Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
chuchumbamayumbe wrote:Samo jos da dodam ovim Avaz efendijama - Nezavisne su za Avaz The TIMES!
O Avazu mislim sve najgore,ali brate i ovo je glupost
Te "nezavisne" su u zadnje vrijeme po demagogiji u potpunosti stigle Avaz
Slazem se donekle, ali su opet nezavisnije u odnosu na Avaz, i manje su hinjske i ljigave. Da ne govorim o kvalitetu i ismenosti novinara koji tamo pisu (u Nezavisnim), o kvaliteti clanaka i sadrzaju cjelokupnih novina, o prelomu, ma, kako rekoh, nemogu se porediti sa Avazom, u svakom aspektu.
BTW, kupim Oslobodjenje ili Avaz petkom, zbog programa, procitam Nezavisne kada mi na poslu dodju pod ruke, i stvarno se svasta pametno moze procitati.
komeba wrote:
O Avazu mislim sve najgore,ali brate i ovo je glupost
Te "nezavisne" su u zadnje vrijeme po demagogiji u potpunosti stigle Avaz
Slazem se donekle, ali su opet nezavisnije u odnosu na Avaz, i manje su hinjske i ljigave. Da ne govorim o kvalitetu i ismenosti novinara koji tamo pisu (u Nezavisnim), o kvaliteti clanaka i sadrzaju cjelokupnih novina, o prelomu, ma, kako rekoh, nemogu se porediti sa Avazom, u svakom aspektu.
BTW, kupim Oslobodjenje ili Avaz petkom, zbog programa, procitam Nezavisne kada mi na poslu dodju pod ruke, i stvarno se svasta pametno moze procitati.
nije krv voda
Ma nije to ba, vjeruj mi.
Imas vise u Nezavisnim novinara Bosnjaka nego u Avazu drugih....
chuchumbamayumbe wrote:
nije krv voda
Ma nije to ba, vjeruj mi.
Imas vise u Nezavisnim novinara Bosnjaka nego u Avazu drugih....
Problem je što se i u narodu razvila potrošačka ali i patriotska svijest kupovine Avaza, tako da se i u kupovinu ide sa ustaljenom shemom "hljeb, mlijeko i Avaz".
Ruku na srce, koliko % naše bosanske populacije bi pokušalo pročitati neki komentar od Ahmeda Burića, Faruka Borića, Zije Dizdarvića, Gojka Berića ili Edine Kamenice?
Šta će im to, kad u Avazu na pola strane slika Selme Bajrami i odgovor na pitanje gdje je ona jela kolače i snima li novi materijal. I što je najgore, čitaoci Avaza i nisu baš podijeljeni po obrazovanju - masovno ga čitaju i frizerke i studenti i doktori i domaćice.
Tačno je ono što stoji u Danima, mi smo tračersko društvo, volimo neprovjerene informacije i pljuvačine, a Fahro je samo prepoznao "naše" potrebe i obogatio se na osnovu njih.
Plus taj STRAH, taj silni strah od zamjeranja Radončiću, jer si ga sine onda naje%bo. Zato ja mogu reći svaka čast Lagumdžiji što se nije slizao sa Radončićem nakon onog medijskog linča kojeg je proživio, za razliku od Silajdžića, Tihića i Bičakćića..
Iskreno govoreći, čitam Avaz ali samo kada mi dođe pod ruku (u kafiću npr.) jer je zdravo čuti različite tačke gledišta, ali mi definitivno nije vrijedan ni 1KM da ga kupim.
A, onaj ko inače ne kupuje novine, kupi ih petkom zbog Tv-programa i to opet Avaz.
P.S. Svaka čast i Sarajevo-x forumu, hebo me svak ako onaj Radončić nije u stanju i ovaj portal ugasiti (ako ništa ocrnjavati k'o samog Karadžića) samo ako mu se dovoljno zamjerimo.
Da vidimo, presjek događanja zadnjih 13 godina, onako kako ja to vidim.
Avaz je u ratu osnovan uz podršku SDA. Na početku se uključuju u gradnju kulta ličnosti A.I. i u tom periodu (1995. - 1998.) nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva.
Nekad 1998. se otimaju kontroli i počinje hajka na premijera E.B., i isti šalje finansijsku kontrolu da bi pronašli nezakonitosti kojih su valjda svjesni, ipak su radili zajedno svih tih godina do tada. Tih dana Avaz izlazi svakog dana sa apelom da je finansijska kontrola u njihovim prostorijama gušenje slobode štampe. Čitava javnost se solidariše sa njima.
Počinje uzdizanje lika i djela Z.L. i njegove stranke. Nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva, uz konstantaciju da je Avazovo uvlačenje u pozadinu Z.L. već prevazišlo prethodno uvlačenje u pozadinu A.I. Z.L. se na stranicama Avaza naziva "najprogresivnijim političarem Balkana, a A.I. na sjednici Glavnog Odbora svoje strane konstantuje "izgubili smo kontrolu nad vlastitim novinama".
Po dolasku na vlast uz Avazovu pomoć, Z.L. ili neko iz njegove ekipe čine tako glup potez da se i danas vjerovatno "ujedu za gujcu" kad se toga sjete, a to je povlačenje finansijske policije iz Avaza.
Ali uskoro, iz još neutvrđenih razloga (mada se špekulira o medijskom reketiranju), Avaz mijenja ploču. Z.L. na stranicama Avaza odjednom postaje prvo lopov, potom izdajnik i četnik. Nakon SDP-ovog poraza na izborima 2000, par partijskih drugova Z.L. nahajcani avazovštinom, pokušavaju da ga smijene na vanrednom kongresu. Mada su sa stranica Avaza bili uvjeravani da je većina članstva uz njih, gube stranačke izbore demokratskom voljom većine. Kao pravi "demokrati" izlaze iz SDP-a, i osnivaju stranku kratkog dometa i vijeka trajanja. Iz nekih razloga znanih samo njima, novinari Avaza proglašavaju Z.L. staljinistom i boljševikom iako je izabran glasom većine, a njegovu stranku "krnjom", kao da su jedina stranka koja je izgubila članstvo.
Mediji koji su prije ismijavali Avaz zbog uvlačenja Z.L. odjednom od strane Avaza bivaju proglašeni uvlakačima Z.L. i njegovim instrumentima nedemokratske vladavine.
Ličnost u fokusu postaje visoki predstavnik P.A.. Naslovi na Avazovoj naslovnici su često koncipirani na sljedeći način:
"P.A.: [ubacite nasumičnu izjavu visokog predstavnika]". Često su tu bile kritike Z.L. koji je sa svojom strankom vodio stalnu bitku sa OHR-om i smatran je najvećim kočničarem progresa ove zemlje.
Negdje oko 2004 (slagaću, dajte godinu više/manje) dešava se zanimljiv preokret koji je trajao nekoliko dana. Avaz u nekoliko dana postaje sve hladniji prema P.A., dok nije kulminiralo objavljivanjem na naslovnici slike P.A. ispod fotografije ratnog zločinca R.K. na zidu. Naime, Avazovi novinari su "slučajno u arhivi" pronašli tu sliku koju su već godinama imali ali do tada nisu obraćali pažnju na nju. Počinje hajka koja je trajala nekoliko dana. Na stranicama Avaza svako je imao svoj kutak za pljuvanje po P.A. - od svih relevantnih političara (izuzimajući predstavnike SDP-a), preko kamiondžija koji se bave politikom, do obične raje. Jedan čovjek je čak u revoltu napisao Avazu apel da objavi zajedničku fotografiju Z.L. i P.A., kako bi narod mogao da vidi lica svojih neprijatelja. Ironično, do tog momenta upravo Z.L. je bio najveći kritičar rada visokog predstavnika P.A.
Zanimljivo, za samo par dana cijela bura se stišava bez posljedica. Avaz ponovo nastavlja sa favoriziranjem P.A. kao da se ništa nije desilo, sve se jednostavno "mete pod tepih".
Danas, ponovo vođen svojim interesima teško dokučivim običnim ljudima, Avaz ponovo počinje na hajku na ljude koje je do nedavno uzdizao, a pri tome se koristi ljudima koje je do nedavno pljuvao. Isti šablon se primjenjuje po ko zna koji put, ljudima se ispire mozak kao da prošlost nikada nije postojala.
Ja samo mogu da kažem - sretan sam što imam dobro pamćenje. Mene ne mogu da prevare.
chuchumbamayumbe wrote:Samo jos da dodam ovim Avaz efendijama - Nezavisne su za Avaz The TIMES!
I ti ga pretjera momacki. Nezavisne su javno glasilo Milorada Dodika.
Mislim da sam malo prenaglasio tu razliku, ali su Nezavisne bolje.
A to da su Miloradovo glasilo, ne bih se bas u potpunosti slozio.
Svake novine su danas donekle necije glasilo, ali u svemu tome mi Avaz ipak ostaje dno dna. To je opet moje subjektivno misljenje, a vecina neka ocijeni. Mislim, objektivna vecina, a ne ove Avaz efendije.
Slo¾ila bih se sa vama u svemu oko Avaza, ali pobogu brate, gdje naðoste Dane i Peæanina kao moralnu vetikalu!
nema goreg ¾utila, pljuvanju po ljudima bez provjerenih èinjenica i mijenjanja mi¹ljenja kako vjetar pu¹e, od onoga u Danima.
A da ne govorim o Peæaninu koji je u najmanju ruku psihijatrijski sluèaj.
Jedno je sigurno.Slijedeće izbore gubi onaj ko bude "ličnost godine" u AVAZ-u 2009.Narod će baš tog AVAZ-ovca odbaciti kao staru krpu jer će ga povezati sa svim negativnostima koje su danas vezane za AVAZ.
tranquil wrote:Da vidimo, presjek događanja zadnjih 13 godina, onako kako ja to vidim.
Avaz je u ratu osnovan uz podršku SDA. Na početku se uključuju u gradnju kulta ličnosti A.I. i u tom periodu (1995. - 1998.) nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva.
Nekad 1998. se otimaju kontroli i počinje hajka na premijera E.B., i isti šalje finansijsku kontrolu da bi pronašli nezakonitosti kojih su valjda svjesni, ipak su radili zajedno svih tih godina do tada. Tih dana Avaz izlazi svakog dana sa apelom da je finansijska kontrola u njihovim prostorijama gušenje slobode štampe. Čitava javnost se solidariše sa njima.
Počinje uzdizanje lika i djela Z.L. i njegove stranke. Nezavisna štampa ih ismijava zbog idolopokloništva, uz konstantaciju da je Avazovo uvlačenje u pozadinu Z.L. već prevazišlo prethodno uvlačenje u pozadinu A.I. Z.L. se na stranicama Avaza naziva "najprogresivnijim političarem Balkana, a A.I. na sjednici Glavnog Odbora svoje strane konstantuje "izgubili smo kontrolu nad vlastitim novinama".
Po dolasku na vlast uz Avazovu pomoć, Z.L. ili neko iz njegove ekipe čine tako glup potez da se i danas vjerovatno "ujedu za gujcu" kad se toga sjete, a to je povlačenje finansijske policije iz Avaza.
Ali uskoro, iz još neutvrđenih razloga (mada se špekulira o medijskom reketiranju), Avaz mijenja ploču. Z.L. na stranicama Avaza odjednom postaje prvo lopov, potom izdajnik i četnik. Nakon SDP-ovog poraza na izborima 2000, par partijskih drugova Z.L. nahajcani avazovštinom, pokušavaju da ga smijene na vanrednom kongresu. Mada su sa stranica Avaza bili uvjeravani da je većina članstva uz njih, gube stranačke izbore demokratskom voljom većine. Kao pravi "demokrati" izlaze iz SDP-a, i osnivaju stranku kratkog dometa i vijeka trajanja. Iz nekih razloga znanih samo njima, novinari Avaza proglašavaju Z.L. staljinistom i boljševikom iako je izabran glasom većine, a njegovu stranku "krnjom", kao da su jedina stranka koja je izgubila članstvo.
Mediji koji su prije ismijavali Avaz zbog uvlačenja Z.L. odjednom od strane Avaza bivaju proglašeni uvlakačima Z.L. i njegovim instrumentima nedemokratske vladavine.
Ličnost u fokusu postaje visoki predstavnik P.A.. Naslovi na Avazovoj naslovnici su često koncipirani na sljedeći način:
"P.A.: [ubacite nasumičnu izjavu visokog predstavnika]". Često su tu bile kritike Z.L. koji je sa svojom strankom vodio stalnu bitku sa OHR-om i smatran je najvećim kočničarem progresa ove zemlje.
Negdje oko 2004 (slagaću, dajte godinu više/manje) dešava se zanimljiv preokret koji je trajao nekoliko dana. Avaz u nekoliko dana postaje sve hladniji prema P.A., dok nije kulminiralo objavljivanjem na naslovnici slike P.A. ispod fotografije ratnog zločinca R.K. na zidu. Naime, Avazovi novinari su "slučajno u arhivi" pronašli tu sliku koju su već godinama imali ali do tada nisu obraćali pažnju na nju. Počinje hajka koja je trajala nekoliko dana. Na stranicama Avaza svako je imao svoj kutak za pljuvanje po P.A. - od svih relevantnih političara (izuzimajući predstavnike SDP-a), preko kamiondžija koji se bave politikom, do obične raje. Jedan čovjek je čak u revoltu napisao Avazu apel da objavi zajedničku fotografiju Z.L. i P.A., kako bi narod mogao da vidi lica svojih neprijatelja. Ironično, do tog momenta upravo Z.L. je bio najveći kritičar rada visokog predstavnika P.A.
Zanimljivo, za samo par dana cijela bura se stišava bez posljedica. Avaz ponovo nastavlja sa favoriziranjem P.A. kao da se ništa nije desilo, sve se jednostavno "mete pod tepih".
Danas, ponovo vođen svojim interesima teško dokučivim običnim ljudima, Avaz ponovo počinje na hajku na ljude koje je do nedavno uzdizao, a pri tome se koristi ljudima koje je do nedavno pljuvao. Isti šablon se primjenjuje po ko zna koji put, ljudima se ispire mozak kao da prošlost nikada nije postojala.
Ja samo mogu da kažem - sretan sam što imam dobro pamćenje. Mene ne mogu da prevare.
A ko se danas sjeća onih državnih udara kojima su nas prepadali , pih.
zeno wrote:Dragi prijatelju, molim te poštedi me lavora, pa mi ti objasni šta to u Avazu ne valja, vjerovatno ti smeta istinski bošnjački patriotizam patriotizam
Eno moj post gore pa pročitaj. Puno je, al puno smo i trpili svega od Avaza tokom zadnje decenije i kusur. Smeta mi takav način rada i manipulisanja. I što je najgore, u postu sam se suzdržavao od komentara, i samo navodio kako je bilo, pa neka neko ospori da nije bilo tako. Svi valjda imamo pamćenje duže od dva mjeseca.
Ako misliš da je takav način moralne nakaradnosti jednak "istinskom bošnjačkom patriotizmu patriotizmu" onda ja nemam i ne želim da imam ništa sa takvim "bošnjačkim patriotizmom patriotizmom".
poštedi me lavora, pa mi ti objasni, tačnije prosvijetli me, i ti si kao Avdić i Pećanin, čista zavist, pa kako ljudi zaboga ne možete da shvatite, pa dok nema bogatih i uspješnih pa ni mi nećemo imati ništa, jednostavno neki ljudi znaju praviti pare i ne treba im stajati na putu, neka rade i grade, biće i za nas, pa od tog avaza živi hiljade ljudi, ali džaba ja to tebi pričam, nikad nećeš shvatiti, cijeli život ćeš stajati u nekom mračnom uglu i čekati da nekog popljuješ, vječito nezadovoljan svojim unutrašnjim neuspjehom, ukratko ti si jedan nadobudni, arogantni idiot koji misli da je pametan i ko fol intelektualac a ustvari najjednostavnije da se vratim na Caps Lock da bolje vidiš TI SI IDIOT
zeno wrote:poštedi me lavora, pa mi ti objasni, tačnije prosvijetli me, i ti si kao Avdić i Pećanin, čista zavist, pa kako ljudi zaboga ne možete da shvatite, pa dok nema bogatih i uspješnih pa ni mi nećemo imati ništa, jednostavno neki ljudi znaju praviti pare i ne treba im stajati na putu, neka rade i grade, biće i za nas, pa od tog avaza živi hiljade ljudi, ali džaba ja to tebi pričam, nikad nećeš shvatiti, cijeli život ćeš stajati u nekom mračnom uglu i čekati da nekog popljuješ, vječito nezadovoljan svojim unutrašnjim neuspjehom, ukratko ti si jedan nadobudni, arogantni idiot koji misli da je pametan i ko fol intelektualac a ustvari najjednostavnije da se vratim na Caps Lock da bolje vidiš TI SI IDIOT
Nema šta, omladinac odrastao na "kolumni sa treće strane". Povlačim se iz rasprave, ali ne povlačim ništa rečeno. Čitaj i probaj demantovati.
zeno wrote:Dragi prijatelju, molim te poštedi me lavora, pa mi ti objasni šta to u Avazu ne valja, vjerovatno ti smeta istinski bošnjački patriotizam patriotizam
kakav ti patriotizam vidis bogati kad nema danaa da dobik nije glavna vijest i te njegove budalastinje,i to takvog sadrzaja da ih ni kopanja u zadnje vreme ne objavljuje,nema vece reklame za dodika nego sto je u avazu samo me interesuje koja je cijena a znam da je pogubna za drzavu..
Miroslav Lajcak proglasen veceras za osobu godine u Vecernjem listu.Vec prije toga je proglasen za osobu godine u Nezavisnim Novinama.Jos samo da ga Avaz proglasi za osobu godine pa da demagoska,uvlakacka,nacionalisticka trojka Avaz-Nezavisne-Vecernji zatvori trokut.
Da.Da. Patriotizam sa Miškovićem i Lazarovićem.DaBogda ti takav patriotizam bio u kući.
zeno wrote:To je tebi i jedini problem odakle je ko, i jesam li napisao fahru ili fahri, za tebe je sarajevo kraj svijeta, nikad neces skontati ćaršijaneru
Ma sto je neko pametan i pun sebe. Ti si se nasao pricati ljudima o partiotizmu. Ako si voljan odvest cu te u malo starije drustvo pa nek ti oni pricaju kako misle o tvom "lideru patriotizma".
Drzava im nista nije dala ali bi sutra ponovo bili prvi na linijama odbrane jer nose bosnaski ponos u sebi a nisu im potrebene novine koje bi ih usmjerile ili, nedaj Boze, formirale misljenje.
Vazno je da si ti "skontao" i da ti vidis dalje od naseg "kraja svijeta".
U BiH je inace vrlo slaba citanost u globalu, a od dnevnog tiska ako se sta i cita, to su petparacki list zvani Dnevni avaz. To je izmedju ostalog i dobar pokazatelj opceg obrazovanja i moralne svijesti prosijecnog stanovnika BiH.
Akad je rijec o vlasniku Avaza, mislim da je toliko ogrezao u kriminal i mutne radnje da mu ni njegova rodjena mati ne bi vjerovala. Ali zato mu vijeruju njegove mecene za koje obavlja posredno poslove, i s kojima u talu puni bankarske racune kojekuda po svijetu.
Last edited by zrikavac48 on 03/02/2008 23:23, edited 1 time in total.
zeno wrote:poštedi me lavora, pa mi ti objasni, tačnije prosvijetli me, i ti si kao Avdić i Pećanin, čista zavist, pa kako ljudi zaboga ne možete da shvatite, pa dok nema bogatih i uspješnih pa ni mi nećemo imati ništa, jednostavno neki ljudi znaju praviti pare i ne treba im stajati na putu, neka rade i grade, biće i za nas, pa od tog avaza živi hiljade ljudi, ali džaba ja to tebi pričam, nikad nećeš shvatiti, cijeli život ćeš stajati u nekom mračnom uglu i čekati da nekog popljuješ, vječito nezadovoljan svojim unutrašnjim neuspjehom, ukratko ti si jedan nadobudni, arogantni idiot koji misli da je pametan i ko fol intelektualac a ustvari najjednostavnije da se vratim na Caps Lock da bolje vidiš TI SI IDIOT
Nuto, obrazov'o ga FahrU licno. Zar nemas ti nimal' kucnog odgoja? Ako znas sta KUCNI ODGOJ uopste znaci...
Siguran sam da ne znas ni sta IDIOT znaci, jer bi se davno prepoznao...