2006 Izbori/USA
- StLouis
#1 2006 Izbori/USA
Vratio sam se s biralista. Dao sam glas demokratskom kandidatu/senatoru, glasao sam ZA amandman 2, "Steam cell research", protiv amandmana 3( higher taxes for tobaco industry), I glasao sam za povecanje minimum vage $5.75 to $6.75.
Pitanje novopecenim amerikancima, i svima vama koji ste postali drzavljani u zemljama u kojim trenutno boravite; Koliko vam znaci direktno birati osobu/stranku, koja ce vam predstavljati zemlju/narod, i da li uopce izlazite na izbore?
Pitanje novopecenim amerikancima, i svima vama koji ste postali drzavljani u zemljama u kojim trenutno boravite; Koliko vam znaci direktno birati osobu/stranku, koja ce vam predstavljati zemlju/narod, i da li uopce izlazite na izbore?
- Ivy
#2 Re: 2006 Izbori/USA
...kad su u pitanju izbori PITAS POGRESAN NARODStLouis wrote:Vratio sam se s biralista. Dao sam glas demokratskom kandidatu/senatoru, glasao sam ZA amandman 2, "Steam cell research", protiv amandmana 3( higher taxes for tobaco industry), I glasao sam za povecanje minimum vage $5.75 to $6.75.
- StLouis
#3 Re: 2006 Izbori/USA
Nadam se da nije istina.Ivy wrote:...kad su u pitanju izbori PITAS POGRESAN NARODStLouis wrote:Vratio sam se s biralista. Dao sam glas demokratskom kandidatu/senatoru, glasao sam ZA amandman 2, "Steam cell research", protiv amandmana 3( higher taxes for tobaco industry), I glasao sam za povecanje minimum vage $5.75 to $6.75.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Izlazim kako da ne. Koliko mi znaci - ne znace mi nista ove meke kite demokratske al' kad ih uporedim sa tvrdim kitama republikanskim - onda sila zakon mjenja.
Naime danas sam opet isao u Crkvu. Ne sto sam neki religiozan covjek vec sto je kod nas u Crkvi glasanje. Valjda nema neki drugi objekat od gradjanskog znacaja, al' eto da ne gleda baba u zube Americke demokratije, konsultovao sam se tu sa Isusom, po zadnji put, rek'o je ti to malo bolje znas, ja sam odsustvovao s zemaljskih prostora par stoljeca. Onda sam ih pitao koji je od ovih Zeljko Komsic na listi, pa su malo zbunjeno djeloval', onda sam po defaultu pit'o koji je od ovih imao zelene predizborne plakate - pa bogami tog i zaokruzih.
Nego sto nisi glasao za dizanje takse ovim cigaret-korporativcima? Covjece truju djecu ponajvise - a ako se dignu takse - pa paklo cigareta bude $7-8 ko u Chicagu npr. onda nema sanse da ce klinje radije pusiti nego popiti 6-pack of beer.
Naime danas sam opet isao u Crkvu. Ne sto sam neki religiozan covjek vec sto je kod nas u Crkvi glasanje. Valjda nema neki drugi objekat od gradjanskog znacaja, al' eto da ne gleda baba u zube Americke demokratije, konsultovao sam se tu sa Isusom, po zadnji put, rek'o je ti to malo bolje znas, ja sam odsustvovao s zemaljskih prostora par stoljeca. Onda sam ih pitao koji je od ovih Zeljko Komsic na listi, pa su malo zbunjeno djeloval', onda sam po defaultu pit'o koji je od ovih imao zelene predizborne plakate - pa bogami tog i zaokruzih.
Nego sto nisi glasao za dizanje takse ovim cigaret-korporativcima? Covjece truju djecu ponajvise - a ako se dignu takse - pa paklo cigareta bude $7-8 ko u Chicagu npr. onda nema sanse da ce klinje radije pusiti nego popiti 6-pack of beer.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
A piva otvara apetitNosferatu wrote: pa paklo cigareta bude $7-8 ko u Chicagu npr. onda nema sanse da ce klinje radije pusiti nego popiti 6-pack of beer.
- StLouis
Nosferatu wrote:Izlazim kako da ne. Koliko mi znaci - ne znace mi nista ove meke kite demokratske al' kad ih uporedim sa tvrdim kitama republikanskim - onda sila zakon mjenja.
Protiv amandmana 3 sam glasao iz protesta. Ne volim uskracivanje ljudskih sloboda(pusac sam), i ne volim biti na nista prinudjen. Ovo sam vec osjetio u firmi u za koju radim. Diskriminacija pusaca. za pet mjeseci uvode policu zabrane pusenja na cijelim vlasnistvom, sto znaci, da cak ne smijes zapaliti cigaretu u svom autu, na njihovom parkingu...FMF
- pitt
Ja juce sa tramvaja kad guverner docekuje ljude svi nasmijani, svi ga bodre.....kad vidim danas ovog uhljuopa....mater mu njegovu
In his final pre-election rally, at the American-Serbian Club, Mr. Swann urged his supporters to get out to polling places tomorrow and, referring to last year's controversial pay raise, "to make your voices heard one more time on the man whose signature was at the bottom of the pay raise."
-
water
najnovija crnacko cetnicka zavjerapitt wrote:Ja juce sa tramvaja kad guverner docekuje ljude svi nasmijani, svi ga bodre.....kad vidim danas ovog uhljuopa....mater mu njegovu![]()
In his final pre-election rally, at the American-Serbian Club, Mr. Swann urged his supporters to get out to polling places tomorrow and, referring to last year's controversial pay raise, "to make your voices heard one more time on the man whose signature was at the bottom of the pay raise."
-
FFK as Lucy01
Gdje to ti Titati zivis, kad nas nema tuŠeha wrote:Ja cu glasati poslije posla samo kod mene nema frke, nema drame, nema nepoznanica... nema Republikanaca na mapi
Ja idem danas da glasam (zadnji dan
I naravno, glasam za Henry Ford Jr. i to ne samo zato sto je demokrata (jer su US demokrati po mom skromnom misljenju, pussies
Ode Lujka u demokrate
- StLouis
Lucy01 wrote:Gdje to ti Titati zivis, kad nas nema tuŠeha wrote:Ja cu glasati poslije posla samo kod mene nema frke, nema drame, nema nepoznanica... nema Republikanaca na mapi
![]()
![]()
Ja idem danas da glasam (zadnji dan) a i to ako budu dugi redovi, ne mogu ba cekat....
![]()
I naravno, glasam za Henry Ford Jr. i to ne samo zato sto je demokrata (jer su US demokrati po mom skromnom misljenju, pussies), nego zato sto onog seljacinu Corrker-a smislit ne mogu i sto ljubi guzicu i kome treba i kome ne treba
![]()
Ode Lujka u demokrate....pu yebem mu, ode mi i plantaza sad'...valja ovoj Americkoj sirotinji sto glasa za demokrate sve podijelit
.
-
FFK as Lucy01
Opa, bome Seha samo na visoko pucapitt wrote:Ma i seha bi za republikance glasao......samo da ga ona Bloombergova mala hoce:D
Jel' to ona sto jase konje i hoda po onim takmicenjima
- pitt
ta ta ......kaze pustio bi je i da ga osedlaLucy01 wrote:Opa, bome Seha samo na visoko pucapitt wrote:Ma i seha bi za republikance glasao......samo da ga ona Bloombergova mala hoce:D
![]()
Jel' to ona sto jase konje i hoda po onim takmicenjimaa i siromasni su, jadna majko
-
FFK as Lucy01
Haj'mo pocet akciju da i Sehi kakvu kljusinu kupimopitt wrote:ta ta ......kaze pustio bi je i da ga osedlaLucy01 wrote:Opa, bome Seha samo na visoko pucapitt wrote:Ma i seha bi za republikance glasao......samo da ga ona Bloombergova mala hoce:D
![]()
Jel' to ona sto jase konje i hoda po onim takmicenjimaa i siromasni su, jadna majko
:D:D