Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo su vjerovatno novinarska nagađanja i radovi. Sve dok od Citroena ne dođe bar neka skica ja ne vjerujem. Evo ove dvije slike pa se baš razlikuju. Na drugoj zadnje bočno staklo malo podsjeća na XM.
Francusko smece, precijenjeno, radije bi uzeo Audia starog 5 godina. Ne mogu da shvatim kako neko moze ovo vozati pored auta iz VAG grupacije. Sala mala, fino izgleda.
Ovako zvuce vasi komentari na temama o golfu i sl.
citroen_xm evo sad se ispucaj na ovoj temi
Na svakoj temi možemo normalno komentarisati. Međutim u nekim temama se toliko razvilo prepucavanje da se više ne može obuzdati. A ova tema mi nije toliko interesantna jer mislim da su što se tiče izgleda ovo samo radovi nekih entuzijasta. Sve u svemu, ako vrate hidrauliku u svim verzijama kao što je bilo prije X7 ja ću biti zadovoljan.
Ja ipak mislim da nece puno odstupati od ovog koncepta kao sto se vide slicnosti C4 i DS4 sto nebi bilo C5 i DS5 nastavak identiteta.
Ja se samo nadam da ce ostati (ako vec seru sa C Elyse itd) privrzeni nekoj standardnoj klasifikaciji. Mozda to i jeste citroenov problem zbog kojeg ne profitira koliko bi mogao (s obzirom na dizajn, inovativnost, kvalitet itd) konstantne promjene platformi, klasifikacija, dizajnerskih pravaca, imena itd.
Malo malo pa ugase cijelu liniju, od iduce godine skroz novo auto skroz novi dizajnerski pravac. Svako hoce nesto sigurno i postojano a ne nesto sto za 5 godina nestane sa scene i onda ti dodje kao da vozis SAAB hoce li biti dijelova ili ne.
Ovo su, naravno, samo skice i pretpostavke. Sastave auto na osnovu postojećih modela i koncepata. Samo pogledajte šta sve izmišljaju kako će izgledati C4Picasso... A još je to nastalo na osnovu špijunskih fotografija maskiranog vozila.
Druga stvar je da je Citroen potpisao ugovor sa GM i da će se buduća C-petica proizvoditi u fabrici u kojoj se proizvodi Opel Insignia. Zbog toga je čitav dizajn, koji je već bio završen morao na reviziju.
Sa druge strane, neki Opeli (Astra, Corsa) će se proizvoditi u Citroenovim tvornicama.
citroen xm wrote:
Jbg zadnji bok podsjeća. Bočno staklo, bočna linija koja se izdiže.... Samo što je ovde izgleda limuzinski oblik.
Bočna linija koja se izdiže je prisutna u mnogim citroenovim modelima, kako konceptnim (GQ, Hypnos, C-SportLounge, Numero9), tako i u produkcionim modelima (XM, DS4 i DS5), naravno sa varijacijama u zavisnosti od platforme vozila.
Cek, ovo podsjeca na C5 liniju 2 s tim da na predjem dijelu imaju 3 one citroen linije. Sve drugo mi se cini da ima i sadasnji C5. Sta je ovdje novo, ako zanemarimo da je ovo samo mockup/teaser?