19 Oktobra 2003, umro je jedan COVIJEK...

Locked

Alija Izetbegovic je bio?

Nas BiH predsjednik
103
66%
Ne moj predsjednik
54
34%

Total votes: 157

MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

piskerernest wrote:
MUNAFIK wrote:
piskerernest wrote:je su li po tebi u el mudžahidu bili neprijatelji bih,po meni jesu.
Ako su napadali BiH kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili planirane genocide i silovanja i masovna protjerivanja kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili agresiju sa svim onim sto to podrazumjeva kao sto su to radili cetnici i ustase ako su rusili moju kucu kucu mog komsije ili moju dzamiju ili crkvu moga komsije ako su palili pljackali onda su i oni neprijatelji BiH. a ako to nisu onda nisu neprijatelji BIH...
napadali su bih,oteli zapovjednika hvo-a zenica iz čista mira 14. ili 15. 4. 93. živka totića i ubili njegove pratioce,ubijali ratne zarobljenike na vozući odsijecanjem glave i to snimali i time se ponosili,bio sam svjedok kada su govorili da će inšallah preseliti na ahiret u borbi protiv četnika,jebiga tome se samo monstrumi mogu nadati.rušili su i ubijali i oni samo što to ti nećeš da znaš i prihvatiš,isti su mudžahedini kao i četnici i ustaše, nisu se oni borili za bih ,oni su se borili za islamsku državu u kojoj neće biti nevjernika
Sud i historija sudi, tako ce i ovdje biti...
Ak su radili ratne zlocine onda to nikako ne moze biti u moje ime i od mene moze dobiti samo najvecu osudu.
A kad pricamo o mudzahedinima slozicu se da je tu bilo svakakvih ljudi i kojekakvih budala a i zlocinaca. vidis al sad moram da naglasim da zlocin apsolutno nema veze sa dzihadom tak da onaj ko je zlocinac i sebe svrsta u mudzahida je samo jedan veliki lazov i zlocinac... a za islamski drzavu zaista ne znam al na svijetu ne postoji prava islamska drzava pa mi zvuci bas glupo i nemoguce doci i pokusati praviti takvu u BiH i to pogotovo sa sakicom ljudi...
A ovo da se samo monstrumi mogu nadati da ce poginuti, to ti nije trebalo, jer se tu radi o vrlo vrlo svetoj stvari o kojoj sad nije ni vrijeme ni mjesto za pricu!
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

A ova sva prica nema veze sa temom!!!
piskerernest

Post by piskerernest »

a da li bi ti išao u borbu i govorio da se nadaš da ćeš akobogda poginuti
osa

Post by osa »

bosank_a wrote:Za njima se traga.

U svakom zitu ima kukolja.
traga se ali nikad neće biti pronađeni, kao ni mnogi srbi za kojima traga policija rs, kao ni mnogi pripadnici hv za kojima traga policija u hrvatskoj, dajte ljudi otvorite oči.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Alija je trebao biti pokopan u BGD, gdje su mu i korjeni. Da bi neko bio bosanac, to je dug proces. to traje stoljecima. On nema nikakve kulturne niti socijalne zaledjine da Bosnu osjeca kao svoju domovinu. Jedini motiv mu je bio vjera.
Jedva je pristao da se Bosnjacima vrati njivovo staro ime. Inzistirao je da ostane -Muslimani-. Bosnjake on nikad nije posmatrao i dozivljavao kao narod, vec kao vjersku skupinu, muslimane.
buzzer

Post by buzzer »

SiSaJuMe wrote:Cuj Ankete sa dvije opcije :lol:
jest smijesno, al' u ovoj prici i nema mjesta za trecu opciju.

ili si za savez nacionalista olicen u njihovim predsjednicima ai, rk, mb, te njihovim nasljednicima, trabantima i ostaloj salati, ili si za bih, pravdu, pomirenje, toleranciju, buducnost...
piskerernest

Post by piskerernest »

buzzer wrote:
SiSaJuMe wrote:Cuj Ankete sa dvije opcije :lol:
jest smijesno, al' u ovoj prici i nema mjesta za trecu opciju.

ili si za savez nacionalista olicen u njihovim predsjednicima ai, rk, mb, te njihovim nasljednicima, trabantima i ostaloj salati, ili si za bih, pravdu, pomirenje, toleranciju, buducnost...
e ja sam za ovo drugo
jefferson

Post by jefferson »

MUNAFIK wrote:
piskerernest wrote:
MUNAFIK wrote: Ako su napadali BiH kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili planirane genocide i silovanja i masovna protjerivanja kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili agresiju sa svim onim sto to podrazumjeva kao sto su to radili cetnici i ustase ako su rusili moju kucu kucu mog komsije ili moju dzamiju ili crkvu moga komsije ako su palili pljackali onda su i oni neprijatelji BiH. a ako to nisu onda nisu neprijatelji BIH...
napadali su bih,oteli zapovjednika hvo-a zenica iz čista mira 14. ili 15. 4. 93. živka totića i ubili njegove pratioce,ubijali ratne zarobljenike na vozući odsijecanjem glave i to snimali i time se ponosili,bio sam svjedok kada su govorili da će inšallah preseliti na ahiret u borbi protiv četnika,jebiga tome se samo monstrumi mogu nadati.rušili su i ubijali i oni samo što to ti nećeš da znaš i prihvatiš,isti su mudžahedini kao i četnici i ustaše, nisu se oni borili za bih ,oni su se borili za islamsku državu u kojoj neće biti nevjernika
Sud i historija sudi, tako ce i ovdje biti...
Ak su radili ratne zlocine onda to nikako ne moze biti u moje ime i od mene moze dobiti samo najvecu osudu.
A kad pricamo o mudzahedinima slozicu se da je tu bilo svakakvih ljudi i kojekakvih budala a i zlocinaca. vidis al sad moram da naglasim da zlocin apsolutno nema veze sa dzihadom tak da onaj ko je zlocinac i sebe svrsta u mudzahida je samo jedan veliki lazov i zlocinac... a za islamski drzavu zaista ne znam al na svijetu ne postoji prava islamska drzava pa mi zvuci bas glupo i nemoguce doci i pokusati praviti takvu u BiH i to pogotovo sa sakicom ljudi...
A ovo da se samo monstrumi mogu nadati da ce poginuti, to ti nije trebalo, jer se tu radi o vrlo vrlo svetoj stvari o kojoj sad nije ni vrijeme ni mjesto za pricu!
Ima itekakve!
Taj tip (namjerno ga tako klasificiram) je svojom "dalekovidnoscu" dugo godina poslije rata dao Zenici epitet utocista mudzahedina i slicnih kretena i budala.
Nisu oni nama bili potrebni u toku rata. Koji su oni nama k....?
Ja sam licno vise puta iamo konflikt sa njima jer su mislili da je Zenica Jemen ili Oman pa mislili da mogu uvoditi red i odredjivati u kakvoj odjeci djevojke mogu hodat ili smijes li se vodat za ruku sa djevojkom.
Ma Alija je bio najobicniji plemenski kreten kojeg je Halilovic trebao uhapsit 93 za veleizdaju!
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

osa wrote:
bosank_a wrote:Za njima se traga.

U svakom zitu ima kukolja.
traga se ali nikad neće biti pronađeni, kao ni mnogi srbi za kojima traga policija rs, kao ni mnogi pripadnici hv za kojima traga policija u hrvatskoj, dajte ljudi otvorite oči.
ama, jok oci, dovoljno je "preslusati" (sto znaci, ne moras gledati :-D ), intervju Richarda Gere-a, sa Davidom Lettermanom, u povodu promocije filma "The Hunting Party!"

http://www.youtube.com/watch?v=VwipAyoV2WM

,
izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:
razbijali su alkohol i to je isto tako opće poznata stvar.ja sam naveo ime čovjeka koji je ubijen u muz. školi ,ko ne vjeruje u sve ovo neka pročita nekolikotekstova novinara dana esada hećimovića,on je bošnjak valjda nećete imati predrasuda prema njemu kao što očito imate prema meni iako sam se borio za ovu državu.moram reći sda sam se ja borio za bih a ne za aliju,jebeš aliju i sve ostale političare
mislim da nisi korektan nimalo, ali imas pravo na svoje misljenje i to postujem. posto sam i sam zenicanin, jednostavno sam reagovao na neistine koje si naveo, jer si samouvjereno tvrdio kako se radilo o pravilu (oni su razbijali kafane, tukli sve djevojke) sto nije istina i zato sam te pitao navedi barem tri, a nisam iskljucio moguce incidente, medjutim nikada to nije bila uobicajena ili masovna praksa. sto se tice esada hecimovica (kojeg zovu smecinovic), nema veze koje je nacije. licno njemu ne vjerujem, jer vise vjerujem sudovima, ali ne vjerujem mu ni zato sto je sklon laganju zbog samopromicije.
evo imali smo slucaj sa cuvenim hattabom koji je uploadovao audio-video montazu gdje delic kaze dvije recenice gdje se zahvaljuje ljudima koji su pomagali bosni a uz taj glas hattab je montirao snimke sa smotre 3. korpusa sto nikada nije ni krio (doduse ne zna se ni mjesto ni vrijeme radnje, niti kome se obraca), ali to nije smecinovica sprijecilo da odmah izadje u javnost i kaze da se radi o videu koje su uploadovali mudzahedini i da je to dokaz koji je bla bla bla...dakle bilo smo svjedoci na koji naci novinari kreiraju fabrikacije. jos jedna stvar zbog koje ne vjerujem smeci, je ta, sto je bio redovan gost tribina u republici srpskoj u jeku reforme o policiji kada je zajedno za galijatovicem (ili kako se onaj lik sa crnim cvikama i po mraku zove) tvrdio da ako se ukine policija rs-a, to ce znaciti odrijesene ruke beloj al-kaidi. na tim tribinama je smeco uzeo veliku lovu, velike honorare, i ne cudi sto koristi svaku priliku da se promovise, jer kao i nerzuk curak koji je navaljao velike gluposti uzima pare za navodnu ekspertize o terorizmu po sudovima (niti skole ima, niti je ekspert)...a sto se vjere tice moze bit bilo koje vjere, i nacije...bitne su cinjenice.
ja tvrdim da su aarpi radili to što sam naveor,ekao sam da su tjerali sve djevojke i tu sam pretjerao,ok, ali je to bila rdovna pojava,nije to bilo par puta u toku rata.ja hećimovića cijenim,kao i ćurka.ti izgleda imaš problem sa ljudima koji kritikuju aliju i sda ,nisu oni neko ko je zakonom zaštićen od kritike.
najgore je sto ti ne znas sta tvrdis. maloprije si govorio da su to radili borci 7. muslimanske, a sada tvrdis arapi. de se malo saberi...

sto se tice hecimovica, rekao sam zbog cega ga ne cijenim, a to su prije svega fabrikacije. eto zadnji slucaj: hecimovic na tv izasao da kaze samouvjereno kako su video o delicu uploadovali mudzahedini kako bi se osvetili navodno delicu (mislim da je na taj nacin pokusao da upravo izazove tu reakciju kod mudzahedina), a kasnije se ispostavilo da covjek laze, jer to nisu uradili mudzahedini. dakle, novinar koji kaze neku tezu, a nije provjerio cinjenice, je lazov...
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

8. Šta mislite o politčkoj karijeri Izetbegovićevog sina Bakira?

- Ne poznajem ga dovoljno niti me ustvari interesuje. U načelu, opsjednutost tim likom od strane sarajevskih medija mi izgleda kao loš čaršijski fazon koji baš i ne shvatam najbolje. Meni su svi ti kriminogeni tipovi isti i potpuno mi je svejedno ko će od njih zasjesti na tron. Problem nije u pretendentima, nego u tronu, a to nema veze sa Alijom Izetbegovićem ni sa SDA, nego sa nama, tj. sa ovim narodom koji izgleda nema namjeru prestati puzati i ima potrebu za stalnim nadzorom i starateljstvom, a koji, k tome, ima i zanimljiv običaj da više vjeruje Vođi nego sopstvenim očima.

odgovarao: Samir Šestan, podvlačio Alphonse
"Alphonse", iz tvoga "podvucenog", moram da repliciram samo na ovo!! Gledam onaj program u vezi sa godisnjicom smrti A.I. i onda prikazuju A.I. kako negdje (nisam upratio gdje tacno) obilazi "linije", ide on naprijed, obezbjedjenje na sve strane, a gornji dio uniforme, maskirne, samo prebacio preko ramena, (valjda kopirajuci najmrzeg mu "idola" , "komunjaru" Jozu, :D ) a za njim dva koraka iza, ide , onako "lijep na svog babu", Bakir, sa istim takvim kaputom, i na isti nacin, prebacenim preko ramena!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
izbori2008

Post by izbori2008 »

je su li po tebi u el mudžahidu bili neprijatelji bih,po meni jesu.
Ako su napadali BiH kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili planirane genocide i silovanja i masovna protjerivanja kao sto su to radili cetnici i ustase, ako su vrsili agresiju sa svim onim sto to podrazumjeva kao sto su to radili cetnici i ustase ako su rusili moju kucu kucu mog komsije ili moju dzamiju ili crkvu moga komsije ako su palili pljackali onda su i oni neprijatelji BiH. a ako to nisu onda nisu neprijatelji BIH...
nema tu velike filozofije. muslimanima je bilo namijenjeno istrebljenje, zvalo se ono genocid (od strane srba) ili etnicko ciscenje (od strane hrvata), oba cina istrebljenja muslimana su dokazana crno na bijelo pred medjunarodnim sudovima. nije bilo namijenjeno istrebljenje ni katolika ni pravoslavaca, tako da je sasvim legitimno pravo muslimana da se bore za opstanak.

sto se tice arapa, oni ne samo da se ne mogu poredit s cetnicima i ustasama brojcano (jer su cinili jedan odred koji nije prelazio hiljadu boraca), nego se razlikuju po tome sto su se oni borili protiv ustasa i cetnika vojnika u borbama, a ne civila, dok su ustase i cetnici napadali civile, zene, djecu, silovali, izivljavali se itd. to im je osnovna razlika, uz jos jednu, a to je da su ustase i cetnici napravili masovne zlocine s ciljem istrebljenja civila, a arapi nisu. to su sudski fakti, neoborivi.
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: mislim da nisi korektan nimalo, ali imas pravo na svoje misljenje i to postujem. posto sam i sam zenicanin, jednostavno sam reagovao na neistine koje si naveo, jer si samouvjereno tvrdio kako se radilo o pravilu (oni su razbijali kafane, tukli sve djevojke) sto nije istina i zato sam te pitao navedi barem tri, a nisam iskljucio moguce incidente, medjutim nikada to nije bila uobicajena ili masovna praksa. sto se tice esada hecimovica (kojeg zovu smecinovic), nema veze koje je nacije. licno njemu ne vjerujem, jer vise vjerujem sudovima, ali ne vjerujem mu ni zato sto je sklon laganju zbog samopromicije.
evo imali smo slucaj sa cuvenim hattabom koji je uploadovao audio-video montazu gdje delic kaze dvije recenice gdje se zahvaljuje ljudima koji su pomagali bosni a uz taj glas hattab je montirao snimke sa smotre 3. korpusa sto nikada nije ni krio (doduse ne zna se ni mjesto ni vrijeme radnje, niti kome se obraca), ali to nije smecinovica sprijecilo da odmah izadje u javnost i kaze da se radi o videu koje su uploadovali mudzahedini i da je to dokaz koji je bla bla bla...dakle bilo smo svjedoci na koji naci novinari kreiraju fabrikacije. jos jedna stvar zbog koje ne vjerujem smeci, je ta, sto je bio redovan gost tribina u republici srpskoj u jeku reforme o policiji kada je zajedno za galijatovicem (ili kako se onaj lik sa crnim cvikama i po mraku zove) tvrdio da ako se ukine policija rs-a, to ce znaciti odrijesene ruke beloj al-kaidi. na tim tribinama je smeco uzeo veliku lovu, velike honorare, i ne cudi sto koristi svaku priliku da se promovise, jer kao i nerzuk curak koji je navaljao velike gluposti uzima pare za navodnu ekspertize o terorizmu po sudovima (niti skole ima, niti je ekspert)...a sto se vjere tice moze bit bilo koje vjere, i nacije...bitne su cinjenice.
ja tvrdim da su aarpi radili to što sam naveor,ekao sam da su tjerali sve djevojke i tu sam pretjerao,ok, ali je to bila rdovna pojava,nije to bilo par puta u toku rata.ja hećimovića cijenim,kao i ćurka.ti izgleda imaš problem sa ljudima koji kritikuju aliju i sda ,nisu oni neko ko je zakonom zaštićen od kritike.
najgore je sto ti ne znas sta tvrdis. maloprije si govorio da su to radili borci 7. muslimanske, a sada tvrdis arapi. de se malo saberi...

sto se tice hecimovica, rekao sam zbog cega ga ne cijenim, a to su prije svega fabrikacije. eto zadnji slucaj: hecimovic na tv izasao da kaze samouvjereno kako su video o delicu uploadovali mudzahedini kako bi se osvetili navodno delicu (mislim da je na taj nacin pokusao da upravo izazove tu reakciju kod mudzahedina), a kasnije se ispostavilo da covjek laze, jer to nisu uradili mudzahedini. dakle, novinar koji kaze neku tezu, a nije provjerio cinjenice, je lazov...
ti se malo praviš ili budala ili nevješt,i jedni i drugi su tjerali djevojke sa bosne i arapi i borci sedme,ti to znaš i to zna svako ko je bio u zenici.pročitaj šta napisa jefferson dva posta iznad tvog.
jefferson

Post by jefferson »

izbori2008 wrote:
nema tu velike filozofije. muslimanima je bilo namijenjeno istrebljenje, zvalo se ono genocid (od strane srba) ili etnicko ciscenje (od strane hrvata), oba cina istrebljenja muslimana su dokazana crno na bijelo pred medjunarodnim sudovima. nije bilo namijenjeno istrebljenje ni katolika ni pravoslavaca, tako da je sasvim legitimno pravo muslimana da se bore za opstanak.

sto se tice arapa, oni ne samo da se ne mogu poredit s cetnicima i ustasama brojcano (jer su cinili jedan odred koji nije prelazio hiljadu boraca), nego se razlikuju po tome sto su se oni borili protiv ustasa i cetnika vojnika u borbama, a ne civila, dok su ustase i cetnici napadali civile, zene, djecu, silovali, izivljavali se itd. to im je osnovna razlika, uz jos jednu, a to je da su ustase i cetnici napravili masovne zlocine s ciljem istrebljenja civila, a arapi nisu. to su sudski fakti, neoborivi.
Brojcano? Tacno, itekako tacno!
Jesul sistemski ubijali? Nisu!
Jesul ubijali? Jesu!
Jesul malteretirali raju po Zenici? Jesu!
I takvi ljude trebam zvati borcima?
ma daj, stvarno se budala pravis!
izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:ja tvrdim da su aarpi radili to što sam naveor,ekao sam da su tjerali sve djevojke i tu sam pretjerao,ok, ali je to bila rdovna pojava,nije to bilo par puta u toku rata.ja hećimovića cijenim,kao i ćurka.ti izgleda imaš problem sa ljudima koji kritikuju aliju i sda ,nisu oni neko ko je zakonom zaštićen od kritike.

ti se malo praviš ili budala ili nevješt,i jedni i drugi su tjerali djevojke sa bosne i arapi i borci sedme,ti to znaš i to zna svako ko je bio u zenici.pročitaj šta napisa jefferson dva posta iznad tvog.
cuj sad i jedni i drugi? koliko si do sada promijenio tvrdnji, boze sacuvaj. moras se pomirit sam sa sobom, pa onda tvrdit nesto.

ja sam bio u zenici i tvrdim da toga uopste nije bilo u masovnom obliku, a licno nisam vidio ni jedan slucaj, iako ne iskljucujem tu mogucnost.

kada je rijec specificno o zenici, prvo moras znat dvije cinjenice.

aprila 1993. hrvati su poceli odnosno zavrsavali radove na etnickom ciscenju lasvasnske doline. tada su pobili oko dvije hiljade civila (busovaca, kresevo, kiseljak, vitez, n. travnik itd.) i protjerali sve sto se protjerati moglo.

izbjelice iz lasve su masovno dolazile u zenicu (bilo ih je preko sto hiljada), onda se polovinom aprila desise ahmici, nakon svih ranijih masakara, pa onda masakr pred beogradjankom kada su hrvati reketirali zenicu, 19. aprila. i kako su se ponasale tadasnje vlasti u zenici? dostojanstveno, bas nakon toga u zenici se otvorio katolicki skolski centar, sveti pavao, a hrvatski dom kulture, kralj tomislav sa sahovnicom nikad nije ni prestajao radit. to je bilo sto se tice oficijelnih vlasti. medjutim trebas imat u vidu i silne izbjeglice koje su svasta nesto prezivjele, pa onda incidenti ni teoretski mogli bit iskljuceni, ali ih nije u velikom broju ni bilo, pored svega sto se desilo.
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:

nije dokazano da su i hrvati imali na umu etničko čišćenje muslimana ,kad i gdje je kao što ti tvrdiš.sva sreća da je arapa bilo daleko manje,ne bi bilo niu mene ni većine srba i hrvata da ih je bilo par hiljada u zenici i isto toliko i isto toliko u drugim gradovima,sva sreća da je alija bio na vlasti pa nisu imali odriješene ruke.prvi koji je u sudu bih osuđen za ratne zločine je makzouf jer je pomogao da se travnički hrvati otmu u sred grada i poslije su ih arapi u gučoj gori ubili,znači civili a ne vojnici,ili su za tebe svi hrvati bili potencijalne ustaše.mene su 2 puta u zenici zaustavili sa curom jer smo se držali za ruke a jednom i prijetili pištoljem,za mee su isti ko i četnici.
Shoba

Post by Shoba »

MUNAFIK wrote:
Shoba wrote:Sto ga ne sahranise na gradskom groblju ko sav normalan svijet...on nije poginuo kao sehid....
Fuj!!!
Sta ba fuj? Nema sta fuj.
jefferson

Post by jefferson »

izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: najgore je sto ti ne znas sta tvrdis. maloprije si govorio da su to radili borci 7. muslimanske, a sada tvrdis arapi. de se malo saberi...

cuj sad i jedni i drugi? koliko si do sada promijenio tvrdnji, boze sacuvaj. moras se pomirit sam sa sobom, pa onda tvrdit nesto.

ja sam bio u zenici i tvrdim da toga uopste nije bilo u masovnom obliku, a licno nisam vidio ni jedan slucaj, iako ne iskljucujem tu mogucnost.

aprila 1993. hrvati su poceli odnosno zavrsavali radove na etnickom ciscenju lasvasnske doline. tada su pobili oko dvije hiljade civila (busovaca, kresevo, kiseljak, vitez, n. travnik itd.) i protjerali sve sto se protjerati moglo.

izbjelice iz lasve su masovno dolazile u zenicu (bilo ih je preko sto hiljada), onda se polovinom aprila desise ahmici, nakon svih ranijih masakara, pa onda masakr pred beogradjankom kada su hrvati reketirali zenicu, 19. aprila. i kako su se ponasale tadasnje vlasti u zenici? dostojanstveno, bas nakon toga u zenici se otvorio katolicki skolski centar, sveti pavao, a hrvatski dom kulture, kralj tomislav sa sahovnicom nikad nije ni prestajao radit. to je bilo sto se tice oficijelnih vlasti. medjutim trebas imat u vidu i silne izbjeglice koje su svasta nesto prezivjele, pa onda incidenti ni teoretski mogli bit iskljuceni, ali ih nije u velikom broju ni bilo, pored svega sto se desilo.

Upravu si!
Medjutim MORAS onda znati posto si bio u Zenici da je odred El Mudzahid bio pod kontrolom vlasti u Sarajevu, tj. Izetbegovica i njemu najdrazih saradnika, a ne vlasti u Zenici.
Ako si bio u Zenici (u sto cisto sumnjam) onda znas za obracun izmedju ARBiH i El Mudzahid odreda.
AKo si bio u Zenici, znas onda ko je odbranio zenicu od HVO-a, kada su se linije uspostavile, tek onda je El Mudzahid dosao da sere kako se brani!
Dok su se vodile ulicne borbe nesjecam se nesto njih, ali se sjecam zenickih hrvata koji su ustali u odbranu grada!
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: najgore je sto ti ne znas sta tvrdis. maloprije si govorio da su to radili borci 7. muslimanske, a sada tvrdis arapi. de se malo saberi...

slušaj ,ja sam bio u armiji bih pa me ti napadaš kao da sam u najmanju ruku ustaša,kako bi tek napadao nekog ko je bio sa druge strane linije.nisu hrvtai granatirali zenicu seljačino nego hvo,to bi bilo isto kada bi ja reko da su u muzičkoj školi francija župančića ubijali bošnjaci sve redom jedan po jedan bošnjak iz zenice.jesi ti čuo da je šerif patković išao u haag da svjedoči u ubistvu hrvata iz dusine.ne poistovjećujem vlast iz zenice i iz herceg bosne jer sam ja kao hrvat ipak relativno normalno živio bez većih problema za razliku od većine srba i bošnjak u herceg bosni ali bilo je i onih koji su otjerani.
izbori2008

Post by izbori2008 »

jefferson wrote:
izbori2008 wrote:

Jesul ubijali? Jesu!
Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

Brojcano hoces da kazes da su cetnici i ustase imali jedan odred? :-)

Jesul ubijali civile? Nisu, a cetnici i ustase su napadali civile kao osnovnu metu, jer im je genocid bio politicki program iz srbije i hrvatske.

Jel i jedan arap osudjen u hagu? Nije.

Koliko ih je optuzeno? Nijedan.

Koliko je cetnika i ustasa u Hagu? Oko 150.

Ko ih je pustio u BiH preko Hrvatske i HRHB? Republika Hrvatska i HVO.

S cijim dokumentima su dosli u BiH? Sa hrvatskim.

Zasto su ih Hrvati pustili bez problema, a toliko su pricali protiv arapa? Da bi imali opravdanje za masovne zlocine i preko deset hiljada bosnjaka koje su pobili, jer uvijek se mozes pozvat na islamski fundamentalizam pa rec sta fali sto smo pobili tolike ljude kada sutra mogu postat teroristi.

Je li ih Alija pozvao u BiH? Nije.

Jeli armija kontrolisala granicu sa hrvatskom? Nije.

Ko je kontrolisao? HVO i Herceg-Bosna... :zzzz:
Larci

Post by Larci »

mostarac wrote:
PasoDzigera007 wrote:Nek mu je vjecni rahmet i prelijepi dzenet.
Hvala ti predsjednice,jer si stavio potpis za mir dokazo si da si covjek ,zaustavio si daljno klanje svoga naroda. U KOJE SI NAS TI SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA UVEO

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete moze reci sa ponosom da je Bosanac musliman bez straha. STO TI JE OMOGUCIO JOSIP BROZ TITO, IZETBEGOVICEV JEDINI NEPRIJATELJ

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete u skoli moze da prica i pise bosanskim jezikom. TO POSEBNO SA UZITKOM RADE DJECA PO BANJALUCI, GRUDAMA, CAPLJINI, ZVORNIKU, FOCI...

Hvala ti predsjednice jer si zaustavio namjere susjeda da budemo gradjani drugog reda. PA SMO OD CRVENOG PASOSA BEZ MANE STO PROLAZI GRANE, STALI U REDOVE PRED AMBASADAMA I TO U VISE REDOVA, A I BUBREGE JOS SAMO NA PIJACI NISMO POCELI PRODAVAT KAKO NAM JE DOBRO U "PRVOM" REDU

Hvala ti predsjednice za sve sto si uradio za svoj narod i NE MOGU ONI TEBE MRZITI KOLIKO TE MI MOZEMO VOLJETI! - LJUBAV JE KAZU CESTO SLIJEPA

Ne bi sjala ovako jako,ova nasa lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakom DA TE NIJE ALIJA! - NARAVNO DA NE BI SJALA AVLIJA, JER JE BILA DRZAVA, A SADA JE AVLIJA
Respekt majsore... :thumbup:

i naravno da se zahvalimo sto je odbranio drzavu u cijelini kao sto to cika Tihic rece na vijestima sinoc... hmmmm to rece u centru Sarajeva..kad ce li samo otici u centar zapadnog Mostara i ako je tako onda glasno i jasno reci OVO JE BIH!!!! :x
brdo

Post by brdo »

Nancy Drew wrote:
GandalfSivi wrote:Moze li u anketi opcija do '93 i poslije '93?
ili dopodne i popodne :D

Alija, i + i - , duga priča

ali nekako mi ne ide da se otvara ovakav muzej tamo gdje 12 godina niko nije bio u stanju da napravi muzej ili spomenik: poginulim braniteljima, ubijenim civilima (eeeej 10.000 i ništa), ubijenoj djeci, muzej opsade, i sl
Ništa. Niko ništa uradio nije. K'o da smo sanjali one 4 godine, šta li.
Zato mi ovakav muzej malo bode oči. Inače, neka ga.
nije to muzej nego TURBE??
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
jefferson wrote:
izbori2008 wrote: nema tu velike filozofije. muslimanima je bilo namijenjeno istrebljenje, zvalo se ono genocid (od strane srba) ili etnicko ciscenje (od strane hrvata), oba cina istrebljenja muslimana su dokazana crno na bijelo pred medjunarodnim sudovima. nije bilo namijenjeno istrebljenje ni katolika ni pravoslavaca, tako da je sasvim legitimno pravo muslimana da se bore za opstanak.

Jesul ubijali? Jesu!
Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

Brojcano hoces da kazes da su cetnici i ustase imali jedan odred? :-)

Jesul ubijali civile? Nisu, a cetnici i ustase su napadali civile kao osnovnu metu, jer im je genocid bio politicki program iz srbije i hrvatske.

Jel i jedan arap osudjen u hagu? Nije.

Koliko ih je optuzeno? Nijedan.

Koliko je cetnika i ustasa u Hagu? Oko 150.

Ko ih je pustio u BiH preko Hrvatske i HRHB? Republika Hrvatska i HVO.

S cijim dokumentima su dosli u BiH? Sa hrvatskim.

Zasto su ih Hrvati pustili bez problema, a toliko su pricali protiv arapa? Da bi imali opravdanje za masovne zlocine i preko deset hiljada bosnjaka koje su pobili, jer uvijek se mozes pozvat na islamski fundamentalizam pa rec sta fali sto smo pobili tolike ljude kada sutra mogu postat teroristi.

Je li ih Alija pozvao u BiH? Nije.

Jeli armija kontrolisala granicu sa hrvatskom? Nije.

Ko je kontrolisao? HVO i Herceg-Bosna... :zzzz:
s tobom ne vrijedi diskutovati jer ti očito misliš da su bošnjaci nebeski anđeli i da oni ne znaju pogriješiti.vozdra
Better Man

Post by Better Man »

hara-master wrote:zauvijek u srcima svih bh patriota...neka mu Gospodar pokloni dzennetsko staniste...
Prije će biti u srcima svih ratnih profitera i kriminalaca, nego BiH patriota. Ako na neki način i možemo reči da je bio koliko toliko pozitivan do 1993. godine odnosno do postavljanja Rasima Delića na ćelo ARBIH, poslije toga je apsolutno negativna ličnost, jer se uvezao sa kriminalcima i ratnim profiterima kojima je dao sve, dok je poštene građane i časne Generale Divjaka, Šibera i druge uklonio u stranu.
Last edited by Better Man on 20/10/2007 16:51, edited 1 time in total.
MuaDib

Post by MuaDib »

shaqqa wrote:Treba nama još jedan rat/genocid pa da ovi maloumnici dođu pameti...
Da mi je samo znati kako čitav dunjaluk priča pozitivno o rahmetli predsjedniku a ovi neki nadrimislioci ga proglašavaju zločincem i sl :-)
Kako li je samo taj "zločinac" uspio prevariti silne katolike, pravoslavce, jevreje i druge da ga poštuju i govore biranim riječima o njemu? Valjda bio iluzionista ili čarobnjak, šta li? Tokom rata sam spletom okolnosti upoznao određeni broj svjetskih državnika i nikad nikome ne izađe loša riječ o predsjedniku, valjda drogirani bili jbg. Al zato mi imamo ovdje ovih frustriranih "patriota" koje "matica hrvatska" ili "majka srbija" nisu primile k sebi pa su silom prilika morali ostati i braniti svoj dom potajno se nadajući bježanju u Zg ili Bg...
Znam samo da pravi, iskreni bosanski domoljubi (neću ih dijeliti po vjerskoj pripadnosti jer su to sve BOSANCI) nikad nisu, niti će pomisliti ništa loše o rahmetli Aliji i ti ljudi su najljepše ogledalo moje jedne i jedine BiH!

Predsjedniče, neka ti je vječni rahmet i da dragi Allah tebi i svim ostalim BOSANCIMA (bio to Vinko Šamarlić, Safet Zajko, Želimir Vidović ili Saša LASTA) koji su dali život za moju zemlju podari lijepi Džennet!!!
Da nije glumio inat Srbima, možda do ovoga i ne bi došlo. Ali pošto je htio ući u historiju, i što je vjerovao bjelosvjetskim mešetarima, žrtvovao je vlastiti narod. I ti si njegova žrtva i samo to ne želiš priznati. I od rata na ovamo dobivaju izbore zbog takvih kao ti, koji su podložni ideologiji žrtve. Šta su drugo uradili u ovoj zemlji ništa, sem što prodaju sve što su generacije godinama stvarale. Opljačkali su sve živo i samo su se obogatili u ratu.
:x :x
Last edited by MuaDib on 20/10/2007 16:53, edited 1 time in total.
Locked