17. februar 15 h Kosovo free !!!
- ahmed&nedzad
Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?! 
- Fair Life
I jedna optimisticka... za razbibrigu:ahmed&nedzad wrote:Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?!
- "BiH ce se jednog dana ujediniti kao sto se ujedinila Njemacka"
(I.A. Nov. 1993. povijest BiH poredi sa povijescu agresorske Njemacke, koja
nikad nije prihvatila podjelu, pa se zbog toga jednoga dana mogla legalno i
bez veceg otpora ujediniti. Apsurdno, A.I. podjelu RBiH, koja je zrtva
agresije, tri puta prihvata - kroz Lisabonsku i dvije Zenevske konferencije);
U ovoj izjavi A.Izetbegovic bosanskom narodu nudi prevaru na infantilnom
nivou koji je potpuno nevidljiv postenim ljudima, a posebno visokim
intelektualcima.
- fantom slobode
ne trebamo, sve u RS-u ostaje mirno, hrabrost im opada sa kolicinom prednosti u naoruzanju.A ako se odluce za nesto, to ce puno uveseliti nekoliko desetina hiljada ljudi u Bosni, krenuce iz Federacije da podijele radost sa njima.Shoba slavi proglasenje nove drzave, ubi se od srece i veseljaahmed&nedzad wrote:Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?!
- fantom slobode
ova je slika legendarnaamarpitar wrote:
-
kijameta
Trebamo li biti ozbiljno zabrinutiahmed&nedzad wrote:Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?!
Ne trebamo biti ozbiljno zabrinuti.
Kolike su sanse 30-ak bosanskih opstina od milja zvanih rs da ratuju protiv vlasti u Sarajevu ?? Nikakve.
Kolika je spremnost Bosanaca da ratuju za Bosnu( ako zatreba) ??
Ogromna
Prema tome nismo ozbiljno zabrinuti,samo smo ozbiljno nasmijani
Srbia kao Nokia
2010 Pocinjemo izgradnju auto-ceste Sarajevo-Pristina.Istambul,takozvane Zelene Transverzale
- Drvosjeca iz Dejcica
AhmedeINedzade kad' je maskenbal neki hala gori.ahmed&nedzad wrote:Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?!
Svakako da je za ocekivati da ce R.S sada na razne nacine traziti slican scenario kao i Kosovo, ali u ovom politickom okruzenju to jednostavno nece proci. Svaki nasilan pokusaj bi logicno na drugoj ili trecoj strani izazavo protureakciju. Ovakav scenarij bar za sada nece dozvoliti prvenstveno USA kao i ostale zemlje. A poucen iskustvom iz prosloga rata ja bih svakako bio oprezan.
- osa
Puno se piše o tome kako nakon kosova i rs ima pravo na samostalnost i otcjepljenje od bih. samo svi ti diskutanti zaboravljaju jedno da je kosovo bilo sastavni dio jugoslovenske federacije, jer je po ustavu jugoslavija bila sastavljena od 6 republika i dvije autonomne pokrajine, dakle te su pokrajine bile eksplicite spomenute i svakom tko je imalo pravno potkovan je jasno da već iz toga građani kosova mogu koristiti pravnu osnovu za samostalnost. da je u ustavu jugoslavije stajalo da je ista sastavljena od 6 republika a da su se autonomne pokrajine spominjale tek u ustavu sr srbije onda bi to bilo nešto sasvim drugo. još jednu stvar mnogi zaboravljaju pravo na otcjepljenje nisu imali narodi nego sastavni dijelovi federacije.
sve ovo je rukovodstvo srbije vrlo dobro znalo pa je najviše zbog ovog pokušavalo mijenjeti ustav iz 1974 i ratom širiti granice, jer na pravnom polju srbija ostaje u današnjim granicama. samo mi nije jasno čemu tolika kuknjava, ošlo kosovo ali dobili su vojvodinu koja nikad u povijesti nije bila u sastavu srbije, a po mnogo čemu je vrijednija od kosova. trebao je tito jugu urediti da jedna autonomna pokrajina bude u sastavu srbije (kosovo) a druga u sastavu hrvatske (vojvodina), s obzirom da bi došlo do otcjepljenja i jedne i druge a i moguće pripojenja vojvodine srbiji, možda onda ne bi toliko kukali za kosovom, a i hrvati bi nešto izgubili pa bi im bilo lakše.
sve ovo je rukovodstvo srbije vrlo dobro znalo pa je najviše zbog ovog pokušavalo mijenjeti ustav iz 1974 i ratom širiti granice, jer na pravnom polju srbija ostaje u današnjim granicama. samo mi nije jasno čemu tolika kuknjava, ošlo kosovo ali dobili su vojvodinu koja nikad u povijesti nije bila u sastavu srbije, a po mnogo čemu je vrijednija od kosova. trebao je tito jugu urediti da jedna autonomna pokrajina bude u sastavu srbije (kosovo) a druga u sastavu hrvatske (vojvodina), s obzirom da bi došlo do otcjepljenja i jedne i druge a i moguće pripojenja vojvodine srbiji, možda onda ne bi toliko kukali za kosovom, a i hrvati bi nešto izgubili pa bi im bilo lakše.
- and
stvarno je glupo porediti kosovo i rs.kosovo ima podršku usa i eu između ostalog zato što ih je neko godinama maltretirao,ugnjetavao, ponižavao...
rs je nastala samo zbog toga što je evropa htjela da zaustavi rat i to im je bio najjednostavniji način.rs je ta koja je ugrožavala,ubijala maltretirala...,a za takve ide kazna a ne nagrada.
rs je nastala samo zbog toga što je evropa htjela da zaustavi rat i to im je bio najjednostavniji način.rs je ta koja je ugrožavala,ubijala maltretirala...,a za takve ide kazna a ne nagrada.
- Sezam
I to treba da bude garant dugorocnog mira u BiH?fantom slobode wrote:ne trebamo, sve u RS-u ostaje mirno, hrabrost im opada sa kolicinom prednosti u naoruzanju.A ako se odluce za nesto, to ce puno uveseliti nekoliko desetina hiljada ljudi u Bosni, krenuce iz Federacije da podijele radost sa njima.Shoba slavi proglasenje nove drzave, ubi se od srece i veseljaahmed&nedzad wrote:Jel' se neki ovdje prave ludi i provociraju, ili fakat ne kontate šta vam @Shoba pokušava reći?! Ako je Kosovu ovo sa nezavisnošću prošlo, da li se mi trebamo sad ozbiljno zabrinuti za dio BiH koji se danas naziva RS?!![]()
Srbija nije izgubila Kosovo zbog naoruzhanja, vec politichki...koliko usluga ce za taj gubitak dobiti od Evrope ostaje da se vidi. Naoruzhanje u buducnosti nema nikakav znacaj, ionako smo svi samo pijuni velikih sila. Borba za BiH ce u narednom periodu biti prvenstvaeno politichka, a svi znamo kakve su politicke "gromade" politichari u federaciji. Svidjalo se to nama ili ne, Dodik je daleko najjachi i najutjecajniji politichar u BiH.
E, zbog toga se ja brinem. Da ce doci vrijeme pa ce se RS politichkim putem otcijepiti, a Bosnjaci (Hrvate vjerojatno boli neka stvar) nece biti u stanju nista uciniti. Pa zar iko normalan misli da ce danashnja Evropa (USA i Rusiju da i ne spominjem) dopustiti muslimanskoj vojsci da napada hriscane na njenom teritoriju. zar ste svi zaboravili embargo na oruzhije devedesetih? Eto, sad ko fol imamo oruzhije, ALI SAMO U ODBRAMBENE svrhe, svaki pokusaj napada bi automatski bio sankcionisan od strane velikih sila.
Zato je Bosnjama najbolje da se kanu prijetnji oruzhijem i da izaberu mudre i pravedne politichare za naredni period. Sa mahalasima kao zastupnicima zavrshicemo kao mahala. Jer mi zaj***vamo Srbe za beogradski pashaluk, a ne vidimo da smo i sami postali sarajevska mahala.
- Epitop
Ja sam inace novi ovdje, al se nadam da ce se neko sloziti. Nisu mi jasni ovi ljudi koji potenciraju neke "zelene" autoputeve, i to stalno povezivanje s Turskom. Turska je nas napustila i ostavila na cjedilu bez borbe, bez regulisanog statusa, a vise su dobra donijeli Srbiji. Nemojte ovo protumaciti pogresno. Sve ovo govorim zbog naseg mira jer smo mi multikonfesionalna drzava, a vjerujem da ce to sve i potrajati mnogo godina.
P.S da slucajno ne bude zabune ja sam Musliman i volio bih da se mogu izjasniti kao Bosanac.
P.S da slucajno ne bude zabune ja sam Musliman i volio bih da se mogu izjasniti kao Bosanac.
- osa
pa izjasni se tko ti brani.Epitop wrote:Ja sam inace novi ovdje, al se nadam da ce se neko sloziti. Nisu mi jasni ovi ljudi koji potenciraju neke "zelene" autoputeve, i to stalno povezivanje s Turskom. Turska je nas napustila i ostavila na cjedilu bez borbe, bez regulisanog statusa, a vise su dobra donijeli Srbiji. Nemojte ovo protumaciti pogresno. Sve ovo govorim zbog naseg mira jer smo mi multikonfesionalna drzava, a vjerujem da ce to sve i potrajati mnogo godina.
- bijelo_dugme
Pa ukinili bi RS onda.osa wrote:možda je ovo kazna za ne sprječavanje genocida u srebrenici, samo neće svijet to javno reći.
- bijelo_dugme
Kakvo je stanje sada, jesul se mirili?
I jel se sta desavalo s Hrvatskom ambasadom?
I jel se sta desavalo s Hrvatskom ambasadom?
- Epitop
Ne postoji ti kategorija Bosanac.
Sto se tice Kosova, svi oni koji su nama osporili pravo u tadasnjem ustavom zagarantovano samopredjeljenje, sada to koriste kao glavni argument pri pokusaju povezivanja situacije u BiH i Kosovskog problema. Valjda ce ova nezavisnost staviti tacku na nesretnu proslost.
Sto se tice Kosova, svi oni koji su nama osporili pravo u tadasnjem ustavom zagarantovano samopredjeljenje, sada to koriste kao glavni argument pri pokusaju povezivanja situacije u BiH i Kosovskog problema. Valjda ce ova nezavisnost staviti tacku na nesretnu proslost.
- fantom slobode
Vidis da covjeka pokusavam da smirim da se ne brine za BiH.A za usluge koje ce Srbija dobiti od Evrope, to cemo da vidimo, bas lijepo, nadam se da su se slozili sa tim, sad ce oni brzo u NATO, pa za tim u EU.Naravno, ako se malo odreknu Putina, koja sitnica.Sezam wrote:
I to treba da bude garant dugorocnog mira u BiH?
Srbija nije izgubila Kosovo zbog naoruzhanja, vec politichki...koliko usluga ce za taj gubitak dobiti od Evrope ostaje da se vidi. Naoruzhanje u buducnosti nema nikakav znacaj, ionako smo svi samo pijuni velikih sila. Borba za BiH ce u narednom periodu biti prvenstvaeno politichka, a svi znamo kakve su politicke "gromade" politichari u federaciji. Svidjalo se to nama ili ne, Dodik je daleko najjachi i najutjecajniji politichar u BiH.
E, zbog toga se ja brinem. Da ce doci vrijeme pa ce se RS politichkim putem otcijepiti, a Bosnjaci (Hrvate vjerojatno boli neka stvar) nece biti u stanju nista uciniti. Pa zar iko normalan misli da ce danashnja Evropa (USA i Rusiju da i ne spominjem) dopustiti muslimanskoj vojsci da napada hriscane na njenom teritoriju. zar ste svi zaboravili embargo na oruzhije devedesetih? Eto, sad ko fol imamo oruzhije, ALI SAMO U ODBRAMBENE svrhe, svaki pokusaj napada bi automatski bio sankcionisan od strane velikih sila.
Zato je Bosnjama najbolje da se kanu prijetnji oruzhijem i da izaberu mudre i pravedne politichare za naredni period. Sa mahalasima kao zastupnicima zavrshicemo kao mahala. Jer mi zaj***vamo Srbe za beogradski pashaluk, a ne vidimo da smo i sami postali sarajevska mahala.
Tvoja strah za Bosnjake je nadam se postojala i 1992 (mozes misliti koliko si se tada bojao), ali eto nekako su se izvukli zar ne!Dobise drzavu, a niko joj se nije ni nadao iz redova nebeskog naroda.
Dragi moj stvarno je steta sto imas taj komleks Sarajeva, to je grad, lijepi moj, i to glavni, drzave Bosne i Hercegovine.
Uklanjanje smetnji na putevima se ne zove prijetnja oruzjem, to se zove spontana reakcija naroda na prijetnju miru i sigurnosti ove zemlje.Valjda patrioti ove zemlje mogu biti spontani nekoliko dana, cisto da se vise zavrsi taj moguci nelegalni napad na stabilnost jedne zemlje (to nam neki ovdje na forumu pokusavaju da kazu, samo sto se njima to ne cini nelegalnim, ne razmisljaju o tome, velika je zelja u pitanju).
Mi Srbe ne za**bavamo za beogradski pasaluk, to su njih njihovi izabrani politicari za**bali za to, gedzovanskom politikom koju su vodili.Samo jos treba vremena da se probude iz nedosanjanog sna, pitanje je koliko ce to jos trajati.U snu su jos, cim nastavljaju o otcepljenju, a nikako da primjete da su mnogi snovi pali u vodu.A pasce ih jos, ako se ne promijeni politika iz BG.
-
Nihad_27
Zavrsio pos'o u 20H00... odmah poslije odem u grad da nesto prezalogajim.... i evo dodoh kuci...
Lagaaanaa muzikica
http://www.youtube.com/watch?v=EtWcI9rG ... re=related
Izvrno se u fotelju... kokice, pijucakom kolu(sada sigurno prekodrincima mrsko pice) i gledam ovaj picvazj u prekodrinskoj bari....
i sta pomisliti.... sta reci?
Ko bi reko ko bi li se nado!
Lagaaanaa muzikica
http://www.youtube.com/watch?v=EtWcI9rG ... re=related
Izvrno se u fotelju... kokice, pijucakom kolu(sada sigurno prekodrincima mrsko pice) i gledam ovaj picvazj u prekodrinskoj bari....
i sta pomisliti.... sta reci?
Ko bi reko ko bi li se nado!