1577 potpisnika peticije za ukidanje RS-a i Federacije BiH

Post Reply
Safet

#1 1577 potpisnika peticije za ukidanje RS-a i Federacije BiH

Post by Safet »

Ovaj je zahtjev do sada potpisalo 1577 osoba iz cijeloga svijeta, razlicitih vjera i nacija.
Javnost vise nema prava ignorirati zahtjeve iza kojih stoje ljudi sa svojim imenima i prezimenima.

http://www.bosona.net/pet_upis.php

Generalnoj Skupstini UN-a
A l'Assemblée générale de l'ONU

Peticija za brisanje bosansko-hercegovackih entiteta: Federacije i Republike srpske"

Tekst:
Republika Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata, stara drzava, koja je imala oko 4.300.000 stanovnika prije rata.
Prihvatanje Dejtonskog sporazuma, Republike Srpske i Federacije je prihvataje Agresije i ostavljena vrata za druge agresije.
Republika Srpska je proizvod jednog priznatog genocida, odgovorna za stotine hiljada ubijenih, preko 1.500.000 izbjeglica, na desetine hiljada silovanih zena, za nekoliko stotina milijardi dolara materijalne stete, za porusena sela i gradove, za preko 1000 unistenih dzamija...
Gradjani BiH su ljudska bica i imaju prava da zive u svojoj domovini, onakvoj kakva je bila vjekovima.
Brisanje Republike Srpske ce omoguciti zrtvama etnickog ciscenja da se konacno vrate na svoju zemlju.

Zahtijevamo:
Mi, potpisnici ove peticije, zahtjevamo da se vise ne manipulise sa gradjanima Bosne i Hercegovine!
Zahtjevamo da se izbrisu bosansko-hercegovacki entiteti, Federacija i Republika Srpska i da se rekonstituise Republika Bosna i Hercegovina, gradjanska, jedinstvena i demokatska.

Pétition pour la supression des entités ethniques de la Bosnie-Herzégovine, à savoir la "Fédération" et la "République serbe"

Texte:
La République de Bosnie-Herzégovine a été reconnue par la communauté internationale. C'est une ancien pays, qui comptait avant-guerre plus de 4 millions trois-cent mille habitants
L'acceptation des Accords de Dayton, de la "République serbe" et de la "Fédération", est une acceptation de l'agression et laisse la porte ouverte pour d'autres agressions.
La "République serbe" est le fruit d'une agression et d'un génocide reconnus, responsables de centaines de milliers de victimes, de plus d'un million cinq cent mille réfugiés et déplacés, de dizaines de milliers de femmes violées, de quelques centaines de milliards de dollars de dégâts matériels, de villes et villages détruits et de 1000 mosquées rasées.
Ceux-ci sont des êtres humains qui ont le droit de vivre convivialement dans leur pays comme au cours des siècles précèdant.
La supression de la "République serbe" permettra enfin aux réfugiés victimes du "nettoyage ethnique" de rentrer sur leur terre.

Nous demandons:
Nous, signataires de cette pétition, voulons la fin des manipulations des citoyens de Bosnie-Herzégovine!
Nous demandons l'effacement des entités de Bosnie-Herzégovine, "Fédération" et "République serbe" et reconstitution de la République de Bosnie-Herzégovine, citoyenne, unie et démocratique.

Pokretaci:
Initiateurs:

Fahrudin Salihovic Svicarska
Safet Kurtovic Svicarska
Ivar Petterson Svicarska
Bedrudin Gusic USA
Esad Jaganjac Engleska
Salih Cavkic Belgija
Mx

Post by Mx »

:-) Ja sam definitivno ZA upisujte se MASOVNO i ORGANIZOVANO, ovo nam je zadnji VOZ :D
Safet

Post by Safet »

Mx wrote::-) Ja sam definitivno ZA upisujte se MASOVNO i ORGANIZOVANO, ovo nam je zadnji VOZ :D
:roll: Jel'.

Sve zavisi u kom kontekstu se uzme koji tekst ako se pogleda na vremenski trenutak kada se objavi.Mozda je i "taj voz imao rezultata" na neki drugi voz..?

No ne handri me sad' sa time, vec radi na potpisivanju :x

:oops:
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Sve dok se Halid ne potpise nema od tog nista

:D :D :D :D :D
Sinalco

Post by Sinalco »

Potpisalo čak 1577 ljudi peticiju?! :shock:

Mogu ti reći da je to ovako jedan vrlo impozantan broj ... :D

Pa sa toliko potpisnika ne možeš ni seoskoj ulici promijeniti ime a kamoli ukinuti entitete!
nendertalac

Post by nendertalac »

sto me ovo podsjeca na referendume koje su pojedini narodi potpuno ignorisali???
JFK

Post by JFK »

Nista ova peticija ne vrijedi
Krivokapic

Post by Krivokapic »

JFK wrote:Nista ova peticija ne vrijedi

A STOOOOOOOOOOOOOOOOOOO???????????

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
JFK

Post by JFK »

Krivokapic wrote:
JFK wrote:Nista ova peticija ne vrijedi

A STOOOOOOOOOOOOOOOOOOO???????????

Pa peticija po sebi i da je potpise npr. 20 000 ljudi nema nikakvog znacenja, jer se zakonski sa peticijom ne moze postici nista.
Npr. neke organizacije iz RS su organizovale neke peticije za odvajenje RS, mislim da su skupili oko 20 000 potpisa za odvajenje RS iz BiH i nista nisu sa tim postigli, tako da se i sa ovom peticijom nista ne moze postici.
bosniaque

Post by bosniaque »

jesul ovo oni iz bosanskog kongresa! :roll:
Safet

Post by Safet »

:-D Trenutno je 1586 potpisnika peticije, ma koliko mnogi ignorisali ovu peticiju ona pokazuje prava osjecanja i zelje gradjana Republike Bosne i Hercegovine.

Peticija sama po sebi mozda mnogima ne predstavlja nista, ali ovo je peticija koju potpisuju svi gradjani Republike bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Gradjani Republike koje su koristili oni koji o njima najmanje brinu sada ovom peticijom porucuju da zele sami da odlucuju o svojoj sudbini.

Ni SDS, ni SDA, ni HDZ niti njihovi vjerski paravani nemogu sprijeciti da na ovoj peticiji uskoro bude 100.000 gradjana Republike.

Nije ni za Bosnjake, ni za Srbe ni za Hrvate vec za gradjane Republike i Evropu :-D .
Televizione

Post by Televizione »

Trenutno je 1586 potpisnika peticije, ma koliko mnogi ignorisali ovu peticiju ona pokazuje prava osjecanja i zelje gradjana Republike Bosne i Hercegovine.

Peticija sama po sebi mozda mnogima ne predstavlja nista, ali ovo je peticija koju potpisuju svi gradjani Republike bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Gradjani Republike koje su koristili oni koji o njima najmanje brinu sada ovom peticijom porucuju da zele sami da odlucuju o svojoj sudbini.

Ni SDS, ni SDA, ni HDZ niti njihovi vjerski paravani nemogu sprijeciti da na ovoj peticiji uskoro bude 100.000 gradjana Republike.

Nije ni za Bosnjake, ni za Srbe ni za Hrvate vec za gradjane Republike i Evropu

Podpisujem. Trazimo narodne odbore, 120 specijalnih istrazitelja i 120 sudija, 60 domacih i 60 stranih, ne strajih od 50 godina, da razbiju mafije koje su se ucmarile u najdebljim i najskupljim foteljama.
JFK

Post by JFK »

bosniaque wrote:jesul ovo oni iz bosanskog kongresa! :roll:
izgleda tako
love

Post by love »

Trenutno je 1586 potpisnika peticije, ma koliko mnogi ignorisali ovu peticiju ona pokazuje prava osjecanja i zelje gradjana Republike Bosne i Hercegovine.

Nije ni za Bosnjake, ni za Srbe ni za Hrvate vec za gradjane Republike i Evropu

JAOOO :x :D

ako je ovo Bosanski kongres onda steta, o njima imam iskljucljivo lose misljenje.
Safet

Post by Safet »

Ovo je ne samo Nacionalni Kongres Republike Bosne i Hercegovine, ovo su svi gradjani Republike, Hrvati, Srbi, Bosnjaci, svi ostali, prijatelji Republike, ovo je evropski poklic iz grla gradjana Republike, poklic sta zele!

Trenutno je 1589 potpisnika!

Gradjani Republike ne zele da ih vise vode oni kojima je glavni grad negdje u Zagrebu, Beogradu ili pak u arapskom svijetu, gradjani Republike zele samo da njihova sudbina bude u njihovim rukama.

1589 onih koji su uzidali temelje u evropskoj Republici BiH svojim imenima i prezimenima pred ocima cijeloga svijeta nekima nijesu dovoljni niti da ih spomenu???

Medjutim poput zraka sunca koje probija krosnje da bi doslo do mladog demokratskog cvijeta koji ce toliko izrasti i tom korovu zakloniti sunce 1589 gradjana BiH polako, zajedno, onako kako je najbolje izrasta u brojku koju vise niko niti smije niti moze ignorisati!!

Idemo naprijed!
car-x

Post by car-x »

sajo on the road again.. i njegov nacionalni kongres.. eeeee... patriote..
Poglavica

Post by Poglavica »

Ovo je ne samo Nacionalni Kongres Republike Bosne i Hercegovine, ovo su svi gradjani Republike, Hrvati, Srbi, Bosnjaci, svi ostali, prijatelji Republike, ovo je evropski poklic iz grla gradjana Republike, poklic sta zele!

Trenutno je 1589 potpisnika!

Gradjani Republike ne zele da ih vise vode oni kojima je glavni grad negdje u Zagrebu, Beogradu ili pak u arapskom svijetu, gradjani Republike zele samo da njihova sudbina bude u njihovim rukama.

1589 onih koji su uzidali temelje u evropskoj Republici BiH svojim imenima i prezimenima pred ocima cijeloga svijeta nekima nijesu dovoljni niti da ih spomenu???

Medjutim poput zraka sunca koje probija krosnje da bi doslo do mladog demokratskog cvijeta koji ce toliko izrasti i tom korovu zakloniti sunce 1589 gradjana BiH polako, zajedno, onako kako je najbolje izrasta u brojku koju vise niko niti smije niti moze ignorisati!!

Idemo naprijed
!

Naprijed. naprijed! Lijeva, lijeva pa desna! u celenku. Zivio narod i biraci.
Poglavica

Post by Poglavica »

negdje procitah: samo vlada federacije, dakle i njena ministarstva, a mozda je to tako i drugdje, te izuzimajuci silna kantonalna ministarstva i kantonalne vlade trosi godisnje toliko da bi svaka B-H porodica imala 400 KM osiguranu placu. da niko nista ne uradi. dakle bila bi to jedna od najbogatijih drzava evrope. e pa sada ne znam sta dalje da kazem
skeptik

Post by skeptik »

PRVO SE VRATITE KUCI PA ONDA SERITE
MRS U PM VISE DIJASPORA PATRIOTSKA
Safet

Post by Safet »

skeptik wrote:PRVO SE VRATITE KUCI PA ONDA SERITE
MRS U PM VISE DIJASPORA PATRIOTSKA

Gradjani Republike su upravo svojim 1606 potpisom dostojanstveno ojacali elektronsku peticiju kojom zahtijevaju ukidanje RS i Federacije BiH, te rekonstrukciju Evropske Demokratske Jedinstvene Gradjanske Republike Bosne i Hercegovine.

Gradjani Republike svojim imenima i prezimenima jasno porucuju da zele svoju buducnost u Ujedinjenoj Evropi bez nacional-fasistickih etiketa.
skeptik

Post by skeptik »

Safet wrote: Gradjani Republike su upravo svojim 1606 potpisom dostojanstveno ojacali elektronsku peticiju kojom zahtijevaju ukidanje RS i Federacije BiH, te rekonstrukciju Evropske Demokratske Jedinstvene Gradjanske Republike Bosne i Hercegovine.

Gradjani Republike svojim imenima i prezimenima jasno porucuju da zele svoju buducnost u Ujedinjenoj Evropi bez nacional-fasistickih etiketa.
ooo ja bi ih najradije sam ukino i fino jedna drzava...preko 65% drzavnog budzeta samo na administraciju ode - gdje to ima?!

nego meni je smjesno da sad po dijaspori nesto vamo-tamo ko digli glas a oni svi hiljadama kilometara od svega...mislim da ljudi koji ne zive u bih nemaju uopste pravo na misljenje u ovakvim pitanjima
Safet

Post by Safet »

skeptik wrote: ooo ja bi ih najradije sam ukino i fino jedna drzava...preko 65% drzavnog budzeta samo na administraciju ode - gdje to ima?!

nego meni je smjesno da sad po dijaspori nesto vamo-tamo ko digli glas a oni svi hiljadama kilometara od svega...mislim da ljudi koji ne zive u bih nemaju uopste pravo na misljenje u ovakvim pitanjima

Potpuno shvatam vas komentar kao i ljutnju i nimalo ne zamijeram.Medjutim mislim da imamo pravo da pomognemo sto upravo i radimo.

Naravno da mozemo puno vise.Zato se trebamo zajednicki potruditi.
skeptik

Post by skeptik »

peticija bukvalno nista ne znaci a mislim da svako zna da bi pa najmanje 80% gradjan bih ukinulo sva ova sranja

zato ako hocete "da pomognete", fino se spakujte, skupite, dodjite ovdje i napravite fino svoju stranku, jasan program, ciljeve...pa cemo vijdet sta narod kaze
Safet

Post by Safet »

skeptik wrote:peticija bukvalno nista ne znaci a mislim da svako zna da bi pa najmanje 80% gradjan bih ukinulo sva ova sranja

zato ako hocete "da pomognete", fino se spakujte, skupite, dodjite ovdje i napravite fino svoju stranku, jasan program, ciljeve...pa cemo vijdet sta narod kaze
Narodu treba stabilna drzava, ne politicari.Dok mladi ne preuzmu vlast nece biti ovog prvog, ali ce zato biti previse ovih drugih.

Vrijeme je zivjeti za sutra, danas praviti to sutra, kako se nebi ponovilo ono juce.

RBiH u Evropi zacijelo nece odgovarati samo onima koje pogadjaju evropski zakoni jer po osnovu njih niti njihovo poslovanje niti njihovo kriminalno ponasanje nece moci da egzistira.

Znaci ovdje su SDA-SDS-HDZ kao i njihovi sateliti po osnovu uradjenog za proteklih nekoliko godina izgubili taj kredibilitet.

Onaj ko cuva Entitete nije sigurno medjunarodna zajednica, vec su to oni koji "laganije" krcme nacionalna bogatstva, vec su to oni koji kriju podatke da je BiH jedna od NAJNEZADUZENIJIH DRZAVA SVIJETA, vec su to oni koji svojim znanjem nemogu parirati znanju ljudi koji su prosperitet i socijalni mir dobili kao nagradu za dobro postavljene sisteme.

Ja zivim u Evropi i tvrdim da muslimani imaju mnogo veca prava nego u svojim maticnim zemljama.

Evropa posjeduje takodje organizacije koje se nazivaju "ekstremnima" poput cetnickog ili ustaskog pokreta, ali oni su samo sacica penzionera sa dva tri narkomana koji u sredini zongliraju, da pojednostavim:

Evropsko tlo je jalovo za takve biljke.

Entiteti jesu prepreka stabilnosti i razvoju kako bosanskohercegovackog drustva tako i citavoj Evropi.

Zato je nebitno ko ce gdje zivjeti ukoliko se Republika pridruzi EU.

Mozda poslije par godina mi budemo u daleko podredjenijoj situaciji od vas koji ne pripadate tkz. Dijaspori.

Prema tome da zakljucim:

Ukidanjem Entiteta ostavlja se jedina moguca sigurna buducnost naredniom generacijama.

Borci na svim stranama u RBiH mogu sami da govore koliko su "nagradjeni" ili zapostavljeni.

Mislim da je ona SREDNJA KLASA koja je ustvari najveci nosilac razvoja svakog drustva i koja je NAJJACA u Evropi unistena skoro u Republici.

Tako da trenutno, a i ranije, ukoliko ostane ovakvo stanje to ce se nastaviti , SIROTINJA UVIJEK PLACA.

Dakle?

Entiteti i face koje bi jedino mogle cuvati ovce u Evropi poput ministra Adnana ili Evropa u kojoj se vecina mocnika jedino moze naci na selima, u fabrikama ili na birou rada, iz prostog razloga jer su nekreativni i nesposobni?

Na vama je izbor, a mi mozemo samo da pomognemo...
kawan

Post by kawan »

Sta bi sa one "republika titoslavija", radeli oni sta po pitanju peticije??
Post Reply