2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#26 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by johntra »

Za realne uslove su trebali opaliti 1.500 kilometara po čitavoj državi, na svim mogućim putevima, a ne na relativno ravnoj dionici, bez većih uspona...ipak, to ne umanjuje činjenicu da ovaj Polo fakat malo troši..
Better Man

#27 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by Better Man »

Gost1515 wrote:
johntra wrote:Dobar dan, imate li Forda u životu? :lol:

http://www.vesti.rs/Auto-moto/Helsinki- ... oarom.html
Bravo jontra, hvala za link ;)

Vidiš kad je Ford u pitanju odjednom nema kometara kakvih smo imali za VW, da citiram starog londonca, Better-prijeteljicin-tata-Mana:
samo budala može povjerovati u ovo!
što potvrđuje moju tezu: konferencija VW hejtera :D
Evo javljam se i kažem da je čista šuplja i za Forda i za bilo koje drugo auto, jer u našim uslovima vožnje je to ne moguće postiči i to samo našim, već bilo gdje u svijetu!
Qler

#28 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by Qler »

Ma VW moze u svim uslovima. Ja cuo da je golf sa rezervoarom goriva presao preko atlantika, bez stajanja. Doduse uhvatile su ga povoljne struje... :run:
chelo

#29 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by chelo »

Qler wrote:Ma VW moze u svim uslovima. Ja cuo da je golf sa rezervoarom goriva presao preko atlantika, bez stajanja. Doduse uhvatile su ga povoljne struje... :run:
Yea, Golfske :-D
Mlad i Nevin

#30 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by Mlad i Nevin »

Evo jedno realno mjerenje potrošnje Pola 1.2 TDI u našim Bosanskim uslovima:

http://www.youtube.com/watch?v=gLWgoSBD9_s
hank

#31 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by hank »

Qler wrote:Ma VW moze u svim uslovima. Ja cuo da je golf sa rezervoarom goriva presao preko atlantika, bez stajanja. Doduse uhvatile su ga povoljne struje... :run:
hahahahhaha, a da je kojim slucajem ford, reno il citroen ovo isto napravio, to bi se spominjalo na svakoj iducoj temi barem dobrih godinu dana. al ovako cesta bila ravna, test nije realan, nije bilo puno saobracaja itd.
poenta ovoh testa nije da se pokaze da je polo il vw najbolji auto na svijetu. poenta je da ljudi vide da se normalnom voznjom i s umjerenim brzinskim prosjecima mozes ustedit itekako. ne mozes uz ivan imat umjereno brzu voznju u 6. kad je nagib 25% stepeni konstatno il veci. da je cijeli sistem cesta napravljen da stalno vozimo ko uz ivan onda bi ljudi uradili takav test. uz ivan vozis koliko, 6-7 minuta kad ga gulis i meni tu potrosnja skoci pola litra zato sto brzo vozim pa opet padne na ravnijem djelu ceste. treba takodjer imat u vidu da smo mi zemlja s dosta brda i planina. i da nije svugdje tako.
http://www.youtube.com/watch?v=tIOsqNrP ... re=related, evo isto uradile svabe na testu. to je samo da se pokaze da se moze, naravno da svakog ko istrese preko 100 000 eura za ovo auto novo, boli kita hoce li trosit 11 il 12 litara.
johntra

#32 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by johntra »

Pa napisali smo za Mondea, pa ga niko previše ovdje ne hvali... :D
B6Redhell

#33 Re: 2.500 km predjeno sa jednim punenjem rezervoara!?

Post by B6Redhell »

Ovaj americki passat je veci i tezi od tog evropskog, plus aerodinamike mu nisu sjajne ali preko 2.5h kilometara puno brate sto jes jes. Ko' da su sve nizbrdo isli :D
Post Reply