15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
moa

#51 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by moa »

bull21 wrote:Evo ga, počelo je puhanje. Ima da SvjeCko uzmemo sad kad smo dobili 2 tekme uzastopno.

pusti nas bolan da fantaziramo ccc :mrgreen:
mikogoago

#52 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mikogoago »

Argentina je mocan tim i ocekivati je da ce proci dalje.Mane su im nedisciplinovanost,sebicnost i egoizam.Nadam se da ce ove njihove osobine doci do izrazaja.Pratim ih od sedamdesetih godina proslog vjeka i oni nista nisu napravili u smislu kolektivne igre inace bi palili i zarili svijetom.Istina uvijek imaju nekoga ko vuce prije Kempes,pa Maradona sada Mesi i Aquero. Nadam se da su nas ipak malo podcjenili i da dalje misle da ako zatvore Djeku da smo bezopasni...
Nasi ako budu igrali kao u ove dvije utakmice izvuci ce sigurno nerjeseno,a sto ne i pobjediti! Sreca prati hrabre.Na koncu to im je bio san koji im se napokon ostvario,pa neka uzivaju u njemu i pokazu svijetu sta znaju.Nema pritisaka sam onaprijed igrajte najbolje sto mozete i uspjeh ce doci! :thumbup: :bih:
Idemedosumom

#53 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Idemedosumom »

Pritisak ce bit na njima! Oni su haman domacini, jedna mala BiH koja nema saku stanovnika im dolazi na noge. Vec su nas nadigrali u prijateljskoj. Od njih se ocekuje finale SP.

Nadam se da ce nasi bit motivisani ali i opusteni, niko ne ocekuje pobjedu protiv Gaucosa.

Oni ce sigurno krenuti s jurišem na nas gol. Ako Bog da, nece nam dati gol u prvih 45 minuta i onda nastupa nervoza! Odbrana im pocinje pravit greske, ako imadnemo srece povest cemo 1:0 i onda ce nastat konfuzija kod njih.

Idemo momci :bih:
Mirza007

#54 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mirza007 »

Idemedosumom wrote:Pritisak ce bit na njima! Oni su haman domacini, jedna mala BiH koja nema saku stanovnika im dolazi na noge. Vec su nas nadigrali u prijateljskoj. Od njih se ocekuje finale SP.

Nadam se da ce nasi bit motivisani ali i opusteni, niko ne ocekuje pobjedu protiv Gaucosa.

Oni ce sigurno krenuti s jurišem na nas gol. Ako Bog da, nece nam dati gol u prvih 45 minuta i onda nastupa nervoza! Odbrana im pocinje pravit greske, ako imadnemo srece povest cemo 1:0 i onda ce nastat konfuzija kod njih.

Idemo momci :bih:
Nece oni sigurno krenuti u juris od prve minute.
Prva je utakmica, otvaranje, bice tvrda i takticka. Znaju i vidjeli su da ni mi nismo T&T. Stoga prvih 20 minuta ocekujem ispitivanje snaga.
Nakon toga je izgledan Argentinski pritisak. Ako izdrzimo do kraja 1. poluvremena bez primljenog gola i usput priprijetimo kroz par kontri i polukontri u drugom imamo znatno povoljnije sanse za konacan povoljan rezultat.
U slucaju nerjesenog rezultata u 1. poluvremenu, u drugom ocekujem dalji Argentinski pritisak narednih tridesetak minuta (ako mi i zabijemo nekako oni ce jos uvijek imati vremena da nam daju gol ili dva).
Zadnjih 10-15 mislim da ce se vjerovatno odluciti da smanje rizik i pristanu na nerjeseno sto bi nama bilo izuzetno.
Po meni, ovo je za nas najizglednij povoljni scenarij utakmice. Sve ostalo povoljno za nas je manje vjerovatno.
Realno je najizgledniji nas poraz ali i to ne treba shvatiti kao tragediju pogotovo ako bude minimalan i ako dobro odigramo protiv jednog od favorita turnira (da se razumijemo, volio bih i ja da mi njih dobijemo 3:0 ali treba biti realan). Nase su sanse protiv Nigerije i Irana i to se ne smije propustiti.
vryzas

#55 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by vryzas »

Kljucna stvar u defanzivi ce biti da se dvije linje (odbrana i veza) drze dosta blizu, a igraci u linijama jos blize. Misimovic ce morati pomoci sa pokrivanjem praznog prostora u odbrani jer ce Besic i Pjanic biti pod velikim pritiskom.
Lulic i Hajrovic/Vica moraju "preorati" svoje strane po aut liniji, uz obavezno dupliranje igraca. Nasa formacija 4-2-3-1 tj., 4-5-1 je defanzivno gledano "pencilin" za formaciju 4-3-3 koju ce vjerovatno igrati protivnik. Nadam se da su nasi momci dorasli zadatku...trkacki dobro izgledamo, transformacija iz odbrane u napad nije losa, kontre mogu i bolje. Prekidi ko prekidi, sve je stvar koncentracije i zelje.
Ocekujem na stoperu Vranjesa ili Kolasinca jer Sunjic pogledom nece stici argentinske ofanzivce. Posjed lopte je nesto sto ce vjerovatno biti presudno...imamo igrace koji znaju sacuvati loptu u nasem posjedu, a bitno je natjerati protivnika da trci do iznemoglosti i da se izbori za posjed. Ocekujem visok presing Argentine prvih 15-20 minuta!
Izaci sa uzdignutim glavama, ostaviti srce i dusu na terenu...ovo vazi za sve tri utakmice, a rezultat ce sigurno doci! :bih:
asdf1

#56 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by asdf1 »

Meni nece smetati ako budemo igrali fudbal kakav znamo umjesto saha. Cak i da izgubimo 4-5 razlike.

Inace, ako Dzeko, Miske, Lulic, Pjanic, Ibisevic udju skoncetrisani i iskoriste prilike koje obicno na pocetku stvorimo, mogli bismo voditi 3:0 nakon pola sata. Argentinci ce onda dati jedan gol do kraja poluvremena. U nastavku Salihovic jedan iz slobodnog. Posto onda pada nasa igra, Argentina postize jos 2 gola. Na kraju ce nas stisnuti, ali uz malo srece mi cemo se provuci. Dakle, konacni rezultat Argentina 3 BiH 4. Realno.
mO k3

#57 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mO k3 »

Uf kada im skinemo gace :) gaucosi nasi ste!!!!!!
velikibrnjo

#58 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by velikibrnjo »

Sjecam se kad su svabe argentinu drmnuli sa 4:0 ili 4:1 na zadnjem SP
kakava fantasticna igra, rastavili ih na komade
eh treba dati susicu kasetu da malo osmeka tu igru svaba, njihov recept je proradio i protiv grcke na bilinom
sta ja znam... :D
moa

#59 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by moa »

Sve je moguce u ovoj utakmici ako se uzme svenu obzir, mi prvi put na nekom takmicenju, puni adrenalina, zelji dokazivanaj pojedini igraci..argentina ulazi opusteno jer misle lako ce sa nama I mi njih opalimo po guzovima..prolazimo drugi krug I na francuze da I'm naplatim sve ove godine moje patnje:-) :-) :-) ludiloooo
nOrMaLaC

#60 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by nOrMaLaC »

Mislim da treba vrlo pametno odigrati ovu utakmicu. Ukoliko ne primimo gol u prvih 15 min. sve je mguce :bih:
Creasy

#61 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Creasy »

I šta bi sa digitalnim signalom slike na BHT-u? Je l' gledamo utakmicu u HD rezoluciji ili na ovom analognom signalu ko dosad?
dječak sa šibicama

#62 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dječak sa šibicama »

Odlicna Argentina protiv Slovenije, lete po terenu, i sve to bez Aguera, Messia i Di Marije. Evo spremaju se uci u drugom dijelu.

Onaj Maxi se ispromasivao.
Logovan

#63 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

Creasy wrote:I šta bi sa digitalnim signalom slike na BHT-u? Je l' gledamo utakmicu u HD rezoluciji ili na ovom analognom signalu ko dosad?
To se neće znati sve do početka utakmice. :oops:
klaki

#64 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by klaki »

Moramo biti realni. Strah me je argentine. Ako izvucemo nerijeseno ja cu glas izgubit od deranja i slavlja, ali kazem vam strah me. Bice mi dusa na mjestu i da izgubimo sa 1 golom razlike.

A naravno volio bi da ih dobijem, ko nebi? Pregorila bi mi sirena na autu :lol:

Ali jebo i Argentinu. Meni je najvaznije da PODEREMO Nigeriju, jer nas oni izgleda podcjenjuju vise nego sama Argentina? Da ih nakantamo aBd :D
costacurta

#65 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by costacurta »

Ja se samo nadam da će se oporaviti onaj parmak Demikelis i da će protiv nas zaigrati otpočetka :D .
Odbrana im je krš samo što se iz prijateljskih utakmica nije moglo baš najbolje vidjeti jer su ih svi sparing partneri PRErespektovali umjesto da su ih zaganjivali, npr. onaj što se "klanja" Mesiju :roll: i svi su jedva čekali da se utakmica završi da pokupe dresove :D
elem,
Nama je trebao jedan dobar psiholog za ovo prvenstvo, neko ko zna motivisati igrače (tipa Ćire) i utuviti im u glavu da su ekstra klasa i da se mogu nositi sa svima.
Sredina i napad Argentine je super jaka, ali odbrana je nedajBoženikom :shock: Džeko naprijed i iza njega brzi Hajrović, po bokovima dvojcu brzih a da ih pokrivaju SEO, SPahić, Bičakčić i nek se jebu i Mesi i Aguero i DiMarija (kako me taj lik nervira :evil: ).
Sinoć gledam onog siplju Mesija, nAAke tablete pije u po utakmice, non-stop kašlje/pljuje ko najveći tuberan mis'iim :roll: nema taj snage za 60 minuta brat-bratu 65 maksimalno, još mu dodijeliti SEU al samo da ga otrese jednom izaće on na poluvremenu :lol:
dječak sa šibicama

#66 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dječak sa šibicama »

Gago i Mascherano su sinoc odigrali blok za 5+.

To je ono sto njihov selektor i hoce, imati dobra ledja ovoj navali koja je zaista fantasticna. Onaj Messi, ne volim ga brate, ali igra covjek, sta je ono onako. Ko da nema odbrane oko njega, voza on njih ko djecake. A voli i malo glumiti, tipicna juznjacka skola. Kad zapne za cuvara, obavezno slijedi teatralan pad. Mada ga je Neymar nadmasio za sada, ali oba jos moraju uciti da bi dostigli majstora dajvinga, Gerrada. Ali to nije tema.

A Aguero nabacio neki pogled, "gladan sam, nahranite me", ko da ce pojesti gol sa sve stativama i preckom. Nafurao se decko :D
mikogoago

#67 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by mikogoago »

Bice ovo dobro. Nasi ne trebaju da se opterecuju dosanjali su svoj san ,koji je java i neka sada uzivaju.Tako treba da gledaju na to. Igraju na MARAKANI,ZA KOJU SE NADAM DA CE BITI PUNA I IMACE PODRSKU BRAZILACA KOJI BI SVE DALI DA IH POBJEDIMO. Kud ce vise i ljepse od toga.Dakle samo opusteno i neka pokazu sta znaju. Siguran sam da mogu uzeti nerjeseno,a sto i ne pobjediti.Argentina ima super tim pun egoista,sebicnjaka i nisu bas neki kolektiv.NASI JEDINO MORAJU DA SE CUVAJU PRLJAVE IGRE ARGENTINACA U CEMU SU OVI MAJSTORI I NE NASJEDAJU PROVOKACIJAMA. Sto oni budu mirniji i ravnodusniji prema njima to ce gaucosi vise gubiti glavu.Ukoliko izguramo nerjeseno prvo poluvrijeme,moguce je i da pobjedimo! SRETNO BIH :bih: :bih: :bih:
Hodidid

#68 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Hodidid »

Prva je tekma i gaucosima. Treba i njima da udju u ritam i da se zaholcaju, Dobro je sto s njima igramo prvu u grupi. Ako zajebu imaju jos dvije da se vade a to nece onda biti na nama. Prvih pola sata ako izvucemo zivu glavu onda polako organizirati se i gledati da se uzme boba. Boba ko kuca a nije nemoguc cilj.
SkyLimit

#69 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SkyLimit »

Ako Messi bude u svom najboljem izdanju,nema te taktike i sastava koji će nas spasiti.Neki poraz od gol ili dva razlike ne bi zabolio,s druge strane uvijek je neugodno kad ti neko napuni mrežu do vrha.Ono što će meni biti interesantno je vidjeti hoće li naš tim izgledati organizovano i ozbiljno ili neorganizovano i neuvjerljivo.Ova ekipa je prošla puno toga.Četiri utakmice baraža protiv Portugala,gostovanja u kvalifikacijama u Francuskoj i Grčkoj,prijateljske protiv Njemačke i Brazila.Neka od tih iskustava,poput šestice u Portugalu,bila su jako bolna.Sada je tu Messi umjesto Ronalda,i ponovno pun stadion neprijateljski raspoloženih protivničkih navijača(iako ne vjerujem da će i Argentinci baš onoliko izviždati našu himnu),i prilika da naš tim pokaže koliko je napredovao od tada.Vjerujem da je naš tim znatno bolji nego tad,nešto će pokazati na Marakani u svakom slučaju,e sad teško je reći hoće li to biti dovoljno samo za častan poraz.Ja da sam na mjestu selektora rekao bih našim igračima da uživaju u historijskoj utakmici i da odigraju za svoj ćejf pa šta bude,ionako ćemo o prolazu odlučivati u drugom kolu protiv Nigerije.
ins

#70 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by ins »

Po meni, samo je jedna stvar bitna u utakmici sa Argentinom, a to je da im damo barem jedan go, i to zbog utakmica koje slijede!

Znaci, nek nas dobiju, i neka to bude 2:1 ili 3:1, potpuno svejedno, ali bi nama taj jedan go na Maracani na nasem otvaranju dao krila. Nekih 2:0 ili 3:0 bi nas ubilo u pojam...

PS: naravno, nemam nista protiv da bude 0:1 :D
Jack Be Nimble

#71 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Jack Be Nimble »

Nasa taktika treba biti da Dzeko zamoli Agurea da kaze onim svojima da nakon 2:0/3:1 stanu.

Dao bi sve za bod ili da zijanimo 2:1. Najgore bi mi bilo da vodimo 1:0 a oni ga zabiju u 95min.
It_is_a_Leclerc

#72 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Nakon večerašnjeg treninga, mislim da je ovo sastav za Argentinu:
Begović, Kolašinac, Spahić, Mujdža, Salihović, Bešić, Misimović, Pjanić, Lulić, Hajrović, Džeko.
House

#73 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by House »

Kolašinac igra štopera 100%
It_is_a_Leclerc

#74 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Za sedam dana, uz Božiju pomoć, u ovo doba ćemo ponoviti 15./16. oktobar.
kreco hakija

#75 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by kreco hakija »

Kad bi ih iznenadili ko Švica Špance na prvenstvu 2010... :bih:
Locked