156 2.4 JTD
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rehaktor
#1 156 2.4 JTD
padam na ovaj auto...
volio bih cuti one koji imaju iskustvo ili znaju nesto o ovoj alfi da mi daju koji za i protiv tip...
motor?
servis?
lopovi?
da li je bolji 2.4 ili 1.9 diesel motor?
hvala...
volio bih cuti one koji imaju iskustvo ili znaju nesto o ovoj alfi da mi daju koji za i protiv tip...
motor?
servis?
lopovi?
da li je bolji 2.4 ili 1.9 diesel motor?
hvala...
-
nineac
Sto se tic elopova nebrini se.
Servis je poskup, posebno mjenjanje zupcastog remena, koji je najosjetljiviji dio motora.
Motor je strava, strasno ide, zvuk fenomenalan, ima bolji zvuk od pola "sportskih auta" Trosi malo, i definitivo je bolji od 1.9 ltr. Ako je verzija sa 150 ks vrlo lako ces biti najbrzi na auto putu. O lezanju auta je bespredmetno pricati!
Servis je poskup, posebno mjenjanje zupcastog remena, koji je najosjetljiviji dio motora.
Motor je strava, strasno ide, zvuk fenomenalan, ima bolji zvuk od pola "sportskih auta" Trosi malo, i definitivo je bolji od 1.9 ltr. Ako je verzija sa 150 ks vrlo lako ces biti najbrzi na auto putu. O lezanju auta je bespredmetno pricati!
-
rehaktor
fakat, ja ne sumnjam u alfine performanse i lezanje na putu - vozio sam 145 1.6 ... ma poezija, uz ivan mi se nakacio negi sa gti... pokusao i popusio vanjskom trakomgaius wrote:da ali šta je sa kvarovima? ja planiram kupovinu novog auta za narednu godinu i nema šta nije u igri.. od passata, preko alfe, audija 6 do čekanja na Audi Q5..
eh sad.. za alfu? kvari li se to? hoću li morati biti češće u servisu nego na cesti?
interesuje me koliko je motor i mehanika ovog automobila pouzdani... da li treba imati otvoren konto kod hote ili je bliza toyoti (da ne znas sta je servis osim ulja i pakni
-
nineac
Ako si vozio alfu onda cemo preskociti onaj dio o Coure Sportivo posto znas sta to znaci. Ipak, ona je malo osjetljivija od njemackih auta jer je podesena na performanse.
Sto se tice novih auta pogledaj Alfu 159, a ako hoces stvarno dobrog diesela pogledaj redizajniranu vectru sto dolazi na jesen. Ona ima Alfine 1.9 JTD motore, koji su ipak jaci od 2.0 TDI-ja u VW-u. Takodje, vectra je jeftinija od npr. Passata, a da ne govorimo o audiju. I jos nesto. 159 i Vectra se rade na istoj platformi, i nemoras se brinuti oko kradje.
Ako hoces ultimativni diesel kupi 320d ili jos bolje 330 d!
Sto se tice novih auta pogledaj Alfu 159, a ako hoces stvarno dobrog diesela pogledaj redizajniranu vectru sto dolazi na jesen. Ona ima Alfine 1.9 JTD motore, koji su ipak jaci od 2.0 TDI-ja u VW-u. Takodje, vectra je jeftinija od npr. Passata, a da ne govorimo o audiju. I jos nesto. 159 i Vectra se rade na istoj platformi, i nemoras se brinuti oko kradje.
-
rehaktor
htio bih ja ultimativne, ali mi fali nekoliko desetina milja...nineac wrote:Ako si vozio alfu onda cemo preskociti onaj dio o Coure Sportivo posto znas sta to znaci. Ipak, ona je malo osjetljivija od njemackih auta jer je podesena na performanse.
razmisljam o nekom autu 15 - 16 hiljada, pa mi je i alfa u opciji (padam na diesel motore...)
-
biciklo
nema opel alfine motore nego fiatovenineac wrote:a ako hoces stvarno dobrog diesela pogledaj redizajniranu vectru sto dolazi na jesen. Ona ima Alfine 1.9 JTD motore, koji su ipak jaci od 2.0 TDI-ja u VW-u.
alfa je zakon! moj stari ima fiat mareu weekend 19 JTD 105 KS isti motor ko u alfe i taj motor stvarno fino ide ali trosi min 6-7 lit a kad tjeras i 10l ... neznam jesam li bas tacan ali tu je to negdje litar gore/dole ...
-
Mariooo
idi na http://www.automotorisport.com ili hr i u rabljeima imas o toj alfi
-
TheGame
Performance: * * * * *
We have to give the 300C, in CRD diesel form the full five stars here because the engine is simply brilliant. The compact and lightweight all aluminium 3.0 CRD engine produces 218bhp and 510 Nm of torque. Mated to a five-speed automatic transmission the diesel unit powers this huge car to a 0-100km/h time of just 7.6 seconds and then on to a top speed of 230km/h. There is a great grunt from this engine and the exhaust note is particularly sweet too.
We have to give the 300C, in CRD diesel form the full five stars here because the engine is simply brilliant. The compact and lightweight all aluminium 3.0 CRD engine produces 218bhp and 510 Nm of torque. Mated to a five-speed automatic transmission the diesel unit powers this huge car to a 0-100km/h time of just 7.6 seconds and then on to a top speed of 230km/h. There is a great grunt from this engine and the exhaust note is particularly sweet too.
-
nineac
Itekako je jaci. Vidis inzinjeri dumaju glavama stalno kako podignuti obrtni moment za 5nm ili 10nm. Nije to bas mala stvar. To je mala razlika, ali uz kombinaciju sa extra mjenjacem taj isti BMW ide do 100 km/h za 7.1 a sa rucnim za 6.9, dok 535d ide za 6.5 sec (on je samo sa automatskim mjenjacem).
E sad sto nema Mercedes rucni mjenjac u toj kategoriji? mercedes nema rucni mjenjac koji moze izdrzati obrtne momente preko 350nm!
E sad sto nema Mercedes rucni mjenjac u toj kategoriji? mercedes nema rucni mjenjac koji moze izdrzati obrtne momente preko 350nm!
-
TheGame
jebiga..ti znaš najbolje..ja kad imam kakvo pitanje u vezi automobila prvo mi ti padneš na pamet. treba mi savjet!nineac wrote:Itekako je jaci. Vidis inzinjeri dumaju glavama stalno kako podignuti obrtni moment za 5nm ili 10nm. Nije to bas mala stvar. To je mala razlika, ali uz kombinaciju sa extra mjenjacem taj isti BMW ide do 100 km/h za 7.1 a sa rucnim za 6.9, dok 535d ide za 6.5 sec (on je samo sa automatskim mjenjacem).
seat leon-najnoviji, 1.9 tdi-140 konja ili
astra gtc 1.9 tdi. 150 konja
šta mi savjetuješ?
-
dugi
Evo da ja uletim dok ne dodje nineac. Taj leon je 2.0 TDI 140KS. U principu je ista sasija i motor kao sto ima golf. Znaci sve je u redu osim izrazene buke koju VW nikako da rijesi do PD dizela. Astra nema tako zestoke izlive snage i dosta je uravnotezenija u voznji i sto je bitno dosta je tisa.
-
nineac
Ma neznam sta bi ti rekao. Astra izgleda strava, ima strava motor. Sada, taj tdi u seatu je isto tako strava, to je ustarvi 2.0tdi. medjutim meni astra nekako se cini boljom. Iako taj 2.0 tdi stvarno vuce ko stoka, i naglo razvija obrtni moment sto se meni posebno svidjelo.
Najbolje ti je probaj oba auta, pa vidi.
Najbolje ti je probaj oba auta, pa vidi.
-
Frutek
malo manje su kod nas, ali ne znam da li si ubrajao porez i carinu u slovenačku cijenu. Ako jesu, onda je tamo daleko povoljnije. Neki dan sam baš čitao u magazinu cijenu Astre GTC Sport, 43000 maraka, 170 "konja"...TheGame wrote:ne znam za cijene u bih.Frutek wrote:Koje su cijene seat-a i astre? Baš me zanimaTheGame wrote:
seat leon-najnoviji, 1.9 tdi-140 konja ili
astra gtc 1.9 tdi. 150 konja
u sloveniji: astra gtc sport tdi: 22.000. eura
leon sport tdi: 26.000 ojra
Meni je tu lično Leon malo bolji izbor, jer je TDI, vuče ko lud, a manje će ti goriva trošit (valja to danas gledat, vidiš kako gorivo skače nebu pod oblake), ali u svakom slučaju, nemaš greške šta god da izabereš...