
Kako se Hrvati bore?
Oni i ako ispadnu od Meksika, tu ce biti krvi do koljena.
Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje, za nedavanje 200% od sebe.
Mi smo se 7 dana kurcili porazom od Argentine, to mo mi.
Sad se vec pravi scenarij žrtve, na to smo jedino navikli i to nam je prirodno stanje.
A to sto smo odigrali ko pičke, i što smo uz raspali Kamerun najgora repka na turniru, to je manje bitno. To će se gurati pod tepih.
I ako me jos jednom neko pita, pa sta si ocekivao, da nisi mozda ocekivao da se plasiramo u polufinale...
Ili ako cujem floskulu, i ovo je uspjeh, mi smo mala zemlja. Ubit cu se odmah
Očekivao sam da igramo ko Australiju u najmanju ruku, Ekvador, Costa Rica...Jel to problem? Jel puno tražim?
Ima na turniru jos malih reprezentacija, pa smo vidjeli kako ginu.
Jel problem odigrat kao Australija ili Costa Rica?
Jeste li gledali njihove utakmice?
Kako se Hrvati bore?
Oni i ako ispadnu od Meksika, tu ce biti krvi do koljena.
Ja ne prihvatam nikakvo opravdanje, za nedavanje 200% od sebe.
Mi smo se 7 dana kurcili porazom od Argentine, to mo mi.
Sad se vec pravi scenarij žrtve, na to smo jedino navikli i to nam je prirodno stanje.
A to sto smo odigrali ko pičke, i što smo uz raspali Kamerun najgora repka na turniru, to je manje bitno. To će se gurati pod tepih.
I ako me jos jednom neko pita, pa sta si ocekivao, da nisi mozda ocekivao da se plasiramo u polufinale...
Ili ako cujem floskulu, i ovo je uspjeh, mi smo mala zemlja. Ubit cu se odmah
Očekivao sam da igramo ko Australiju u najmanju ruku, Ekvador, Costa Rica...Jel to problem? Jel puno tražim?
- tzipiripi
#1940 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Imaš milion očitih faula u kojima sudija ne vidi sam kontakt između igrača ali po pokretima tijela mora skontat da je tog kontakta i bilo.almir1977 wrote:Sapleten definitivno. ALi ruku na srce taj kontakt koljenom se vidi nakon što par puta odvrtiš ovaj gif i to je sudiji bilo jako teško za vidjeti. Iskreno, zbog onih kontakata rukama, ja prvi ne bih nikad faul svirao, a ovo nogama je bilo jako teško vidjeti u dijeliću sekunde koji sudija ima na raspolaganju.
Ovdje samo čorav ne vidi saplitanje. Ili je zlonamjeran, laže sam sebe, trola itd. itd.
Ko je ikad u životu potrčao i bio sapleten zna da dovoljno da te neko s leđa samo malo čušne pa da se prostreš po meraji ko slina.
Na stranu što je Spaha bio mekan i očajan u svim sličnim situacijama kojih je bilo u cijeloj utakmici, ali ovdje je očit faul. I taj faul su primjetili mnogi komentatori širom svijeta. I bez ovih zumiranih gifića i sličnih điđa.
1. Jesu li naši dali regularan gol i pored loše igre kod rezultata 0:0? Jesu.ba
2. Jesu li Nigerijci dali ijedan regularan gol i pored loše igre naših? Nisu.ba
Sad odoh luftirat glavu jer nejmam više ni sekunde volje da crtam Sve bi ja vas banov'o, sve do jednog
- Zmijuga loma
#1941 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Krivica za gol pola Spahićeva pola Bešićeva. Sramno je kako je ovdje Bešić ležerno trčkarao i ispratio ovaj Spahićev izlazak na bok umjesto da uđe u liniju odbrane (što inače DM radi kada stoper izađe sa svoje pozicije) i isprati Odemwingiea.shandrprcSA wrote:
Trebao je biti u liniji sa Šunjićem još dok je Spahić bio skroz na boku.
- JohnnyS
#1942 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Normalno ljudi da je trener problem, tko je najodgovorniji, tko postavlja taktiku, tko bira igrače? I da je postavio taktiku perfektno (a nije) i poslao na teren optimalnih 11 (a nije ni to) za relativan neuspjeh je trener kriv. 11 igrača ne možeš maknuti, jednog trenera možeš. Kažem relativni neuspjeh o što se u grupu ušlo podcjenjivački, totalno neutemeljeno. Argentina i prvak Afrike, a ovdje se na temelju karina kvalifikacijske stvorio dojam da je BiH reprezentacija velesila. Ovako loš rezultat je sticaj uistinu nesretnih okolnosti - glup autogol, bljesak Messija, sudačka otimačina čistog gola, nesretna stativa... Ali, sreću nekad treba znati i zaslužiti, a zaslužiš je kad ti napadači grizu travu, vraćaju se nazad, pritišću protivničku obranu; zaslužiš ju kad imaš vezni red u kojem pola igrača ipak može trčati preko 60 minuta; zaslužiš ju kad ti kapetan nije troma trutina. A tko je sve navedeno trebao detektirati ranije i korigirati na vrijeme? Ima modru adidas trenirku...
- Havatar
#1943 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Za odnos prema Rahimicu, Prcicu , Bicakcicu , Hajrovicu . Mislio je da moze da mu prolazi kao u kvalifikacijama alli sto se kaze mozes sta hoces ali ne dokle hoces.k3ngur wrote:Pape i pape i pape je kriv. Samo mijenjanje pocetnih igraca nas je kostalo a onda i izmjene. Ima boga aman ja Rabbi, ovo mu je za ponasanje prema Zukanu i mnogo drugih stvari. Ljut sam zbog ne igranja Kolasinca, zbog vadjenja Medunjanina, zbog odnosa prema Zuki, i mnogo drugih stvari ali najvise zbog njegovog neprofesionalnog ponasanja. Hvala ti za kvalifikacije al vrijeme je doslo da ides.
-
zapporius
#1944 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Pite, cevapi i bureci. Pa gledaj samo sta se jede u BiH, hljeb i meso. Salate i povrca nidje. Epigenetika.Chmoljo wrote:čuj genetika za 90 minuta trčanjaKikibombona wrote:
Spremnost nasih igraca nikada nije bila bog zna kakva. Genetika i ko zna sta jos.... Necemo mi nikada u tom segmentu biti Nijemci, Japanci, Cileanci i sta znam... Fizicka pripremljenost i snaga je nasa vjecita slabost.![]()
možda očajne kondicione pripreme i trener koji nije u stanju natjerati igrače da ih odrade?
-
biscanka2
#1945 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Njemci sinoc (komentatori na poluvremenu i na kraju utakmice - ZDF-u) prvo izhvalise Susica po njegovoj biografiji pa u toku igre pocese se cuditi njegovoj postavi tima.
Posto nase igrace i njihovu tehniku dobro poznaju bili su iznenadjeni postavom a tek u drugom poluvremenu kad je kasno i
bez veze izmjene napravio. Oni Misketa dobro poznaju i kazu super igrac, sve od sebe daje ali je poznato da mu u pedesetoj minuti treba izmjena. Pa covjek na kraju nije snage imao za posten sut lopte.
Rekose nemogu razumjeti zasto je Susic ovako postupao.
Takodjer nesmijemo klimatske uslove na ovom dijelu Brazila zanemariti a o sudiji i njegovim pomocnicima da ne govorimo.
Ko je sinoc njemce ( koji su po svim pitanjima u top formi a dodatno i iskustvo na svjetskom natjecanju imali) gledao, mogao je uociti da ni oni nisu mogli dati ono sto su htjeli . Velike vrucine i visoka vlaga zraka imaju veliki ucinak na tijelo.
Pa ja kad iz mog Bihaca dodjem u Njemacku trebaju mi 2-3 dana da sebi ( po pitanju kondicije dodjem).
U svakom slucaju jest da nam je tesko na dusu palo ali momcima veliko hvala i idemo dalje... .

Posto nase igrace i njihovu tehniku dobro poznaju bili su iznenadjeni postavom a tek u drugom poluvremenu kad je kasno i
bez veze izmjene napravio. Oni Misketa dobro poznaju i kazu super igrac, sve od sebe daje ali je poznato da mu u pedesetoj minuti treba izmjena. Pa covjek na kraju nije snage imao za posten sut lopte.
Rekose nemogu razumjeti zasto je Susic ovako postupao.
Takodjer nesmijemo klimatske uslove na ovom dijelu Brazila zanemariti a o sudiji i njegovim pomocnicima da ne govorimo.
Ko je sinoc njemce ( koji su po svim pitanjima u top formi a dodatno i iskustvo na svjetskom natjecanju imali) gledao, mogao je uociti da ni oni nisu mogli dati ono sto su htjeli . Velike vrucine i visoka vlaga zraka imaju veliki ucinak na tijelo.
Pa ja kad iz mog Bihaca dodjem u Njemacku trebaju mi 2-3 dana da sebi ( po pitanju kondicije dodjem).
U svakom slucaju jest da nam je tesko na dusu palo ali momcima veliko hvala i idemo dalje... .
-
player_
#1946 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Spahic i njegovo gradjenje lopte kostalo nas je i protiv francuza...Jel to tolko ponizenje ispucat loptu u korner il aut 
- cyprus
#1947 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
O NIGERIJI: Mislim da smo ih definitivno potcijenili... Generalno me nervira priča (a vazda je pričamo): ''ako ovako budemo igrali...'' / ''ako ovako budu igrali...'' To je po meni preglupa priča... Teško je očekivati da bilo ko ponovi dvije iste utakmice... To što su Nigerijci protiv (sad vidimo - očito solidnog) Irana bili bezidejni, apsolutno ne mora značiti da će takvi biti i protiv nas... Naravno, ne treba sad ni njih glorifikovat... Odigrali solidno jesu, pobjeda im baš i nije zaslužena, ali u svakom slučaju su bili protivnik koji je zaslužio da bude ozbiljno shvaćen... A po ko zna koji put, meni se čini da svog protivnika nismo shvatili maksimalno ozbiljno... Blagi favorit jesmo bili... Na papiru imamo nešto bolje pojedince, ali ne igra papir... I Nigerija je imala činjenica koje su joj išle u prilog (npr. klima i iskustvo)... Sve u svemu približno razvnopravan takmac... Utakmica je to i pokazala... Emenike igrač utakmice...
Ako prođu grupu (tj. ako nas Iran ne dobije), ne vidim im neke velike šanse protiv Francuske... Ipak, prolaz grupe je za njih sasvim solidan uspjeh...
Ako prođu grupu (tj. ako nas Iran ne dobije), ne vidim im neke velike šanse protiv Francuske... Ipak, prolaz grupe je za njih sasvim solidan uspjeh...
- @mba
#1948 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
tek se sada da smo najlosija ekipa u grupi, zasto?
pa eto recimo da su sve ekipe protiv argentine bolje odigrali nego mi, iran haman pobijedio!
ako nas iran pobijedu, u sto se nadama!
dali imaju sanse da porkaju racune nigeriji, cisto iz tog razloga treba sada taj nas "trener" postaviti neku B ekipu, ako je u opste i imamo, samo da pobrkaju racune nigeriji!
pa eto recimo da su sve ekipe protiv argentine bolje odigrali nego mi, iran haman pobijedio!
ako nas iran pobijedu, u sto se nadama!
dali imaju sanse da porkaju racune nigeriji, cisto iz tog razloga treba sada taj nas "trener" postaviti neku B ekipu, ako je u opste i imamo, samo da pobrkaju racune nigeriji!
- dustaban
#1949 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Spahic je SARMER, sjetite se bacanja novcica na pocetku utakmice, on nesto duhovit sa sudijama, Nigerijac spram njega ko pravi afrikanac, pojma nema ni o cemu...
Sudije su naravno pale na Spahicevo sarmiranje a Nigerijci pojma nemaju o sofisticiranoj nogometnoj taktici, primitivci samo bi da daju gol a da ga ne prime...
Ja bih Spahica zaposlio na FACE, nek sa Senadom sarmira naciju, a onog Bektu iz Gorazda bih stavio za selektora ili makar na celo NSBiH.
Sudije su naravno pale na Spahicevo sarmiranje a Nigerijci pojma nemaju o sofisticiranoj nogometnoj taktici, primitivci samo bi da daju gol a da ga ne prime...
Ja bih Spahica zaposlio na FACE, nek sa Senadom sarmira naciju, a onog Bektu iz Gorazda bih stavio za selektora ili makar na celo NSBiH.
- Banksy
#1950 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina
Ubjedljivo najslabija karika.It_is_a_Leclerc wrote:Safet Sušić : "Nemam šta reći igračima".
Bojim se, Safeta, da to i jest problem. Pravi trener igrače spušta nakon velike pobjede i diže nakon velikog poraza. Ne ćuti i ne lupa gluposti po press konferencijama.
Totalno promašene profesije, bez znanja, pameti, energije i smisla za motivaciju - šta više, vrlo, vrlo demotivirajući faktor.
Generalno i realno, kako smo igrali i šta smo pokazali, dobro smo i prošli.