Užasan je definitivno
2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#601 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ovaj voditelj, ko je on? Čini mi se sam ga nekad slušao na sportskom dijelu Dnevnika?!
Užasan je definitivno
Užasan je definitivno
- area51
#602 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Kako neće,pa sam dečko igra ostali ko kloceviinsaneinthebrain wrote:![]()
![]()
![]()
al im jeba teodosic sve po spisku
Ako u 1/8 Srbija dobije(teško) Grke u 1/4 ponovo na Brazil
Ja rasporeda...
- It_is_a_Leclerc
#603 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Gdje je Edin večeras ?
Dario nije loš (simpatišem ga još od prijenosa rukometa i Island-BiH tekme), ali ovo večeras je vrlo skromno. Prilično trabunja.
Dario nije loš (simpatišem ga još od prijenosa rukometa i Island-BiH tekme), ali ovo večeras je vrlo skromno. Prilično trabunja.
- dzemaludin007
#604 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ja gledam na TV Slo 2, bolja slika nego na FTV 
-
Bodkin
#605 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
40 razlike vode ameri i gay se baci preko ovog stola za loptom. sta reci
-
LSD
#606 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
pa Nedović...ispravio sam se ranijekakavdanakneiskustvu wrote:LSD wrote:kako fali Srbiji Nedić, posebno u odbrani...ne bi se ovaj Barbosa ovako šepurio i prodirao kad poželi...ne mogu ga Jović ni Marković cuvati, nema šanse
nedović valjda,ne nedić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#607 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Pa ja sam vec na pocetku napisao da Hrvatski roster nije cemu i da tu osim Bogdanovica i Tomica tesko da ima neko ko bi se mogao zvati vrhunskim igracem. Roko Ukic je vec neko koga je pregazilo vrijeme ali eto ima jos kuveta i sposobnosti da mozda odluci utakmicu.It_is_a_Leclerc wrote:Ja da pišem nešto što drugi pišu o HR ovdje, opet bi me napadali. Međutim, eto... Hrvatska je pokazala da nije baš ono što su pojedinci tvrdili.
Slicno je i sa Srbima koji imaju Teodosica, Raduljicu i Bogdanovica a sve ostalo je isto tako potanko. Krstic nije "K" od onog Krstica ali eto i takva reprezentacioja nas hladno razguli ko macice.
I naravno i kod jedne i kod druge reprezentacije nedostaje onaj "voljni momenat" sto se moglo vidjeti danas po reakcijama Teodosica na time-outu.
- MOSALJOZE
#608 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Baš sam se iznenadio kad sam vidio roster Francuza.Jbt fali im 3-4 skoro ključna igrača.
-
golman
#609 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Biće baš zanimljivo finale Španija-USA.
- Renta
#610 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nadam se da će doći do sraza Španjolska - USA, biti će vrlo zanimljivo vidjeti koliko druga liga amera može parirati ovakvim uigranim španjolcima.
Ne bih se usudio prognozirati konačan ishod iako mislim da su šanse 55:45% za španjolce.
Ne bih se usudio prognozirati konačan ishod iako mislim da su šanse 55:45% za španjolce.
-
LSD
#611 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nešto gadno se dešava unutar hrvatske selekcije....Repeša ne drži konce u rukama.
-
radostan dan
#612 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
bolje i to nego - pošalješ selekcju na svjetsko da se selektor uči i vježba, kO neki...
-
Mustang1
#613 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Da nije Avdic otisao u Spaniju ?
-
insomnia99
#614 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
andres noccioni : "izgubili smo od ponajbolje momčadi u europi"It_is_a_Leclerc wrote:Ja da pišem nešto što drugi pišu o HR ovdje, opet bi me napadali. Međutim, eto... Hrvatska je pokazala da nije baš ono što su pojedinci tvrdili.
grčke izbornik : "hrvatska ima bolje igrače od grčke!"
itd , itd.....
ali dobro, možda nas trolaju....
iako, i meni su bile smiješne ove priče o medalji....i dalje je tu previše panjeva za tako nešto....po meni je četvrtfinale maksimum....
realno nije sramota izgubiti od grka, ali ja ne znam šta su oni radili na pripremama....totalno bezidejni u napadu i totalno pičkasti u obrani...nikakve akcije..mentalno slabi....očajno vođeni od izbornika....
misliš kao hrvatska u nogometu i rukometu....i u košarci kad su stavili Vrankovićaradostan dan wrote:bolje i to nego - pošalješ selekcju na svjetsko da se selektor uči i vježba, kO neki...
ovaj repeša je stari konj ali čini se da je i njega vrijeme pregazilo....ekipa mu liči na razbijenu vojsku
-
radostan dan
#615 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
primjeri su ti dobri, a mislim na srbiju i đorđevića...utakmicu sa francuzima je npr. on izgubio, a ne igrači...koji su i onako limitirani...i kvalitetom i povredama.insomnia99 wrote:misliš kao hrvatska u nogometu i rukometu....i u košarci kad su stavili Vrankovićaradostan dan wrote:bolje i to nego - pošalješ selekcju na svjetsko da se selektor uči i vježba, kO neki...
šta je razmišljao ks srbije kad ga je postavljao na funkciju, i čemu se sam đorđević nadao pa konkurisao za mjesto selektora (jer nije košarkaški nepismen i zna kakav mu je kadar/materijal za rad), meni nije jasno...
-
statixx
#616 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Onaj zadnji napad trebao je trazit time out, a ne pustiti Bogdanovica da se ko levat zaleti na kos.
-
Bodkin
#617 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ne mora biti. Nije bogdanovic jednom rijesio tekmu. I djordjevicu je trener davao slobodu pa je napravio ono hrvatskoj. Vjerovatno i on pokusava istostatixx wrote:Onaj zadnji napad trebao je trazit time out, a ne pustiti Bogdanovica da se ko levat zaleti na kos.
-
radostan dan
#618 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
pa dobro...saćekaćemo par godina, dok se izvježba (ne bogdanović, nego đorđević)...
srbija u sledećoj utakmci završava takmičenje.
inat i luda sreća mogu biti jedini faktori koji bi donjeli pobjedu, bez obira na protivnika ( i ne znam sa kim se ukršta)
u svemu ostalom su u minusu, i taktički i igrački...to je tako.
i tako je i sa hrvatskom.
vrlo brzo reprezentacija bih će ih stići. kao i cg.
imali razloga za radovanje kod navijača bih?
nema.
staće tačno na onom prosjeku gdje su cro i srbija.
starijih i iskusnijih trenera je sve manje. talenata ima, ali se rano prodaju da bi timovi preživjeli, tako da se (talenti) nikad ne razviju do kraja...uče i usvajaju filozfiju igre koja je suprotna onome što se učilo i igralo u ex yu... što veća
( i kilometarski i vremenski) daljina od kuće, to je manje osjećanje - da se neke bitke dobijaju na juriš (đ. balašević)
i tako se upada u začarani krug prosječnosti, iz kojeg se samo čudom možeš izvući...već sad ne možeš sastaviti 12 igrača iz ex yu, za koje sa sigurnošću možeš tvrditi da će dobiti španiju.
što bi rekli nadrealisti iz 1985. nakon neuspjeha na EP, a u vezi kvalifikacija za neko sledeće takmičenje - joooj jeS vidio grupe što smo izvukli ..luksemurg, norveška, andora i rumunija...nema šanse da prođemo.
srbija u sledećoj utakmci završava takmičenje.
inat i luda sreća mogu biti jedini faktori koji bi donjeli pobjedu, bez obira na protivnika ( i ne znam sa kim se ukršta)
u svemu ostalom su u minusu, i taktički i igrački...to je tako.
i tako je i sa hrvatskom.
nema.
starijih i iskusnijih trenera je sve manje. talenata ima, ali se rano prodaju da bi timovi preživjeli, tako da se (talenti) nikad ne razviju do kraja...uče i usvajaju filozfiju igre koja je suprotna onome što se učilo i igralo u ex yu... što veća
( i kilometarski i vremenski) daljina od kuće, to je manje osjećanje - da se neke bitke dobijaju na juriš (đ. balašević)
i tako se upada u začarani krug prosječnosti, iz kojeg se samo čudom možeš izvući...već sad ne možeš sastaviti 12 igrača iz ex yu, za koje sa sigurnošću možeš tvrditi da će dobiti španiju.
što bi rekli nadrealisti iz 1985. nakon neuspjeha na EP, a u vezi kvalifikacija za neko sledeće takmičenje - joooj jeS vidio grupe što smo izvukli ..luksemurg, norveška, andora i rumunija...nema šanse da prođemo.
-
insomnia99
#619 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
uozbilji se....hrvatska i srbija imaju puno veću bazu igrača od bih i crne gore....hrvatska dijelom i u samoj bih....radostan dan wrote:
bosna može nekog pobijedit samo ako je Teletovic na terenu ..i to samo ako ima odličan dan....a neće još dugo igrati za bih jer već ima 29 god
- Pismonosa
#620 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Nekako prateći ovaj tempo i smjene genaracija reklo bi se da će do izjednačavanja doći ne zbog porasta same igračke kvalitete u BiH, nego stravičnog pada iste kod susjeda i komšija. Kod susjeda pogotovo. Tako da i svaki najsitniji pomak naprijed, pa i tapkanje u mjestu, BiH rapidno približava ovim dvjema reprezentacijama.radostan dan wrote:
nema.
- area51
#621 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Mislim da ih nije imao više,iskoristio je svestatixx wrote:Onaj zadnji napad trebao je trazit time out, a ne pustiti Bogdanovica da se ko levat zaleti na kos.
-
insomnia99
#622 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
hezonja , šarić , arapović , bender , mazalin,.....to su mladi igrači od kojih se očekuje da vrate hrvatsku u vrh europske košarke.....ne samo u hrvatskoj....
ali vidjet ćemo na šta će to ličiti.....šta nam to vrijedi ako stave nekog klauna za izbornika.....
ali vidjet ćemo na šta će to ličiti.....šta nam to vrijedi ako stave nekog klauna za izbornika.....
-
radostan dan
#623 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
o tome i pričam, samo je insomnija krenuo sa druge strane...ako cz i partizan prdnu u šišu (ekonomski), vrlo brzo će se pokazati tačnim ovo što pišem. i sad fabrikuju poluproizvode, a bez love neće ni to...Pismonosa wrote:
Nekako prateći ovaj tempo i smjene genaracija reklo bi se da će do izjednačavanja doći ne zbog porasta same igračke kvalitete u BiH, nego stravičnog pada iste kod susjeda i komšija. Kod susjeda pogotovo.
džabe ti istorijat, tradicija ili genetske predispozicije...
- MOSALJOZE
#624 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Pa svi znaju da je klubska košarka u Srbiji na niskim granama.Da Partizan I CZV nemaju para,i da je pitanje dana,kada će "pasti".
- It_is_a_Leclerc
#625 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ne lupati. Đedović, Sulejmanović, Atić, Nurkić i drugi su tek u najavi za seniorsku reprezentaciju BiH. Tako da je ta priča o "umiranju bh. košarke sa penzionisanjem Teletovića", samo tvoje ludo radovanje... Ne znati nije opravdanjeinsomnia99 wrote:uozbilji se....hrvatska i srbija imaju puno veću bazu igrača od bih i crne gore....hrvatska dijelom i u samoj bih....radostan dan wrote:
bosna može nekog pobijedit samo ako je Teletovic na terenu ..i to samo ako ima odličan dan....a neće još dugo igrati za bih jer već ima 29 god
Sa druge strane, proglasiti Jasmina Repešu za klauna, nakon što je sa onakvom hrvatskom ekipom došao do četvrtog mjesta na Eurobasketu ?! Zašto ne priznati da su Senegal i Grčka bolje reprezentacije ?