ne bas. ima bolji naravno, nisam lud da to sporim ali nije to bas kao da pored cunjeva prolaze. plus sto amerikanci jednostavno ne uce da igraju protiv sistema nego protiv slicne hekticne odbrane kakvu oni igraju. svi drugi padnu u trecoj jer to vise do fizicke spreme.dakle dokaz je to sto slovenija ima egal na poluvremenu sa prosjecnom ekipom, a turska vodi. americka koledz kosarka je barem 50% fizicki jaca od eurolige. i ovo ti sve ne govorim zato sto sam gledao na tv-u nego iz iskustvaJThomas wrote:svaki američki reprezentativac ima za dvije klase bolji odraz, brzinu, promjenu smjera od prosječnog neameričkog. on je u dva koraka tamo gdje ovom trebaju tri. i naravno da se to ne može pratiti cijelu utakmicu, već samo kraći period.
ne važi ta NBA i dalje slučajno za najveću košarkašku scenu svijeta. kad se kaže "x je/bi mogao biti NBA zvijezda ali nije"...to je šuplja i smiješna priča, ako ne govorimo o bodirogi, schmittu i još par igrača, a i oni su prošlost. onaj ko danas ima mogućnosti da bude NBA zvijezda - to i jeste. a ovamo su od 1-10 NBA zvijezde (ne one najveće ali svejedno), a drugim timovima nisu. i nije to slučajno ni neka zavjera...
2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#1951 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
-
KENJAC
#1952 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Batum : U 24 sata 62 kosa !
-
radostan dan
#1953 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
prije samo 10 dana...
- dzemaludin007
#1954 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
"Ja ne odlučujem da li ću u boj na osnovu toga kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim"
Pa šta Bog da. Da je npr. Đoković sebi utuvio u glavu da ne može nikad dobiti Nadala/Federera ne bi nikad ni dobio. Vjera i motiv u životu čine čuda.
Pa šta Bog da. Da je npr. Đoković sebi utuvio u glavu da ne može nikad dobiti Nadala/Federera ne bi nikad ni dobio. Vjera i motiv u životu čine čuda.
-
Bodkin
#1955 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
jedino ako srbi sa puskama izadju da brane kos mogu dobiti. sve ostalo je smijesno
- dzemaludin007
#1956 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Srbi znaju da odigraju dobro protiv mnogo boljih od sebe u svakom sportu. Kad se samo sjetim Partizana sta je radio u Evroligi kao autsajder godinama, na kraju otisao i na F4.
Slazem se, potrebno je mnogo srece, ja sam sebe ubjedio i vjerujem u momke da se mze nesto uraditi, ako nista casno izgubiti
Otezavajuca okolnost je sto je mnogo mladih i neiskusnih u nasoj ekipi (pa skoro svi), koji nemaju iza sebe jakih utakmica, naspram americkih.
Slazem se, potrebno je mnogo srece, ja sam sebe ubjedio i vjerujem u momke da se mze nesto uraditi, ako nista casno izgubiti
Otezavajuca okolnost je sto je mnogo mladih i neiskusnih u nasoj ekipi (pa skoro svi), koji nemaju iza sebe jakih utakmica, naspram americkih.
Last edited by dzemaludin007 on 14/09/2014 01:00, edited 2 times in total.
-
nema me tamo
#1957 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
dzemaludin007 wrote:"Ja ne odlučujem da li ću u boj na osnovu toga kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim"
To svakako!
Ja vjerujem da ih nece dobit preko 15 razlike.
- MOSALJOZE
#1958 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Koliko god gajio simpatija prema Srbiji,mislim da će ih Ameri satrat,ali ono baš uništiti 30-40 razlike.
radosni i co.izvinite tako je jbg
- dzemaludin007
#1959 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Da igra sad SFRJ (da imamo taj fond igraca) yebali bi im kevu
Jugoslavija je ipak bila sila, ne vidim razloga zatso ne bi i danas tako bilo.
Teletovic iz Bosne, Pekovic, Mirotic CG, Dragic, Blazic SLO, Saric, Bogdanovic CRO... ima tu jos dosta potencijala ne mogu se sjetiti
Teletovic iz Bosne, Pekovic, Mirotic CG, Dragic, Blazic SLO, Saric, Bogdanovic CRO... ima tu jos dosta potencijala ne mogu se sjetiti
- dzemaludin007
#1960 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Samo da se ne odlijepe u startu, to je za*ebano, nece u 3/4 kao do sad predosjecam nesto, jer se mi uvijek useremo na pocetku.MOSALJOZE wrote:Koliko god gajio simpatija prema Srbiji,mislim da će ih Ameri satrat,ali ono baš uništiti 30-40 razlike.
Pa i Grcka ih je dobila sjecam s ejedne godine, zaboravio sam
- motorna_pila
#1961 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Burazeru, ako se Srbi uhvate u trku sa Amerima, gotovi su... Ameri su Bogovi sto se tice igre za tri poena, posebno kad loptu vode iz tranzicije
Nema im ravnim u tom segmentu..
Nema sanse da Srbi mogu trcat s njima...
Harden, Thompson, posebno Curry.. To su extra tricasi, svi su oko 40% za tri poena...
Ako Teodosic, Krstic I co. krenu u trku s njima, onda ce biti silovanje
30-40 + poena..
Trebaju probat umrtvit napade, igrat na 20 sec svaki I ici na prekrsaje, da pucaju hejbet slobodnih.
Samo tako mogu parirat Amerima.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Nema im ravnim u tom segmentu..
Nema sanse da Srbi mogu trcat s njima...
Harden, Thompson, posebno Curry.. To su extra tricasi, svi su oko 40% za tri poena...
Ako Teodosic, Krstic I co. krenu u trku s njima, onda ce biti silovanje
30-40 + poena..
Trebaju probat umrtvit napade, igrat na 20 sec svaki I ici na prekrsaje, da pucaju hejbet slobodnih.
Samo tako mogu parirat Amerima.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Kaćunak
#1962 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Protiv sbrdije navijam kad igraju i protiv Čada.

- Šveđanin
#1963 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Meni tiket Srbija osvaja turnir i dalje na čekanju...
U slučaju da prođem, otplatiću kredit za auto do kraja.

Amerikanci su premoćni. Takođe je činjenica da Srbi protiv najboljih igraju najbolje, tako da.. ma nema Srbija velike šanse, ali za ameriku neću i ne mogu navijati.
U slučaju da prođem, otplatiću kredit za auto do kraja.
Car Lazar pred kosovsku bitku, jeli?dzemaludin007 wrote:"Ja ne odlučujem da li ću u boj na osnovu toga kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim"
Amerikanci su premoćni. Takođe je činjenica da Srbi protiv najboljih igraju najbolje, tako da.. ma nema Srbija velike šanse, ali za ameriku neću i ne mogu navijati.
- spree
#1964 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ok euforija, ali ovdje se pocelo s preČerivanjem. I meni je drago da je srbija u finalu. Fakat fino igraju. Digli se iz ponora i sva ta prica, ali realno nema sanse da prodju ispod 20 razlike. Teodosic je fantastican igrac, ali ipak samo je pitanje da li ce amerikanci htjeti da ga zaustave (pitanje motivacije).
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Johnzy
#1965 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ma nema teorije. Ista priča kao pre nekoliko godina, kada smo došli u finale EP, pa od Španaca pukli trideset razlike. Bilo šta osim pobede Amera je ravno tome da im Deda Mraz lično uruči medalje, sa sve irvasima. Ali opet, samo nek' igraju, da ne spuste gaće.
- dacha bosanac
#1966 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
NisiKENJAC wrote:Jesam li ja to jedini koji vjeruje u nasu pobjedu ?Dooobro , al nemojte poslje....
-
Ljuba Moljac
#1967 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Danas igraju dvije najkosarkaskije nacije, SAD i Srbija. Pravda je zadovoljena jer su trebali igrati i prije 4 godine kada im je ukradena pobjeda protiv Turske.
Rezultat je potpuno nebitan, jer svi znamo da ce SAD trijumfovati, ovo je revijalna utakmica i praznik za kosarku.
Rezultat je potpuno nebitan, jer svi znamo da ce SAD trijumfovati, ovo je revijalna utakmica i praznik za kosarku.
-
radostan dan
#1968 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
znaju to i navijači srbije, nego se bezveze pumpaju, čisto da im ne propadne atmosfera pred utakmicu i prva četvrtina, kad su več dobili poklon koji su dobili...MOSALJOZE wrote:Koliko god gajio simpatija prema Srbiji,mislim da će ih Ameri satrat,ali ono baš uništiti 30-40 razlike.
otprilike, kao kad srednjoškolca apsolventice zovnu na žurku...mašta o ludom provodu i
- JThomas
#1969 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
prava paralela bi bila da je srednjoškolac već totalno neočekivano dobio od studentica treće godine, pa sad rasterećeno ide na apsolventsko veče, ako dobije i tamo kralj je svijeta, a i ako ne dobije premašio je plan...
-
kakavdanakneiskustvu
#1970 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
dzemaludin007 wrote:Da igra sad SFRJ (da imamo taj fond igraca) yebali bi im kevuJugoslavija je ipak bila sila, ne vidim razloga zatso ne bi i danas tako bilo.
![]()
Blažić ni u slovenackoj repci nije starter
- TheWatcher
- dulekrele
#1972 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
srbi ce se drzati do poluvremena kao i skoro svi do sada a onda ce ih satrati
- zlokruhovic
#1973 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
radostan dan wrote:znaju to i navijači srbije, nego se bezveze pumpaju, čisto da im ne propadne atmosfera pred utakmicu i prva četvrtina, kad su več dobili poklon koji su dobili...MOSALJOZE wrote:Koliko god gajio simpatija prema Srbiji,mislim da će ih Ameri satrat,ali ono baš uništiti 30-40 razlike.
otprilike, kao kad srednjoškolca apsolventice zovnu na žurku...mašta o ludom provodu i, a dobije komad torte i diskušiju o uticaju gubara na hrastov žir i lješnik...
Španci su bili favoriti prvenstva bez obzira na Amere , pa su ih Francuzi uhvatili na foru gde su se ovi pogubili i na kraju izgubili.
Ne vidm razloga da to isto ne učini Srbija sa Amerima , ako im se odbranom i faulovima sjebe tranzicija i tzv.laki poeni koji su osnovica američkog stila košarke i psihički padnu , šansa postoji uz uslov da naši igrači imaju neverovatan procenat šuta.
Ameri nisu igrali niti protiv Francuza,niti Španaca a niti protiv Srbije , znači ima prostora za nadu.
-
valensija
#1974 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
finale Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.
Yugoslavia vs USA 69:95
United States (USA)
Charles Barkley
Penny Hardaway
Grant Hill
Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Reggie Miller
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Scottie Pippen
Mitch Richmond
David Robinson
John Stockton
Yugoslavia (YUG)
Dejan Tomašević
Miroslav Berić
Dejan Bodiroga
Željko Rebrača
Predrag Danilović
Vlade Divac
Aleksandar Đorđević
Saša Obradović
Žarko Paspalj
Zoran Savić
Nikola Lončar
Milenko Topić

Yugoslavia vs USA 69:95
United States (USA)
Charles Barkley
Penny Hardaway
Grant Hill
Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Reggie Miller
Shaquille O'Neal
Gary Payton
Scottie Pippen
Mitch Richmond
David Robinson
John Stockton
Yugoslavia (YUG)
Dejan Tomašević
Miroslav Berić
Dejan Bodiroga
Željko Rebrača
Predrag Danilović
Vlade Divac
Aleksandar Đorđević
Saša Obradović
Žarko Paspalj
Zoran Savić
Nikola Lončar
Milenko Topić

Last edited by valensija on 14/09/2014 12:57, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#1975 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI
Ovi se fakat uzdigli i vjeruju da ce pobjediti nocas