20 godina Federacije BiH

Post Reply
Pokajnik

#1 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

20-ta godišnjica Federacije BiH u martu,prošla je prilično nezapaženo.Šta treba popraviti,doraditi,kakve preinake napraviti da bi FBiH postala uspješnija nego što je danas ?
Maharadza

#2 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Maharadza »

UKINUTI ZAJEDNO SA GENOCIDNIM ENTITETOM! :evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Truba »

federacija je ko muška sisa
motorna_pila

#4 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by motorna_pila »

Nismo se mi borili za FEDERACIJU, ista nam je nametnuta, i sam Alija je rekao da je ona samo privremenog karaktera, no eto traje već 20 godina.

Dok Srbi se jesu borili za svoju SRPSKU, dobili je, veličaju je i njome se ponose.

Bez obzira sto je izgrađena putem GENOCIDA, SILOVANJA, PROTJERIVANJA I KLANJA.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
radostan dan

#5 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by radostan dan »

Image

AMEN...
dudlov

#6 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by dudlov »

administrativni isprdak i ništa više. njena svrha je samo kožu da nam deru kroz namete...mamu im jebem.
Pokajnik

#7 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

motorna_pila wrote:Nismo se mi borili za FEDERACIJU,
Da li je to razlog da bude manje voljena ?
reis1

#8 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by reis1 »

Mi Federacija, ljevo Romuli, a desno Klingoni.
muzicar_iz_parka

#9 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by muzicar_iz_parka »

reis1 wrote:Mi Federacija, ljevo Romuli, a desno Klingoni.
Samo zafalilo goriva za svemirske brodove od kako su rudari iz jama u visočkim piramidama stupili u štrajk.
Pokajnik

#10 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

Stidimo li se Federacije BiH ?
Leons

#11 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Leons »

Zašto jednostavno ne ukinemo Federaciju a zadržimo kantone?
Zar ne postoji koncensuz obje strane oko toga?
homega

#12 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by homega »

Pokajnik wrote:20-ta godišnjica Federacije BiH u martu,prošla je prilično nezapaženo.Šta treba popraviti,doraditi,kakve preinake napraviti da bi FBiH postala uspješnija nego što je danas ?
Svođenje u državotvornu formu i davanje ustavnopravnog okvira dijelu teritorije Republike Bosne i Hercegovine koji u tom trenutku nije bio okupiran paravojnom i paradržavnom organizacijom bosanskih Srba - stvaranjem Federacije BiH, učinjena je najveća izdaja naše države: Jednostavno je nelegalnoj i nelegitimnoj ratnoj strani predano na legalno upravljanje dio teritorije BiH.

Tvorci, odnosno potpisnici ugovora o stvaranju Federacije BiH su, najprije Alija Izetbegović, potom Haris Silajdžić, s bosanske strane, i Franjo Tuđman sa Matom Graniće, iz Republike Hrvatske, što još više daje prava na poništenje ustavotvornih odredaba Federacije BiH i njene političke organizacije.

Istovremeno, Federacija je sastavni - konstitutivni dio današnje "daytonske" BiH, zajedno sa nelegalnom i nelegitimnom paradržavnom organizacijom - RS, što znači da bi poništenjem Federacije BiH po automatizmu bio poništen i Anex 4 Mirovnog sporazuma za mir, odnosno - tzv. Ustav BiH, i bila vraćena ustavna nadležnost Republike BiH.
Pokajnik

#13 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

homega wrote:
Pokajnik wrote:20-ta godišnjica Federacije BiH u martu,prošla je prilično nezapaženo.Šta treba popraviti,doraditi,kakve preinake napraviti da bi FBiH postala uspješnija nego što je danas ?
Svođenje u državotvornu formu i davanje ustavnopravnog okvira dijelu teritorije Republike Bosne i Hercegovine koji u tom trenutku nije bio okupiran paravojnom i paradržavnom organizacijom bosanskih Srba - stvaranjem Federacije BiH, učinjena je najveća izdaja naše države: Jednostavno je nelegalnoj i nelegitimnoj ratnoj strani predano na legalno upravljanje dio teritorije BiH.

Tvorci, odnosno potpisnici ugovora o stvaranju Federacije BiH su, najprije Alija Izetbegović, potom Haris Silajdžić, s bosanske strane, i Franjo Tuđman sa Matom Graniće, iz Republike Hrvatske, što još više daje prava na poništenje ustavotvornih odredaba Federacije BiH i njene političke organizacije.

Istovremeno, Federacija je sastavni - konstitutivni dio današnje "daytonske" BiH, zajedno sa nelegalnom i nelegitimnom paradržavnom organizacijom - RS, što znači da bi poništenjem Federacije BiH po automatizmu bio poništen i Anex 4 Mirovnog sporazuma za mir, odnosno - tzv. Ustav BiH, i bila vraćena ustavna nadležnost Republike BiH.
Ispada da je sve nelegalno ili nelegitimno osim RBiH ? Na čemu se zasniva legalnost i legitimnost RBIH ?
homega

#14 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by homega »

Pokajnik wrote:Ispada da je sve nelegalno ili nelegitimno osim RBiH ? Na čemu se zasniva legalnost i legitimnost RBIH ?
Jugoslavija je jedna od članica Savezničke strane u 2. sv. ratu, jedna od pobjednica. Ratna i poratna zasjedanja izabranih predstavnika pobjedničke strane u ratu u Jugoslaviji usmjerila su i zasjedanje ZAVNOBiH-a, nakon kojeg je kasnije donesen i u Ustavotvornoj skupštini NR BiH proglašen Ustav RBiH. Ne mogu se sjetiti godine, ni ostalih godina, niti detalja, ali je temeljno određenje državnog uređenja i društvenog poretka RBiH potpuno legalno i legitimno.

U pravnom okviru, Ustav RBiH je još uvijek na snazi, ali ga više niko ne primjenjuje, i niko nema volju niti želi, neki i ne smiju, da pokrenu pitanje njegove stvarne primjene.
Pokajnik

#15 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

homega wrote:
Pokajnik wrote:Ispada da je sve nelegalno ili nelegitimno osim RBiH ? Na čemu se zasniva legalnost i legitimnost RBIH ?
Jugoslavija je jedna od članica Savezničke strane u 2. sv. ratu, jedna od pobjednica. Ratna i poratna zasjedanja izabranih predstavnika pobjedničke strane u ratu u Jugoslaviji usmjerila su i zasjedanje ZAVNOBiH-a, nakon kojeg je kasnije donesen i u Ustavotvornoj skupštini NR BiH proglašen Ustav RBiH. Ne mogu se sjetiti godine, ni ostalih godina, niti detalja, ali je temeljno određenje državnog uređenja i društvenog poretka RBiH potpuno legalno i legitimno.

U pravnom okviru, Ustav RBiH je još uvijek na snazi, ali ga više niko ne primjenjuje, i niko nema volju niti želi, neki i ne smiju, da pokrenu pitanje njegove stvarne primjene.
To što je Jugoslavija bila na strani saveznika a i to je upitno missim Jugoslavija teško je da je Jugoslavija kao nekakva cjelina postojala u ratu al svejedno.Nema tu ni legalnosti ni kontinuiteta u odnosu na propise iz vremena kraljevine niti je institucija koja je proklamovala i kreirala NR BiH,mogla imati demokratski karakter jer se radilo o jednostranačkom tijelu koje se ustvari samoproklamovalo za narodno predstavništvo.
homega

#16 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by homega »

A ja mislio da ti ozbiljno pitaš za legitimitet i legalnost Ustava RBiH :-) :(
Pokajnik

#17 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

homega wrote:A ja mislio da ti ozbiljno pitaš za legitimitet i legalnost Ustava RBiH :-) :(
Ko je usvojio ustav RBiH ?
homega

#18 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by homega »

Pokajnik wrote:
homega wrote:A ja mislio da ti ozbiljno pitaš za legitimitet i legalnost Ustava RBiH :-) :(
Idi sam, da ne opaljujem čvoke po hašimu...
Pokajnik

#19 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

homega wrote:
Pokajnik wrote:
Idi sam, da ne opaljujem čvoke po hašimu...
Znači,ne možeš navesti ni jednu relevatnu činjenicu u prilog tvrdnje da je RBiH ili kako se ranije zvala SR BiH i NR BiH,bila legalna i legitimna.
Nomo

#20 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Nomo »

motorna_pila wrote:Nismo se mi borili za FEDERACIJU, ista nam je nametnuta, i sam Alija je rekao da je ona samo privremenog karaktera, no eto traje već 20 godina.

Dok Srbi se jesu borili za svoju SRPSKU, dobili je, veličaju je i njome se ponose.
Bez obzira sto je izgrađena putem GENOCIDA, SILOVANJA, PROTJERIVANJA I KLANJA.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
debelo si se zajebo . Srbi se uopce nisu borili nego su sa JNA i dobrovoljcima iz Srbije rumunije Rusije ....napali jedan golruki narod sa svim mogucim oruzjem i orudjem osim atomske bobme . Njihov cilj je bio samo jedan i jedini . stavarnje velike srbije . U tom naletu gdje su izvrsili genocid i nevidjene zlocine nad svojim prijateljima kumovima komsijama ti zlikovci su od Armije BiH izgubili 25 000 vojnika . Ubijeno je oko takodje oko 4000 srpskih civila( nazalost bilo je i zlocina , dosta ih je stradalo u prva dva mjeseca od hrvtskih snaga hercegovina , posavina ...) a vecina ih je stradala od same srpske vojske prije svega u sarajevu a i u drugim gradovima koji su bombardovani godinama . Srbi se jesu borili za tzv rs ali u sastavu Srbije ili da bude samostalna . ,, velicanje i ponos ,, genocidnog etniteta je u stvari zal i plac . tuga i tragedija . To samo politicari velicaju da bi utjesili one koji su izgubili najmilije u toj besmislenoj agresiji . Dzaba su ginuli . RS je ime jednog eniteta .Kao kada se covjek zove Tito ili Isus a svi znamo ko je pravi tito i ko je pravi Isus . Srbi zive u Bosni i Hercegovini i imaju isti pasos kao i ja . Koriste istu valutu . Koristimo istu ambasadu i u Beogradu i u Berlinu . Entitet rs je za Srbe robija i zatvor i smrt na kapaljku .
Last edited by Nomo on 05/08/2014 02:28, edited 1 time in total.
Nomo

#21 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Nomo »

Pokajnik wrote:

:lol: :lol: to sam vidio u banja luci na plakatu . ,, tako lijepa a tako nasa ,, to biva rs :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: upiso sam se od smijeha . pitam suvozaca ima li ovakvih plakata u brckom ? kaze nema , tu prestaje ljubav pa 3 km kasnije opet pocinje . pa se prekida na jednoj njivi pa pocinje u jednom potoku . cudne joj granice . cuj ljubav prema federaciji . :lol: :lol: :lol: sta bolestan mozak moze skontati . bas me zanima ima kakiv kompozitora da naprave neku pjesmu o federaciji --------federacjiom behar probeharao ------federacijooooooo mojaaaaaaa divna mila lijepa gizdava ...aaaaa u tebi je banja luka --------oops :lol: nazad prema jajcu i plivi i gajtan travi :lol: :lol:
El_comadante

#22 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by El_comadante »

treba se sa Hrvatim dogovoriti oko federacije ono šta se može dogovoriti odnosno barem smanjenjem kantona za početak pa poslije vidječemo, medjutim izgleda nepostoji spremnost sa Bošnjačke strane da se išta mjenja izgleda i njima ovo odgovara (političarima naravno).
Pokajnik

#23 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

Nomo wrote:
Pokajnik wrote:

:lol: :lol: to sam vidio u banja luci na plakatu . ,, tako lijepa a tako nasa ,, to biva rs :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: upiso sam se od smijeha . pitam suvozaca ima li ovakvih plakata u brckom ? kaze nema , tu prestaje ljubav pa 3 km kasnije opet pocinje . pa se prekida na jednoj njivi pa pocinje u jednom potoku . cudne joj granice . cuj ljubav prema federaciji . :lol: :lol: :lol: sta bolestan mozak moze skontati . bas me zanima ima kakiv kompozitora da naprave neku pjesmu o federaciji --------federacjiom behar probeharao ------federacijooooooo mojaaaaaaa divna mila lijepa gizdava ...aaaaa u tebi je banja luka --------oops :lol: nazad prema jajcu i plivi i gajtan travi :lol: :lol:
Bez obzira šta ti mislio, za više od 2 miliona ljudi FederacijaBiH je domovina .Možda će se reorganizovati,možda će se i podijeliti ali dok postoji trebalo bi je uvažavati.
Leons

#24 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Leons »

Kome je federacija domovina jbt? to je administrativna jedinica, kakva domovina.
Pokajnik

#25 Re: 20 godina Federacije BiH

Post by Pokajnik »

Leons wrote:Kome je federacija domovina jbt? to je administrativna jedinica, kakva domovina.
Pa sad dal je i administrativna ne znam ali je znam da je prilično državolika sa parlementom,vladom,zakonima,ustavnim i vrhovnim sudom.. Građani Federacija svoja prava ostvaruju u institucijama Federacije a samo izuzetno i Bosne i Hercegovine.Fedeacija je rekoa bih koža a BiH košulja što naravno ne percipiraju svi tako ili ne još svi.
Post Reply