un1ted wrote:Već mjesec? Pišete to kao da je ostao još jedan mjesec.
Našem narodu fakat možeš svašta ugurati u dupe, samo provuci onu rečenicu, "samo neka se ne puca".
zezam se ja malo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
un1ted wrote:Već mjesec? Pišete to kao da je ostao još jedan mjesec.
Našem narodu fakat možeš svašta ugurati u dupe, samo provuci onu rečenicu, "samo neka se ne puca".
Po meni, jedino ispravno je ovako naizmjenicno pustati saobracaj dok su pripiremni radovi u toku a poslije skroz zatvoriti tunel, ali u ovome supku od zemlje gdje nemas postenog alternativnog pravca zahvaljujuci Titi, Djuri Pucaru (rekao ne trebaju Bosni putevi imamo konje) i ostalim Titicima, moramo trpiti guzve i sva ostala .ranja.Jimmy McNulty wrote:Nije problem rekonstrukcija nego način na koji je sve to odrađeno.
Prije svega rekonstruisati tunel na najfrekventnijoj magistralnoj saobraćajnici u državi u trajanju od 18 mjeseci je čisto samoubistvo. Jesi ti svjestan da u tunelu bude 5-6 radnika po čitav dan? Radi se od 8h do 17h? Pa ako ces vec to raditi, upregni Boga oca Allaha i Isusa i završi za 6 mjeseci. Radi 24h sata dnevno... Ali jok valja gazdama platit nocni rad, dje su onda oni tu, nece bit za novog merdžana, kurvu i vikendicu...
Preusmjerenje saobracaja na cestu koja APSOLUTNO nije u stanju podnijet upola tolike frekventnosti je čisto ludilo. Prvi snijeg kad je pao kolona je bila od Tetova do Vranduka što je nekih 10 kilometara, a ja ti garantujem kad padne snijeg i kad bude malo bolja snježnja oluja da će biti mrtvih. Garantujem.
O sigurnosti i paklu kroz koji mještani prolaze SVAKI DAN sam već pisao.
Sve je amaterski odrađeno i navrat nanos.
Ne znam šta je rješenje:
Da li da teretnjaci idu magistralom, a putnicka auta obilaznicom, da li da se dozvoli korištenje zaobilaznice kroz Nemilu i onda lijevo preko mosta u Vranduku pa izlaz iza tunela na m17, kako god nek nam je Bog na pomoći ove 2 godine.
Ako moraš u Zenicu idi obilaznicom, sad je malo rasterećena i biće ti lakše.van Basten wrote:Malo smo odlutali od teme, ha?
Je li ko prolazio ovaj dan dva kako su semafore postavili? Kakvo je stanje iz prve ruke, kolike su guzve? Valja mi za vikend tamo i nazad pa da znam sta me ceka otprilike
Necu u Zenicu, idem u sjevernije krajeve ze-do kantona, samo tranzitJimmy McNulty wrote:Ako moraš u Zenicu idi obilaznicom, sad je malo rasterećena i biće ti lakše.van Basten wrote:Malo smo odlutali od teme, ha?
Je li ko prolazio ovaj dan dva kako su semafore postavili? Kakvo je stanje iz prve ruke, kolike su guzve? Valja mi za vikend tamo i nazad pa da znam sta me ceka otprilike
P.S. u koja doba si konto da me povučeš do čaršije?
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma vrijeđanje”lavic wrote:Levatino nije ti napravio nego ti uvalio najprljaviju indusriju u centar grada, sto je ne stavi u Maribor, Ljub, ZG, BG,.Jimmy McNulty wrote:Nije nam Tito htio napravit cestu. Napravio Zeljezaru gdje radilo 25000 ljudi i rekao dosta, ne treba vam nista vise. Govno komunjarsko. Hvala Bogu sad je dosla SDA i mnogo nam je bolje, Allah ih nagradio.
Bila je patrola iz pravca Zepca al nisu nesto aktivni bili kad sam prolazioOptimist wrote:Jel samo semafor bio ili je bila i policija koja je regulisala?
Kažu 20 minuta.condy wrote:Zna li neko da li ima zastoja kod tunela i koliko se ceka???
A ne pivu ... ne pijem kad vozim... a na odredištu čeka ručak nema smisla da puknem ćevape prije... Ima uvijek nekih mentoluša boba u autu i još koja kifla i to je to... znači ostalo je po dvadesetak minuta ?bitanga_sa_otesa wrote:ponesi desetku u cijeli s lukom i pivu dvoguzu
Kod mene je u gepeku uvijek kutija sa roštilj opremom...Throttle wrote:Ako je 20 min možeš i roštilj raspuhat