2-mjesecni psic, slab i iznemogao, nece da jede...

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
dulcinella

#1 2-mjesecni psic, slab i iznemogao, nece da jede...

Post by dulcinella »

Prenosim poruku koju sam dobila na FB:

"Dragi svi,

vraćao sam se kući i sasvim slučajno kroz mrki mrak ugledao malo, crno bespomoćno kuče vidno slabo i iznemoglo. Nije se kretalo, ležalo je nepomično i samo glavu pomjeralo. Dozivao sam ga par puta, ali osim glavom, nije davao drugih znakova života. Nakon još nekoliko pokušaja dozivanja i milovanja, ustao je i potrčao za mnom. Ali samo kratko, a onda je ponovo nepomično legao na cestu. Sjetio sam se ove grupe, uzeo ga, i ponio kući. Kuče je staro 2 mj. otprilike, crne boje, ne znam za rasu, slabo se razumijem u to. Potrebna mu je pomoć, a ja nisam u situaciji za potrebno zbrinjavanje kučeta. Neće da jede. Jako je umiljat i ne laje. Ne može još dugo moći ostati kod mene, roditelji se ljute, nažalost. Molim sve koji mogu da pomognu na bilo koji način da se jave na kontaktni br. tel. 061 374 803 - Muamer. Hvala!"
jaca78

#2 Re: 2-mjesecni psic, slab i iznemogao, nece da jede...

Post by jaca78 »

ja se nadam da je kucic barem bio kod veterinara :(
n.nadija

#3 Re: 2-mjesecni psic, slab i iznemogao, nece da jede...

Post by n.nadija »

Nema svako novaca da ide veterinaru sa zivotinjom koju nadje na ulici. Kakva je to reakcija? Decko trazi konkretnu pomoc, ne savjet.
jaca78

#4 Re: 2-mjesecni psic, slab i iznemogao, nece da jede...

Post by jaca78 »

Ja kako sam shvatila, a mozda sam shvatila pogresno, decko je trazio pomoc oko udomljavanja. simptomi koji su navedeni ne djeluju bezazleno i samo sam za to ovo napisala. i nemojte mi Vi iz Vase perspektive govoriti da nemaju svi novaca, nemam ni ja i vrlo dobro znam kako ljudi zive ovdje. evo i ja sam molila da mi se pomogne da pomognem maci sa slomljenom nogom i samo se jedna forumasica, koja je vec ranije pomagala iako nije u BiH, opet ponudila da pomogne
i sta bih ja sad trebala ljudima nabacivati na nos sto se nisu javili?
a za one koje interesuje informacija: decko mi je potvrdio da je psic veterinarski zbirnut i udomljen u Mostar :thumbup:
svaka mu cast
Locked