Crvene_brigade wrote: ↑29/10/2024 19:18
Šta očekuješ u utorak? Kakve moguće scenarije i koliko je Trumpov odvratni skup u NY uticao na moguću promjenu trendova i mobilizaciju Kamalinih birača? Zanima me stanje sa ranim glasanjem? Ko ima veće razloge za zadovoljstvo u ovom trenutku? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima...
Ocekujem haos u narednim mjesecima, a mozda i godinama. Nista dobro ne ocekujem.
Rob_Atl wrote: ↑29/10/2024 19:18
Ma misljenja sam da i ovi jedva cekaju da ga se rijese, malo ce pjenit, al kad skontaju da su izgubili bruku izbora zbog njega morace se okrenuti nekim drugim putem.
Govorimo ovo godinama, pa nista. Nije to pitanje sta oni hoce, ve sta smiju. A ne smiju.
Ne mozes ti se kutarisati Trumpa jer ce ti Trump nabaciti rulju na vrat. Trump ako izgubi, to je davljenik koji nece prezati ni od cega. Stoga - nema to, hoces neces - moras. Republikanci su davno pokazali da nemaju muda ni za sta, da cekaju da neko drugi Trumpa rijesi za njih, bilo Demokrate, bilo glasaci, bilo sudovi, bilo Vrhovni sud, bilo atentatori, bila biologija. Ali nista. Mislim kakva je odvratna skupina ljudi koji su haman pa svi redom pljuvali po Trumpu (a on se pisao po njima) prije nego su sve to poceli lizati i ne izlaziti mu iz supka. Kako neko za takve ljude uopste moze glasati?
A Trump ce ako moze prevrnuti cijeli svijet samo radi vlastite dobiti.
GandalfSivi wrote: ↑29/10/2024 21:46
Nego, kaze mi jaran da se jucer vratio iz Wisconsina i da je primjetio dvije stvari. Prvo, izmedju Madisona i Milwaukee-a, po onim farmama usred nicega, 70% znakova je za Harris.
Dane County je krcat liberalima i college-educated voters. Milwaukee suburbs manje-vise. No kad izadjes iz tog kruga sve je to go Trump.