Jesmo mi dali prvi go ? Je'l onaj go Ibisevica kroz noge vazi 2 ? Vidis da smo pobjedili !JThomas wrote:jašta smoMustang1 wrote:Svako ko kaze bilo kakvu kritiku na bilo pojedinca ili komplet ekipu taj nema pojma o fudbalu !
Mi smo sinoc pobjedili !
15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#1376 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
- vaučer
#1377 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Par stvari.
Mislim da smo stvarno nesretni dozlaboga da primimo onakav gol na samom početku.
Ne jer eto oni vode 1:0 pa je to nedostižno, već jer je taj gol u određenoj mjeri rasteretio Argentinu. Bez tog gola razlike noge bi bile teže, akcije sporije, više bi riskirali i bili bi nervozniji. I ovako smo ih prilično dobro kontrolirali, uz par ozbiljnih prijetnji, a da smo do 70-te minute igrali s rezultatom 0-0 Argentina bi proključala od pritiska. Ostaje žaliti, slično kao i Hrvatska u utakmici na otvaranju, dovoljno dobri za bod bez ikakve sumnje.
Problema u ekipi ima, najveći je nedostatak brzih igrača u tranciziji, ali to je tako.
Uglavnom sretan i zadovoljan, malo me sjeta uhvatila kad su izlazili na teren - gledaš povijesni trenutak, lijepo je to.
Mislim da smo stvarno nesretni dozlaboga da primimo onakav gol na samom početku.
Ne jer eto oni vode 1:0 pa je to nedostižno, već jer je taj gol u određenoj mjeri rasteretio Argentinu. Bez tog gola razlike noge bi bile teže, akcije sporije, više bi riskirali i bili bi nervozniji. I ovako smo ih prilično dobro kontrolirali, uz par ozbiljnih prijetnji, a da smo do 70-te minute igrali s rezultatom 0-0 Argentina bi proključala od pritiska. Ostaje žaliti, slično kao i Hrvatska u utakmici na otvaranju, dovoljno dobri za bod bez ikakve sumnje.
Problema u ekipi ima, najveći je nedostatak brzih igrača u tranciziji, ali to je tako.
Uglavnom sretan i zadovoljan, malo me sjeta uhvatila kad su izlazili na teren - gledaš povijesni trenutak, lijepo je to.
- Muhamed Đakmić
#1378 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pa na toj slici piše da je 45. minuta, a ja sam bio ubijeđen da se to dešavalo u samom finišu susreta 
-
channel10
#1379 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pa na ovoj strani smo dali gol u finisu utakmiceMuhamed Đakmić wrote:Pa na toj slici piše da je 45. minuta, a ja sam bio ubijeđen da se to dešavalo u samom finišu susreta
- Alfons Kauders
#1380 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ma vazda raja nadje razlog da kmechi... napatili jebenu argentinu, dominirali prvo poluvrijeme, drugo malo pali i to je to...Idemedosumom wrote:Mnogo mi je drago sto smo ravnopravno igrali s Argentinom! Da smo imali samo maaalo vise srece, mogli smo do boda, ali dobro je i ovako, momci su bili pod velikom tremom. Trebali su im po jedan lexaurin dat pola sata prije tekme![]()
Nisu mi jasni pojedinci koji daju izjave tipa: "nezadovoljni smo, nismo iskoristili sansu, bilo je prostora", kao i: "jel Džeko uopste igrao?"
Kakav crni prostor, Argentina je igrala s petericom po zada, dakle, trojicom štopera. Napadali su nas sa po 3-4 igraca, ne vise, gdje je tu prostor?
Dzeko je prihvatio i spustio skoro sve i jednu napucanu loptu, ne bi ni Ibrahimovic ni Ronaldo nista bolje mogli sami s trojicom stopera na leđima!!
zamjerki svakako moze biti, hajd ruku na srce mozda je susic malo zakasnio sa izmjenama, mozda bi bila druga dinamika da je odradio 10 minuta ranije... ali sve u svemu profesionalno i pozrtvovano... kamo srece da se i naredne dvije ovako odrade
- Muhamed Đakmić
#1381 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma znam, ali eto, sinoć u onoj silnoj nervozi se to ništa nije moglo upratitichannel10 wrote:Pa na ovoj strani smo dali gol u finisu utakmiceMuhamed Đakmić wrote:Pa na toj slici piše da je 45. minuta, a ja sam bio ubijeđen da se to dešavalo u samom finišu susreta
- Infaze Studio
#1382 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Malo bizarno, ali kada sam vidio kako igraju nakon tog auto gola, pomislio sam da je mozda i bolje da su ranije poveli, nego da su se razigrali prije vodstva (a zabili bi ga u prvih 10-15 min. vjerovatno, jer smo mi bili malo nervozni).vaučer wrote:Par stvari.
Ovo sve naravno pod tim mentalnim sklopom da samo primimo sto manje. Ja sam na 2-0 jedva cek'o kraj. NA 2-1 nisam vik'o "naprijed, zabijte ga", nego sam se der'o da se vracaju nazad. Sad ce psiholozi reci "defetizam"
-
shandrprcSA
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1384 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
hahahaha e svasta i ovaj internet moze da trpi to je cudo jedno. Trebao si mu spomenuti jos i Tursku na Kosevu:) Pa onda zadnju utakmicu ovih kvalifikacija gdje je uradio apsolutno sve i na tacni dao loptu Ibisevicu. Ali bitno je bilo sta napisati makar to i ne imalo ikakve veze sa pamecu. Dzeku su sinoc cuvali kao da im je rodjeni brat, najmanje trojica oko njega. Treba malo detaljnije ovakvi strucnjaci da pogledaju statistiku (ako znaju engleski) pa recimo da vide da je Edin pretrcao 10km kao napadac a da je Besic pretrcao ubjedljivo najvise 12. Dzeko je pretrcao otprilike kao svaki igrac nase odbrane. Da je bogdo Safet odmah na poluvremenu uveo Ibisevica pa da se potuku momacki sa Argentinom ali ovo sto su svi nasi momci nocas prikazali je za mene kao pobjeda. U pojedinim trenutcima smo igrali brazilski fudbal. Miske i Pjana su imali par poteza ludilo. Besic je strpao u dzep Mesija i da mu se nije isprijecio Bicakcic sigurno bi ga stigao kod drugog gola. Sa ovakvom igrom BiH moze parirati svakoj reprezentaciji u svijetu a imamo i te kako mladih talenata koji dolaze.Pismonosa wrote:Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
Sinoć je odradio sve što je bilo do njega. Sam protiv 3 štopera i nije mogao više.
Sad cu malo da serem:) ali ko zna mozda se u finalu revansiramo Argentini hahahaha!!!!
- Opetja033
#1385 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
U vanrednim situacijama kakva je ova, defetizam se kaznjava metkom u potiljak.Infaze Studio wrote:Malo bizarno, ali kada sam vidio kako igraju nakon tog auto gola, pomislio sam da je mozda i bolje da su ranije poveli, nego da su se razigrali prije vodstva (a zabili bi ga u prvih 10-15 min. vjerovatno, jer smo mi bili malo nervozni).vaučer wrote:Par stvari.
Ovo sve naravno pod tim mentalnim sklopom da samo primimo sto manje. Ja sam na 2-0 jedva cek'o kraj. NA 2-1 nisam vik'o "naprijed, zabijte ga", nego sam se der'o da se vracaju nazad. Sad ce psiholozi reci "defetizam"
Salim se, isti sam ti bio. Fakat mrzim luzersku krilaticu da je vazno ucestvovati, fakat mislim da mozemo proci do 1/4 ali sam i prije i tokom utakmice, pa i nakon naseg gola, razmisljao o tome kako ne bi valjalo da primimo jos jedan radi gol razlike. Nije to defetizam koliko je taktiziranje. Sta rizikujes a sta mozes dobiti i kolike su sanse da dobijes to na sta kreces glavom bez obzira (remi). Da je knock out faza, jebavao bih im sve po spisku sto nisu uputili valjan centarsut nakon naseg gola. Ovako sam prezadovoljan. Sve dok se budu borii na ovakav nacin, ja im nemam zamjerke. Uvijek to moze bolje, uvijek ce biti gresaka i greskica ali sve u svemu . kapa dole.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1386 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ovo sam vec skontoInfaze Studio wrote:
80. ili 81. 100%.. BIlo je munjevito, pa ti mozda promice
Nisam dobar, okrenuo mi se mozak... Nasa lijeva strana
Jel ovo to

- OldMayor
#1387 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
k3ngur wrote:I love ittopcam wrote:evo i manji (brze se ucita)dark side of the moon wrote: Ono bi bio dobar GIF kad bi neko odradio
![]()
![]()
![]()
![]()

- Kih
#1388 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ima li gdje snimak cijele utakmice za nas koji nismo gledali "uzivo"???
- OptimusPrime
#1389 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
BlasfemijaKih wrote:ima li gdje snimak cijele utakmice za nas koji nismo gledali "uzivo"???
- topcam
- Infaze Studio
#1391 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Hahahaha..to je to..vidis nije bas ni na strani, vise u sredini, ali tako nekad imam pogresnu percepciju kad nervozan gledam tekmu..topcam wrote:Ovo sam vec skontoInfaze Studio wrote:
80. ili 81. 100%.. BIlo je munjevito, pa ti mozda promice
Nisam dobar, okrenuo mi se mozak... Nasa lijeva strana![]()
Jel ovo to
Gledaj Mesija..on ne zna sta se dogadja
TAcno imas osjecaj, kad ono podigne glavu i trzne se malo, da ce pasti od vrtoglavice.
Hvala ti za ovo.
Last edited by Infaze Studio on 16/06/2014 12:52, edited 1 time in total.
- Opetja033
#1392 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ali brate, zasto to ne sanjati? Zasto se ogranicavati? Da li cemo vidjeti finale ili makar polufinale: vrlo vjerovatno necemo. Ali sve dok se budemo ogranicavali, sve dok budemo u ogranicenom mentalnom sklopu od nas nema nista. U bilo kojem segmentu zivota.hrasno38 wrote:Sad cu malo da serem:) ali ko zna mozda se u finalu revansiramo Argentini hahahaha!!!!
Ja sam se sinoc tresao, ali bukvalno tresao. Objasnjavam ljudima da nisam nervozan radi tekme i protivnika, tj radi rezultata. Prvenstveno sam nervozan i pod tremom jer ne mogu da vjerujem da cemo istrcati na Maracanu i da cemo se KONACNO vise naci na velikom takmicenju. Samo me bilo strah da se ne obrukamo i da nas ne ponize. Kad je to procepilo i kada je ova prva utakmica iza nas potpuno sam miran.
Tekmu protiv Nigerije i Irana cu gledati sa duplo manje nervoze. Mi smo na svjetskom prvenstvu, zelim da uzivam u svakoj minuti nase utakmice pa i svjetskog opcenito. Ni cim ne zelim da se zamaram. Da li mozemo do finala? Mozemo. Da li mozemo ispasti u grupnoj fazi? Sanse su mnogo, mnogo vece nego da doguramo do polufinala. I samim tim ne zelim da se zamaram nakon ove prve tekme. Zelim da se prepustim i uzivam jer mi se san konacno ostvario.
- hrasno38
#1393 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Upravo tako od slova do slova kako si napisao!!!!Opetja033 wrote:Ali brate, zasto to ne sanjati? Zasto se ogranicavati? Da li cemo vidjeti finale ili makar polufinale: vrlo vjerovatno necemo. Ali sve dok se budemo ogranicavali, sve dok budemo u ogranicenom mentalnom sklopu od nas nema nista. U bilo kojem segmentu zivota.hrasno38 wrote:Sad cu malo da serem:) ali ko zna mozda se u finalu revansiramo Argentini hahahaha!!!!
Ja sam se sinoc tresao, ali bukvalno tresao. Objasnjavam ljudima da nisam nervozan radi tekme i protivnika, tj radi rezultata. Prvenstveno sam nervozan i pod tremom jer ne mogu da vjerujem da cemo istrcati na Maracanu i da cemo se KONACNO vise naci na velikom takmicenju. Samo me bilo strah da se ne obrukamo i da nas ne ponize. Kad je to procepilo i kada je ova prva utakmica iza nas potpuno sam miran.
Tekmu protiv Nigerije i Irana cu gledati sa duplo manje nervoze. Mi smo na svjetskom prvenstvu, zelim da uzivam u svakoj minuti nase utakmice pa i svjetskog opcenito. Ni cim ne zelim da se zamaram. Da li mozemo do finala? Mozemo. Da li mozemo ispasti u grupnoj fazi? Sanse su mnogo, mnogo vece nego da doguramo do polufinala. I samim tim ne zelim da se zamaram nakon ove prve tekme. Zelim da se prepustim i uzivam jer mi se san konacno ostvario.
- hrasno38
#1394 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Snove nam niko ne moze oduzeti ni uskratiti a vrlo cesto snovi znaju nenaadano da se pretvore i u javu!!!hrasno38 wrote:Upravo tako od slova do slova kako si napisao!!!!Opetja033 wrote:Ali brate, zasto to ne sanjati? Zasto se ogranicavati? Da li cemo vidjeti finale ili makar polufinale: vrlo vjerovatno necemo. Ali sve dok se budemo ogranicavali, sve dok budemo u ogranicenom mentalnom sklopu od nas nema nista. U bilo kojem segmentu zivota.hrasno38 wrote:Sad cu malo da serem:) ali ko zna mozda se u finalu revansiramo Argentini hahahaha!!!!
- Hajvan
- Infaze Studio
#1396 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma ja, to je to..Opetja033 wrote:U vanrednim situacijama kakva je ova, defetizam se kaznjava metkom u potiljak.Infaze Studio wrote:Malo bizarno, ali kada sam vidio kako igraju nakon tog auto gola, pomislio sam da je mozda i bolje da su ranije poveli, nego da su se razigrali prije vodstva (a zabili bi ga u prvih 10-15 min. vjerovatno, jer smo mi bili malo nervozni).vaučer wrote:Par stvari.
Ovo sve naravno pod tim mentalnim sklopom da samo primimo sto manje. Ja sam na 2-0 jedva cek'o kraj. NA 2-1 nisam vik'o "naprijed, zabijte ga", nego sam se der'o da se vracaju nazad. Sad ce psiholozi reci "defetizam"![]()
Salim se, isti sam ti bio. Fakat mrzim luzersku krilaticu da je vazno ucestvovati, fakat mislim da mozemo proci do 1/4 ali sam i prije i tokom utakmice, pa i nakon naseg gola, razmisljao o tome kako ne bi valjalo da primimo jos jedan radi gol razlike. Nije to defetizam koliko je taktiziranje. Sta rizikujes a sta mozes dobiti i kolike su sanse da dobijes to na sta kreces glavom bez obzira (remi). Da je knock out faza, jebavao bih im sve po spisku sto nisu uputili valjan centarsut nakon naseg gola. Ovako sam prezadovoljan. Sve dok se budu borii na ovakav nacin, ja im nemam zamjerke. Uvijek to moze bolje, uvijek ce biti gresaka i greskica ali sve u svemu . kapa dole.
- topcam
#1397 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Infaze Studio wrote:
Hahahaha..to je to..vidis nije bas ni na strani, vise u sredini, ali tako nekad imam pogresnu percepciju kad nervozan gledam tekmu..
Gledaj Mesija..on ne zna sta se dogadja![]()
![]()
TAcno imas osjecaj, kad ono podigne glavu i trzne se malo, da ce pasti od vrtoglavice.
Hvala ti za ovo.
Evo, malo bolje obuhvaceno

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1398 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
šejm on u!Kih wrote:ima li gdje snimak cijele utakmice za nas koji nismo gledali "uzivo"???
- Infaze Studio
#1399 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ovaj jos bolji..ima i ono kad je Pjana na prsa primi..topcam wrote:Infaze Studio wrote:
Hahahaha..to je to..vidis nije bas ni na strani, vise u sredini, ali tako nekad imam pogresnu percepciju kad nervozan gledam tekmu..
Gledaj Mesija..on ne zna sta se dogadja![]()
![]()
Hvala ti za ovo.
Evo, malo bolje obuhvaceno
Top work, topcam
-
palermo
#1400 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Opetja033 wrote:Ali brate, zasto to ne sanjati? Zasto se ogranicavati? Da li cemo vidjeti finale ili makar polufinale: vrlo vjerovatno necemo. Ali sve dok se budemo ogranicavali, sve dok budemo u ogranicenom mentalnom sklopu od nas nema nista. U bilo kojem segmentu zivota.hrasno38 wrote:Sad cu malo da serem:) ali ko zna mozda se u finalu revansiramo Argentini hahahaha!!!!
ne da mi se pisati, još uvijek se praznim nakon ove utakmice, ma bilo je super.......za dan dva se može opet malo palamuditi oko taktike i sastava, al sad baš i nisam za to