15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#1326 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma nasi su se sjebali zadnjih 5-6 minuta kad su vidili da su svi argentinci otisli nazad, ko biva sta cemo sad
. Ma ponos nacije, svih bosanaca i hercegovaca. 
-
bull21
#1327 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ni jedan stranij medij ni da kaže da smo dobro igrali. Svi trune o Argentini i jadnom, malom Mešiju koji nije već 7, kolkoveć, godina dao go
Sramota. K'o da su igrali sami.
- Opetja033
#1328 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Odlazimo da se ne vratimo...Chmoljo wrote:Muhamed Đakmić wrote:Chmoljo kao da idemo ginuti
A nije da je daleko od istine
Sve u svemu, ja zadovoljan. Nisam od onih koji smatraju da je vazno ucestovati, da smo postigli dovoljno time sto smo se plasirali na SP, itd, itd. Ali jebote sta ono sinoc bi! U pojedinim trenucima tekme smo stisli Argentinu samo tako, jel' ono Aguero izlazio ko nana sa tehvida pred kraj? Realno hrabro i drsko si se borio protiv, po meni, glavnog kandidata za titulu - i bio si ravnopravan. Nismo se obrukali, to je najvaznije. Ne sto igramo protiv jebene Argentine, nego sto igramo protiv jebene Argentine na svom debitantskom nastupu na SP i to - od svih stadiona na svijetu - na jebenoj Maracani. Prezadovoljan.
Sada bez zajebancije: mislim da mozemo dogurati do 1/4 finala a poslije sta Bog Dragi da. Nas najveci protivnik, nakon Argentine, nisu druge reprezentacije nego povrede (pu pu pu) i kartoni.
Ali sve i da ispadnemo u grupi - ja zadovoljan.
Inace prestajem cugati mjesec dana pred Ramazan, ali sam juce poceo sa devastiranjem u sest popodne. Prvo se devastirao da bih umanjio rizik od nervnog sloma gledajuci one rukometne ludjake a onda da barem malo manje tresem nogama dok gledam fudbalere. I pored litara i litara alkohola u tih sest sati - izlazak na teren, prezentacija i himna su me sjebali. Nisam mogao da ne pustim suzu.
- madner
#1329 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Problem je sto idemo u osmini finala na odlicnu Francusku, dok ce Argentina na Kosovo i B team Evrope.
- tataćusak
#1330 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
hahaha kaže: čiji je zabaletaalmir1977 wrote:Hanuma je već kod prvog gola Argentine dobila opomenu pred isključenje i do kraja utakmice se dobro ponašala.tataćusak wrote:Kako mi je drago zbog Vedada![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. K'o da sam ga ja zabio.
U neko doba kaže žena (prvi put gledala tekmu za 9 godina braka) ako ovako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti.
I onda je otišla na spavanje![]()
![]()
.
Šta to kaže pljuješ po kući.
Ponos se osjetio u zraku kad smo istrčalii na Marakanu, a Bogami i kad se završila tekma.
Bravo za kompletnu ekipu![]()
![]()
Ne valja sa ženama onakve utakmice gledati, isto ko kad film gledaš sa nekim pa komentariše svaku minutu nešto bezze.
Ja: koga je zamijenio Gago? (promaklo mi to)
Ona: Neki Higuaino.
Ja: Dobro je, gledaj samo i šuti
-
Nuken
#1331 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma rijetko ko nas spominje od stranih medija.Većinom govore o "odličnoj" igri Mesija i lošoj igri ostatka reprezentacije Argentine.Bitno je bilo ne izgubiti velikom razlikom.To smo i uspjeli.Onaj auto gol Kolašinca se mogao svakome dogoditi.Početni pritisak,trema,nervoza...Za drugi gol je kriv Bičakčić(ako sam dobro upratio).Vala ako Argentina pretenduje da bude prvak mi možemo makar do četvrtfinala 
- fatality
#1332 Re: AW: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovin
Bile su dvije tri scene koje su s emeni pravo dojmile. Prvo ono iznosenje lopte kratkim pasovima iz naseg 16- terca. Ono kad se messi zaletio, jedva mu uzese loptu negdje pred golom, i onda odigrase brzo tri pasa i iznesose loptu. Ovaj njemacki komenatator veli kako su hladni kao da ledene kocke imaju u nogama 
Drugo onda ona dubinska lopta misketa, ono kad sa sredine iz nicega haman pa pronadje hajrovica (centimetri falili), miske kralj bio i ostao.
Onda miske peta u 16, dvojica- trojica oko njega vidi lulu da trci da i hladno mu je pruzi petom
E ono sto je mene malo razocaralo je transformacija iz odbrane u napad, ono je bas presporo bilo. Mozda im je i direktiva bila da ne srljaju, ali kao da nisu htjeli da sloze kontru (u vise navrata). To da je bolje funkcionisalo siguran sam da bi i bolji rezultat izvukli, ovako ostaje igra na osnovu koje se ne trebamo stiditi i u ove dvije preostale tekme uzet 6 bodova (sto je i vise nego realno)
sa fontela
Drugo onda ona dubinska lopta misketa, ono kad sa sredine iz nicega haman pa pronadje hajrovica (centimetri falili), miske kralj bio i ostao.
Onda miske peta u 16, dvojica- trojica oko njega vidi lulu da trci da i hladno mu je pruzi petom
E ono sto je mene malo razocaralo je transformacija iz odbrane u napad, ono je bas presporo bilo. Mozda im je i direktiva bila da ne srljaju, ali kao da nisu htjeli da sloze kontru (u vise navrata). To da je bolje funkcionisalo siguran sam da bi i bolji rezultat izvukli, ovako ostaje igra na osnovu koje se ne trebamo stiditi i u ove dvije preostale tekme uzet 6 bodova (sto je i vise nego realno)
sa fontela
-
KAPETAN 99
#1333 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Dostojanstven poraz. Imamo velike šanse za slijedeći krug.
- Pismonosa
#1334 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
Sinoć je odradio sve što je bilo do njega. Sam protiv 3 štopera i nije mogao više.
Last edited by Pismonosa on 16/06/2014 11:29, edited 1 time in total.
- Opetja033
#1335 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pismonosa wrote:Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
- ultima_palabra
#1336 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ja ne znam koliko ima napadača koji su zabijali na Old Traffordu, Emiratesu, Allianz Areni, Bernabeu, San Siru...Pismonosa wrote:Misliš kao onda protiv Belgije? Ili na ovu zadnju protiv Grčke? Ili Francuske u Parizu? Ili si možda mislio na neke njegove klupske kao što je ona protiv Reala u Madridu? Ili ono kad je napravio preokret protiv Barcelone?? Mislim da ne stoji tvoja konstatacija.Objektivni navijac wrote:Dzeko nikada nije dobro odigrao protiv ijedne jake ekipe,niti ce ikada. Dzeko je klasicni child killer,ocekujemo da to opravda protiv slabijih ekipa : Nigerije i Irana.
Sinoć je odradio sve što je bilo do njega. Sam protiv 3 štopera i nije mogao više.
-
sumirprimus
#1337 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Nuken wrote:Ma rijetko ko nas spominje od stranih medija.Većinom govore o "odličnoj" igri Mesija i lošoj igri ostatka reprezentacije Argentine.Bitno je bilo ne izgubiti velikom razlikom.To smo i uspjeli.Onaj auto gol Kolašinca se mogao svakome dogoditi.Početni pritisak,trema,nervoza...Za drugi gol je kriv Bičakčić(ako sam dobro upratio).Vala ako Argentina pretenduje da bude prvak mi možemo makar do četvrtfinala
i kod prvog je bilo,nekako,neam pravurijec...
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1338 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
topcam cedark side of the moon wrote:Ono bi bio dobar GIF kad bi neko odradioIcedMFEarth wrote:Komentator na ZDF se sjeba koliko smo hladni u svom šesnestercu

evo i manji (brze se ucita)

-
sumirprimus
#1339 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
igrali salate s mesijem... 
- N.N.
#1340 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Na ovo smo dobili strasan aplauz, bas se culo

- topcam
- Vozim: uzbrdo
- Infaze Studio
#1342 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Topcam, daj malo obuhvati vise materijala prije samog ciscenja lopte.
Da li bi mogao okaciti iz 80. minute kad Pjana i Medo okrenu mesija, ovaj gleda gdje je lopta
(35-40m od naseg gola, na anasoj desnoj strani)
Cosic na HRT-u kaze "zacudjujuca smirenost"
Da li bi mogao okaciti iz 80. minute kad Pjana i Medo okrenu mesija, ovaj gleda gdje je lopta
Cosic na HRT-u kaze "zacudjujuca smirenost"
- Altsa
#1343 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
-
doktor78
#1344 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Sve je to u sferi nagadjanja, rano je jos takve zakljucke izvoditimadner wrote:Problem je sto idemo u osmini finala na odlicnu Francusku, dok ce Argentina na Kosovo i B team Evrope.
- Kemal Malovčić
#1345 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica
- madner
#1346 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pa ne bas, to je daleko najvjerovatniji scenario.
- Šveđanin
#1347 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Pita mene rodica nesto su mi cudni igraci nesto im ovi dresovi cudni.. 
A nakon 10 minuta.. a sto ovo nemaju reklame na dresovima?
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
A nakon 10 minuta.. a sto ovo nemaju reklame na dresovima?
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- nKrkan
#1348 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ajmo prognozirat ko će izbacit ove Gaučose
Onako od prve Belgija ili Njemačka 
-
sumirprimus
#1349 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
kao malo nam je 2 krug???madner wrote:Pa ne bas, to je daleko najvjerovatniji scenario.
daj ne zajebajite...
prva tekma na svjetskom,ček.
prvi go na svjetskom ček..
prvi bodovi-ček-amo...
prolazak u drugi krug-ček-amo...
za prvi put i previše za naša krhka srca...
- Infaze Studio
#1350 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Jes'..ali pogledaj gif gore. Da se momak nije bacio i zaustavio onu loptu, Aguero zabija cist gol. Puno malih sitnih stvari koje utjecu na ishod. NAravno, lose uvijek isplivaju na povrsinu.Altsa wrote:bicakcic je kriv za oba gola. kod prvog je izmako glavu umjesto da je glavom izbaci a kod drugog se ponasao kao da igra u mahali i uz to sapleo besica