2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
- Macuser
#1 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
U Titovo vrijeme ovako nesto, ovakva degradacija, bila je nemoguca. Na nesrecu, prosli rat su dobili cetnici, mladi muslimani i ustase i ovo je rezultat.
- HAVANA
- arzuhal
- chuchumbamayumbe
#4 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Prelijepa djeca, i jadna djeca.
Imam i ja klince, 2 i 3 godine, i ne mogu da zamilim kako bi bilo da zive u onakvim uslovima.
Smjestaj im ne mogu obezbijediti, ali mogu priustiti djeci bar neke hrane, garderobe. Vidjecu sa svojima da odu i odnesu klincima nesto.
Usput, a vidio sam i komentare na portalu, cini mi se da nisu samo zohari i pacovi problem.
Mjesto izgleda kao da je pala atomska, jesu li roditelji invalidi ili, nemoj da me ko pogresno shvati, kakvi peksini pa da se ne moze malo srediti onaj dzumbus?! Ima li vode u tom objektu gdje zive?!
Srce mi se cijepa kada vidim ovu tugu i zalost, a djeca se jos smiju, sretna...
Majko bozija...

Imam i ja klince, 2 i 3 godine, i ne mogu da zamilim kako bi bilo da zive u onakvim uslovima.
Smjestaj im ne mogu obezbijediti, ali mogu priustiti djeci bar neke hrane, garderobe. Vidjecu sa svojima da odu i odnesu klincima nesto.
Usput, a vidio sam i komentare na portalu, cini mi se da nisu samo zohari i pacovi problem.
Mjesto izgleda kao da je pala atomska, jesu li roditelji invalidi ili, nemoj da me ko pogresno shvati, kakvi peksini pa da se ne moze malo srediti onaj dzumbus?! Ima li vode u tom objektu gdje zive?!
Srce mi se cijepa kada vidim ovu tugu i zalost, a djeca se jos smiju, sretna...
Majko bozija...
- Bumbar
-
samoti
#6 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Zna li neko jesu ovi sokovi jeftiniji od mlijeka?
-
zelenashica
#7 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Ne gledaj kad već ne gledaš gdje trebasamoti wrote:Zna li neko jesu ovi sokovi jeftiniji od mlijeka?
tema UP
-
samoti
#8 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Mislim da sam gledala bas tamo gdje treba. Citam da djeca spavaju sa zoharima i stakorima i vjeruj ne cudim se tome.zelenashica wrote:Ne gledaj kad već ne gledaš gdje trebasamoti wrote:Zna li neko jesu ovi sokovi jeftiniji od mlijeka?![]()
tema UP
Jedan pogled na ovaj stol govori sve. U gomili smeca, koje je mamac za zohare i pacove, stoje sokovi a pise da djeca
ne znaju sta su banane i mlijeko. Mislim da je mlijeko ipak jeftinije od sokova, a i zdravije i potrebnije djeci.
A ova djeca meni ne izgledaju kao da nemaju sto jesti, ljepa su, bucmasta, i izgledaju zdravo.
Jedini problem ovdje je los stambeni prostor, koji je uza sve jos i odvratno prljav, i ako su roditelji zdravi, nema nikakvog opravdanja za ovakvo stanje.
No zalosna cinjenica je da mnogo ljudi danas, umjesto da zasuce rukave, posalje slike u medije. To je lakse nego raditi,zaraditi placu i platiti stan.
- dinaraaa
#9 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Mostarci bi mogli i u stanju u obezbijediti bar minimum uslova ako ništa zbog beba ovih. A možda treba i roditelje pogurati da "upale" jer dugoročno beznađe čovjeka baca down i treba ga podići malo i pogurati i riječima i djelom....ne treba tu puno sredstava
A iskreno rečeno često razmišljam o ljudima koji taže novac za lječenje npr. ono jeste da smo svi u krizi i država i sistem....ali čini mi se jako puno cedulja po drveću i kojekakvim medijima gdje se traže donatori za lječenje i to sve cifre od 50.000€ pa nadalje ....mislim da to teško tko može isfinancirati. I kada se pomogne jednima sutradan dolaze drugi također bolesni i izbezumljeni......a danas čitam neki RVI bio na transpl. bubrega sve hvala Bogu u redu.al nema čovjek od čega da plati girjanje struju hranu.....Jadno tužno
A iskreno rečeno često razmišljam o ljudima koji taže novac za lječenje npr. ono jeste da smo svi u krizi i država i sistem....ali čini mi se jako puno cedulja po drveću i kojekakvim medijima gdje se traže donatori za lječenje i to sve cifre od 50.000€ pa nadalje ....mislim da to teško tko može isfinancirati. I kada se pomogne jednima sutradan dolaze drugi također bolesni i izbezumljeni......a danas čitam neki RVI bio na transpl. bubrega sve hvala Bogu u redu.al nema čovjek od čega da plati girjanje struju hranu.....Jadno tužno
- kockica_kockica
#10 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
danas sam cula da traze organizaciju NGO koja bi im pomogla da otvore onaj humanitarni broj, koji vec imaju dole u Mostaru, ali na taj broj ne mogu zvati oni sto su ovdje na nasem podrucju... dakle trebala bi neka organizacija NGO - NVO da sklopi ugovor sa BH Telecom-om da im se pokrene ova akcija da ljudi mogu zvati...
Valjda ima neko ko radi u NVO-u a moze ovo priustiti.... prikljucak je sada 1 KM a mjesecna pretplata 17,00 KM
Valjda ima neko ko radi u NVO-u a moze ovo priustiti.... prikljucak je sada 1 KM a mjesecna pretplata 17,00 KM
-
djana h
#11 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
Jadna djeca,treba im zaista pomoci da im se obezbjedi neki uvjetniji smjestaj,jer kako kazu cistoca je pola zdravlja.Za ocekivati je da se i razbole u onakvom okruzenju.
Mada, kako su jos neki zapazili, i meni na slikama ima dosta kontradiktornosti.Zohari i juice u flasama,Coca-cola,smoki ovaj,onaj,vlaga na zidovima.Ima ondje svega i nemara i depresije i siromastva i zanemarivanja djece.
U mom komsiluku su godinu i nekoliko mjeseci zivjela je porodica slicna ovima,sa cak troje djece,jedno drugom do uha.kad su tek uselili u prizemlje jedne zene,mi smo svi potrcali,hrana,odjeca,trazi im poslice i slicno.Svi smo ih sazaljevali.
Nakon nekog vremena smo shvatili da nas na racun svoje djece prave budalama.Sta god bi zaradili kupovali su cokolade,slatkise,sve bespotrebne stvari,a da nisu se sjetili kupiti vrecu brasna da prehrane djecu.Kad sam vidjela da sa odjelcima za bebe njihova majka cisti svoj stednjak,zaista sam se prenerazila.Tu je moja humanost splasnula kao balon od sapunice.Jedna djevojcica im je trebala operaciju,gonjali su donatore i pomoc u novcu za operaciju,vodili je na preglede i slicno.Nakon nekog vremena nisu uspjeli skupiti sav novac i umjesto da sacuvaju to dok ne imadnu potrebnu sumu,oni su lijepo sebi kupili auto.
Nisu imali sta da jedu,ali autic je bio pred kucom.
Lijepo je pomoci,pogotovo se covjek potrese kad vidi djecicu u bijedi,ali ne treba potpomagati bezobrazluk roditelja.
Od svih zahtjeva za pomoc,cak nekad i bespotrebnih,ne vidimo one kojima zaista treba pomoc.
Mada, kako su jos neki zapazili, i meni na slikama ima dosta kontradiktornosti.Zohari i juice u flasama,Coca-cola,smoki ovaj,onaj,vlaga na zidovima.Ima ondje svega i nemara i depresije i siromastva i zanemarivanja djece.
U mom komsiluku su godinu i nekoliko mjeseci zivjela je porodica slicna ovima,sa cak troje djece,jedno drugom do uha.kad su tek uselili u prizemlje jedne zene,mi smo svi potrcali,hrana,odjeca,trazi im poslice i slicno.Svi smo ih sazaljevali.
Nakon nekog vremena smo shvatili da nas na racun svoje djece prave budalama.Sta god bi zaradili kupovali su cokolade,slatkise,sve bespotrebne stvari,a da nisu se sjetili kupiti vrecu brasna da prehrane djecu.Kad sam vidjela da sa odjelcima za bebe njihova majka cisti svoj stednjak,zaista sam se prenerazila.Tu je moja humanost splasnula kao balon od sapunice.Jedna djevojcica im je trebala operaciju,gonjali su donatore i pomoc u novcu za operaciju,vodili je na preglede i slicno.Nakon nekog vremena nisu uspjeli skupiti sav novac i umjesto da sacuvaju to dok ne imadnu potrebnu sumu,oni su lijepo sebi kupili auto.
Nisu imali sta da jedu,ali autic je bio pred kucom.
Lijepo je pomoci,pogotovo se covjek potrese kad vidi djecicu u bijedi,ali ne treba potpomagati bezobrazluk roditelja.
Od svih zahtjeva za pomoc,cak nekad i bespotrebnih,ne vidimo one kojima zaista treba pomoc.
-
bhxxl
#12 Re: 2 mostarske bebe zive sa zoharima i pacovima
naletio sam na paypal acc na fb grupi na koji se moze uplatiti pomoc ... pa eto ko je zainteresiran iz inostranstva ... ja sam poslao pa eto poziv i ostalima ...