2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
spinel_

#326 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by spinel_ »

da vidimo

c.paul, james, durant, aldridge, love, griffin, howard, george, kobe, westbrook, hibbert, carmelo...

dakle, vjerovatno treca postava
Amir_sabanovic

#327 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

karanana wrote:dajte mi onda prvu i drugu ligu koja nije dosla. eto nabrojte 10 igraca koji su bolji od ovih ovdje.

mada, i da je tacno da su ovi treca liga, opet su 10 puta bolji od svakog. mozda bi se trebali vratiti na ne-nba igrace.
LeBron, Durant, Chris Paul, Griffin, Howard, Rondo, Melo, Wade, Kobe, Bosh, Deron Williams, Joe Johnson, Kevin Love, Westbrook, John Wall, Paul George, DeAndre Jordan, LaMarcus Aldridge, Pierce itd.

Jesam li koga zaboravio? :-D
karanana

#328 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by karanana »

Amir_sabanovic wrote:
karanana wrote:dajte mi onda prvu i drugu ligu koja nije dosla. eto nabrojte 10 igraca koji su bolji od ovih ovdje.

mada, i da je tacno da su ovi treca liga, opet su 10 puta bolji od svakog. mozda bi se trebali vratiti na ne-nba igrace.
LeBron, Durant, Chris Paul, Griffin, Howard, Rondo, Melo, Wade, Kobe, Bosh, Deron Williams, Joe Johnson, Kevin Love, Westbrook, John Wall, Paul George, DeAndre Jordan, LaMarcus Aldridge, Pierce itd.

moglo bi se raspravljati da li su bas svi gore nabrojani bolji od svakoga ko je trenutno u spaniji, posebno ovi malo stariji, ali necemo, jer slozicemo se da su to sve beton igraci i da je dosla i gora postava da bi opet bili dominantni.
nema me tamo

#329 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by nema me tamo »

I to hladno 4 postava da je došla ušla bi u finale...
A tamo s Špancima sve moguce..

Toliko dominantni u košarci da je to cudo jedno.
insaneinthebrain

#330 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by insaneinthebrain »

Ljuba Moljac wrote:Tjeraj Turke do stambola.

Black Power!!! USA!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Amir_sabanovic

#331 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

nema me tamo wrote:I to hladno 4 postava da je došla ušla bi u finale...
A tamo s Špancima sve moguce..

Toliko dominantni u košarci da je to cudo jedno.
Pa sama činjenica da su nekad bili primorani slati igrače s koledža ti sve govori... :-)
Mustang1

#332 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Mustang1 »

Pa vidjet cemo spisak za olimpijadu i onda uporediti .. Mada ce se do tada mnogo toga promijeniti ali oni koji budu najbolji u tom trenutku ce igrati a ovi trenutno jesu dobri ali nisu najbolji moguci izbor .. Gdje ce Plumlee bit najbolji u bilo cemu :D Harden,Curry i Irving bi vjerovatno jedini imali mjesta da je i najbolja postava tu
Bodkin

#333 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Bodkin »

Amir_sabanovic wrote:

nigdj veze. rondo nije bolji od hardena ili rose-a. kakav joe johnson. pierce penzija. dobro je rekao @kakavdanak. ovo je negdje izmedju druge i trece ali par momaka kao sto su davis,curry, rose ili harden bi mogli naci mjesto i u prvoj
Amir_sabanovic

#334 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

Bodkin wrote:nigdj veze. rondo nije bolji od hardena ili rose-a. kakav joe johnson. pierce penzija. dobro je rekao @kakavdanak. ovo je negdje izmedju druge i trece ali par momaka kao sto su davis,curry, rose ili harden bi mogli naci mjesto i u prvoj
Slažem se da je ovo između druge i treće postave. Rondo (kad je zdrav) je jedan od najboljih playmakera u ligi (sigurno najbolji all-around play); nema ga smisla porediti s Hardenom, jer nisu ista pozicija, a ni Rose nije ono što je nekad bio, bar sad kad je friško oporavljen od operacije. Joe Johnson bi komotno mogao naći mjesto u trećoj postavi. Podcjenjuješ Piercea, vidio si šta je radio protiv Toronta u playoffu. A zaboravio sam nabrojati i Lillarda koji je u zadnji trenutak ispao iz ove selekcije.
zlajapravaraja

#335 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by zlajapravaraja »

Razmontirace ih Spanija na proste faktore. Cak i znaju da nemaju sanse 8-)

Mozda vec i prije ispadnu, da ne prozivljavaju tu bruku :wink:

Turci ih drzali 3/4 u egalu :-)
nema me tamo

#336 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by nema me tamo »

zlajapravaraja wrote:Razmontirace ih Spanija na proste faktore. Cak i znaju da nemaju sanse 8-)

Mozda vec i prije ispadnu, da ne prozivljavaju tu bruku :wink:

Turci ih drzali 3/4 u egalu :-)

Znaš kako ti je to zlaja koji dolazi iz prave raje..

Jel' ti se desilo nekad da si u necemu toliko bolji od nekog drugog da i kad si u egalu da ti je smor igrat?
E to ti se isto desilo Amerima, a vidio si kasnije kad su otisli na +5 sta se desilo..

Kad su se nafurali da ih oderu..
E to im u pocetku nije poslo za rukom jer su Turci previse nafurani bili. :D

Imal ovo smisla? :-D
Renta

#337 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Renta »

Da, ma koliko su Europljani napredovali u zadnjih 20-tak godina i šalju redovito igrače u NBA, napreduju i Ameri i razlika je već decenijama 20-30 koševa generalno.
Izuzeci su kad se koja repka rezultatski približi tipa Španjolske...s naznakom da su najbolji Ameri opet ostali doma.
Amir_sabanovic

#338 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

Ključna razlika su daleko bolje fizičke predispozicije Amerikanaca, a to će uvijek biti tako. Teško je protiv toga.
nema me tamo

#339 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by nema me tamo »

Amir_sabanovic wrote:Ključna razlika su daleko bolje fizičke predispozicije Amerikanaca, a to će uvijek biti tako. Teško je protiv toga.
Ma pusti to.. :lol: :lol: :lol:

Ko ona rasisticka prica da imaju crnci više organa....

Haha uvijek oplacem na to :-D
Renta

#340 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Renta »

Amir_sabanovic wrote:Ključna razlika su daleko bolje fizičke predispozicije Amerikanaca, a to će uvijek biti tako. Teško je protiv toga.

Nije samo to, ima crnaca (misliš na njih vjerujem) i u drugim repkama, (koji su priznajem uvijek među boljim igračima) ali bitan je i sustav, filozofija igre. Tu nas ameri isto šišaju sve skupa.
Last edited by Renta on 01/09/2014 00:44, edited 1 time in total.
Amir_sabanovic

#341 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Amir_sabanovic »

nema me tamo wrote:
Ma pusti to.. :lol: :lol: :lol:

Ko ona rasisticka prica da imaju crnci više organa....

Haha uvijek oplacem na to :-D
Ma možemo mi pričati šta god hoćemo, ali to je tako. Realno, na to i dobijaju ove utakmice, nemaju neki poseban plan u igri, većinom su individualne akcije, veliki broj poena zbog odbrane i brze kontre, svako takmičenje drugačiji sastav šalju. Što reče neko gore, da imaju iole duže pripreme i neke uigrane stvari u napadu, pa na šta bi ovo takmičenje ličilo... :-D
nema me tamo

#342 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by nema me tamo »

Ma sve ti je to do mentaliteta..
Pocevsi od toga kakav je zivot u Americi do toga da imaju igralista na svakom mogucem koraku..

Uglavnom poenta je da svako njihovo dijete kad napuni desetu provodi vrijeme upravo na ovim košarkasim igralistima..
To je pogotovo slucaj s crnom djecom koja jedino vide izlaz u košarci, i mnogima se te zelje i ostvare..

Kao sto spomenu neko i ovi sto igraju po drugim repkama su pretezno najbolji u njima..
Da ne pricam o klubovima i koliko Amera ima..

A koliko ih sad ima sto igraju ulicnu košarku i kunem se da bi mogli da igraju u vecini evropskih ekipa to je isto cudo jedno..Nedavno gledao kako neki lik igra protiv Wall-a iz Wizardsa i izgubio 1 razlike..Ne znam ime klipa, a to ti sve govori.Rad, rad i samo rad.
spree

#343 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by spree »

Ovo amerikanci nece osvojiti nema sanse. Ja cak sumnjam da ce i u finale uci. Realno jesu najkvalitetniji individualno, ali timski ni blizu. Takodje coach k je kriza. Nigdje akcije s glave.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#344 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by It_is_a_Leclerc »

Ameri će svaku ekipu koja se usudi da ih potcijeni oštro i nemilosrdno kazniti za to.

Sve ostale ekipe moraju dati sve od sebe i nadati se da će Ameri imati usran dan za ne povjerovati, pa da ih neko uzme.
Renta

#345 Re: Odg: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Renta »

It_is_a_Leclerc wrote:Ameri će svaku ekipu koja se usudi da ih potcijeni oštro i nemilosrdno kazniti za to.

Sve ostale ekipe moraju dati sve od sebe i nadati se da će Ameri imati usran dan za ne povjerovati, pa da ih neko uzme.
Tu se slažem. :thumbup:
SundanceKid

#346 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by SundanceKid »

It_is_a_Leclerc wrote:Ameri će svaku ekipu koja se usudi da ih potcijeni oštro i nemilosrdno kazniti za to.

Sa ovim trenutnim rosterom ovo nije tacno. Slazem se da sve ekipe moraju dat sve od sebe, ali ne moraju Ameri imat usran dan za ne povjerovat...nisu toliko dominantni, daleko od toga. Moze se igrat protiv njih, Turci su to lijepo pokazali veceras, kad su ih u egalu drzali vecinu utakmice, a nista posebno nisu igrali. Vecinu vremena u grcu, tacno vidis na plejevima da im je problem prevest loptu u polje napada, maksimalno defanzivan stav dok vode loptu, predaja lopte tragicna...itd..da su samo malo smireniji bili, ne bi onoliko kontri bilo...

Uglavnom, mozda to nisu Turci, ali ja ne vidim razlog zasto bi recimo Spancima trebalo da Ameri imaju neku aman losu utakmicu pa da ih pobijede...moze se igrat sa njima sasvim fino, dosli su ko bekovska ekipa, a poznato je i vidi se im ne odgovaraju evropske ekipe i taj stil kosarke, a cak i pored Cousinsa, Fareeda i Davisa, mislim da im se puno problema moze napravit i pod kosem...
Arteta

#347 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Arteta »

nema me tamo wrote:Ma sve ti je to do mentaliteta..
Pocevsi od toga kakav je zivot u Americi do toga da imaju igralista na svakom mogucem koraku..

Uglavnom poenta je da svako njihovo dijete kad napuni desetu provodi vrijeme upravo na ovim košarkasim igralistima..
To je pogotovo slucaj s crnom djecom koja jedino vide izlaz u košarci, i mnogima se te zelje i ostvare..

Kao sto spomenu neko i ovi sto igraju po drugim repkama su pretezno najbolji u njima..
Da ne pricam o klubovima i koliko Amera ima..

A koliko ih sad ima sto igraju ulicnu košarku i kunem se da bi mogli da igraju u vecini evropskih ekipa to je isto cudo jedno..Nedavno gledao kako neki lik igra protiv Wall-a iz Wizardsa i izgubio 1 razlike..Ne znam ime klipa, a to ti sve govori.Rad, rad i samo rad.
Nema to veze s mentalitetom, u SAD-u su football i baseball popularniji sportovi od kosarke, a na Filipinima je recimo kosarka sport broj 1, a pogledaj njih, a pogledaj FIlipince.
stalaktit

#348 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by stalaktit »

Na stranu što crnci stvarno imaju neke sitne fiziološke prednosti - SAD ima sustav prvenstava u osnovnim i srednjim školama kakav mi ne možemo imati, niti bilo koja europska zemlja.

U Europi dijete mora u klubove, a u Americi jednostavno poslije nastave ili u sklopu tjelesnog trenira košarku s diplomiranim trenerima. Zašto im nogomet nije uspješan kao košarka? Za nogomet je obrnuto, roditelj dijete mora voditi na treninge u klubove, nemaju školski sustav. Oni do fakulteta isfiltriraju sve što valja. Veliki novac je drugi motivator.

Do svoje 14 godine oni odgiraju više kompetitivnih utakmica u školi nego naši sportaši u životu.
zlajapravaraja

#349 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by zlajapravaraja »

Ma stoji sve to sa fizickim predispozicijama i kulturom kosarke, ali je kosarka i dalje timski sport, a ova Amerika jednostavno nije tim. Ne ide to za 4 sedmice zajednickih priprema, pogotovo ne izmedju tolike mase egoizma.

A sinoc sam se takodjer uvjerio da vecina ovih igraca (jos) nije dobra u glavi da bi se nosili sa kvalitetom i timskom igrom Spanije, a kamoli sa freneticnom spanskom publikom i pritiskom pod kojim ce se nalaziti u toj utakmici - ukoliko naravno uopste dodje do nje.

Uostalom, slali su oni i mnogo bolje i iskusnije igrace od ovih, pa su vec mnogo puta, a prvi put usred Amerike, dobili po usima.

Bice zanimljivo gledati, u svakom slucaju :wink:
Arteta

#350 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Arteta »

stalaktit wrote:Na stranu što crnci stvarno imaju neke sitne fiziološke prednosti - SAD ima sustav prvenstava u osnovnim i srednjim školama kakav mi ne možemo imati, niti bilo koja europska zemlja.

U Europi dijete mora u klubove, a u Americi jednostavno poslije nastave ili u sklopu tjelesnog trenira košarku s diplomiranim trenerima. Zašto im nogomet nije uspješan kao košarka? Za nogomet je obrnuto, roditelj dijete mora voditi na treninge u klubove, nemaju školski sustav. Oni do fakulteta isfiltriraju sve što valja. Veliki novac je drugi motivator.

Do svoje 14 godine oni odgiraju više kompetitivnih utakmica u školi nego naši sportaši u životu.
U Evropi i u fudbalu djeca idu u klubove, kao i Ameri u fudbalu, a pogledaj razlike. ;-)
Locked