15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dr. Kuca

#1326 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dr. Kuca »

Ma nasi su se sjebali zadnjih 5-6 minuta kad su vidili da su svi argentinci otisli nazad, ko biva sta cemo sad :D . Ma ponos nacije, svih bosanaca i hercegovaca. :bih:
bull21

#1327 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by bull21 »

Ni jedan stranij medij ni da kaže da smo dobro igrali. Svi trune o Argentini i jadnom, malom Mešiju koji nije već 7, kolkoveć, godina dao go :( Sramota. K'o da su igrali sami.
Opetja033

#1328 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Opetja033 »

Chmoljo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Chmoljo kao da idemo ginuti :lol:

A nije da je daleko od istine :roll:
Odlazimo da se ne vratimo... :mrgreen: :mrgreen:

Sve u svemu, ja zadovoljan. Nisam od onih koji smatraju da je vazno ucestovati, da smo postigli dovoljno time sto smo se plasirali na SP, itd, itd. Ali jebote sta ono sinoc bi! U pojedinim trenucima tekme smo stisli Argentinu samo tako, jel' ono Aguero izlazio ko nana sa tehvida pred kraj? Realno hrabro i drsko si se borio protiv, po meni, glavnog kandidata za titulu - i bio si ravnopravan. Nismo se obrukali, to je najvaznije. Ne sto igramo protiv jebene Argentine, nego sto igramo protiv jebene Argentine na svom debitantskom nastupu na SP i to - od svih stadiona na svijetu - na jebenoj Maracani. Prezadovoljan.
Sada bez zajebancije: mislim da mozemo dogurati do 1/4 finala a poslije sta Bog Dragi da. Nas najveci protivnik, nakon Argentine, nisu druge reprezentacije nego povrede (pu pu pu) i kartoni.
Ali sve i da ispadnemo u grupi - ja zadovoljan.

Inace prestajem cugati mjesec dana pred Ramazan, ali sam juce poceo sa devastiranjem u sest popodne. Prvo se devastirao da bih umanjio rizik od nervnog sloma gledajuci one rukometne ludjake a onda da barem malo manje tresem nogama dok gledam fudbalere. I pored litara i litara alkohola u tih sest sati - izlazak na teren, prezentacija i himna su me sjebali. Nisam mogao da ne pustim suzu.
madner

#1329 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Problem je sto idemo u osmini finala na odlicnu Francusku, dok ce Argentina na Kosovo i B team Evrope.
tataćusak

#1330 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by tataćusak »

almir1977 wrote:
tataćusak wrote:Kako mi je drago zbog Vedada :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: . K'o da sam ga ja zabio.

U neko doba kaže žena (prvi put gledala tekmu za 9 godina braka) ako ovako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti.

I onda je otišla na spavanje :lol: :lol: :lol: .
Šta to kaže pljuješ po kući :evil: .

Ponos se osjetio u zraku kad smo istrčalii na Marakanu, a Bogami i kad se završila tekma.
Bravo za kompletnu ekipu :bih: :bih: :bih:
Hanuma je već kod prvog gola Argentine dobila opomenu pred isključenje i do kraja utakmice se dobro ponašala.

Ne valja sa ženama onakve utakmice gledati, isto ko kad film gledaš sa nekim pa komentariše svaku minutu nešto bezze.
Ja: koga je zamijenio Gago? (promaklo mi to)
Ona: Neki Higuaino.
Ja: Dobro je, gledaj samo i šuti :D
hahaha kaže: čiji je zabaleta :evil: :evil: :evil: pa ženska glavo odakle nama zabaleta
Nuken

#1331 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Nuken »

Ma rijetko ko nas spominje od stranih medija.Većinom govore o "odličnoj" igri Mesija i lošoj igri ostatka reprezentacije Argentine.Bitno je bilo ne izgubiti velikom razlikom.To smo i uspjeli.Onaj auto gol Kolašinca se mogao svakome dogoditi.Početni pritisak,trema,nervoza...Za drugi gol je kriv Bičakčić(ako sam dobro upratio).Vala ako Argentina pretenduje da bude prvak mi možemo makar do četvrtfinala :D
fatality

#1332 Re: AW: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovin

Post by fatality »

Bile su dvije tri scene koje su s emeni pravo dojmile. Prvo ono iznosenje lopte kratkim pasovima iz naseg 16- terca. Ono kad se messi zaletio, jedva mu uzese loptu negdje pred golom, i onda odigrase brzo tri pasa i iznesose loptu. Ovaj njemacki komenatator veli kako su hladni kao da ledene kocke imaju u nogama :D

Drugo onda ona dubinska lopta misketa, ono kad sa sredine iz nicega haman pa pronadje hajrovica (centimetri falili), miske kralj bio i ostao.

Onda miske peta u 16, dvojica- trojica oko njega vidi lulu da trci da i hladno mu je pruzi petom

E ono sto je mene malo razocaralo je transformacija iz odbrane u napad, ono je bas presporo bilo. Mozda im je i direktiva bila da ne srljaju, ali kao da nisu htjeli da sloze kontru (u vise navrata). To da je bolje funkcionisalo siguran sam da bi i bolji rezultat izvukli, ovako ostaje igra na osnovu koje se ne trebamo stiditi i u ove dvije preostale tekme uzet 6 bodova (sto je i vise nego realno)

sa fontela
KAPETAN 99

#1333 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by KAPETAN 99 »

Dostojanstven poraz. Imamo velike šanse za slijedeći krug.
Pismonosa

#1334 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Pismonosa »

Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.

Sinoć je odradio sve što je bilo do njega. Sam protiv 3 štopera i nije mogao više.
Last edited by Pismonosa on 16/06/2014 11:29, edited 1 time in total.
Opetja033

#1335 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Opetja033 »

Pismonosa wrote:
Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.
:thumbup:
ultima_palabra

#1336 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by ultima_palabra »

Pismonosa wrote:

Sinoć je odradio sve što je bilo do njega. Sam protiv 3 štopera i nije mogao više.
Ja ne znam koliko ima napadača koji su zabijali na Old Traffordu, Emiratesu, Allianz Areni, Bernabeu, San Siru...
sumirprimus

#1337 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

Nuken wrote:Ma rijetko ko nas spominje od stranih medija.Većinom govore o "odličnoj" igri Mesija i lošoj igri ostatka reprezentacije Argentine.Bitno je bilo ne izgubiti velikom razlikom.To smo i uspjeli.Onaj auto gol Kolašinca se mogao svakome dogoditi.Početni pritisak,trema,nervoza...Za drugi gol je kriv Bičakčić(ako sam dobro upratio).Vala ako Argentina pretenduje da bude prvak mi možemo makar do četvrtfinala :D

i kod prvog je bilo,nekako,neam pravurijec...
topcam
Vozim: uzbrdo

#1338 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by topcam »

dark side of the moon wrote:
IcedMFEarth wrote:Komentator na ZDF se sjeba koliko smo hladni u svom šesnestercu :D
Ono bi bio dobar GIF kad bi neko odradio :-D
topcam ce :lol:

Image

evo i manji (brze se ucita)

Image
sumirprimus

#1339 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

igrali salate s mesijem... :D
N.N.

#1340 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by N.N. »

Na ovo smo dobili strasan aplauz, bas se culo :D :bih:
topcam
Vozim: uzbrdo

#1341 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by topcam »

:mrgreen:

Image
Infaze Studio

#1342 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

Topcam, daj malo obuhvati vise materijala prije samog ciscenja lopte. :thumbup:

Da li bi mogao okaciti iz 80. minute kad Pjana i Medo okrenu mesija, ovaj gleda gdje je lopta :mrgreen: (35-40m od naseg gola, na anasoj desnoj strani)

Cosic na HRT-u kaze "zacudjujuca smirenost" :D
Altsa

#1343 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Altsa »

bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
doktor78

#1344 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by doktor78 »

madner wrote:Problem je sto idemo u osmini finala na odlicnu Francusku, dok ce Argentina na Kosovo i B team Evrope.
Sve je to u sferi nagadjanja, rano je jos takve zakljucke izvoditi
Kemal Malovčić

#1345 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kemal Malovčić »

Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
:thumbup: Suština.
madner

#1346 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by madner »

Pa ne bas, to je daleko najvjerovatniji scenario.
Šveđanin

#1347 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Šveđanin »

Pita mene rodica nesto su mi cudni igraci nesto im ovi dresovi cudni.. :D

A nakon 10 minuta.. a sto ovo nemaju reklame na dresovima?

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
nKrkan

#1348 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by nKrkan »

Ajmo prognozirat ko će izbacit ove Gaučose :D Onako od prve Belgija ili Njemačka :D
sumirprimus

#1349 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

madner wrote:Pa ne bas, to je daleko najvjerovatniji scenario.
kao malo nam je 2 krug??? :D
daj ne zajebajite...
prva tekma na svjetskom,ček.
prvi go na svjetskom ček..
prvi bodovi-ček-amo...
prolazak u drugi krug-ček-amo...
za prvi put i previše za naša krhka srca...
Infaze Studio

#1350 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
Jes'..ali pogledaj gif gore. Da se momak nije bacio i zaustavio onu loptu, Aguero zabija cist gol. Puno malih sitnih stvari koje utjecu na ishod. NAravno, lose uvijek isplivaju na povrsinu.
Locked