18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Gray
- studiorum_tuzlaensis
#877 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Nema sanse da ovo bude gotovo prije izbora dogodine.
-
Throttle
#878 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Pa taman ce pred izbore obecavat da ce zavrsit tunel poslije izbora 
- Optimist
#879 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Zbog ovakvih pacijenata kao ovaj sto je snimao se i stvaraju guzve. Prvo razvlaci kolonu ko teraviju, drugo upalio duga u tunelu ko da samo on treba vidjeti kuda ide.Gray wrote:
Da ne pominjem druge stvari.
-
Gray
#880 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Optimist wrote:Zbog ovakvih pacijenata kao ovaj sto je snimao se i stvaraju guzve. Prvo razvlaci kolonu ko teraviju, drugo upalio duga u tunelu ko da samo on treba vidjeti kuda ide.Gray wrote:
Da ne pominjem druge stvari.
Koje druge stvari?
- Optimist
#881 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Brisaci koji non stop struzu u tunelu, koristenje mobitela u voznji. Trebam li nastaviti nabrajati?Gray wrote: Koje druge stvari?
-
Gray
#882 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
jbt kada ovdje čitaš na forumu rekao bi svi majke tereze vožnje koji nikada nisu liniju nagazili bez da daju žmigavac 
Čovjek htio da postavi video da se vidi napredak radova jer je veliki interes za to, ispade sada gori od onog što je skrivio nesreću u Hrvatskoj neki dan. Odmah mu vozačku uzeti na 25 godina
Čovjek htio da postavi video da se vidi napredak radova jer je veliki interes za to, ispade sada gori od onog što je skrivio nesreću u Hrvatskoj neki dan. Odmah mu vozačku uzeti na 25 godina
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#883 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ako ne hebete, onda trebate početi drkati.
Ne mogu da vjerujem da frajeru pored svega smeta i to što čovjeku RADE BRISAČI u tunelu. Koji nivo mentalnog stresa pa da ti na nečijem autu smeta što rade brisači.
Što se tiče snimka, što da ne. Kršenje zakona jeste, ali se to kršenje može progledati kroz prste kada radnja doprinosi većem dobru. Kao dobro vidim širenje snimka i povećanje svijesti onih koji ne koriste tunel, da se ovo tiče i njih, a ne samo onih koji koriste tunel.
Ne mogu da vjerujem da frajeru pored svega smeta i to što čovjeku RADE BRISAČI u tunelu. Koji nivo mentalnog stresa pa da ti na nečijem autu smeta što rade brisači.
Što se tiče snimka, što da ne. Kršenje zakona jeste, ali se to kršenje može progledati kroz prste kada radnja doprinosi većem dobru. Kao dobro vidim širenje snimka i povećanje svijesti onih koji ne koriste tunel, da se ovo tiče i njih, a ne samo onih koji koriste tunel.
- Optimist
#884 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Znaci njegov je video, bas je super sto nam je snimio trenutno stanje radova 
Ne smetaju MENI njegovi brisaci, vec mi smeta ovakva kurcobolja u saobracaju njega i likova poput njega kad razvlaci kolonu i pravi jos vecu. Ista je stvar i voznja po sarajevu 35-40 lijevom trakom, kretanje sa semafora kao da imaju planinu zakacenu za sobom. Pa svaki kamion i autobus brze starta sa semafora od ovakvih pojedinaca.
Ne smetaju MENI njegovi brisaci, vec mi smeta ovakva kurcobolja u saobracaju njega i likova poput njega kad razvlaci kolonu i pravi jos vecu. Ista je stvar i voznja po sarajevu 35-40 lijevom trakom, kretanje sa semafora kao da imaju planinu zakacenu za sobom. Pa svaki kamion i autobus brze starta sa semafora od ovakvih pojedinaca.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#885 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Covjek normala vozi, ne znam koliko treba da vozi po tebi, u tunelu koji se radi???
I hrdjavoj dlaci kuratz smeta.....
I hrdjavoj dlaci kuratz smeta.....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#886 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
normala ti razmak 200m i vise koji pravi? to isto radi i po gradu sigurno,takvi prave guzve.
cim on pali 4 zmigavca to je delegat iz bukvara ...
cim on pali 4 zmigavca to je delegat iz bukvara ...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#887 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Vidim niste se provozali ovim tunelom
To sto auto ispred pici ne znaci da uslovi u tunelu opravdavaju tu brzinu. Prosao sam tunelom do sada i vise od stotinu puta pa mogu reći i da pustis u prvoj da ide, ponekad je prebrzo.
Guzvu u tunelu pa cak i prvom, NE STVARAJU automobili, vec teretna vozila, kojima je prolaz knap sa sve tri strane.
BTW postoji mogucnost da covjek ne prolazi cesto tunelom, mozete cuti navigaciju na video zapisu, pa je sasvim normalno da vozi opreznije u tunelu koji je u IZGRADNJI i gdje traju AKTIVNI radovi.
Nekada fakat pretjerujete, a vazda isti likovi kolo vode.
Guzvu u tunelu pa cak i prvom, NE STVARAJU automobili, vec teretna vozila, kojima je prolaz knap sa sve tri strane.
BTW postoji mogucnost da covjek ne prolazi cesto tunelom, mozete cuti navigaciju na video zapisu, pa je sasvim normalno da vozi opreznije u tunelu koji je u IZGRADNJI i gdje traju AKTIVNI radovi.
Nekada fakat pretjerujete, a vazda isti likovi kolo vode.
-
NediM17
#888 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ma nije do vozaca. Sve je to do jean cetri sesnes ve. Iso bi on brze al ne mere. 
- bitanga_sa_otesa
#889 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
ma samo oprezno 35-40 i prezivice se i sva 4 upalit da te ko ne opali zguza 
- un1ted
#890 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Za ove brzaĆe sam odvojio malo vremena pa izracunao prostom matematikom...
Uzmemo li u obzir da je tunel dug 1060m, a prolazak kroz tunel traje 2:18s dobijemo da je prosječna brzina na kompletnoj dionici nesto ispod 30km/h.
Izbacimo li prvi, najsporij dio, u dužini od 100m, prosječna brzina je nesto vise od 42km/h.
StruĆnjaci, kojom brzinom biste vi vozili u tunelu koji je u najtežem dijelu izgradnje, pun rupa, nedovoljno osvijetljen?
Btw, VELIKE pohvale za vozaca koji je upalio sva cetiri zmigavca, pa tako druge upozorio da STOJI U MJESTU. Veoma pohvalno, mozda ne toliko potrebno u ovoj situaciji, ali odlicna navika koja moze kad-tad olaksati vozacu iza da uoci da automobili stoje..
Uzmemo li u obzir da je tunel dug 1060m, a prolazak kroz tunel traje 2:18s dobijemo da je prosječna brzina na kompletnoj dionici nesto ispod 30km/h.
Izbacimo li prvi, najsporij dio, u dužini od 100m, prosječna brzina je nesto vise od 42km/h.
StruĆnjaci, kojom brzinom biste vi vozili u tunelu koji je u najtežem dijelu izgradnje, pun rupa, nedovoljno osvijetljen?
Btw, VELIKE pohvale za vozaca koji je upalio sva cetiri zmigavca, pa tako druge upozorio da STOJI U MJESTU. Veoma pohvalno, mozda ne toliko potrebno u ovoj situaciji, ali odlicna navika koja moze kad-tad olaksati vozacu iza da uoci da automobili stoje..
- bitanga_sa_otesa
#891 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
struĆnjaĆe ja bih isao brzinom koju mi dozvoljavaju uslovi ,sigurno ne bi brze od 60,ali ne bi ni 30.un1ted wrote:
vozaĆina koji ne moze uociti da ispred njega stoji kolona je corav ili degenerik i ne treba da vozi uopste .
- un1ted
#892 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Koliko si puta prosao kroz tunel? Ja ti rekoh, redovno sam na ovoj relaciji i da pustis u prvoj da ide, ponekad je prebrzo. To sto neko ispred njega ide brze, ne znaci da je OPRAVDANO i da ga treba pratiti.
Sad bih ja tebe trebao ismijavati jer ne znas aktivirati 2fa, ili sto ne znas kupiti BTC i trejdati. How yes no.
Shvati, nisu svi jednako sposobni. Zaista je fino kada drugi, pored sebe, misle i na druge. Pa nece mu otpasti kita, niti je sramota upaliti sva cetiri zmigavca da upozoris druge.vozaĆina koji ne moze uociti da ispred njega stoji kolona je corav ili degenerik i ne treba da vozi uopste .
Sad bih ja tebe trebao ismijavati jer ne znas aktivirati 2fa, ili sto ne znas kupiti BTC i trejdati. How yes no.
Last edited by un1ted on 15/07/2019 19:35, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#893 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
nikad nisam prosao kroz tunel,bojim se mraka 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#894 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Pa ne bi, jer svi imamo istu vozacku dozvolu, ali ne bas istu ostalu edukaciju...un1ted wrote:
- bitanga_sa_otesa
#895 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
i ja bih onda mogao tebe ismijati jer ne znas ,recimo, koliko puta se navija rfn-4 rastavljac u trafostanici,a koliko puta rn-4 i u koju stranu za ukljucenje i iskljucenjeun1ted wrote:
- Optimist
#896 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Tako je, guzvu stvaraju teretnjaci zbog gabaritnih ogranicenja, ali isto tako vozaci malih auta poput ovog sa snimka.un1ted wrote:
Kao da ti se nije nikad desilo da je na nekom skretanju lijevo jako kratak interval semafora, i ako svi prate saobracaj tuda prodje 4-5 auta. U suprotnom 1 ili 2. Kontas?
- Ned071
#897 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jesi kroz ciglanebitanga_sa_otesa wrote:nikad nisam prosao kroz tunel,bojim se mraka
- bitanga_sa_otesa
#898 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
jok, idem okolo preko kosevskog...Ned071 wrote:
Jesi kroz ciglane
-
Gray
#899 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Očito da si jos jako mlad, pa ne razmišljaš o nekim stvarima. Ja npr kada vozim ne razmišljam je li neko iza mene degenerik ili corav ili hoću li stići negdje 5 minuta ranije ili kasnije, nego razmišljam da ja i moja porodica sigurno stignemo.bitanga_sa_otesa wrote:struĆnjaĆe ja bih isao brzinom koju mi dozvoljavaju uslovi ,sigurno ne bi brze od 60,ali ne bi ni 30.un1ted wrote:
vozaĆina koji ne moze uociti da ispred njega stoji kolona je corav ili degenerik i ne treba da vozi uopste .
Sto kaze un1ted, ako te od 1000 situacija jednom ovakvo nesto spasi vrijedilo je. Ako se nešto desi džaba tebi sto je ovaj iza bio degenerik i sto nije trebao da vozi. I ja mislim da je ovo sa sva četiri zmigavca dobra navika za imati.
- bitanga_sa_otesa
#900 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
tlinest napunio u majuGray wrote:
Očito da si jos jako mlad, pa ne razmišljaš o nekim stvarima.