Jbg, fol je sto je pazen i mazen, zimi vozen haman nikako, i sto se nikada nije koristio kao auto za kantanje.
Da je bio sam, do sad bi bio oko cifre od 200.000km.
Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
Moj je auto u prvim 4 god navrtio vise od pola te kilometraze, a zadnjih godina zimi cuci u garazi, ja vozim Focusa iz cisto prakticnh razloga, starci slabo voze, pogotovo zimi, a meni dobro dodje da raspodjelim kilometrazu.NediM17 wrote:Gorane, sta bi rekao onda za moj 1.6 CRDi, sedam punih godina, a nagazio tek 83.000km.![]()
Jbg, fol je sto je pazen i mazen, zimi vozen haman nikako, i sto se nikada nije koristio kao auto za kantanje.
Da je bio sam, do sad bi bio oko cifre od 200.000km.
Kupi Golfonjuamar1994 wrote:A sta cu ja![]()
Romeo 80 wrote:Kupi Golfonjuamar1994 wrote:A sta cu ja![]()
Svakako te prozivaju na temi "Sarajevo grade, sta ti papci rade" da si papak
![]()
Najpametniji komentar a ja sam adekvatan da to kazem jer vozim passata b6 s tim motorom 6 godina i nikakvih problema nisam imao al je ogromna razlika kad kupujes auto koje je u okviru cijene od 10 000 do 20 000 ti uzmes od 10 i imas probleme.Pronadji odrzavan auto koji je sigirno skuplji al zato poslije nemas problema.goran16v wrote:Meni je pravo cudno sto najvise o 2,0 TDI motoru znaju i pisu oni koji ga nemaju!Sa_u_srcu wrote:Ja sam uvezao auto prije godinu i vise dana, ispocetka sam htio uzeti 2.0 tdi motor, audi a 3 2005 godina.
I bilo ih je dosta na mobile,de poprilicno pristupacnih cijena, u medjuvremenu sam otisao u Njemacku da licno nadjem sebi i kada sam dosao kod druga, koji se inace bavi prodajom auta, dakle ima auto kucu u Njemackoj i kada sam mu objasnio da sam vidio 2 do 3 dobra audija 2.0 tdi, rekao mi je da ni slucajno taj motor ne uzimam, iz istih razloga koji su ovdje svi nabrojali. Dakle taj motor ima veliku manu, i ne vidim razlog zasto bi ti ili bilo ko, rizikovao, kupujuci auto sa tim motorom, pored 1.9 tdi motora, koji je fantastican.
Ja sam naravno uzeo 1.9 tdi i evo godinu i po dana apsolutno nikakvih problema nema i dobio sam savjet da koristim ulje samo 5w 30 edge...castrol..nista drugo... Ja ne bih uzimao 2.0 tdi...jer ako pogledas na bilo kojem sajtu, naci ces najvise njih kojih se prodaju, i mnogo su jeftiniji od 1.9 tdi motora, upravo radi ovih problema.
I jos nesto ako si odlucio kupiti to godiste i taj auto, koji i nije jeftin, nemoj slucajno da ga kupis u BIH, nego put pod noge i NJemacka...
Majke ti, koliko si prevalio u nekom vozilu sa 1.6 ili 2.0 tdi motorom? Al bas ti da si vozio, odrzavao i to?amar1994 wrote:mnogi ne razlikuju common rail koji je solidan i PD sa sicusnom glavom u koju su natrpali 16v
ne pada mi napamet da se pravdam nekom , ja kazem za ljude da misle da je svaki 2.0tdi los , e pa nije , ovaj CR je dobar motor .Ned071 wrote:Majke ti, koliko si prevalio u nekom vozilu sa 1.6 ili 2.0 tdi motorom? Al bas ti da si vozio, odrzavao i to?amar1994 wrote:mnogi ne razlikuju common rail koji je solidan i PD sa sicusnom glavom u koju su natrpali 16v
To je kod tebe izolovan slucaj. Ja znam cojeka, kolegu, na 70 tisuca se dizne i turbina mjenja na 1.6 tdi. Al' hebaji ga, ja ga ne vozim,..Ned071 wrote:Moj amare... Super je sto volis auta i znas milion foruma... Al forum i volan nisu isto... Ja sam svaki dan u jednom od ta tri vozila kojima se ti cerekas... 1.2 tsi, 1.6 tdi i 2.0 tdi... I vidi cuda, nijedan nema nikakvih problema... Fabia 1.6 se ne gasi, vozi je pet ljudi, svaki dan u njoj 500 kila materijala... I ide raga sa 256 milja na satu... Ko flak... Rto. Od mene na tu temu ende... A ti nastavi komentirat auta koja nikad nisi vozio...
amar1994 wrote:Imam razlog sto pisem , nije zbog tebe ali zbog nekih drugih omalozavalaca ostalog , od 100 ljudi na internetu , neka 60% laze opet mi je dovoljno .
Ma karine ba , da su valjali ne bi softwer za varanje maksuz pravili
Ja ne smijem reci za 2 slucaja pucanja glave na PD karini , al djes bosancu rec da fauve ne valja![]()
![]()
ocjena 2 , poseri ga![]()
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/v ... ction=good
i onda mi dodje taxo napaceni i prica da su japanci q od ovce i da je njegov passat bolji od 2014 godista
amar1994 wrote:ne pada mi napamet da se pravdam nekom , ja kazem za ljude da misle da je svaki 2.0tdi los , e pa nije , ovaj CR je dobar motor .Ned071 wrote:Majke ti, koliko si prevalio u nekom vozilu sa 1.6 ili 2.0 tdi motorom? Al bas ti da si vozio, odrzavao i to?amar1994 wrote:mnogi ne razlikuju common rail koji je solidan i PD sa sicusnom glavom u koju su natrpali 16v
Tri auta vozis i to tri svabe, respectNed071 wrote:Moj amare... Super je sto volis auta i znas milion foruma... Al forum i volan nisu isto... Ja sam svaki dan u jednom od ta tri vozila kojima se ti cerekas... 1.2 tsi, 1.6 tdi i 2.0 tdi... I vidi cuda, nijedan nema nikakvih problema... Fabia 1.6 se ne gasi, vozi je pet ljudi, svaki dan u njoj 500 kila materijala... I ide raga sa 256 milja na satu... Ko flak... Rto. Od mene na tu temu ende... A ti nastavi komentirat auta koja nikad nisi vozio...