1KM ZA AVAZ = 1KM PROTIV BiH

Post Reply
Fordas

Post by Fordas »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Čim se Avaz raspiše o nečemu, to znači da je Fahro Berluskone u talu! :D
Interesantno, niko se nikad ne zapita s kim su Pecanin i S. Avdic u talu? :roll:
P.S. Naslov teme je katastrofalno tendenciozan i nema veze s vezom!
P.S.S. Da ne bude zabune ja avaz kupim samo petkom radi programa i nista vise
saljah

Post by saljah »

Cryptoman wrote:
saljah wrote:pa sto ste samo spopali fahra zato sto radi sa miskovicem.pa ako je tako sto se niko nebuni za pink bih i sto se niko nepita ko mu je dao frekfencije i to sto je kupio zgradu u sred sarajeva.pa ako je tako i ovaj dolazi iz srbije
cedo jovanovic dolazi iz srbije. i vojislav seselj. i nenad canak. i kostunica.

tebi je to sve isto?
o cemu ti pricas vidim da si slabo informisan pa ta ista televizija pink i kosava su televizije koje je osnovo pokojini slobodan milosevic.ja imam osjecaj da vecina ljudi na ovom forumu se upusta u komentare samo onako radi reda.cak sam i procito da plav nije u sandzaku nego u crnoj gori.svasta isto ko kad bi ja reko da doboj nije u bosni nego u takozvanoj republici srpskoj
vedderedi

Post by vedderedi »

Fordas wrote:
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Čim se Avaz raspiše o nečemu, to znači da je Fahro Berluskone u talu! :D
Interesantno, niko se nikad ne zapita s kim su Pecanin i S. Avdic u talu? :roll:
P.S. Naslov teme je katastrofalno tendenciozan i nema veze s vezom!
P.S.S. Da ne bude zabune ja avaz kupim samo petkom radi programa i nista vise
Ali ti Senadi ne osnivaju kompanije sa Milosevicevim tajkunima, niti grade nebodere po Sarajevu.
*mima*

Post by *mima* »

O cemu se ovdje polemise??
Cryptoman

Post by Cryptoman »

saljah wrote:
Cryptoman wrote:
saljah wrote:pa sto ste samo spopali fahra zato sto radi sa miskovicem.pa ako je tako sto se niko nebuni za pink bih i sto se niko nepita ko mu je dao frekfencije i to sto je kupio zgradu u sred sarajeva.pa ako je tako i ovaj dolazi iz srbije
cedo jovanovic dolazi iz srbije. i vojislav seselj. i nenad canak. i kostunica.

tebi je to sve isto?
o cemu ti pricas vidim da si slabo informisan pa ta ista televizija pink i kosava su televizije koje je osnovo pokojini slobodan milosevic.ja imam osjecaj da vecina ljudi na ovom forumu se upusta u komentare samo onako radi reda.cak sam i procito da plav nije u sandzaku nego u crnoj gori.svasta isto ko kad bi ja reko da doboj nije u bosni nego u takozvanoj republici srpskoj
kontas li bar ti sam sebe?
b@tto

Post by b@tto »

stvar je jednostavna,vlasnik avaza je ušao u biznis sa srbijanskim tajkunima koji su bogatstvo stekli za vrijeme rata u BiH,i koji su finansirali miloševića i sada finansiraju sve partije osim LDP č. jovanovića,i sa tim tajkunima radončić želi osnivati firme po BiH.
sa druge strane ,jedini opozicioni političar u srbiji koji otvoreno govori o tim tajkunima i ineče jedini u srbiji otvoreno govori o srpskim zločinima u protekom ratu,č. jovanovič je u pitanju,u avazu koji se predstavlja kao bošnjačka novina se prdstavlja kao saradnik zemunskog klana i maltene četnik.
e ako je i č. jovanovič četnik,jer ga avaz tako prikazuje,onda nema u srbiji ljudi koji su uslovno rečeno,normalni.
ili ipak ima,možda su to novi poslovni saradnici vlasnika avaza.
dogiii

Post by dogiii »

Ma samo cu ovo reci...
Avaza nije ni za bureka umotat :D
zimomor

Post by zimomor »

Dizdarević: Muftija Smajkić krio hranu dok su Mostarci gladovali

Nakon što su se u kampanju "Dnevnog avaza" i njegovog vlasnika Fahrudina Radončića protiv Safeta Oručevića, bivšeg gradonačelnika Mostara uključili i pojedinci iz tog grada koji nečasno i iskrivljeno govore o karakteru rata u Mostaru i ulozi pojedinaca u obrani od agresije, u redakciju Sana javljaju se Mostarci koji iznose dokumentirane detalje o ratnim događanjima u ovom gradu.

Jedan od njih je i prekaljeni borac Semir Dizdarević, ratni komandant 3. bataljona 41. mostarske brigade Armije RBiH.

On ne krije ogorčenje zbog kampanje koju vodi "Dnevni Avaz" i u koju se uključuju, kako kaže, oni koji na to imaju najmanje prava.

"Čitam izjave muftije mostarskog Seida ef. Smajkića i ne mogu da vjerujem da je moguće da on napada i optužuje pojedince koji su časno branili Mostar, nastojeći da ih diskreditira. Postoje stotine boraca koje mogu posvjedočiti o doprinosu Safeta Oručevića odbrani Mostara - kaže Dizdarević i podvlači:

- Danas, svi koji istinito progovore o ratnim događanjima u Mostaru na način koji ne odgovara aktualnim vlastodršcima, nazivaju se Oručevićevim ljudima.

Dizdarević kaže kako osobno pamti da je Oručević kao zamjenik komandanta 4.korpusa, u najsudbonosnijim trenucima kada je obrana grada došla u pitanje, svake večeri tijekom mjesec dana, obilazio svaku jedinicu pojedinačno i borcima na terenu pojašnjavao situaciju i govorio o tome kako izaći iz gotovo bezizlaznog stanja što mogu posvjedočiti tisuće boraca.

"Za razliku od mnogih koji danas vedre i oblače Mostarom i koje muftija podržava, Oručević je bio sa nama i uz nas kad je bilo najteže", kaže Dizdarević.

Dizdarević se prisjeća jednog od događaja koji svjedoče o ulozi muftije Smajkića i njegovih suradnika tijekom agresije na Mostar.

"To se dogodilo u jeku agresije na Mostar, tijekom ljeta 1993. godine. Komanda 3. bataljona 41. slavne mostarske brigade dobila je dojavu da se u Koski-Mehmed pašinoj džamiji nalazi uskladištena veća količina hrane. Mostarci znaju da su u to vrijeme i vojska i narod bili gladni i da je na snazi bila naredba komandanta 4. korpusa Armije BiH Arifa Pašalića da sve institucije i pojedinci koji posjeduju zalihe hrane moraju ih staviti u funkciju obrane. Postupajući po toj naredbi, odmah sam osobno poveo vod svojih vojnika u džamiju naredivši im da ostave oružje, zbog poštovanja prema instituciji Islamske zajednice. Kada smo bez oružja došli pred vrata džamije, Šefko ef. Tinjak nam prvo nije dozvolio da uđemo, ali nakon našeg insistiranja, popustio je i u prostorijama koje se nalaze uz džamiju pronašli smo velike količine hrane - masla u kantama, ulja, brašna, konzervi, mlijeka i kikirikija. Hranu smo utovarili u kamion, a naš logističar Rasim Prguda je popisao količine i vrste artikala. Hranu smo prebacili u prostorije logistike 3. bataljona u zgradi "Šipada" kod Zije Žuljevića i Nedima Efice.

Dizdarević navodi da sva trojica i mnogi drugi borci mogu posvjedočiti o ovom dogadjaju.

"Dok smo utovarali hranu u kamion, zajedno su se pojavili muftija Smajkić i rahmetli Arif Pašalić. Saznao sam da je muftija pozvao komandanta i da je Pašaliću rečeno da vojska krade hranu. Tada sam komandantu predočio naredbu i pokazao hranu, a zna se da su borci i djeca Mostara gladovali. Jedna kolilčina mlijeka bila je pokvarena. Principijelan kakav je bio, Arif Pašalić nam je rekao da radimo svoj posao i izvršavamo naređenja i nastavimo sa utovarom", kaže Dizdarević.

Koliko borci 3. bataljona bili pogođeni nemoralom službenika Islamske zajednice, najbolje govori činjenica da su svi borci koji su sudjelovali u izvšenju ove naredbe, napisali pismo Rijasetu Islamske zajednice u BiH u kojem su tražili da u slučaju njihove pogibije nekih od mostarskih vjerskih službenika ne mogu klanjati njihovu džennazu.

"Danas nam ti isti pričaju ko se i kako borio za Mostar. Mi to nećemo dozvoliti. Istina se ne može sakriti ili krivotvoriti, bez obzira svidjelo se to nekome ili ne svidjelo", poručuje Semir Dizdarević.

"Kao čovjek koji se rodio i čitav život proveo u Mostaru, kao suprug i roditelj, želim istaći da je bilo puno bolje živjeti u Mostaru dok je Oručević bio gradonačelnik nego danas i proteklih sedam godina. Siguran sam da ovo moje mišljenje dijele mnogi Mostarci i to će vrijeme pokazati", zaključuje on.

http://www.bljesak.info/content/view/5740/158/
Ataturk!

Post by Ataturk! »

Avaz je najtiražnija dnevna novina u BiH
zimomor

Post by zimomor »

Ataturk! wrote:Avaz je najtiražnija dnevna novina u BiH
Da, nazalost, zato nam i jeste ovako.
Ataturk!

Post by Ataturk! »

zimomor wrote:
Kako? Znači manjina je vazda u pravu :lol:
zimomor

Post by zimomor »

Nije, nego je vecina neobrazovana, pa dozvoljava ovom zastupniku milosevicevih tajkuna da kroji javno mnijenje.
sa35

Post by sa35 »

zimomor wrote:
Upravo tako, nazalost
travnik

Post by travnik »

Na veliku žalost je tako. Nadam se da neće još dugo.
muki74

Post by muki74 »

Katrastrofa ćovijek uze lovu pišuci cije su kakve gace teško nama!!!!!
doktor30

Post by doktor30 »

Senada Pećanina je kupio Safet Oručević prije par godina. senada avdića je kupio Hilmo Selimović negdje u ta doba. Oslobođenje također. Avaz je jedina nezavisna novina koja zavisi od volje njegovog gazde i njegovih političkih i finansijskih apetita. A avaz nije ništa manje zlo od avdićeve slobodne bosne. kakva je razlika? jedan lobi i drugi lobi. isti klinac. i malo mi je muka i od avazove "brige" za bosnjacima, ali muka mi je i od lagumdzijine "pravde" koju manifestuje: "ako unistimo avaz,l sve smo zavrsili". a lagumdzijina vila na poljinama, stan u sarajevu, krediti besporvatni od ekonomskog fakulteta, stan u dubrovniku, i ogromne pare na racunu njegove zene, to je naravno okey. e pa posto ovdje ima puno onih koji bale za sdp.om, da nesto zakljucimo: ne valja qurc u ni lagumdzija ni radoncic. eto tako to ide. samo je zlaja lagic malo manje zlo, jer nikako da mu se ukaze ponovna prilika da se osveti svima redom.,.. smece komuniticko
edinbug

Post by edinbug »

doktor30 wrote:Senada Pećanina je kupio Safet Oručević prije par godina. senada avdića je kupio Hilmo Selimović negdje u ta doba. Oslobođenje također. Avaz je jedina nezavisna novina koja zavisi od volje njegovog gazde i njegovih političkih i finansijskih apetita. A avaz nije ništa manje zlo od avdićeve slobodne bosne. kakva je razlika? jedan lobi i drugi lobi. isti klinac. i malo mi je muka i od avazove "brige" za bosnjacima, ali muka mi je i od lagumdzijine "pravde" koju manifestuje: "ako unistimo avaz,l sve smo zavrsili". a lagumdzijina vila na poljinama, stan u sarajevu, krediti besporvatni od ekonomskog fakulteta, stan u dubrovniku, i ogromne pare na racunu njegove zene, to je naravno okey. e pa posto ovdje ima puno onih koji bale za sdp.om, da nesto zakljucimo: ne valja qurc u ni lagumdzija ni radoncic. eto tako to ide. samo je zlaja lagic malo manje zlo, jer nikako da mu se ukaze ponovna prilika da se osveti svima redom.,.. smece komuniticko
TI SI DEFINITIVNO SLUCAJ ZA PSIHICA !!!
gorkaz

Post by gorkaz »

doktor30 wrote:Senada Pećanina je kupio Safet Oručević prije par godina. senada avdića je kupio Hilmo Selimović negdje u ta doba. Oslobođenje također. Avaz je jedina nezavisna novina koja zavisi od volje njegovog gazde i njegovih političkih i finansijskih apetita. A avaz nije ništa manje zlo od avdićeve slobodne bosne. kakva je razlika? jedan lobi i drugi lobi. isti klinac. i malo mi je muka i od avazove "brige" za bosnjacima, ali muka mi je i od lagumdzijine "pravde" koju manifestuje: "ako unistimo avaz,l sve smo zavrsili". a lagumdzijina vila na poljinama, stan u sarajevu, krediti besporvatni od ekonomskog fakulteta, stan u dubrovniku, i ogromne pare na racunu njegove zene, to je naravno okey. e pa posto ovdje ima puno onih koji bale za sdp.om, da nesto zakljucimo: ne valja qurc u ni lagumdzija ni radoncic. eto tako to ide. samo je zlaja lagic malo manje zlo, jer nikako da mu se ukaze ponovna prilika da se osveti svima redom.,.. smece komuniticko

De bogati priznaj kad si zadnji put isao na snimanje glave?
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

don vito wrote:Obavezno procitati:
http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 8&Itemid=2

Safet Orucevic govori ono sto svi znamo. Da je Scepo Radoncic u finansijskoj buli, niko mu vise na daje kredite zbog njegovih megalomanskih projekata. Jedini spas mu je glavni finansijer cetnicke Srpske radikalne stranke Miroslav Miskovic.
Sira verzija teksta u jucerasnjem Oslobodjenju. Evo nekoliko citata koje mi nije bilo tesko prekucati.
Sokantna ispovijest Safeta Orucevica
RADONCIC JE U SLUZBI VELIKODRZAVNOG PROJEKTA SRBIJE!...
Medijsko lincovanje kojem me je izlozio srazmjerno je finansijskoj dobiti iz ovladavanja Elektroprivredom BiH koju je vec ukalkulirao i obecao Vojinu Lazarevicu...
...Prilikom otvaranja velikog trzisnog centra Miskoviceve firme "Delta" u Beogradu prije nekoliko mjeseci, govorio je potpredsjednik srbijanske Vlade Bozidar Djelic i rekao da je sirenje Deltine mreze u inostranstvu ujedno i projekt drzave SRbije. Prva na tom putu je BiH: raspitajte se zasto je u Banjoj Luci vlasnik najveceg lanaca supermarketa i trznih centara u RS "Tropic" morao prepustiti biznis Miskovicu. Sada je na redu Federacija. Farsa sa Avazovom kupovinom zemljista u Tuzli i kasnijom prodajom Miskovicevoj firmi to otkriva...
...Da li Radoncic srpskim kapitalom gradi neboder u sarajevu? Dobio je povoljan kredit od Investicijeske banke FBiH, medjutim, posto mu je nedostajalo novca, ova banka mu je prestala davati kredite, pa je Radoncic potrazio spas kod Miskovica. Sada se preko Miskovica pokusava iscupati iz blata, a ne vidi da tone sve dublje i dublje...
oručević nema pravo nikoga optuživati
taj lopov je jedino za zatvora
i to onog najgoreg
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

mima wrote:O cemu se ovdje polemise??
bolje ti je da ne znaš
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

zimomor wrote:

Nakon što su se u kampanju "Dnevnog avaza" i njegovog vlasnika Fahrudina Radončića protiv Safeta Oručevića, bivšeg gradonačelnika Mostara uključili i pojedinci iz tog grada koji nečasno i iskrivljeno govore o karakteru rata u Mostaru i ulozi pojedinaca u obrani od agresije, u redakciju Sana javljaju se Mostarci koji iznose dokumentirane detalje o ratnim događanjima u ovom gradu.

Jedan od njih je i prekaljeni borac Semir Dizdarević, ratni komandant 3. bataljona 41. mostarske brigade Armije RBiH.

On ne krije ogorčenje zbog kampanje koju vodi "Dnevni Avaz" i u koju se uključuju, kako kaže, oni koji na to imaju najmanje prava.

"Čitam izjave muftije mostarskog Seida ef. Smajkića i ne mogu da vjerujem da je moguće da on napada i optužuje pojedince koji su časno branili Mostar, nastojeći da ih diskreditira. Postoje stotine boraca koje mogu posvjedočiti o doprinosu Safeta Oručevića odbrani Mostara - kaže Dizdarević i podvlači:

- Danas, svi koji istinito progovore o ratnim događanjima u Mostaru na način koji ne odgovara aktualnim vlastodršcima, nazivaju se Oručevićevim ljudima.

Dizdarević kaže kako osobno pamti da je Oručević kao zamjenik komandanta 4.korpusa, u najsudbonosnijim trenucima kada je obrana grada došla u pitanje, svake večeri tijekom mjesec dana, obilazio svaku jedinicu pojedinačno i borcima na terenu pojašnjavao situaciju i govorio o tome kako izaći iz gotovo bezizlaznog stanja što mogu posvjedočiti tisuće boraca.

"Za razliku od mnogih koji danas vedre i oblače Mostarom i koje muftija podržava, Oručević je bio sa nama i uz nas kad je bilo najteže", kaže Dizdarević.

Dizdarević se prisjeća jednog od događaja koji svjedoče o ulozi muftije Smajkića i njegovih suradnika tijekom agresije na Mostar.

"To se dogodilo u jeku agresije na Mostar, tijekom ljeta 1993. godine. Komanda 3. bataljona 41. slavne mostarske brigade dobila je dojavu da se u Koski-Mehmed pašinoj džamiji nalazi uskladištena veća količina hrane. Mostarci znaju da su u to vrijeme i vojska i narod bili gladni i da je na snazi bila naredba komandanta 4. korpusa Armije BiH Arifa Pašalića da sve institucije i pojedinci koji posjeduju zalihe hrane moraju ih staviti u funkciju obrane. Postupajući po toj naredbi, odmah sam osobno poveo vod svojih vojnika u džamiju naredivši im da ostave oružje, zbog poštovanja prema instituciji Islamske zajednice. Kada smo bez oružja došli pred vrata džamije, Šefko ef. Tinjak nam prvo nije dozvolio da uđemo, ali nakon našeg insistiranja, popustio je i u prostorijama koje se nalaze uz džamiju pronašli smo velike količine hrane - masla u kantama, ulja, brašna, konzervi, mlijeka i kikirikija. Hranu smo utovarili u kamion, a naš logističar Rasim Prguda je popisao količine i vrste artikala. Hranu smo prebacili u prostorije logistike 3. bataljona u zgradi "Šipada" kod Zije Žuljevića i Nedima Efice.

Dizdarević navodi da sva trojica i mnogi drugi borci mogu posvjedočiti o ovom dogadjaju.

"Dok smo utovarali hranu u kamion, zajedno su se pojavili muftija Smajkić i rahmetli Arif Pašalić. Saznao sam da je muftija pozvao komandanta i da je Pašaliću rečeno da vojska krade hranu. Tada sam komandantu predočio naredbu i pokazao hranu, a zna se da su borci i djeca Mostara gladovali. Jedna kolilčina mlijeka bila je pokvarena. Principijelan kakav je bio, Arif Pašalić nam je rekao da radimo svoj posao i izvršavamo naređenja i nastavimo sa utovarom", kaže Dizdarević.

Koliko borci 3. bataljona bili pogođeni nemoralom službenika Islamske zajednice, najbolje govori činjenica da su svi borci koji su sudjelovali u izvšenju ove naredbe, napisali pismo Rijasetu Islamske zajednice u BiH u kojem su tražili da u slučaju njihove pogibije nekih od mostarskih vjerskih službenika ne mogu klanjati njihovu džennazu.

"Danas nam ti isti pričaju ko se i kako borio za Mostar. Mi to nećemo dozvoliti. Istina se ne može sakriti ili krivotvoriti, bez obzira svidjelo se to nekome ili ne svidjelo", poručuje Semir Dizdarević.

"Kao čovjek koji se rodio i čitav život proveo u Mostaru, kao suprug i roditelj, želim istaći da je bilo puno bolje živjeti u Mostaru dok je Oručević bio gradonačelnik nego danas i proteklih sedam godina. Siguran sam da ovo moje mišljenje dijele mnogi Mostarci i to će vrijeme pokazati", zaključuje on.

koja laž
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

svaka čast

kao da je jedini problem avaz

imamo mi i većih problema od avaza

ko me ni je do avaza ne mora ga ni kupovati

ali mi je dosta onih gluposti
kad padne tiraž avaza bi će bolje :lol:
zimomor

Post by zimomor »

Umjetnik a wrote:
svaka čast

kao da je jedini problem avaz

imamo mi i većih problema od avaza

ko me ni je do avaza ne mora ga ni kupovati

ali mi je dosta onih gluposti
kad padne tiraž avaza bi će bolje :lol:
Vidim i pravopis se uci citanjem Avaza. :roll:
gorkaz

Post by gorkaz »

Umjetnik a wrote:
zimomor wrote:

koja laž

A imas li neke dokaze da je to laz?

Da nisit i tio u Mostaru u to vrijeme ?

Ja jesam!!!
Terenc

#150 Safa je izgubljen u prevodu

Post by Terenc »

Najsmjesnije je bilo kad mu je stranka nudila mjesto u Predsjednistvu kao nagradu za dobro obavljen posao u Mostaru i kao čovjeku koji će povuci na bolje :lol: Safa im se zahvalio eto kao dosta mu je politike :lol: :lol: pa naravno nije lud da radi za milju eura i da se pegla,dok ovako moze raditi milionske poslove. :P samo da ne bude zabune svaka mu cast sto vrti veliku lovu kao sto je nekad poker aparate,ali to ne znaci da se ne zna sta i kako radi i sta pokusava.ima ljudi koji znaju sta se valja iza brda 8)
Post Reply