Najskuplji DJ na svijetu u Sarajevu!
Kako nezvanično saznajemo, nastup ovog muzičara u glavnom gradu BiH košta 80.000 eura, što je njegov najniži honorar...
Nakon sjajnih nastupa majstora elektronske muzike Dejvida Moralesa (David), Rodžera Sančeza (Rodger Sanchez), Marka Nastića i drugih, 15. maja Skenderija je rezervirana za Tiestu, najskupljeg i najboljeg DJ-a i producenta današnjice.
Ovaj uspješni Holanđanin tri godine zaredom ponio je titulu najboljeg DJ-a na svijetu, pred 70.000 ljudi svirao je na otvaranju Olimpijskih igara u Atini 2004. godine, a njegov prvi veliki hit "Traffic" nekoliko godina držao je čelnu poziciju na muzičkim top-listama širom svijeta.
Menadžer iz Trebinja
Za dolazak DJ Tieste u BiH najzaslužniji je njegov menadžer, Trebinjac s budimpeštanskom adresom Rašo Stijačić, koji je od šest ponuda koje su pristigle iz zemalja regiona prednost dao upravo Sarajevu.
- U konkurenciji je bilo mnogo zemalja. Tiesto je 15. maja trebao nastupiti u zagrebačkoj Areni, ali je njegov tabor odluku promijenio u zadnji čas. Inače, za njega je BiH dugo vremena bila tabu tema, jer se u Evropi neprestano plasiraju negativne priče o našoj zemlji. Mislim da je to stvar konkurencije koja dolazi iz susjednih zemalja, a posebno iz Hrvatske - kaže Stijačić i dodaje da je ponosan što je Sarajevo domaćin DJ-a koji se nalazi u samom vrhu svjetske muzičke scene.
Tehnika za ovaj događaj bit će dopremljena iz Austrije i Holandije, a LED ekran od 120 metara, koji će biti postavljen u dvorani, upotpunit će spektakl koji je već zagarantiran samim imenom DJ Tiesto.
Ulaznice koje će u prodaju biti puštene već iduće sedmice, kaže Stijačić, maksimalno su prilagođene ekonomskoj situaciji u BiH, pa se njihova cijena kreće od 36 do 120 KM. Kako nezvanično saznajemo, Tiestov honorar za nastup u Sarajevu iznosi 80.000 eura. Inače, honorari ove zvijezde u drugim zemljama su mnogo viši, tako da je i cijena njegovog nastupa prilagođena Sarajevu.
Neviđen spektakl
- Događaj finansira njegov menadžment, a visina honorara nije za javnost. Ono što je bitno je da je Tiesto izrazio želju da dođe u Sarajevo i da se preko svoje muzike još više zbliži s publikom na ovim prostorima. U Skenderiji spremamo neviđen spektakl - rekao je Stijačić.
Organizaciju ovog događaja podržao je i menadžment Centra Skenderija, a portparol Doma mladih Džemal Dragolj istakao je da je gostovanje DJ Tieste do sada najveći događaj koji zahtijeva veliki posao.
http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-sarajevu
15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
Moderator: _BataZiv_0809
-
fixer
#2 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
ja bi isao, ali en znam hocu li biti u sa
perfekcija, tiesto je luuud 
- awekenings
#3 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
dobra stvar za SA , dolazim akbd ... 
- cikcanga
#4 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
Mada se ne slazem da je najbolji,ali "cojk" moze komotno i u Zetru.
Mozda malo i prekomercionalno za moj uku,ali vidjet cemo.
Mozda malo i prekomercionalno za moj uku,ali vidjet cemo.
-
fixer
#5 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
led ekran od 120 metara ?

-
paral0c0
#6 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
fixer wrote:led ekran od 120 metara ?![]()
![]()
![]()
Hahha ja neznam jeli to stvarno postoji?????
I da postoji to nemoze u skenderiju stati
-
fixer
#7 Re: 15 maj dj Tiesto u Sarajevu!!!!!!!!!!!!!!!
ima jedan tv ogromnih dimenzija u zgradi vlade rs-a, i to specijalno narucen, nikad prije napravljen, ali sumnjam da je i pribliznih dimenzijaparal0c0 wrote:fixer wrote:led ekran od 120 metara ?![]()
![]()
![]()
Hahha ja neznam jeli to stvarno postoji?????
I da postoji to nemoze u skenderiju stati
-
paral0c0
-
pest_