17. maj Dan borbe protiv homofobije
- Ajatolah_
#51 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Morate prihvatiti drugačije, jer ste i vi nekome drugačiji.
Ne možete očekivati da ste vi prihvatljivi drugima iako ste Bosanac, musliman, metalac, invalid, nezaposlen, drugačije boje kože, seksualne orijentacije, političkog opredjeljenja,..., ako vi ne možete prihvatiti ljude koji su drugačiji po istom osnovu.
Ne znam kako vam može smetati to što oni međusobno imaju analni seks, kao što je već neko iznad rekao. Pa čovječe, ne je*u se pred vašim očima, na ulici! Ili se možda bojite da ćete mu se svidjeti, da će vas pokušati "zavesti"? Pa ne bježe ni žene od muškaraca (i vice versa) kojima se sviđaju!
Ne možete očekivati da ste vi prihvatljivi drugima iako ste Bosanac, musliman, metalac, invalid, nezaposlen, drugačije boje kože, seksualne orijentacije, političkog opredjeljenja,..., ako vi ne možete prihvatiti ljude koji su drugačiji po istom osnovu.
Ne znam kako vam može smetati to što oni međusobno imaju analni seks, kao što je već neko iznad rekao. Pa čovječe, ne je*u se pred vašim očima, na ulici! Ili se možda bojite da ćete mu se svidjeti, da će vas pokušati "zavesti"? Pa ne bježe ni žene od muškaraca (i vice versa) kojima se sviđaju!
-
Mr. Meho
#52 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Nemaju se oni sta skrivati od mene, ja ih ne tjeram nigdje niti ih udaram niti napadam na bilo koji nacin, samo kazem da su mi odvratni i da njihovo gologuzo paradiranje to nece promijeniti, samo ce jos vise pojacati osjecaj gadjenja prema njima.manki wrote:A čuj, to danas nije jedini način dobijanja djece. Opet kažem, možda neko od njih ne podržava tvoj način života, sve je individualno. Ako ti smeta pređi ulicu. Mislim da su prošla vremena da se drugačiji u ovom društvu (bilo po pitanju nacionalnosti, etniciteta, religije, seksualne orjentacije i dr.) sklanjaju i skrivaju od takvih poput tebe.
- sodom
#53 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Kada homo-mega-giga ljudi ne bi bili tako napadni i nametali svoje pizdarije drugim normalnim ljudima, možda ih niko ne bi toliko ni gledao. Ali hoće oni parade ( pa nisi vojska), hoće brakove, hoće zakone o usvajanju djece... ma hoćeš.
Lično i nemam neko mišljenje o toj sekusalno izopačenoj populaciji i dok god to rade u privatnosti, ne interesuje me!
Ali čim počnu da traže "prava" koja će direktno da nametnu i drugima to "normalno ponašanje", dvije tate, drpanje na javnim mjestima pred djecom... NE, to se neće desiti i tog trenutka se to sve počinje ticati i mene lično.
Sutra ćemo dobiti i animaliste, nekrofile, pedofile i ostale xyzqw sex manjine koji će zagovarati brak sa životinjama, djecom, smanjivati donju granicu za sex kod djece itd...
Nemojte opravdavati homoseksualizam kao nesto normalno, to nije normalno ali je prirodno!, to je devijantno ponasanje i ni po cemu se ne razlikuje od urođenog nagona npr animalista- pedofila i drugih!
Urođeno ponašanje ne znači da je isto normalno i ispravno!
Svim homosapiensima želim sve najbolje
Lično i nemam neko mišljenje o toj sekusalno izopačenoj populaciji i dok god to rade u privatnosti, ne interesuje me!
Ali čim počnu da traže "prava" koja će direktno da nametnu i drugima to "normalno ponašanje", dvije tate, drpanje na javnim mjestima pred djecom... NE, to se neće desiti i tog trenutka se to sve počinje ticati i mene lično.
Sutra ćemo dobiti i animaliste, nekrofile, pedofile i ostale xyzqw sex manjine koji će zagovarati brak sa životinjama, djecom, smanjivati donju granicu za sex kod djece itd...
Nemojte opravdavati homoseksualizam kao nesto normalno, to nije normalno ali je prirodno!, to je devijantno ponasanje i ni po cemu se ne razlikuje od urođenog nagona npr animalista- pedofila i drugih!
- Ajatolah_
#54 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Seks sa životinjama ili djecom nikako ne mogu opravdati, naravno, jer jedna strana nije dovoljno razumna da prihvati seks i njegove posljedice.sodom wrote:Kada homo-mega-giga ljudi ne bi bili tako napadni i nametali svoje pizdarije drugim normalnim ljudima, možda ih niko ne bi toliko ni gledao. Ali hoće oni parade ( pa nisi vojska), hoće brakove, hoće zakone o usvajanju djece... ma hoćeš.
Međutim, ovdje govorimo o homoseksualcima, zrelim osobama kojima je jasno šta rade, s kim se upuštaju u vezu. Ne možeš natjerati muškarca kojeg privlače muškarci da voli žene, ili mu zabraniti da bude s muškarcima. Jednostavno, nema opravdanja za takvo nešto.
Već se nekoliko puta provlači ova riječ, "nametanje". Niko vama ne nameće da i vi budite homoseksualci, nego vam nameću da prihvatite njihovo postojanje. Ne morate se vi s njima ni družiti, ali im ne smijete dobacivati u gradu, udarati ih, ismijavati, gađati ih kojekakvim predmetima ili ograničiti njihovo kretanje.
BTW, šta je problem s brakom homoseksualaca?
- TarikSA
#55 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Boji se da mu sutra sin ne dodje i kaze ja se Tata udajem:) hahahaha egoizam eto sta je problem, samo mislim na sebe i ni na koga drugog i to je to...EdoI wrote:Seks sa životinjama ili djecom nikako ne mogu opravdati, naravno, jer jedna strana nije dovoljno razumna da prihvati seks i njegove posljedice.sodom wrote:Kada homo-mega-giga ljudi ne bi bili tako napadni i nametali svoje pizdarije drugim normalnim ljudima, možda ih niko ne bi toliko ni gledao. Ali hoće oni parade ( pa nisi vojska), hoće brakove, hoće zakone o usvajanju djece... ma hoćeš.
Međutim, ovdje govorimo o homoseksualcima, zrelim osobama kojima je jasno šta rade, s kim se upuštaju u vezu. Ne možeš natjerati muškarca kojeg privlače muškarci da voli žene, ili mu zabraniti da bude s muškarcima. Jednostavno, nema opravdanja za takvo nešto.
Već se nekoliko puta provlači ova riječ, "nametanje". Niko vama ne nameće da i vi budite homoseksualci, nego vam nameću da prihvatite njihovo postojanje. Ne morate se vi s njima ni družiti, ali im ne smijete dobacivati u gradu, udarati ih, ismijavati, gađati ih kojekakvim predmetima ili ograničiti njihovo kretanje.
BTW, šta je problem s brakom homoseksualaca?
- lala_sa
#56 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Preglupo? Hmm... Latentna homoseksualnost je bazirana na teoriji odbrambenog mehanizma projekcije, koji korijene vuce jos iz psihoanalitickog doba. Mnoge studije su pokazale prisutnost prokekcije, danas se ona u psihologiji poprilicno smatra validnim konstruktom. Naravno, kod ovakvih izjava je opasno generalizirati i nesumnjivo je da postoje neki homofobi koji nisu latentni homoseksualci. No postoje i ovi drugi. Poznati primjer je jedan americki politicar, desnicar (zaboravih ime, ima na netu sigurno), teski protivnik homoseksualizma u javnosti za kojeg se je kasnije otkrilo da je gay.Mr. Meho wrote:Ovo da su oni kojima se gade homoseksualci u stvari latentni homoseksualci je preglupo. Otprilike mi je na nivou one djecije "ko pisne...". Meni se recimo homoseksualci gade, jednostavno mi je odvratno to sto rade, isto kao sto su mi odvratni i pedofili i oni koji zadovoljstvo nalaze u jedenju izmeta, opcenju sa lesevima i ostali bolesnici. Ne mrzim nikoga, ali jednostavno ih organski ne podnosim, ne zelim da se s njima druzim, ne zelim da budu u blizini moje djece.
Paradiranjem i optuzivanjem drugih kod mene nece promijeniti stav ni za milimetar. Smatram to bolescu i sigurno necu podrzavati takvo ponasanje i prevodjenje tih perverzija u normalno. I uopste se ne smatram homofobicnim (sto je kako su gore vec mnogi naveli i objasnili, glup izraz).
Također, vidim da se diskutuje o tome sta je homofobija. Iako fobija predstavlja iracionalan strah, u ovom slucaju ima malo drugacije znacenje (bas kao i ksenofobija). Oznacava predrasude prema određenoj populaciji, koje rezultiraju diskriminacijom (ovo je neka moja definicija). Dakle, ako u drustvu postoji diskriminacija LBTQ- ovaca, onda govorimo o homofobiji i ostalim fobijama prema razlicitim seksualnim orijentacijama. Znaci, nase drustvo je itekako homofobicno, mada mi je jako drago sto mnogi pokazuju tolerantan stav prema gay osobama, i sto ih dosta ima na ovom forumu...
Zamolila bih sve one koji diskriminiraju homoseksualce (dakle, one koji smatraju da ta grupacija nema jednaka prava kao hetero ljudi) da se na trenutak stave u kozu jedne gay osobe. Pri tome ne bih zeljela da odmah zamislite nesto vezano za analni otvor, nego da razmisljate o emocijama tih ljudi. Dakle, zamislite da vas privlaci isti spol, i da to nikako ne mozete promijeniti, jace je od vas. Raja vas cudno gleda, roditelji kivni, dobacuju se negativni komentari na ulici, nerijetko se neko i fizicki obracuna s vama. Kako se osjecate? Dalje, nadjete napokon partnera koji vas razumije, volite se (opet aludiram da izbacite asocijacije na cmar). Hodate gradom, sjedite u kaficu, u parku, i sl. Ljudi prolaze pored vas. Imate neodoljivu zelju da ga/je poljubite, zagrlite, kazete nesto njezno. No ne smijete, neko ce vas vidjeti, a taj neko ne smatra da je to prirodno, mada vas sva vasa priroda tjera na to. Kako se osjecate, dragi moji?
Zasto uvjetovati nekoga da se ovako osjeca?
- sodom
#57 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Govorio sam o urođenim nagonima homosekusualaca koji se ne razlikuju od recimo nagona nekrofila ili pedofila.
Pedofili mogu osnovati svoju stranku koja će da zagovara smanjivanje donje granice za stupanje u seksualni odnos i onda ce se pravno i zakonski djete od 10 godina posmatrati kao dovoljno racionalno da stupi u seksualni odnos!
Ne nameće da budemo homoseksualci, ali nameće da to prihvatimo kao normalno!
Zašto da prihvatim bolesnu stvar za normalnu?
Pedofili mogu osnovati svoju stranku koja će da zagovara smanjivanje donje granice za stupanje u seksualni odnos i onda ce se pravno i zakonski djete od 10 godina posmatrati kao dovoljno racionalno da stupi u seksualni odnos!
Ne nameće da budemo homoseksualci, ali nameće da to prihvatimo kao normalno!
Zašto da prihvatim bolesnu stvar za normalnu?
Last edited by sodom on 17/05/2010 14:04, edited 2 times in total.
- dr.Gonzo
#58 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Pojam "normalnog" je relativan, neprecizan i varljiv, i gotovo da se vise i ne koristi u modernoj psihologiji.
-
Margita81
#59 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Veza izmedju dvoje odraslih ljudi koja je sa obe strane dobrovoljna i saglasna se nikako ne moze trpati u kos sa pedofilijom, nekrofilijom i sl... dakle ne lupetajte gluposti.
Ne znam zasto bi ikoga pogadjalo ako se dva muskarca drze za ruke i setaju u cemu je problem?? Jel tebe licno diraju? Narusavaju tvoj savrseni svijet?
Neka se ljudi vole u cemu je problem?? I zasto mislite da oni mogu "zagaditi", zaraziti ili statijaznamsta vase/moje dijete? Ne prenosi se gledanjem i dodirom.
Svoje dijete cu uciti da razumije i tolerise i ono drugacije pa tako i gay zajednicu.
Ne znam zasto bi ikoga pogadjalo ako se dva muskarca drze za ruke i setaju u cemu je problem?? Jel tebe licno diraju? Narusavaju tvoj savrseni svijet?
Neka se ljudi vole u cemu je problem?? I zasto mislite da oni mogu "zagaditi", zaraziti ili statijaznamsta vase/moje dijete? Ne prenosi se gledanjem i dodirom.
Svoje dijete cu uciti da razumije i tolerise i ono drugacije pa tako i gay zajednicu.
- Loulou
#60 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
O tome sam pisala:lala_sa wrote:Zamolila bih sve one koji diskriminiraju homoseksualce (dakle, one koji smatraju da ta grupacija nema jednaka prava kao hetero ljudi) da se na trenutak stave u kozu jedne gay osobe. Pri tome ne bih zeljela da odmah zamislite nesto vezano za analni otvor, nego da razmisljate o emocijama tih ljudi. Dakle, zamislite da vas privlaci isti spol, i da to nikako ne mozete promijeniti, jace je od vas. Raja vas cudno gleda, roditelji kivni, dobacuju se negativni komentari na ulici, nerijetko se neko i fizicki obracuna s vama. Kako se osjecate? Dalje, nadjete napokon partnera koji vas razumije, volite se (opet aludiram da izbacite asocijacije na cmar). Hodate gradom, sjedite u kaficu, u parku, i sl. Ljudi prolaze pored vas. Imate neodoljivu zelju da ga/je poljubite, zagrlite, kazete nesto njezno. No ne smijete, neko ce vas vidjeti, a taj neko ne smatra da je to prirodno, mada vas sva vasa priroda tjera na to. Kako se osjecate, dragi moji?
Za sve ono što se heterseksualnoj populaciji podrazumijeva, što im po deafultu pripada, drugi se moraju grčevito boriti.Loulou wrote:"...Jer, nije lako dnevno provoditi sate, pa čak ni minute u sredini s kojom se čovjek ne slaže. Ali još je teže provoditi cijele dane u sukobu sa samim sobom."
- sodom
#61 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Zar je normalno da djete ima dvije tate i da ga citav zivot zajebaju zbog toga, pa zamisli bola samo pizdarije i psiholoske traume koje ce to ostaviti po mladi zivot?
Brak automatski ostavlja prostor za usvajanje djece, jedno veliko NE.
I o kakvom egu pričaš tarike, zašto gejevi ne misle na svoju "djecu" koja sigurno neće ispasti mentalno zdrava zbog trauma iz djetinjstva?
Opet cu reci, ne interesuje me sta ko radi i sa kim se drpa i kako se seksualno zadovoljava dok god to radi dalje od mene i djece, međutim čim se ta sranja o lwqgt pravima i ugroženosti bude meni prezentovalo kao nešto normalno i kao nešto što moram da prihvatim kao normalno, onda tu nastaje problem!
ti qwxylt i ljude sa fetišem za fekalije uzmaju pod svoje okrilje, odgovorite mi konkretno zašto da ja te ljude prihvatim za normalne i odmah ću promjeniti stav. (samo jedan valjan argument)
Nista ugrozenost nista demokratija...
I o kakvom egu pričaš tarike, zašto gejevi ne misle na svoju "djecu" koja sigurno neće ispasti mentalno zdrava zbog trauma iz djetinjstva?
Opet cu reci, ne interesuje me sta ko radi i sa kim se drpa i kako se seksualno zadovoljava dok god to radi dalje od mene i djece, međutim čim se ta sranja o lwqgt pravima i ugroženosti bude meni prezentovalo kao nešto normalno i kao nešto što moram da prihvatim kao normalno, onda tu nastaje problem!
ti qwxylt i ljude sa fetišem za fekalije uzmaju pod svoje okrilje, odgovorite mi konkretno zašto da ja te ljude prihvatim za normalne i odmah ću promjeniti stav. (samo jedan valjan argument)
- JThomas
#62 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
čovjek je oduvijek mrzio sve što je drugo i drugačije, i za to mu ne treba latentna homoseksualnost kod njega samog, iako sigurno ima i takvih.
ne treba mrziti nikoga, ti ljudi to nisu sami odabrali. pa da se bira, ko bi sam odabrao da bude pripadnik univerzalno prezrene manjine?
i svako od nas je nekome gadan iz ovog ili onog razloga, pa šta?
ne treba mrziti nikoga, ti ljudi to nisu sami odabrali. pa da se bira, ko bi sam odabrao da bude pripadnik univerzalno prezrene manjine?
i svako od nas je nekome gadan iz ovog ili onog razloga, pa šta?
-
Margita81
#63 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
sodom wrote:Zar je normalno da djete ima dvije tate i da ga citav zivot zajebaju zbog toga, pa zamisli bola samo pizdarije i psiholoske traume koje ce to ostaviti po mladi zivot?
Glupost.
Koliko je djece sa roditeljima koji nisu podobni macku da drze a kamoli dijete pa onda imamo: alkohol, droge, prebijanje i djece i matera im, bijeda, jad i cemer..i sta? Ta djeca nemaju traume jer su imali "normalne" roditelje??
Ja sam uvjerena da bi neko tamo napusteno malo stvorenje bilo sretno da ima roditelje pa "makar" to bile i dvije mame ili dva oca.
- sodom
#64 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Ne pričamo o takvim, pričamo o gejevima i psihološkim poslijedicama za dijete koje ce odrastati u takvim uslovima!Margita81 wrote:sodom wrote:Zar je normalno da djete ima dvije tate i da ga citav zivot zajebaju zbog toga, pa zamisli bola samo pizdarije i psiholoske traume koje ce to ostaviti po mladi zivot?
Glupost.
Koliko je djece sa roditeljima koji nisu podobni macku da drze a kamoli dijete pa onda imamo: alkohol, droge, prebijanje i djece i matera im, bijeda, jad i cemer..i sta? Ta djeca nemaju traume jer su imali "normalne" roditelje??
Ja sam uvjerena da bi neko tamo napusteno malo stvorenje bilo sretno da ima roditelje pa "makar" to bile i dvije mame ili dva oca.
I ovo drugo, zasto da prihvatim ljude sa fetišem za fekalije za normalne?
-
Margita81
#65 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
jao covjece...
- sodom
#66 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Ništa se ne mora!EdoI wrote:Morate prihvatiti drugačije, jer ste i vi nekome drugačiji.
- lala_sa
#67 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
dr.Gonzo wrote:Pojam "normalnog" je relativan, neprecizan i varljiv, i gotovo da se vise i ne koristi u modernoj psihologiji.
također, legalizacija braka ne znaci automatsku dozvolu usvajanja djece. Ja isto tako mislim da se usvajanje djece ne bi trebalo dozvoliti gay osobama, ne zato sto mislim da ne bi bili dobri roditelji ili da ce stvoriti djecu homoseksualce (sto je masna izvala neupucenih), nego zbog postojanja djece homofobicnih roditelja koji bi dijete sa dvoje tata/mama sigurno zlostavljali (verbalno, fizicki ili na neki drugi nacin). Dakle, prvo moramo malo mijenjati drustvenu svijest, pa onda legalizovati usvojenje. Nazalost...
- sodom
#68 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
lala, evo zamisli mene kao "homofoba" i pokusaj mi odgovoriti na pitanje.
Zasto da prihvatim ljude sa fetišem za fekalije kao normalne ljude?
Realtiviziranjem je sve relativno, odnosno jednako, pusti to i pokušaj mi konkretno odgovoriti na gornje pitanje.
Zasto da prihvatim ljude sa fetišem za fekalije kao normalne ljude?
Realtiviziranjem je sve relativno, odnosno jednako, pusti to i pokušaj mi konkretno odgovoriti na gornje pitanje.
- lala_sa
#69 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Fetis za fekalije se naziva kropofagija, podrazumijeva jedenje izmeta. Ako to dovodis u vezu sa LBTQ osobama, e vala, svaka ti cast 
Ne kontam zasto mislis da relativiziram, pojasni?
Edit: kada sam rekla da se protivim usvojenju, mislila sam na nase balkanjero drustvo. Sigurna sam da postoje zemlje u kojima je usvojenje moguce bez bojazni od diskriminacije djece.
Edit: kada sam rekla da se protivim usvojenju, mislila sam na nase balkanjero drustvo. Sigurna sam da postoje zemlje u kojima je usvojenje moguce bez bojazni od diskriminacije djece.
Last edited by lala_sa on 17/05/2010 14:41, edited 1 time in total.
-
luciferino
#71 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Bash gledam Glee neki dan (ne znam koliko ste upoznati sa serijom
). Uglavnom, jedan od likova je mladjushni homoseksualac zaljubljen u kolegu iz dramske sekcije. I tako pocnem malkice razmisljati o temi. U nasem drustvu postoji stroga podjela na muski i zenski spol. Kada posmatram homoseksualce, bilo muske bilo zenske, cini mi se da pripadaju trecem, drustveno i zakonski nedefinisanom rodu. Oni nisu transeksualci pa da promjenom spola mogu rijesiti problem. Oni nisu nezadovoljni svojim spolom, ali polozajem u drustvu jesu. S druge strane, nelagoda (ne mora biti nuzno fobija) kod drugih ljudi manje-vise postoji. To je cinjenica. Mene licno nije briga, pored ovolikih silnih problema i sranja u zivotu, stvarno ne znam kako me to homoseksualci ugrozavaju.
- sodom
#72 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Odi na njihovu stranicu i vidjet ces da podrzavaju i ljude sa takvim fetišima.lala_sa wrote:Fetis za fekalije se naziva kropofagija, podrazumijeva jedenje izmeta. Ako to dovodis u vezu sa LBTQ osobama, e vala, svaka ti cast
Prema tome, oni su se sami izjednačili sa takvim ljudima.
Relativiziranje se odnosilo na pojam "normalno". Samo sam želio konkretan odgovor.
p.s
Takva država na ovoj planeti ne postoji! Znaš kakva su djeca.
- TarikSA
#73 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Koju "njihovu"? Joj jesmo pogan narod, ako se slozimo oko nacionalnog da se ne zovemo njhovi, tvoji, moji, e onda mi nadjemo sta cemo drugo...pa su gay oni, njhovo, a normalni su mi, nase...pih, bas smo pogan narod 
-
SOMA
#74 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Boldiran dio = izjava godinesodom wrote:Kada homo-mega-giga ljudi ne bi bili tako napadni i nametali svoje pizdarije drugim normalnim ljudima, možda ih niko ne bi toliko ni gledao. Ali hoće oni parade ( pa nisi vojska), hoće brakove, hoće zakone o usvajanju djece... ma hoćeš.
Mislim stvarno ljudi... nismo u stanju u BiH izmedju hetero-naroda/nacija/religija/whatever da se slozimo, a neko ocekuje da nas zadrti balkanac moze da prihvati da ima osoba koji vole druge osobe istog pola. Horizont prosjecnog Bosanca je otprilike velicine cevapa.
- lala_sa
#75 Re: 17. maj Dan borbe protiv homofobije
Ne govorim ja o utopijskoj drzavi, nego o drzavi sa istinskim demokratskim vrijednostima gdje bi zadirkivaci bili u manjini. Ja sam ubijedjena da je u BiH vise homofoba nego podrzivaca.sodom wrote:Odi na njihovu stranicu i vidjet ces da podrzavaju i ljude sa takvim fetišima.lala_sa wrote:Fetis za fekalije se naziva kropofagija, podrazumijeva jedenje izmeta. Ako to dovodis u vezu sa LBTQ osobama, e vala, svaka ti cast
Prema tome, oni su se sami izjednačili sa takvim ljudima.
Relativiziranje se odnosilo na pojam "normalno". Samo sam želio konkretan odgovor.
p.s
Takva država na ovoj planeti ne postoji! Znaš kakva su djeca.
Istina je da se pojam normalno relativizira, ali postoji jako dobar razlog za to. Jednostavno kao nauka nismo dovoljno pametni, nemamo mogucnost spoznaje, da bi dopustili sebi luksuz da zakljucimo da je normalno ono sto je vecinski. Dakle, ide se parolom nevin dok se ne dokaze da je kriv, a ne obrnuto (sto je bilo karakteristicno za srednji vijek!). Po meni, relativizacija pojma "normalno" u nauci je i te kako potrebna.
Link stranice?
Tvoja druga recenica je interesantna. Po toj logici, ja sam osoba koja podrzava gay osobe, dakle, ja sam gay?!
Ja ti sada mogu nabrojati 100 razloga zasto bi trebao podrzavati osobe koje su drugacije seksualne orijentacije. Necu, kao prvo zato sto su ljudi prije mene naveli mnogo, a kao drugo zato sto homofobi razmisljaju emocijama, jer da je drugacije ne bi ni postojali, zar ne? Kada neko razmislja emocijama, nikakvi argumenti ne mogu pomoci, i ja znam da ti neces promijeniti svoje misljenje ma sta ti ja otipkala. Voljela bih da ti i ostali branitelji tvog stava upoznaju određene gay osobe koje bi im srusile predrasude.
Dakle, ja te razloge mogu objasnjavati osobama koje zele bez predrasuda saznati nesto o drugacijem, a ne osobama koje seksualnu orijentaciju izjednacavaju sa fetisizmom.