2009 World Handball Championship - Croatia
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- J.P.Montoya
#1 2009 World Handball Championship - Croatia
ev izvucene kvalifikacione grupe
Bosna je u grupi sa Litvanijom i Finskom,samo prvi ide u baraz
- J.P.Montoya
fakat bi trebali u ovj grupi biti prvi bez guranja a onda u barazu sa malo srece u zdrijebu....
gdje nas cekaju: BLR, CZE, DEN, ESP, FRA, HUN, ISL, MNE, NOR,
POL, RUS, SLO, SVK, SWE
ove tri boldirane bi recimo bile idealne
(mada ne vjerujem da ce oni biti nositelji jer se pravi 9 parova,sto znaci da ce dvije repke od ovih u drugi sesir)
gdje nas cekaju: BLR, CZE, DEN, ESP, FRA, HUN, ISL, MNE, NOR,
POL, RUS, SLO, SVK, SWE
ove tri boldirane bi recimo bile idealne
- van Basten
Fina grupa... neka se izbjeglo one Ukrajince i Srbe (iako su nam komšije u padu kvalitete od razilaska sa crnogorcima, ali ipak svejedno - nek su izbjegnuti). Treba sada iskoristiti ovo, osvojiti prvo mjesto u grupi (uhvatiti zeca), a onda čekati parove za baraž (peći ražanj).
-
El_comadante
imamo fine šanse da se plasiramo.
- van Basten
Misliš da bi onda sa njim mogli igrati bunker na 0:0? 
- J.P.Montoya
Dvojica B-H reprezentativaca potpisala ugovore sa Celje Pivovarna Laško:Mirsad Terzić i Srđan Trivundža
-
in33sa
Litvu i Fince bi trebali proci, a dalje puno toga ovisi o barazu.
Bilo bi steta propustiti SP u susjedstvu, s obzirom da nam je HRS vec rezervirao dvoranu u Zadru (ako udjemo na SP, nasa grupa ce obavezno igrati u Zadru, poklon domacina)
U baraz s nadom da dobijemo recimo Cehe ili Madjare, to se jos i da proci. Ali Danci, Spanjolci, Francuzi, Svedi
njih prolazimo samo ako nas potcijene.
Bilo bi steta propustiti SP u susjedstvu, s obzirom da nam je HRS vec rezervirao dvoranu u Zadru (ako udjemo na SP, nasa grupa ce obavezno igrati u Zadru, poklon domacina)
U baraz s nadom da dobijemo recimo Cehe ili Madjare, to se jos i da proci. Ali Danci, Spanjolci, Francuzi, Svedi
-
El_comadante
Bit če zanimljivo međutim prvo da prođemo grupu pa onda idemo na baraž
-
Indie88
Demirovic objavio siri spisak za kvalifikacione utakmice za Sp u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti da su mu se odazvali svi igraci, te da smo dosta pojacali repku, jer je pozvano i dosta povratnika u A-tim, a to su: Basic, Besirevic, Malesevic, Sirco, Trivundza te Malesevic, sve sama pojacanja za repku, osim mozda Sirce koji je u godinama.
Stvarno fina repka i sa ovim povratnicima ce sigurno biti velika konkurencija u ekipi sto je za svaku pohvalu. Pogotovo na bekovskim pozicijama ima mozda i visak igraca i neko zvucno ime ce sigurno otpasti sa spiska.
Stvarno fina repka i sa ovim povratnicima ce sigurno biti velika konkurencija u ekipi sto je za svaku pohvalu. Pogotovo na bekovskim pozicijama ima mozda i visak igraca i neko zvucno ime ce sigurno otpasti sa spiska.
-
Alem03
Siguran sam da ce Demirovic posloziti sve kako treba i da ce imati uspjeha sa ovim momcima.
Ide nam u prilog sto se EP odrzava u Hrvatskoj tako da ce tu biti lobiranja za BiH, jer Hrvatska zeli BiH na prvenstvu.
Najvaznije je sad da imaju kontinuitet u pripremama i naravno dobra logistika, kako sam primjetio to ide na bolje. Sto se tice igraca i trenera zato se ne sekiram, imaju odlicnu atmosferu i veliku zelju siguran sam da ce dati sve od sebe. Bitno je samo da im se niko ne mjesa u posao i sve ce ici kako treba.
Ide nam u prilog sto se EP odrzava u Hrvatskoj tako da ce tu biti lobiranja za BiH, jer Hrvatska zeli BiH na prvenstvu.
Najvaznije je sad da imaju kontinuitet u pripremama i naravno dobra logistika, kako sam primjetio to ide na bolje. Sto se tice igraca i trenera zato se ne sekiram, imaju odlicnu atmosferu i veliku zelju siguran sam da ce dati sve od sebe. Bitno je samo da im se niko ne mjesa u posao i sve ce ici kako treba.
- van Basten
Kako znaš da su mu se svi odazvali kad se još ni okupili nisu? Ovo je tek njegov širi spisak a prvo iduće okupljanje je planirano za otkobar i turnir u Tunisu pa ćemo vidjeti ko će se odazvati.Indie88 wrote:Demirovic objavio siri spisak za kvalifikacione utakmice za Sp u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti da su mu se odazvali svi igraci, te da smo dosta pojacali repku, jer je pozvano i dosta povratnika u A-tim, a to su: Basic, Besirevic, Malesevic, Sirco, Trivundza te Malesevic, sve sama pojacanja za repku, osim mozda Sirce koji je u godinama.
Inače, sve pohvale za ovaj spisak... vidi se da čovjek ima vremena posvetiti ze reprezentaciji... 2-3 mjeseca ranije, da igrač zna da ga se prati, da neko ko nije na spisku ako želi može zapeti i reći - e sad ću mu ja pokazati što me ne zove pa poluditi na parketu i zaslužiti naknadni poziv, da svi koji bi da eskiviraju igranje za reprezentaciju imaju sasvim dovoljno vremena smisliti razlog i poslati odbijenicu a da im se potraži adekvatna zamjena... sasvim normalna stvar u normalnim državama, a kod nas... ja sam baš pozitivno iznenađen
-
Zhaba
#15 Re: 2009 World Handball Championship - Croatia
Bas smo srecu imali...ne bi trebalo problem biti...J.P.Montoya wrote:ev izvucene kvalifikacione grupe
- J.P.Montoya
ne mogu naci nigdje nas sastav al ev danski
DEN - BIH
28-28 (15-14)
Målscorere: Lars Christiansen 7, Michael V. Knudsen 5, Lars Rasmussen 3, Lasse Boesen 3, Hans Lindberg 3, Bo Spellerberg 2, Anders Oechsler 2, Simon Kristiansen 1, Kasper Nielsen 1, Lasse Svan Hansen 1
DEN - BIH
28-28 (15-14)
Målscorere: Lars Christiansen 7, Michael V. Knudsen 5, Lars Rasmussen 3, Lasse Boesen 3, Hans Lindberg 3, Bo Spellerberg 2, Anders Oechsler 2, Simon Kristiansen 1, Kasper Nielsen 1, Lasse Svan Hansen 1
- van Basten
Izgleda da su Danci došli u prilično jakom sastavu na ovaj turnir, što ovom remiju samo daje dodatnu snagu. Halid radi sjajan posao i davno sam rekao da je jedina dobra strana Salamanovih budalaština ta što će Halid sada se isključivo posvetiti reprezentaciji što i mene čini optimistom pred naredne kvalifikacije.
Šteta što se sticajem raznoraznih okolnosti na ovaj turnir otišlo sa svega 12 igrača, bojim se da nam se kratka klupa ne odrazi na rezultat na turniru, ali bez obzira na to i ovaj večerašnji rezultat vrijedan je svake hvale.
Sutra igramo sa Tunisom, prekosutra sa Norveškom btw
Šteta što se sticajem raznoraznih okolnosti na ovaj turnir otišlo sa svega 12 igrača, bojim se da nam se kratka klupa ne odrazi na rezultat na turniru, ali bez obzira na to i ovaj večerašnji rezultat vrijedan je svake hvale.
Sutra igramo sa Tunisom, prekosutra sa Norveškom btw
- J.P.Montoya
- van Basten
da, umor... fino rekoh da je 12 igrača premalo da se kvalitetno odigraju 3 utakmice u 3 dana. Kiel je možda mogao sa 9 igrača postati prvak Evrope, ali sa 9 igrača vrhunske klase... 11 igrača u prosjeku prosječne evropske klase to malo teže podnose. Al dobro, sve je to škola
-
in33sa
Realno, sa rosterom kakav ima Demirovic na raspolaganju, bice vrhunski uspjeh plasirati se na SP.
Na stranu navijacka subjektivnost, nedostaje nama kvaliteta. Evo je ova Srbija sa ipak nekakvim potencijalom, imaju ove klince `86 godiste sto su bili juniorski prvaci Europe i svijeta nedavno, Sesum, Marjanovic, Nenadic i ostali, pa imaju Bojinovica, Nikolica, Andjelkovica, Ilica, bracu Krivokapice, ipak jake igrace u svjetskim okvirima, pa ih nema nigdje na prvenstvima.
Na stranu navijacka subjektivnost, nedostaje nama kvaliteta. Evo je ova Srbija sa ipak nekakvim potencijalom, imaju ove klince `86 godiste sto su bili juniorski prvaci Europe i svijeta nedavno, Sesum, Marjanovic, Nenadic i ostali, pa imaju Bojinovica, Nikolica, Andjelkovica, Ilica, bracu Krivokapice, ipak jake igrace u svjetskim okvirima, pa ih nema nigdje na prvenstvima.