FANNIE i FREDDIE su 2 bankarska americka instituta koji prodaju stanarske kredite. U mjesecu julu njihove akcije su strmoglavo pale. U slucaju bankrota nastala bi u bukvalnom smislu jama od 5000 milijardi dolara, polovina javnog americkog duga.
Trebala bi da intervenise drzava nacionalizacijom a to znaci da ce novac biti skuplji i da ce se povecati porezi.
Nafta znamo kako stoji.
Rusi su prije nekih mjesec dana najavili da ako se nastavi ovaj trend njihov gas nece vise kostatti nekih 350 €/1000 m3 vec 1000€.
Suma od koje se Evropi ledi krv u zilama.
Bez zeze, je l' se ovo Armageddon definitivno priblizava?
http://it.youtube.com/watch?v=39ZDmzjTUbs
1929 revival
- zastoqsviram
#2 Re: 1929 revival
ide sve po onom kako je Pisano... ko ne vjeruje, zao mi ga...
-
Umjetnik a
#3 Re: 1929 revival
da li je karl marks bio u pravu 
- Pietje_Bel
#4 Re: 1929 revival
Ja podrzavam amerikance i zapad. Ako oni oslabe i ako dozive ekonomski kolaps a Rusija ojaca onda smo mi u BiH nahebali da izvines. 
- zastoqsviram
#5 Re: 1929 revival
nahebali smo mi kako god okrenesh...Pietje_Bel wrote:Ja podrzavam amerikance i zapad. Ako oni oslabe i ako dozive ekonomski kolaps a Rusija ojaca onda smo mi u BiH nahebali da izvines.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6 Re: 1929 revival
ne razumijem se u ekonomiju
ali znam da se navike običnog čovjeka moraju mijenjati...
i ponavljam često svoju tezu...
prema onome što se sprema mislim da ćemo devetesete godine nazivati zlatnim godinama
prema onome što se sprema mislim da ćemo devetesete godine nazivati zlatnim godinama
- zastoqsviram
#7 Re: 1929 revival
upravo tako....komi wrote:ne razumijem se u ekonomiju
- Šapat
#8 Re: 1929 revival
Ma nas ce satrati jal' Ameri jal' Rusi. Mada, ni Kinezi nisu daleko...
Slusam jucer vijesti i citiraju nekakvu Dodikovu "ekonomsku" izjavu. Klasicna izvaljotina koja nema veze ni sa cim osim zaludjivanja maloumnih. Izjava je vezana za ekonomski "napredak" RS-a, pa Dodo ponosno izjavljuje "kako su cijene u RS skocile, ali je samim tim i kupovna moc gradjana porasla" ?!?!?!?!?!?!?!?!?
E pa stvarno, odavno nisam cuo grdje i vece budalastine

Slusam jucer vijesti i citiraju nekakvu Dodikovu "ekonomsku" izjavu. Klasicna izvaljotina koja nema veze ni sa cim osim zaludjivanja maloumnih. Izjava je vezana za ekonomski "napredak" RS-a, pa Dodo ponosno izjavljuje "kako su cijene u RS skocile, ali je samim tim i kupovna moc gradjana porasla" ?!?!?!?!?!?!?!?!?
E pa stvarno, odavno nisam cuo grdje i vece budalastine