Vodenjak wrote:rei wrote:Vodenjak wrote: Jos koliko juce ti napisah:
Ocito sam se zajebucnuo!
Ejvala na izrazima, ja se tebi nikad tako obratio ne bih..
Barem ne do sad..
A mozda bih ti i po godinama i po iskustvu i po znanju mnogih stvari i otac mogao biti!
U svakom slucaju, tebi na obraz!
Mogu samo reci da o ljudima koji su vani, na isti nacin kao i oni iz Centrale, dva arsina imas:
Kad ti se ne dopada njihov stav, onda su oni procetnici ili proustase, pobjegulje i dezerteri, ljudi ukaljanih obraza. Ostavili su zemlju na cjedilu i otisli u tople krajeve da uzivaju u blagodetima chafirskih zemalja...
A kad treba da pokazes kolika je razlika izmedju Alije ti s jedne i Karadzica i Bobana s druge strane, pominjes milion raseljenih i protjeranih jadnika koji su bili prinudjeni da svoja vjekovna ognjista napuste zbog fasisticke politike i nemilosrdne agresije Srba i Hrvata!
De se odluci vec jednom....
I ti i Centrala ti!
A dok se ne odlucite, prestanite nas zaliti, zivota vam...
Chafiri su nam dali da se osjecamo koliko toliko kao ljudi. Pruzili su utocista prije svega nasoj djeci i omogucili im da se besplatno skoluju i lijece u slucaju bolesti, a nama su dali mogucnost da svojim sopstvenim radom, zalaganjem i sposobnostima zaradimo kruh i sebi i svojoj djeci...
A dobrim dijelom i mnogima koji su ostali dole!
I mi i nasa djeca smo imali te mogucnosti nekad i u nasoj zemlji. Sad nemamo kao sto nema i najmanje 50% onih koji su i danas dole!
Ja znam vrlo dobro zasto je to tako!
Znas li ti?
Ziva ti meni i pametna bila...
obratio si se i meni sa "probisvijeti" pa sam ti vratila milo za drago
Slusaj Vodenjak ja nisam kriva sto ti napokon ne mozes da raskrstis
sam sa sobom i sve stavljas u isti kos. Ja ne znam sta je to je li to
paranoja ili staali ti meni pominjes "centralu", covjece shvati
jednom za svagda ako postujem odluku da se preimenuje ime aerodroma to je cisto iz postovanja, prema rahmetli Aliji koji je bio sa nama, radio je i borio se protiv zlocinaca , kako je najbolje znao i umio i kako se moglo. Ti stavljajuci u isti kos Aliju sa zlocincima stavljas u isti kos sve borce , sve cestite ljude koji su se borili samo za jednu ideju, za odbranu Bosne i Hercegovine u njenim povijesnim granicama. Ja se stvarno dalje ne zelim
s tobom raspravljati posto ti kazes da je za tebe isti i Alija i zlocinac
Karadzic , Plavsicka, Milosevic, Tudjman a za mene
su bili agresori koji su preko svojih satelita, Karadzica, Bobana, zeljeli da rasparcaju ovu zemlju.
To sto ja nisam u SDA stranci, to sto nisam glasac njihov druga je stvar,
to ti je isto kao sto svi u jednoj drzavi postuju predsjednika bez
obzira kojoj on ili oni stranci pripadali. Ja ga postujem jer je zelio dobro
svim narodima i gradjanima BiH. To je sigurno....
Ako iko ovdje nekog zali to ste vi koji ste otisli, evo i ja cu uputiti
molbu prestanite nas zaliti i prestanite nas zavadjati.![]()
![]()
![]()
![]()
Okreni, obrni i nastavi dalje...
Ojhaaaa!
ah da posto sam danas vidjela tvoju poruku pa kao i obicno sto to radim
tj. ne pripremam odgovore, nego sam odgovorila u momentu samo da
se zna da sam pomenula , ljude vani, iz razloga sto si ti pomenuo "probisvjete" a to me upravo asociralo na ratne zlocince, vojne dezertere itd. koji su pobjegli diljem svijeta, a ne na protjerane ljude od takvih zlikovaca....
ali naravno ne bi ti bio ti da to nisi okrenuo i razvio citavu teoriju
i zavjeru mene i samo tebi poznate "centrale" mozda ti imas veze
s njom ja svakako ne.... iskrena i cistog obraza uvijek bila
Zivio i ti meni