2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Moderator: Benq
- arnes_king
#1 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Pozdrav svima,
Do sada sam imao spojena 2 monitora koji oba rade bez problema na jednoj grafickoj. Sada sam htio da spojim jos dodatno i TV uz to sve ali ne mogu da nastimam da sve radi istovremeno.
Graficka je AMD Radeon HD 5670 koja ima 3 izlaza, i to 1 VGA, 1 DVI i 1 HDMI. Monitori su spojeni preko VGA i DVI izlaza a TV spajam preko HDMI.
Kada tek upalim PC, dok je onaj boot up ekran, pale mi se TV i monitor koji je na VGA, kada dodje do ucitavanja windowsa tad se pokrenu sve 3 uredjaja i cim windows ucita TV izgubi signal a oba monitora ostanu da rade.
Prvo sam mislio da ne moze to sve na jednoj grafickoj ali kako sam gledao po netu da bi trebalo moci.
U windowsu kada udjem u postavke displeja tu vidim da je raspoznao 3 uredjaja s tim da na trecem nema rezolucije niti tih detalja (TV).
Ima li neko iskustva s ovim i sta bih mogao uraditi?
Do sada sam imao spojena 2 monitora koji oba rade bez problema na jednoj grafickoj. Sada sam htio da spojim jos dodatno i TV uz to sve ali ne mogu da nastimam da sve radi istovremeno.
Graficka je AMD Radeon HD 5670 koja ima 3 izlaza, i to 1 VGA, 1 DVI i 1 HDMI. Monitori su spojeni preko VGA i DVI izlaza a TV spajam preko HDMI.
Kada tek upalim PC, dok je onaj boot up ekran, pale mi se TV i monitor koji je na VGA, kada dodje do ucitavanja windowsa tad se pokrenu sve 3 uredjaja i cim windows ucita TV izgubi signal a oba monitora ostanu da rade.
Prvo sam mislio da ne moze to sve na jednoj grafickoj ali kako sam gledao po netu da bi trebalo moci.
U windowsu kada udjem u postavke displeja tu vidim da je raspoznao 3 uredjaja s tim da na trecem nema rezolucije niti tih detalja (TV).
- HardCore
#2 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Mozda ti televizor ne podrzava tu rezoluciju koja je na pc-u, pokusaj je prilagodit da bude ista kao i na tv
- typeOnegative
#3 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
najvjerovatnije taj vga zaj* jer je analogni . Kacio sam dva monitora i TV, ali preko digitalnih izlaza na kartici ( DP, DVI i HDMI) i svi su bacili sliku .arnes_king wrote:Pozdrav svima,
- arnes_king
#4 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Pokusat cu, dobra ideja. Al kontam da ne bi trebalo biti to jer i ova dva monitora mi rade na razlicitim rezolucijama.HardCore wrote:Mozda ti televizor ne podrzava tu rezoluciju koja je na pc-u, pokusaj je prilagodit da bude ista kao i na tv
- arnes_king
#5 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Ako je do toga onda bih trebao nabaviti DVI spliter i ova monitora spojiti na taj izlaz a TV na HDMI. Mada opet, dva monitora rade istovremeno a jedan DVI drugi VGA.typeOnegative wrote:najvjerovatnije taj vga zaj* jer je analogni . Kacio sam dva monitora i TV, ali preko digitalnih izlaza na kartici ( DP, DVI i HDMI) i svi su bacili sliku .arnes_king wrote:Pozdrav svima,
- HardCore
#6 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Monitori su napravljeni da podrzavaju vise rezolucija, dok ovi stariji lcd i plazme podrzavaju vecinom jednu onu osnovnu, kod mene je nekad bio hd ready tv i svaka veca ili manja rezolucija na pc-u nebi radila na tv.arnes_king wrote:Pokusat cu, dobra ideja. Al kontam da ne bi trebalo biti to jer i ova dva monitora mi rade na razlicitim rezolucijama.HardCore wrote:Mozda ti televizor ne podrzava tu rezoluciju koja je na pc-u, pokusaj je prilagodit da bude ista kao i na tv
- arnes_king
#7 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Hvala, pokusat cu ali na windows 10 ne vidim nigdje opciju da promijenim rezoluciju za sve uredjaje, ima samo posebno po monitoru? Pokusat cu stavit oba na istu koju i TV podrzava pa da vidim.HardCore wrote:Monitori su napravljeni da podrzavaju vise rezolucija, dok ovi stariji lcd i plazme podrzavaju vecinom jednu onu osnovnu, kod mene je nekad bio hd ready tv i svaka veca ili manja rezolucija na pc-u nebi radila na tv.arnes_king wrote:Pokusat cu, dobra ideja. Al kontam da ne bi trebalo biti to jer i ova dva monitora mi rade na razlicitim rezolucijama.HardCore wrote:Mozda ti televizor ne podrzava tu rezoluciju koja je na pc-u, pokusaj je prilagodit da bude ista kao i na tv
EDIT: Nije do toga, evo testiram i rade kombinacije rezolucija ali uvijek istovremeno samo 2 uredjaja rade, treci nikako da ustimam. Moze raditi TV i bilo koji od dva monitora, ili dva monitora bez TV ali treci uredjaj automatski ode na neaktivni.
- typeOnegative
#8 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
A najbolje da ako imaš od koga posudis kakvu noviju grafiku sa digitalnim izlazima , isprobas i riješiš misteriju.Svaka mora imati bar 3 minimalno
Ili ovo što sam gore napisao (analogni izlaz) ,ili ta grafika jednostavno nije " sposobna " poslat signal na 3 uređaja istovremeno
EDIT evo malo sam istrazio i kazu da ako se želi koristit "eyefinity" na toj kartici jedan monitor mora biti povezan preko DP . Ima li DP ijedan od monitora?
Ili ovo što sam gore napisao (analogni izlaz) ,ili ta grafika jednostavno nije " sposobna " poslat signal na 3 uređaja istovremeno
EDIT evo malo sam istrazio i kazu da ako se želi koristit "eyefinity" na toj kartici jedan monitor mora biti povezan preko DP . Ima li DP ijedan od monitora?
- arnes_king
#9 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
To sam i ja citao a ne znam sta oznacava to DP? Mozes li mi objasniti pa cu znati odgovorititypeOnegative wrote:A najbolje da ako imaš od koga posudis kakvu noviju grafiku sa digitalnim izlazima , isprobas i riješiš misteriju.Svaka mora imati bar 3 minimalno
- REDDEVILS
#10 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
DisplayPortarnes_king wrote:To sam i ja citao a ne znam sta oznacava to DP? Mozes li mi objasniti pa cu znati odgovorititypeOnegative wrote:A najbolje da ako imaš od koga posudis kakvu noviju grafiku sa digitalnim izlazima , isprobas i riješiš misteriju.Svaka mora imati bar 3 minimalno
- arnes_king
#11 Re: 2 monitora + TV na jednoj grafickoj
Eh nema taj port, ima samo VGA, DVI i HDMI. Vidim ovamo na forumima da pisu da bez tog ne moze na ovoj grafickoj istovremeno 3 monitora/tv.
Hvala svima u svakom slucaju, ja cu opet nesto pokusavati da skontam.
Hvala svima u svakom slucaju, ja cu opet nesto pokusavati da skontam.