16.04.1993-Zločin u Trusini

_BosanaC

Post by _BosanaC »

Cilj ove teme nije utvrditi karakter autora i njegovu prepisku po drugim forumima.

Podsjetio bih na post @forUMASHa, koji se izgleda pokazao tacnim:
......sad burgijas i trazis jednu ili dvije budaletine koji ce se izjasniti protivno generalnom stavu, da bi nas sve mogao proglasiti fasistima i malomnicima......
@Liska, upravo si naletio na takvog.

I opet ponavljam - zlocin je zlocin, i za ama bas svaki zlocin odgovorni trebaju odgovarati.
Liska

Post by Liska »

Bosanac, mislim da nisam bas iznio neki pretjerano generalni stav o cijelom forumu, sem o pojedincima. Ako jesam, ispricavam se jer mi nije bila namjera. Ne znam sta je almaassy cilj ali ima moju dozvolu da postavi postove s bljeskovog foruma. Cudi me da to nije vec uradio, kad je vec tako siguran u ono sto pise. Ne mogu se ne sloziti s tvojom zadnjom recenicom. Nadajmo se da ce tako biti jer svaki neotkriveni zlocin je moguce zariste u buducnosti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Liska wrote:Bosanac, mislim da nisam bas iznio neki pretjerano generalni stav o cijelom forumu, sem o pojedincima. Ako jesam, ispricavam se jer mi nije bila namjera. Ne znam sta je almaassy cilj ali ima moju dozvolu da postavi postove s bljeskovog foruma. Cudi me da to nije vec uradio, kad je vec tako siguran u ono sto pise. Ne mogu se ne sloziti s tvojom zadnjom recenicom. Nadajmo se da ce tako biti jer svaki neotkriveni zlocin je moguce zariste u buducnosti.
Ma nisam ni pricao o forumu, a pojedinaca svakakvih imas svugdje. Poenta je da odredjenim svaki pomen smeca u njihovoj avliji vuce pricu na smece u tudjoj, jer, naravno, njega ima vise i ono je nekako 'smecastije' od naseg. A nase, kad se bolje pogleda, bas i nije smece :oops: Stvari samo treba nazvati pravim imenom i ne dopustati pojedincima da te isprovociraju.

Ja uvijek iskreno kazem ono sto mislim, bilo je tema koliko hoces na kojima se nismo slagali, ali stvarno mi nije jasno ni zasto se ti nerviras zbog pojedinaca poput ovog delegata jer takvih misljenja ce uvjek biti, a ni zasto je njemu bitno skrenuti na sasvim drugu stranu od postavljene teme.

Jos da se uvedu u pricu Zlatko i SDP i ugodjaj ce biti potpun :D
almassy

Post by almassy »

Liska wrote:Evo imas moju dozvolu da postavis moje postove s Bljeska pa da narod vidi o cemu se radi. Ne moraju vjerovati ni meni ni tebi. Ali postavi bas sve, nemoj birakati ili izvlaciti iz konteksta. Ciji je kredibilitet 0 ne znam, eto ti dokazi svoj i postavi moje postove. Sto se tice procesa, ako ti imas nesto protiv mene slobodno me prijavi. Ponesi sav ovaj materijal sa sobom na Tuzilastvo. I gdje ja spomenuh prijatelje s kojim se bozicam ili slavim bajrame skupa? Nigdje i ne vidim im ni mjesta ovdje. Ali posto te interesira da zadovoljim tvoju bolesnu zelju,dakle ne slavim Bozic jer nisam vjernik. Kao ni dobar dio mojih prijatelja i poznanika. Draza nam je kafana ili lopta od tih proslava.
Ti ne citas sta ja pisem!
Rekoh da popravis kredibilitet kao stara liska Marin, pricaj nam iz prve ruke o ratnom Mostaru, posto ovdje nema(koliko znam, ako ima neka se jave) direktnih ucesnika navedenih dogadjaja u Trusini. SvaTko normalan ima i normalan odnos prema ovim zlocinima : istraga i kazna! O tome nema rasprave!
SvaTko tko ima vremena neka preliste tvoje zapise (Marin) na Bljesku i slika liske Marina bit ce potpuna!
Bozici i Bjarami su ironicna slika novog BIH suzivota, koji se svodi na cestitanje doticnih!
Sta ti slavis ili kolika ti je kita, mene ne zanima!
Rekoh, nakon tvojih opsirnih postova na Bljesku, s obzirom na tvoju ratnu proslost, mogao bi biti od pomoci pravosudnim organima ove zemlje kao SVJEDOK (nisam te optuzio ni za sta, ne znam zasto se pravdas :o ), barem ti znas ko vedrio ko oblacio u Mostaru ljeta '93...eto konkretan primjer gdje mozes izvrsiti svoju gradjansku i ljudsku, pravnu i moralnu ob(a)vezu!
Sad opet burgijaj kao sta kaze foruMASH...
Liska

Post by Liska »

almassy wrote:
Liska wrote:Evo imas moju dozvolu da postavis moje postove s Bljeska pa da narod vidi o cemu se radi. Ne moraju vjerovati ni meni ni tebi. Ali postavi bas sve, nemoj birakati ili izvlaciti iz konteksta. Ciji je kredibilitet 0 ne znam, eto ti dokazi svoj i postavi moje postove. Sto se tice procesa, ako ti imas nesto protiv mene slobodno me prijavi. Ponesi sav ovaj materijal sa sobom na Tuzilastvo. I gdje ja spomenuh prijatelje s kojim se bozicam ili slavim bajrame skupa? Nigdje i ne vidim im ni mjesta ovdje. Ali posto te interesira da zadovoljim tvoju bolesnu zelju,dakle ne slavim Bozic jer nisam vjernik. Kao ni dobar dio mojih prijatelja i poznanika. Draza nam je kafana ili lopta od tih proslava.
Rekoh da popravis kredibilitet kao stara liska Marin, pricaj nam iz prve ruke o ratnom Mostaru, posto ovdje nema(koliko znam, ako ima neka se jave) direktnih ucesnika navedenih dogadjaja u Trusini. SvaTko normalan ima i normalan odnos prema ovim zlocinima : istraga i kazna! O tome nema rasprave!
SvaTko tko ima vremena neka preliste tvoje zapise (Marin) na Bljesku i slika liske Marina bit ce potpuna!
Bozici i Bjarami su ironicna slika novog BIH suzivota, koji se svodi na cestitanje doticnih!
Rekoh, nakon tvojih opsirnih postova na Bljesku, s obzirom na tvoju ratnu proslost, mogao bi biti od pomoci pravosudnim organima ove zemlje kao SVJEDOK (nisam te optuzio ni za sta, ne znam zasto se pravdas :o ), barem ti znas ko vedrio ko oblacio u Mostaru ljeta '93...eto konkretan primjer gdje mozes izvrsiti svoju gradjansku i ljudsku, pravnu i moralnu ob(a)vezu!
Ali zasto bih ja popravljao svoj kredibilitet radi tebe ili foruma? To mi nije jasno. S obzirom da ti nesto tvrdis o meni, onda to i dokazi. Jer da si citao moje postove onda bi procitao i stvari koje ti se ne isplate da ih stavis na ovaj forum jer me predstavljaju u totalno drugacijem svjetlu od onoga sto ti nudis. Ja svoju ratnu proslost nisam nikada krio a probleme radi toga sam imao samo od "svojih" koji su istog mozga kao i ti. A sve sto sam napisao je poznato vec godinama svakome tko je bio u Mostaru, barem malo. I jesi li siguran da nisam negdje svjedocio? Ne mozes biti siguran ni u jedno ni u drugo, prema tome sto ocekujes od mene i zasto uopce ocekujes nesto od mene.
A posto je ovo tema o Trusini, drzi se teme a za Mostar otvori novu temu. I ovdje ces naci dosta stvari koje sam napisao o Mostaru, ne moras ici na bljesak. Ako imas nesto privatno protiv mene, forum ti i nije najbolje mjesto za takvu bitku. Temu koristis za napad na mene. Mora da sam ti sjeo na zulj na tom bljeskovom forumu ili bih mogao zakljuciti da si osobno dirnut ovom temom i da ti nije u interesu da se uopce spominje selo Trusina. Ili bar da te nije briga za to selo, na sto imas pravo. Ali usput se seres i po temi, sem sto seres po meni, pa se pitam nije li to i cilj tvog pisanja.
almassy

Post by almassy »

Liska wrote:
almassy wrote:
Ali zasto bih ja popravljao svoj kredibilitet radi tebe ili foruma? To mi nije jasno. S obzirom da ti nesto tvrdis o meni, onda to i dokazi. Jer da si citao moje postove onda bi procitao i stvari koje ti se ne isplate da ih stavis na ovaj forum jer me predstavljaju u totalno drugacijem svjetlu od onoga sto ti nudis. Ja svoju ratnu proslost nisam nikada krio a probleme radi toga sam imao samo od "svojih" koji su istog mozga kao i ti. A sve sto sam napisao je poznato vec godinama svakome tko je bio u Mostaru, barem malo. I jesi li siguran da nisam negdje svjedocio? Ne mozes biti siguran ni u jedno ni u drugo, prema tome sto ocekujes od mene i zasto uopce ocekujes nesto od mene.
A posto je ovo tema o Trusini, drzi se teme a za Mostar otvori novu temu. I ovdje ces naci dosta stvari koje sam napisao o Mostaru, ne moras ici na bljesak. Ako imas nesto privatno protiv mene, forum ti i nije najbolje mjesto za takvu bitku. Temu koristis za napad na mene. Mora da sam ti sjeo na zulj na tom bljeskovom forumu ili bih mogao zakljuciti da si osobno dirnut ovom temom i da ti nije u interesu da se uopce spominje selo Trusina. Ili bar da te nije briga za to selo, na sto imas pravo. Ali usput se seres i po temi, sem sto seres po meni, pa se pitam nije li to i cilj tvog pisanja.
procitaj sta ti je buzzer napisao(stranica2) , pa sta sam ti ja napisao ..pa mozda shvatis sta ti zelim reci!
mada mislim da si shvatio ali burgijas...
o s i g, ne bih...ispod nivoa mi je!
zivio ti nama!
Liska

Post by Liska »

Ti bi mi valjda trebao napisati sto zelis reci a ne da ja nagadjam sto mislis reci??? S obzirom da si ti napao, na tebi je i da ponudis dokaze za tvoju tvrdnju. Inace je bespredmetno sve ono sto si nalajao na mene. Ali, molicu te, otvori novu temu za to. Ovako je najbolje, nabacis se smecem na nekog pa onda ispod nivoa mi je. Nisam ti bio ispod nivoa kad si me predstavljao onako kako si me predstavljao.
buzzer

Post by buzzer »

Liska wrote:Vidi matematicara sto su se skupili :D
Talicni, nisam siguran da je u Trusini ikada zivjelo 600 ljudi ali provjericu. Evo priznajem da sam ispao los u matematici, ali to ne mijenja cinjenicu da je zlocin pocinjen i da nitko za njega nije odgovarao. I to je jedino bitno u ovoj prici. S obzirom da ja nikada nisam na temi o Ahmicima pisao o zlocinima Armije BiH nad Hrvatima, postedite me i ovdje spominjanja hrvatskih zlocina, kojih je svakako bilo i ja to nikada nisam negirao. Buzzer, ja tebe nisam pitao sto si ti mogao saznati s ove strane, evo npr. bas za ovaj zlocin, pa mi nije jasno odakle ti pravo da mene pitas jesam li sto saznao s moje strane? Cemu to pitanje jer me ionako ne znas i nisi toliko naivan da mislis da bih o tome ovdje pisao. I da sam nesto uradio ili otkrio zlocin, mislis li da bi netko vjerovao da se javim i napisem nesto o tome? I nabroji mi jednog clana ovog foruma koji je preko foruma objavio kako je razotkrio neki ratni zlocin? S obzirom da ih nema, ne znam zasto takve stvari ocekujes od mene. Mogao si bar par rijeci napisati o tome zasto je ovaj zlocin neotkriven i zasto nitko ne progoni pocinitelje? Kako god bilo, i ova tema pokazuje kakvo je razumijevanje medju nama i nisam bas optimistican za nasu buducnost jer smo skloniji dezavuiranju onog drugog nego diskusiji. Mogu ja biti papak, seljak ali cinjenica ostaje da se zlocin dogodio i da nije kaznjen. I da se nitko nije pocesao u Konjicu i Sarajevu da kazni pocinitelje tog zlocina. Mene samo interesira zasto jer odgovor ne znam a koliko vidim ni vi. Nazalost, za sve nas.
nisam te imao namjeru dezavuirati, izvini ako si stekao taj dojam. o zlocinu u trusini ja nisam rekao nista zato sto dijelim misljenje nekoliko ljudi koji su rekli, parafraziram, zlocin u trusini nije rasvijetljen jer to ne dozvoljavaju politicki zastitnici zlocinaca. dodao bih samo da su to politicari iz nacionalistickih stranaka u koalicionoj vlasti. i tako se vracam na ono sto sam ti rekao u prvom obracanju - nacionalizam druze nam jebe buducnost, ko njime nije inficiran, moze rahat cista obraza pricati o zlocinima i osudjivati ih ma ciji bili, a svakako je najvjerodostojnije kad se ljudi ogradjuju od zlocinaca iz vlastitog naroda.
Liska

Post by Liska »

Nemam sto dodati na tvoj post. Jasno i glasno i slazem se s time. Ja sam vec rekao da se pitam da bih sve zlocince iz svoga naroda osudio na smrtnu kaznu. I onaj boldirani dio nije bio direktno upucen tebi i nemoj ga uzimati osobno.
Liska

Post by Liska »

OPIS POČINJENOG ZLOČINA

MJESTO POČINJENJA ZLOČINA: selo Trusina, općina Konjic, BiH

VRIJEME POČINJENJA ZLOČINA: 16. travnja 1993.

OPIS POČINJENOG ZLOČINA: Dana 16. travnja 1993. između 8 i 9 sati ujutro postrojbe Armije BiH izvršili su napad na selo Trusina. U samo sat vremena ubijeno je šesnaest civila i šest zarobljenih pripadnika HVO-a. Pripadnici Armije BiH išli su od kuće do kuće i zatečene civile ubijali na licu mjesta. Od dijela zarobljenih civila oformili su tzv. «živi štit» i odveli ih prema brdu Križ gdje je bilo šest pripadnika HVO-a. To su sve bili stanovnici Trusine koji su branili svoje selo. Zahtijevali su od njih da se predaju ili će ubiti njihove najbliže. Nakon što su se pripadnici HVO-a predali dovedeni su u selo i strijeljani. Preživjeli stanovnici sela (uglavnom žene i djeca), su bili zatočeni u nekoliko privatnih kuća, a poslije su pušteni da odu iz sela.

PODACI O ŽRTVAMA ZLOČINA:
1. Jure Anđelić (ime oca: Ante) rođ. 1926. god
2. Andrija Drljo (ime oca: Ilija) rođ. 1947. god.
3. Franjo Drljo (ime oca: Ilija) rođ. 1942. god
4. Ante Drljo (ime oca: Jozo) rođ. 1936. god.
5. Ivan Drljo (ime oca: Pero) rođ. 1939. god.
6. Kata Drljo (ime oca: Ivan) rođ 1937. god.
7. Kata Drljo (ime oca: Mićo) rođ. 1918. god.
8. Tomo Drljo (ime oca: Andrija) rođ. 1926. god.
9. Anđa Ivanković (ime oca: Juro) rođ. 1936. god.
10. Ilija Ivanković (ime oca: Ante) rođ. 1936. god.
11. Smiljko Krešo (ime oca: Mirko) rođ 1940. god.
12. Ivica Krešo (ime oca: Jure) rođ. 1935. god.
13. Veljko Krešo (ime oca: Andrija) rođ. 1934. god.
14. Stipe Mandić rođ. 1923. god.
15. Branko Mlikota (ime oca: Andrija) rođ. 1925. god.
16. Nedjeljko Krešo (ime oca: Marko) rođ 1953. god.
17. Pero Krešo (ime oca: Smiljko) rođ. 1961. god.
18. Stipo Ljubić (ime oca: Pero) rođ. 1961. god
19. Milenko Mandić (ime oca: Stipe) rođ. 1961. god.
20. Željko Blažević (ime oca: Slavko) rođ. 1965. god.
21. Ivan Drljo rođ (ime oca: Andrija). 1971. god.
22. Zdravko Drljo (ime oca: Ivan) rođ. 1962. god.

PODACI O POČINITELJIMA ZLOČINA: Pripadnici Armije BIH među kojima su identificirani:
1. Seid Hakalović
2. Sead Padalović
3. Šaćir Poturović
4. Semir Poturović
5. pripadnici postrojbe pod zapovijedanjem Zulfikara Ališpage zv Zuka

PRILOŽENI DOKAZNI MATERIJAL: iskazi: AND 15; AND 26; AND 27; AND 29;
KO 005; KO 006; MILJ 42 i MILJ 43

http://www.hic.hr/OD%20MUSLIMANA/Konjic ... rusina.doc
Liska

Post by Liska »

Evo nasao sam podatke i o stanovnistvu u selu Trusina:
Trusina - uk.309, Hrvati - 155, Bošnjaci - 152, Jugoslaveni - 2

http://hr.wikipedia.org/wiki/Konjic#Nac ... m_mjestima
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Liska wrote:Evo nasao sam podatke i o stanovnistvu u selu Trusina:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Konjic#Nac ... m_mjestima

@Liska , CITAT : " Drago mi je da tako mislite. Ali mi ipak nije jasno kako se o Trusini zna tako malo. Rijec je o velikom zlocinu jer je u pitanju selo sa jedva stotinjak stanovnika i gubitak u tom selu je ravan gubitku polovine stanovnistva Sarajeva" CITAT zavrsen .
--------------------------------------------------------------------------------------Talicni Tom , CITAT " U selu je zivjelo 600 stanovnika .15 mrtvih predstavlja 2 % .
U selu je zivjelo 309 Hrvata .15 mrtvih predstavlja 5 % " .
--------------------------------------------------------------------------------------
@Liska , CITAT : Cisto sumnjam da je selo imalo 600 stanovnika ali provjericu " .
--------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Da nisam ja provjerio tvoja izmisljotina bi postala i ostala istina kao i hiljadu drugih stvari koje nam serviraju Vecernjaci i Globusi , Sagolji i slicni lisci ...koji imaju " reputaciju " i ciji se "lik i djelo " :-) :-) ovo treba ponovoti " lik i djelo " ,cijene i uvazavaju na drugim forumima gdje ne mozes vjerovati ni u rezultat neke utakmice .
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jel' to zlocin nad 15 civila nije zlocin? :shock: :?
Liska

Post by Liska »

Talicni, hajd opet pogledaj sto sam napisao.

Znaci, Hrvata je bilo 155 a ne 309. Malo si se zaletio u svome likovanju. A posto spominjes moj lik i djelo, onda objavi ljudima zasto sam cijenjen na forumu i od koga. Sigurno nisam cijenjen od hrvatskih ekstremista i tipova koji vjeruju da je Stari most srusila Armija BiH i da HVO nije pocinio nijedan zlocin nad Bosnjacima. . Isto tako sigurno nisam cijenjen od bosnjackih ekstremista kao i srpskih. Na to sam sigurno ponosan. Drugo, ako imas nesto reci o ovoj temi, onda reci. Za moj lik i djelo otvori neku novu temu i postavite konacno te moje kompromitirajuce postove s bljeska. Jedva cekam.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

[quote="Liska"]Mislim da sam bio jasan. Dakle, pobiti toliko ljudi u malom selu je isto kao da je netko (a nije hvala Bogu) pobio pola stanovnistva u Sarajevu. Je li ovo dovoljno jasno?[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------
Jeste , casnice , kao suza jasno , molim vas ne podmazujte svoje topnistvo
4 godine su pucali po Sarajevu cetnici , nije valjda da sada dolazi smjena ? :-? 8)
Last edited by Talicni Tom on 26/04/2007 14:18, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Talicni - ohladi.
Fair Life

Post by Fair Life »

Svi 'naši' zločinci

Nedavna ispovijed Hase Hakalovića, zapovjednika Operativne zone Klis i
445. brdske brigade Armije BiH u vrijeme kada je počinjen zločin u nad
Hrvatima u Trusini, u biti je paradigma (po)ratne Bosne.
...

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=46
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zlocin je zlocin i tu nema polemike
ogavno je reci 20 ljudi bolje nego duplo vise(teoretski to zvuci lakse,ali svi ti ljudi su pobijeni i imaju svoje porodice iza sebe)
ali isto tako,ogavno je praviti paralele izmedju mrtvih i uopste pominjati cifre..naravnoo da je uzas kada pogine deset hiljada ali uzas je i kada pogine 20 ljudi...na zalost,svede se na to,da ovdje ljudi raspravljaju o ciframa i tim podatcima zele umajniti jacinu zlocina.to je tuzno.
Post Reply