15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
topcam
Vozim: uzbrdo

#1426 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by topcam »

Image

duza verzija :mrgreen:
legionar2010

#1427 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by legionar2010 »

Baltazar_khan wrote:čekam legionara da postavi snimak tekme u HD-u 8-)
imas tekmu ovdje:
http://www.klix.ba/forum/video-utakmice ... 26602.html

Evo i a BBCja Extended Highlights prvog i drugog poluvremena:

1. poluvrijeme:
http://www.dailymotion.com/video/x1zlau ... ghts_sport

2. poluvrijeme:
http://www.dailymotion.com/video/x1zlav ... ghts_sport

PS: U desnom kutu nastimajte na 720p :-)
shandrprcSA

#1428 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by shandrprcSA »

imas na kass-u
maher

#1429 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by maher »

svakako je najvaznije izvuci pouke iz ove utakmice i realne sagledati sve dobre i lose strane:

1. cinjenica da smo protiv ovako jakog protivnika na sp, u ekipi imali tri igraca kojima ovo fakticki bila prva takmicarska utakmica da su starteri (kolasinac, hajrovic, besic)... naravno, to je veliki dobitak za buducnost i naredne kvalifikacije, ali neiskustvo je hendikep u ovakvoj utakmici...
2. primljeni gol u 3 minuti je poremetio sve ono sto je dogovoreno pred utakmicu, ali vjerovatno i ono sto je mjesec dana pripremano...ipak, najveci dobitak je po prvi put mjesec dana zajednickih priprema otkako postoji reprezentacija i to ce se pokazati kao dobra stvar u kvalifikacijama za ep koje slijede na jesen (4 utakmice u septembru, oktobru i novembru)
3. moramo biti realni i priznati da argentinci poslije tog laganog gola nisi previse rizikovali, da su cekali sljedecu nasu gresku i da se ipak nisu previse trosili - 6-7 igraca uvijek je bilo nazad... tako da se ne bi trebali previse hvaliti dobrom igrom i kako smo bili ravnopravni...bilo je dobrih momenata, ali bilo je i jako losih...
4. u prethodnih mjesec dana promijenjena je i formacija, tako da nam je ovo fakticki tek treca utakmica u ovoj formaciji...i naravno treba vremena da se svi nedostaci otklone...opet, mozda nam to nece donijeti korist odmah, ali u buducnosti ce se sigurno isplatiti...
5. sa nigerijom i iranom bice neizvjesne utakmice...na selektoru ostaje da li da se ponovo osloni na iskusnije igrace ili da pusti mladje snage i stvori ekipu za sljedeci ciklus...iskreno, nemam nista protiv toga i vise bih volio plasman na sljedece ep nego u drugi krug u brazilu,... ali mislim da je moguce postici oboje...
6. kolasincu, hajrovicu i besicu podrska, mada su to mladi igraci i tesko da mogu igrati bez oscilacija i pada koncentracije u jednoj utakmici, a pogotovo u vise utakmica u nizu... treba voditi racuna o tome..
Kih

#1430 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kih »

imas tekmu ovdje:

1. poluvrijeme:

2. poluvrijeme:

HVALAAAAAAAAAA :bih:
topcam
Vozim: uzbrdo

#1431 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by topcam »

Image

:( , al´hajd, desi se (nije kriv)
OldMayor

#1432 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by OldMayor »

Svidja mi se ovaj nas pozitivni bezobrazluk i mangupluk. Dosta smo vala izgledali ko pickice. :D
spinel_

#1433 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by spinel_ »

ne znam jel bilo :D

Image
hatemondays

#1434 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by hatemondays »

Zijanili casno meni je najvaznije kad su na poslije tekme prilazili navijaci sa ranih strana svijete i cestitaju na dobroj igri, posebno brazilci kazu imate odlican tim, igrate fudbal, niste dosadni, niste grubi i tehnicki ste potkovani.Sta mi kazemo e jebiga tu su uvijek emocije pa se mora pola odvaditi.Argentinci u metrou poslije tekme pricaju zale se na igrace njihove, kazem ja njima igrale ste protiv jakog tima nije to srbija da nas kantate.Sada treba biti pametan uzeti nigeriju makar 1:0 pa cemo dalje.
Edin H.

#1435 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Edin H. »

legionar2010 wrote:
imas tekmu ovdje:

1. poluvrijeme:

2. poluvrijeme:

Svaka cast, ali izbrisali video :-x
Last edited by Edin H. on 16/06/2014 14:08, edited 1 time in total.
channel10

#1436 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by channel10 »

OldMayor wrote:
channel10 wrote:
Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
PA i nije bas. Kod drugog gola ima vise krivaca, pocev od Besica koji nije pratio Messija sto je kasnije dovelo do toga da mu fali korak da ga kasnije stigne i blokira sut, pa onda nesretnog Mujdze koji je malo zakacio loptu... Ali ovo je sve nebitno. Moglo je bolje, ali i ovo nije lose. Postigli smo prvi gol na SP-a, samo me jos zanima koje je upisao prvu asistenciju na SP. Maloprije gledam na analognoj Telemacha i nisam mogao skuziti ko je dao onako finu loptu Ibisevicu.
Kako ba nije pratio Messija, bio mu za vratom. Naravno da ga nije mogao prati kad ga je Bicakci sminkerski potkacio.

Ok, shvatam Messi je brzi ali i Bicakcic majke mi ko da je na terminu, nesta petom hoce da zaustavi Messija, ono halo jbt, pa puzajuci te moze pretrcat. :roll:

Mislim ne treba nikome nista prigovorit previse, odigrali smo fantasticno.
Ma ne prigovaram nego sam se samo ukljucio u raspravu i malo ispravio :) . A sad da i tebe malo ispravim :)

Pogledaj akciju otpocetka kad Messi uzme loptu na centru i za njim ide Besic. Nakon sto Messi proslijedi loptu dalje, Besic popusta i misli da je gotovo, ali ne lezi vraze :) , neko je sa Messijem odigrao dupli pas i onda se opet Besic ukljucuje u "pracenje" samo je sad malo u zaostatku i ne moze ga vise stici. Onda tek nastupa umjesto kung fu Pandze, kung fu Bico i rusi Besica i dalje se zna :) .

Ali kako god, hvala im na onakvoj tekmi i idemo dalje razvaliti Migere :D i Irance :bih:
legionar2010

#1438 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by legionar2010 »

Eto sad znamo da ni ARG. ni neki bauk, ali je sve to do postave. Prema nasem roostor-u igraca nama zaista lezi 4-2-3-1 formacija koja mozda na trenutke treba malo bolje stajati na terenu (uigranost, manje greski). Ja mislim da je Pape mudro juce postavio malo zatvoreniju verziju 4-2-3-1 i dosta opreznu jer ako bi igrao sa 2 napadaca Messi bi bio najbolji igrac utakmice ovako je to Besic. Sredinu smo dobro zgusnuli i transformacija iz napada u odbranu je bila odlicna.

Argentina je istotako igrala 5-3-2 sa oprezom i kontrama oni su na trenutke nama dopustali prodore na njihovu polovinu jer su mislili da ce mo grlom u jagode no nisu se bas zadovoljili kada su vidjeli da ni mi nismo od juce. Sa taktickom aspketa jedna najboljih tekmi koje je repka odigrala a sigurno da je mali Besic jedan od nezamjenljivih igraca za nas. Samo neznam sta su oni u HSVju mislili kada su ga prodali a HSV skoro ispao iz lige.

Sve u svemu na ovome treba graditi i ceka nas dosta teza tekma sa Nigerijom koja ce nesto slicno prepustiti nama incijativu i ceka svoje kontre u kojima su jako jako brzi. Tu tekmu treba jos opreznije odigrati ali svakako traziti svoju sansu sa strpljivoscju i loptom u nasim nogama.

Ja jednostavno vjerujem da nam je sudjeno da prodjemo u iduci krug, zaista.
Amir_sabanovic

#1439 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Amir_sabanovic »

Logovan wrote:Image
:bih:
Evropski Brazil :razz:
It_is_a_Leclerc

#1440 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne znam zašto neki ovdje igračima zamjeraju strah i zbunjenost u prvih 10-tak minuta. Pa, jebem li mu, pola nas se uspaniči kad treba održati govor pred radnim kolegama, a kamoli da igra pred milijardu - milijardu i pol ljudi. u prvoj utakmici jedne zemlje na SP-u, protiv renomiranog protivnika na najvećem hramu fudbala. Pritisak je očekivan. I ja sam rekao da ćemo, ako primimo gol, dobiti ga u prvih 10-15 minuta.

Sljedeća utakmica protiv Nigerije će već biti lakša. Malo manje svjetla na našu reprezentaciju, malo manje protivničkih navijača, malo više samopuzdanja jer su vidjeli da mogu. Sad se samo nadam da će ih Pape ili neko ko to zna, motivisati i to je sve.

Nigerija (za koju mi nikako nije jasno kako to da su ovako visoki) uz onakvu našu igru neće biti problem. Ponavljam, uz onakvu našu igru i zalaganje.

P.S Suština fudbala je da neko od igrača napravi grešku koju drugi igrač iskoristi i postigne gol. Toliko o istrazi koju provodite tražeći je li ili nije Bičo kriv za gol.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1441 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by JoseMujica »

ma oni su Bešića tušnuli dok je još bio mlad pravo...sjećam se njegovog debija u HSV-u na mjestu stopera....jebga nije se baš tad proslavio al se jasno vidi da se od tad mlogo pure pokusalo :D a i da mu bolje leži uloga def veznog nego stopera
velikibrnjo

#1442 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by velikibrnjo »

Logovan wrote:Image
:bih:
kako je ovo samo odigrano!
imali su poteza sinoc, da sam par puta bio u totalnoj nevjerici da su to nasi :bih:
Mahalac

#1443 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mahalac »

Noc ponosa za sve nas koji BH nosimo u srcu. Poslije izuzetnog uspjeha nasih rukometasa stvarno sam se po prvi put osjecao fino i imao onaj pozitivni naboj, nesto se pokrenulo. :bih:
U tom svjetlu je prosla i sinocnja utakmica, kako se sam se samo osjecao mali a ujedno i veliki. Ogroman je uspjeh sinoc za nas onako otvoriti i debitovati na SP-u.
Kako sad nekoga kritikovati i pametovati. Cestitam svima, ne slavim ali cestitam.
Ipak radi buducih utakmica i foruma kao mjesta razmjene misljenja moram iznjeti neka svoja zapazanja, krajnje dobronamjerno.
Prvo i najvaznije, Besic je igrac utakmice i on nas je drzao u zivotu i zasluzan za sinocnji "uspjeh".
Lulic je bio krahirao i sve lopte je jednostavno prodavao te kao takav nije smio nastaviti drugo poluvrijeme, al nikako.
Bicackic slab i dezorjentisan, moralo ga se mjenjati jos prije nego nikako.
Spahi treba reci da ne treba uletati klizeci na covjeka s ledja pootovo sto kojeg vec cuvaju dvojica nasih(to cesto radi totalno bespotrebno) i pri tome zavaliti se u zutilo. To je vidio i Mujdza pa se isto ponasa zbog cega nam zabise prvi go iz prekrsaja potpuno nepotrebnog uradjenog.
Dzeko je mogao vise.
Medunjanina ne ubacivati bez prijeke potrebe.
Ibisevic je morao skupa s Salihovicem uci mnogo ranije tj. odmah na pocetku drugog pol.
Susic je promjenio taktiku ali jos uvijek kasni u reakcijama i ne motivise dovoljno igrace. Pomalo i off izgleda.
Mora se pronaci neka opcija gdje igramo sa Vedom i Dzekom zajedno. Mi bas ne izgledamo dobro kad se branimo tj kada ne igramo napadacki.
Pad forme u svim dosada vidjenim drugim poluvremenima je zaista zabrinjavajuci pogotovo pred ove dvije predstojece tekme.
Al lahko je palamuditi i pametovati, da je sve ovako mogli bi komotno za jednu od medalja.
Najbolja ekipa dosada al daleko najbolja, Holandija.
Sve u svemu BRAVO mi :thumbup: :bih:
Dr. Kuca

#1444 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dr. Kuca »

Lagano trebamo poceti hladiti glavu i pripremati se za nigeriju. Uci maksimalno ozbiljno i ponizno!
Djuro

#1445 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Djuro »

Sve čestitke repki BIH.
Pokazali ste se dobri tehničari i igrači.
Vrata za proći grupu su još širom otvorena, pa sad
gledajte kako ćete ....
It_is_a_Leclerc

#1446 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Dr. Kuca wrote:Lagano trebamo poceti hladiti glavu i pripremati se za nigeriju. Uci maksimalno ozbiljno i ponizno!
Ozbiljno da, ali ponizno - ne.

Ko je u utakmicu ušao ponizno, plavih je bubrega iz nje izlazio.
Dr. Kuca

#1447 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dr. Kuca »

Ne treba se bahatiti i nesto podcjenjivati to je to.
oglo

#1448 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by oglo »

Image

Split sinoc
Muhamed Đakmić

#1449 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Muhamed Đakmić »

Mahalac wrote:Noc ponosa za sve nas koji BH nosimo u srcu. Poslije izuzetnog uspjeha nasih rukometasa stvarno sam se po prvi put osjecao fino i imao onaj pozitivni naboj, nesto se pokrenulo. :bih:
U tom svjetlu je prosla i sinocnja utakmica, kako se sam se samo osjecao mali a ujedno i veliki. Ogroman je uspjeh sinoc za nas onako otvoriti i debitovati na SP-u.
Kako sad nekoga kritikovati i pametovati. Cestitam svima, ne slavim ali cestitam.
Ipak radi buducih utakmica i foruma kao mjesta razmjene misljenja moram iznjeti neka svoja zapazanja, krajnje dobronamjerno.
Prvo i najvaznije, Besic je igrac utakmice i on nas je drzao u zivotu i zasluzan za sinocnji "uspjeh".
Lulic je bio krahirao i sve lopte je jednostavno prodavao te kao takav nije smio nastaviti drugo poluvrijeme, al nikako.
Bicackic slab i dezorjentisan, moralo ga se mjenjati jos prije nego nikako.
Spahi treba reci da ne treba uletati klizeci na covjeka s ledja pootovo sto kojeg vec cuvaju dvojica nasih(to cesto radi totalno bespotrebno) i pri tome zavaliti se u zutilo. To je vidio i Mujdza pa se isto ponasa zbog cega nam zabise prvi go iz prekrsaja potpuno nepotrebnog uradjenog.
Dzeko je mogao vise.
Medunjanina ne ubacivati bez prijeke potrebe.
Ibisevic je morao skupa s Salihovicem uci mnogo ranije tj. odmah na pocetku drugog pol.
Susic je promjenio taktiku ali jos uvijek kasni u reakcijama i ne motivise dovoljno igrace. Pomalo i off izgleda.
Mora se pronaci neka opcija gdje igramo sa Vedom i Dzekom zajedno. Mi bas ne izgledamo dobro kad se branimo tj kada ne igramo napadacki.
Pad forme u svim dosada vidjenim drugim poluvremenima je zaista zabrinjavajuci pogotovo pred ove dvije predstojece tekme.
Al lahko je palamuditi i pametovati, da je sve ovako mogli bi komotno za jednu od medalja.
Najbolja ekipa dosada al daleko najbolja, Holandija.
Sve u svemu BRAVO mi :thumbup: :bih:
Ima ovdje interesantnih opaski, ali po mom mišljenju ima i nekih koje ne stoje. Mi protiv jačih reprezentacija ne možemo igrati sa dva napadača. Slovačka je primjer kako ne treba igrati. Argentina, Meksiko, Obala Slonovače su primjer kako treba igrati. Druga je stvar što protiv nekih ekipa i kad odabereš optimalnu taktiku i sastav ne možeš izvući pozitivan rezultat iz milion razloga. Sinoć recimo je utakmica mogla otići i na drugu stranu da smo imali malo sreće. Uglavnom smo uradili onoliko koliko smo mogli da pobijedimo i to je najbitnije.
BHCluster

#1450 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by BHCluster »

Image
Locked