2.4T-vrijedi li pokusati?!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
volvo_man

#1 2.4T-vrijedi li pokusati?!!

Post by volvo_man »

Pozdrav svima,imam namjeru da oprobam Svedski ponos,zainteresovan sam za model S60-2.4T,pa me interesuje raja vasa misljenja i iskustva oko tog autica ...vrijedi li pokusati...
Oko jednog se vrtim cijena mu je 22.000evra, god2002 ,preso36280km,automatski mjenjac,sa punom opremom....recite mi svoja videnja...
poz.
mr2

Post by mr2 »

samo bi obratijo paznju na aut mjenjac.. uzmi Geartronic puno je bolji...
shadow

Post by shadow »

Radim dosta sa volvom, ameri se na njih loze pravo. Da budem iskren i meni se svidjaju jer se pravo malo kvare, izdrzljivi su i onda nemam problema sa prodajom i garancijom.
Taj 2.4T je dobar motor, obrati paznju na semering izmedju mjenjaca i motora, to im je boljka mada je jos rano za to ako je presao svega 38 hiljada.
Potezak je auto, na prednjem trapu cesto bude izmjena dijelova ali nisu neka pljacka.
Cesto imaju problema sa vacuumom, malo je karanana za otkriti tacno gdje je problem ali da se i to rjesiti.
Mjenjac - odlican.
Sto se tice cijene (iako je ona u ovom slucaju skroz nebitna) ovdje bi taj auto bio malo jeftiniji od te 22 milje eura, otprilike do 20 milja dolara sa tom kilometrazom i naravno svom opremom.
volvo_man

Post by volvo_man »

Mjenjac je -geatronic,a orzavanje tog mjenjaca...kako se krece u kojem periodu je potrebno mijenjati ulje i tako to...nisam dosad imo nikad automatika...

Shadow-ako imas jos kakvih info koje su ti poznate da znam nasta da obratim paznju...u svakom slucaju auto sam probo i nemam nekih posebnih primjedbi dobro "stoji" na cesti a kilometri koji su predeni nisu opasni ,...sve u svemu poslije A4 nekako mi bolje sjeda....
Stvarno malo znam o ovim modelima nikad me nisu ni interesovali zbog samog svog izgleda,jedino sto sam o volvu kao modelu znao je njihova sigurnost i nista vise ,...al evo sad poslije probe steko sam jedan potpuno drugaciji dojam ,u paketu su dobri,iznenaden sam u pozitivnom smislu
shadow

Post by shadow »

Ja mislim da Volvo service book za taj auto uopste nije predvidio mjenjanje ulja u mjenjacu. Cak mislim da ovi noviji modeli i nemaju filtera u mjenjacu ali nisam siguran, nisam nikad morao mjenjati.
Ipak, ako ga uzmes nebi bilo lose da uradis power flush svakih godinu-dvije (zavisno od toga koliko vozis). S druge strane, semering koji sam spomenuo u ranijem postu ti moze mjenjac ostaviti skroz bez ulja tako da nije lose provjeriti nivo malo cesce.

Ja sa tim autima dosta radim ali ih nikad nebi vozio. Ne svidja mi se izgled, previse su kruti, automatike mrzim i nikad ih ne vozim a Volvov manuelni mjenjac mi se lose shalta, ne svidja mi se osjecaj. Siguran jeste, moze preci bruku i dobro odrzava vrijednost.
Sretno sta god odlucio.
Post Reply