200 stranica o piramidi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
klif

#1 200 stranica o piramidi

Post by klif »

Evo, napisalo se vec vise od 200 stranica o piramidi... koja se tek iskopava. Preko 5000 poruka. Jedina tema koja je imala vecu posjecenost je "dobro jutro".

Htio sam da vas pitam, govori li nam to nesto o nama?
flora.sa

Post by flora.sa »

truth is out there :D :D
furlan

Post by furlan »

Mozda nasa zelja da se izdignemo iz govana kojima su nas i kojima smo se zatrpali, da pobjegnemo od stvarnosti, budemo po necemu pozitivnom poznati a ne samo po ratu, korupciji, jadu i bijedi.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

evo da nekom poklonim ideju :D

isprintaj, uveži, nađi levata :D i prodaj
karanana

Post by karanana »

dabogda ti i ova tema imala bar 300 stranica i 7500 poruka.
max_power

Post by max_power »

Zanimljiva i pomalo kontroverzna tema sa nekoliko tabora diskutanata, oni koji uopste ne vjeruju, oni koji vjeruju i oni koji su skepticni ali ne iskljucuju mogucnost piramide.
Sta to govori o nama?
Da smo normalni jer diskutujemo?

Ili se mozda neko namjerava igrati psihologa pa dati neku strucnu dijagnozu. :-)
klif

Post by klif »

Moja zelja je da razgovaramo o cinjenici da kod toliko ljudi postoji ocigledna potreba da razgovaraju o necemu, na sta sami ni na koji nacin ne mogu uticati.

S druge strane se izvrsila podjela na "zagovornike" i "skeptike" o postojanju piramide, koja se manifestuje u, ponekad i, preemocinalnim javljanjima.

Mislio sam da mi mozda bilo bolje upotrijebiti energiju za razgovor o stvarima na koje mozemo uticati.
radeljas

Post by radeljas »

klif wrote: Mislio sam da mi mozda bilo bolje upotrijebiti energiju za razgovor o stvarima na koje mozemo uticati.
slazem se apsolutno i to o stvarima koje su, ma kako se mnogi ne slagali, vaznije za svakoga od nas. evo nekih:

1. sarajevske gradske ulice sve u rupama
2. ferhadija sa plocama na kojima iscasis zglob ili se uprskas od lokve
3. kradje brankovica i comp. vezane sa postansku banku i energopetrol
4. dio autoputa do visokog nikako da se uradi
5. kako privuci turiste u mostar napr. propaganda, kampanja i sl.
6. svi najpoznatiji sarajevski kriminalci na slobodi

ali najbolje od svega - neka svako radi svoj posao i okane se cumuranja na forumu koje je uglavnom gubitak vremena
car-x

Post by car-x »

tipicno za nas narod je to manje-vise pasivno pricanje o svemu..

jedan dobar primjer su ti izbori.. svi jebu majku politicarima, svi nezadovoljni, ali kad dodju izbori, fraza je: sta cu glasat kad ne mogu nista promijenit, ili nemam za koga glasat..

(ja bi zakonom zabranio, da oni koji nisu izasli na izbore, ne smiju pricati o onim na vlasti, a kamoli se protiviti njihovoj politici.. )

svi vole pricati o svemu, turati nos i gdje mu nije mjesto, ali sve dok se to njih ne tice..

kod onog tipa "znanje" sa diskusije o piramidi ja nisam skonto nijedan kvalitetan razlog zasto tu ne bi mogla biti piramida, osim nekog logicnog skepticizma tipa, gdje ce bolan tu biti piramida.. ali se iz svakog njegovog posta moze osjetiti prezir sto je neki tamo semir osmanagic doso tu da kopa.. ko nesto tipa, sta on ima tu da kopa, kad ima nas milion strucnjaka i trebo je nas pitati smije li..

uglavnom, osim njih par koji svoje protivljenje baziraju na zdravom razumu, dosadasnjim istorijskim ucenjima i sl, vecina ih je zapjenila upravo zbog povrijedjene sujete, pa se onda povlaci i semirova naobrazba i sve ostalo iz njegovog privatnog zivota, sto s brdom u kojem nesto ima, ne bi trebalo da ima nikakve veze..

predobro bi bilo da se tamo nadje piramida..

a kul je i da su bilo sta nasli, sto ce sada otkopati, jer sudeci po dosadasnjim izvjestajima, istrazivanje na tom lokalitetu sto se tice tih nasih strucnjaka arheologa i ostalo je odavno zavrseno.. rekli su da na vrhu ima srednjevjekovni grad i na tome se zavrsilo..

sad se naso neko da to sve otkopa i to je onda problem..

jebes ga, kako alfons kauders rece na jednoj drugoj temi, malo nas je al smo govna.. i to na najbolji i najvjerniji nacin ocrtava jednog tipicnog dobrog (?) bosnjanina..
furlan

Post by furlan »

Mozda bi se moglo govoriti o energiji koju je covjek utrosio da bi dosao do onoga u sta, koliko se meni cini slijepo vjeruje.O sposobnosti jednog covjeka da sve to pokrene pa bilo ubleha ili ne.Ako je i magla treba je znati prodati.
Meni se cini da je potrebnija energija djelovanja nego razgovaranja, koju tip ocigledno ima.
Kada bi se naslo jos par takvih da podrzi i prosiri pokret "Dosta"(uz svo postovanje i srecu Stocu,Stocharu and comp) pa makar bilo i ubleha.
car-x

Post by car-x »

furlan wrote:Mozda bi se moglo govoriti o energiji koju je covjek utrosio da bi dosao do onoga u sta, koliko se meni cini slijepo vjeruje.O sposobnosti jednog covjeka da sve to pokrene pa bilo ubleha ili ne.Ako je i magla treba je znati prodati.
Meni se cini da je potrebnija energija djelovanja nego razgovaranja, koju tip ocigledno ima.
Kada bi se naslo jos par takvih da podrzi i prosiri pokret "Dosta"(uz svo postovanje i srecu Stocu,Stocharu and comp) pa makar bilo i ubleha.
bas tako..

koliko je samo energije ulozeno u degradaciju semira osmanagica, mogli su do sada natjerati parlament da ponisti odluku FERK-a o poskupljenju struje..

meni je pravo bilo drago kad sam u proslu subotu na dnevniku gledo kako pokret DOSTA! okuplja sve vise kriticke mase i kako se narod pomalo budi iz letargije..
klif

Post by klif »

Na temi "Idemo pred skupstinu" i "Protesti zbog poskupljenja struje" ima malo vise od 2.000 poruka. Ne smijem ni da zamislim sta bi se desilo da ih je bilo kao na temi o piramidi - znaci 5000.

A gospodina Osmanagica cijenim zbog njegove hrabrosti i poduzetnistva. I bilo bi mi drago da uspije u svome naumu.
novel

Post by novel »

200 stranica o piramidi
Masala, kud svi tu i mali Mujo :D
Fair Life

#14 Re: 200 stranica o piramidi

Post by Fair Life »

klif wrote:(...)
Neka...
senada

#15 Re: 200 stranica o piramidi

Post by senada »

Fair Life wrote:
klif wrote:(...)
Neka...
Sad ce nasa dezura neimara da oplete po Feralu... :roll: garant ljubomorni sto nemaju svog Semira da iskopa jednog Hasu il' obratno...

shvatam realne gradnje kao sto je aerodrom, pa i piramida ali da ju je nasnjuf'o kakav castan covjek, (a ne nas vrli haso) sa "vizijama" bez lukavog predumisljaja, ljudi ga barem nebi izvrgli ruglu... covjek ipak u svemu sto radi ili gradi otkriva ponajvise sam sebe... ali bome za'usput otkriva il' pokriva i mnoge druge, sebi potpune suprotnosti ili sljedbenike... ovisi o kakvom profilu covjeka se radi... kada je o idejnim kreatorima rijec, dovoljno je reci -hasan.
klif

Post by klif »

Evo, sad svatih. Cudo. Cudo je ono sto nam treba. Mora da se desi cudo. Jer cuda se desavaju. A gospodin Osmanagic je obecao cudo. I ljudi mu vjeruju. Dzaba je onim koji govore da cuda nema, govoriti onima koji u cuda vjeruju, da se cuda ne desavaju. I dzaba je onim koji vjeruju u cuda, goviriti onim koji u njih ne vjeruju, da cuda ima. Jer nama treba samo jedno cudo. Jedno jedino, maleno cudo. I onda ce sve biti dobro.

Jer, sve i da ne bude piramide... Ta piramida je bila CUDO!

A ja se cudio...
ludvig

Post by ludvig »

klif wrote: A gospodin Osmanagic je obecao cudo.
Ne, gospodin Osmanagic je obecao piramidu :-)
Kareem Abdul-Jabbar

#18 Re: 200 stranica o piramidi

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

klif wrote: Jedina tema koja je imala vecu posjecenost je "dobro jutro".
:D e, s ovim necEM da sa slozim :D:D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

ludvig wrote:
klif wrote: A gospodin Osmanagic je obecao cudo.
Ne, gospodin Osmanagic je obecao piramidu :-)
Pa?
I?
Politicari su obecavali vise,pa shipak ti dobi :-D
klif

Post by klif »

Ne znam, nisam pristalica "zavjera" i slicnih stvari. Ali se nekako cudno poklopilo. Ustavne promjene, ugovor sa Vatikanom, pregovori o Kosovu...

A mi razovaramo o piramidama i kopamo ih.

Mora da sam paranoican!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

klif wrote:Evo, sad svatih. Cudo. Cudo je ono sto nam treba. Mora da se desi cudo. Jer cuda se desavaju. A gospodin Osmanagic je obecao cudo. I ljudi mu vjeruju. Dzaba je onim koji govore da cuda nema, govoriti onima koji u cuda vjeruju, da se cuda ne desavaju. I dzaba je onim koji vjeruju u cuda, goviriti onim koji u njih ne vjeruju, da cuda ima. Jer nama treba samo jedno cudo. Jedno jedino, maleno cudo. I onda ce sve biti dobro.
To valjda govori o kvalitetu zivota jednog naroda. Kad su mu potrebne ublehe, pa da misli kako ce zivjeti bolje.

Osim toga, u nas se puno toga pokusava nasilu...

Nasilu se zele nametati politicka rjesenja.

Nasilu ljudi prihvataju religiju.

Nasilu moramo stvoriti piramidu.

Nasilu otvaramo univerzitete.

Kao da ce to donijeti srece i pameti...
Fair Life

Post by Fair Life »

Zaboravljate da... utopljenik za slamku se hvata.
Fair Life

Post by Fair Life »

klif wrote:Ne znam, nisam pristalica "zavjera" i slicnih stvari. Ali se nekako cudno poklopilo. Ustavne promjene, ugovor sa Vatikanom, pregovori o Kosovu...

A mi razovaramo o piramidama i kopamo ih.

Mora da sam paranoican!
Izbori... ante portas.
Post Reply