20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post Reply
murathans

#1 20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post by murathans »

Parlamentarci bespotrebnog državnog Paralamenta danas su zasjedali tek nekoliko minuta, nisu se dogovorili oko bilo čega i razišli su se kućama. To njihovi višeminutno druženje poreske obveznike ove zemje koštalo je

20.000 KM

Bar tako kaže Pandurevićka a ovo je rijetka prilika da iz njenih usta izlazi nešto istinito i smisleno rečeno. I skidam joj kapu za ovo što je rečeno.

Iskreno ne znam ako sve to ide, no čini mi se kao da je savaki poslanik na sjednicu došao helikopteroam, ako da mu je država , svakom od njh kupila po novo odijelo, cipele, aktovku i laptot, te okrenula janjca.

Za 20.000 maraka možete oragnizirati svadbu za 50 - 70 zvanica gdje se cijeli dan jede, pije, igra i pjeva.

U Šta odoše 20.000 KM?

Dodatak: U ponedeljk će se ekipa ponovo skupiti, ponovo se neće moći dogovoriti oko bilo čega i opet će potrošiti 20.000 KM.

Dabogda ima zatrebalo...
Russki

#2 Re: 20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post by Russki »

ničija nije do zore gorila mamu im
detroit-mercy

#3 Re: 20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post by detroit-mercy »

murathans wrote:Parlamentarci bespotrebnog državnog Paralamenta danas su zasjedali tek nekoliko minuta, nisu se dogovorili oko bilo čega i razišli su se kućama. To njihovi višeminutno druženje poreske obveznike ove zemje koštalo je

20.000 KM

Bar tako kaže Pandurevićka a ovo je rijetka prilika da iz njenih usta izlazi nešto istinito i smisleno rečeno. I skidam joj kapu za ovo što je rečeno.

Iskreno ne znam ako sve to ide, no čini mi se kao da je savaki poslanik na sjednicu došao helikopteroam, ako da mu je država , svakom od njh kupila po novo odijelo, cipele, aktovku i laptot, te okrenula janjca.

Za 20.000 maraka možete oragnizirati svadbu za 50 - 70 zvanica gdje se cijeli dan jede, pije, igra i pjeva.

U Šta odoše 20.000 KM?

Dodatak: U ponedeljk će se ekipa ponovo skupiti, ponovo se neće moći dogovoriti oko bilo čega i opet će potrošiti 20.000 KM.

Dabogda ima zatrebalo...
Jah eto Pandurevicka se brine za BH parlament :mrgreen: , da se pita Pandurevicka i ala Pandurevicke onda taj istip parlament ne bi ni postojao :mrgreen: .
Nije pitanje da li parlament ili skupstina zasijeda ili ne, pa u svakoj drzavi zasijeda nego koliko je ucinkovit. Sta je ta ista Pandurevicka uradila na boljoj ucinkovitosti parlamenta :D mani te se suplje i demagogije.
stari grad Visegrad

#4 Re: 20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post by stari grad Visegrad »

20.000 KM :-)
Ujytro se obuce i ode, popije kafu prije sjednice, onda glasa protiv i vrati se kuci. Stvarno? 20.000 KM otislo ni ustai plat.
Treba njima urediti platu prema broju dogovora.
Npr. ako se taj ne dogovor nista, nije nista usvojeno, doneseno itd.
Treba se usvojiti zakon o njihovoj plati - ko je tu nadlezan?
Znaci neka je jednom parlamentarcu plata 2000 km (ne znam koliko je) radi lakse racunice.
Podjelimo to sa 20 radnih dana. Znaci po danu dodje 100 km.
Kada parlamentarci nista ne usvoje i ne dogovore onda trebaju dobiti za taj da 0 km.
Kada parlamentarci dogovore 5 stvari onda mogu dobiti 100 km za taj dano - to je standard.
Kada dogovore 3 stvari onda im je plata 50 km.
Sve ukupno bi za 1 mjesec zaradili 400 km, pa bujrum.
NERADNICI.
Russki

#5 Re: 20.000 KM košta jedna sjednica Parlamenta BiH

Post by Russki »

stari grad Visegrad wrote:20.000 KM :-)
Ujytro se obuce i ode, popije kafu prije sjednice, onda glasa protiv i vrati se kuci. Stvarno? 20.000 KM otislo ni ustai plat.
Treba njima urediti platu prema broju dogovora.
Npr. ako se taj ne dogovor nista, nije nista usvojeno, doneseno itd.
Treba se usvojiti zakon o njihovoj plati - ko je tu nadlezan?
Znaci neka je jednom parlamentarcu plata 2000 km (ne znam koliko je) radi lakse racunice.
Podjelimo to sa 20 radnih dana. Znaci po danu dodje 100 km.
Kada parlamentarci nista ne usvoje i ne dogovore onda trebaju dobiti za taj da 0 km.
Kada parlamentarci dogovore 5 stvari onda mogu dobiti 100 km za taj dano - to je standard.
Kada dogovore 3 stvari onda im je plata 50 km.
Sve ukupno bi za 1 mjesec zaradili 400 km, pa bujrum.
NERADNICI.
ma mos ti njima ukinut i tih 400 maraka, al se to vec nakralo pa im to nista i ne znaci
Post Reply