15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Butmiran
#126 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Da bacim upis samo a Argentincima trica ne gine, neću ni gledati.
- perfekcionista1
#127 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Budemo li se kurcili, ko biva igramo uvijek ofanzivno, najebat cemo protiv Argentine, pa cak i protiv Nigerije ciji su igraci duplo brzi od nas, ubit ce nas na kontre.
- Tomos
#128 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Molim boga da primimo manje od 5 komada jer poznavajući našeg "stratega i taktičara" na klupi jedino mi je to briga ostalo da napravimo se i ne nadam, časno se oprostiti od grupe i vratiti u domovinu, a više što vidimo veliko natjecanje bit će premija ako dotični strateg ostane na klupi.
-
mrAdil
#129 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Tomos wrote:Molim boga da primimo manje od 5 komada jer poznavajući našeg "stratega i taktičara" na klupi jedino mi je to briga ostalo da napravimo se i ne nadam, časno se oprostiti od grupe i vratiti u domovinu, a više što vidimo veliko natjecanje bit će premija ako dotični strateg ostane na klupi.
Prijavi se ti, ako mislis da mozes bolje.
-
condy
#130 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Da je jednostavno prognozirati utakmice, i da uvijek favoriti sigurno pobjeđuju, svi bi dobili na kladionicama...međutim, gotovo svi padaju na kladionicama, i to na onim parovima za koje su mislili da su najsigurniji. Poenta priče je da svi podcjenjuju Iran, koji će sigurno nekoga iznenaditi, i da Argentinu svi predstavljaju kao Španiju iz najboljih dana. Svaka utakmica je za nas presudna, i najbitnije je da nasi momci odigraju hladne glave puni samopouzdanja, a ostalo je onda sve moguće.
- sinuhe
#131 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Vazno je ucestvovati

-
mrAdil
#132 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Objektivni navijac wrote:Ovo je realno i objektivno :
Sve bolje od ovoga je uspjeh.
Ovo je pokazatelj kako prodje ekipa koja nastupa za zamlju koja ne postoji, koju niko nije dozivljavao za svoju i u kojoj su svi reprezentativci nastupali nerado.
Uostalo, pored prave Juge se ista Argentina nikada nije naigrala fudbala.
Ali, to je sada za drugu pricu.
-
mrAdil
#133 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
condy wrote:Da je jednostavno prognozirati utakmice, i da uvijek favoriti sigurno pobjeđuju, svi bi dobili na kladionicama...međutim, gotovo svi padaju na kladionicama, i to na onim parovima za koje su mislili da su najsigurniji. Poenta priče je da svi podcjenjuju Iran, koji će sigurno nekoga iznenaditi, i da Argentinu svi predstavljaju kao Španiju iz najboljih dana. Svaka utakmica je za nas presudna, i najbitnije je da nasi momci odigraju hladne glave puni samopouzdanja, a ostalo je onda sve moguće.
Kao sto Piksi rece na FTV-u, "kada pocne utakmica nijedan papir vise ne vrijedi - pobjedi tko je bolji".
-
frngla
#134 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Naši momci će da preoru teren, vrlo lako se može desiti da ih uzmemo! Pucamo od samopouzdanja, Pape je pametno odradio pripreme, odmarao ih je dovoljno, imam osjećaj da naši igrači grizu i jedva čekaju prvi zvižduk
Samo jako 
Edit: u ovom sastavu će početi gotovo sam siguran
---------------Begović----------------
Mujdža-Spahić-Bičakčić-Kolašinac
---------Bešić--------Pjanić-------------
Hajrović----Misimović---------Lulić
----------------Džeko------------------
Kasnije ulazi Salihović na beka, Kolašinac prelazi na štopera, Izlazi Misimović (na njegovo mjesto ide Pjanić), ulazi Medunjanin, izlazi Hajrović, ulazi Višća...
Kasnije ulazi Salihović na beka, Kolašinac prelazi na štopera, Izlazi Misimović (na njegovo mjesto ide Pjanić), ulazi Medunjanin, izlazi Hajrović, ulazi Višća...
-
condy
#135 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
mrAdil wrote:condy wrote:Da je jednostavno prognozirati utakmice, i da uvijek favoriti sigurno pobjeđuju, svi bi dobili na kladionicama...međutim, gotovo svi padaju na kladionicama, i to na onim parovima za koje su mislili da su najsigurniji. Poenta priče je da svi podcjenjuju Iran, koji će sigurno nekoga iznenaditi, i da Argentinu svi predstavljaju kao Španiju iz najboljih dana. Svaka utakmica je za nas presudna, i najbitnije je da nasi momci odigraju hladne glave puni samopouzdanja, a ostalo je onda sve moguće.
Kao sto Piksi rece na FTV-u, "kada pocne utakmica nijedan papir vise ne vrijedi - pobjedi tko je bolji".
- almirony
#136 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
frngla wrote:Naši momci će da preoru teren, vrlo lako se može desiti da ih uzmemo! Pucamo od samopouzdanja, Pape je pametno odradio pripreme, odmarao ih je dovoljno, imam osjećaj da naši igrači grizu i jedva čekaju prvi zviždukSamo jako
- moa
#137 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ja ne mogu docekati 
-
vazdagazda
#138 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
samo da se ne izblamiramo. to je sve sto zelim ja
-
spacek
#139 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Prve utakmice su uvijek teške i poprilično taktički zatvorene. Niko ne želi da rizikuje i igra previše otvoreno, što zbog povreda, što zbog kartona i sl. Malo kad se poprati igra argentinaca na otvaranju svjetskih prvenstava od 1998 godine (zadnja 4 prvenstva) dobili su sve minimalnim rezultatom 1:0 (osim O.Slonovače 2:1), što je pokazatelj da nema potrebe da ih se nešto plašimo.
Otišli smo na Svjetsko, što nam je bio primaran cilj - pa tako da smo već sada pobjednici što ćemo biti tamo. Mi treba samo da igramo opušteno, ležerno i onako kako znamo. Ne trebamo mi kao navijači, novinari i kompletna javnost da gajimo neke ambicije oko dometa, već da uživamo i nadamo se da možemo nešto napraviti.
Argentina imenima jeste velika reprezentacija, ali ne igraju imena - već tim kao zajedništvo i taktika. Mi ne trebamo da se bojimo argentinaca, već nas samih...mene je više strah da ćemo biti pod dojmom prve utakmice, da će se pojedini igrači prepasti u želji da ostave dobar dojam - što obavezno izazove kontraefekat...ma samo opušteno, kao protiv francuza u Parizu i možemo se nadati lijepom rezultatu. Po meni problem argentinaca je u činjenici da su prirodno sebični i da je tim pun zvijezda, što nerijetko bude i loše za ekipu. Aguero nije igrao jako dugo, paklen je igrač - ali isto je tako upitna njegova forma i mogućnosti. Slična situacija je sa Messijem - koji nikad lošiju sezonu nije imao - pa se može desiti da u njihovo timu počne borba za prvu zvijezdu jer pojedinci misle da su bolji trenutno od Messija. To sve nama ide na ruku.
Ja se nadam da se nećemo uplašiti kad istrčimo na Marakanu pred punim stadionom, gdje će većina navijača (brazilaca) navijati za nas - tačnije protiv Argentine, tako da nećemo imati osjećaj da smo zalutali na travnjak. Po meni je prvih 15min ključnih, ako uspijemo prebroditi taj naš mentalitet respektovanja protivnika i dokažemo sebi da se možemo nositi sa skupinom megazvijezda, poslije će ići sve kako treba i odigraćemo onako kako znamo i koliko umijemo - neovisno o rezultatu koji bi trebao biti pokazatelj odnosa snaga, ali nerijetko i ne bude tako...Nije se jednom desilo da autsajder pobjedi favorita...iako smo debitanti ne možemo se okarakterisati kao totalni autsajderi.
U utakmicu trebamo ući sa razmišljanjem - idemo odigrati najbolje što znamo, bez respektovanja protivnika i razmišljanja kako će se završiti. Ako gineš za svaku loptu, poštuješ dogovoreno, trčiš i izvršavaš zadatke, pomažeš prvom do sebe i daješ sve od sebe....rezultat ne može izostati ma koliko neko na papiru bio jači. Lopta je okrugla...i treba razmišljati NE DAMO VAM 3 BODA - potrudite se iz petnih žila da osvojite BOD!!!!
Igrači su ostvarili san koji svaki igrač sanja - to je odlazak na Svjetsko prvenstvo...a san je upotpunjen jer se igra u Brazilu...ovo nije običan san ovo je najljepši san koji se ostvario jer se igra protiv Argentine na Marakani...čovjek da budan zamišlja kako da sanja - ovako ne bi usnio...Tako da Zmajevi - ostvarenje sna živite jer ćete vječno pamtiti svaki trenutak
Sretno Zmajevi!!!
Otišli smo na Svjetsko, što nam je bio primaran cilj - pa tako da smo već sada pobjednici što ćemo biti tamo. Mi treba samo da igramo opušteno, ležerno i onako kako znamo. Ne trebamo mi kao navijači, novinari i kompletna javnost da gajimo neke ambicije oko dometa, već da uživamo i nadamo se da možemo nešto napraviti.
Argentina imenima jeste velika reprezentacija, ali ne igraju imena - već tim kao zajedništvo i taktika. Mi ne trebamo da se bojimo argentinaca, već nas samih...mene je više strah da ćemo biti pod dojmom prve utakmice, da će se pojedini igrači prepasti u želji da ostave dobar dojam - što obavezno izazove kontraefekat...ma samo opušteno, kao protiv francuza u Parizu i možemo se nadati lijepom rezultatu. Po meni problem argentinaca je u činjenici da su prirodno sebični i da je tim pun zvijezda, što nerijetko bude i loše za ekipu. Aguero nije igrao jako dugo, paklen je igrač - ali isto je tako upitna njegova forma i mogućnosti. Slična situacija je sa Messijem - koji nikad lošiju sezonu nije imao - pa se može desiti da u njihovo timu počne borba za prvu zvijezdu jer pojedinci misle da su bolji trenutno od Messija. To sve nama ide na ruku.
Ja se nadam da se nećemo uplašiti kad istrčimo na Marakanu pred punim stadionom, gdje će većina navijača (brazilaca) navijati za nas - tačnije protiv Argentine, tako da nećemo imati osjećaj da smo zalutali na travnjak. Po meni je prvih 15min ključnih, ako uspijemo prebroditi taj naš mentalitet respektovanja protivnika i dokažemo sebi da se možemo nositi sa skupinom megazvijezda, poslije će ići sve kako treba i odigraćemo onako kako znamo i koliko umijemo - neovisno o rezultatu koji bi trebao biti pokazatelj odnosa snaga, ali nerijetko i ne bude tako...Nije se jednom desilo da autsajder pobjedi favorita...iako smo debitanti ne možemo se okarakterisati kao totalni autsajderi.
U utakmicu trebamo ući sa razmišljanjem - idemo odigrati najbolje što znamo, bez respektovanja protivnika i razmišljanja kako će se završiti. Ako gineš za svaku loptu, poštuješ dogovoreno, trčiš i izvršavaš zadatke, pomažeš prvom do sebe i daješ sve od sebe....rezultat ne može izostati ma koliko neko na papiru bio jači. Lopta je okrugla...i treba razmišljati NE DAMO VAM 3 BODA - potrudite se iz petnih žila da osvojite BOD!!!!
Igrači su ostvarili san koji svaki igrač sanja - to je odlazak na Svjetsko prvenstvo...a san je upotpunjen jer se igra u Brazilu...ovo nije običan san ovo je najljepši san koji se ostvario jer se igra protiv Argentine na Marakani...čovjek da budan zamišlja kako da sanja - ovako ne bi usnio...Tako da Zmajevi - ostvarenje sna živite jer ćete vječno pamtiti svaki trenutak
Sretno Zmajevi!!!
Last edited by spacek on 11/06/2014 15:49, edited 1 time in total.
- homega
#140 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Da li je realno i da li je moguće poređenje kakvo je prikazano u citatu iznad?spacek wrote:Prve utakmice su uvijek teške i poprilično taktički zatvorene. Niko ne želi da rizikuje i igra previše otvoreno, što zbog povreda, što zbog kartona i sl. Malo kad se poprati igra argentinaca na otvaranju svjetskih prvenstava od 1998 godine (zadnja 4 prvenstva) dobili su sve minimalnim rezultatom 1:0 (osim O.Slonovače 2:1), što je pokazatelj da nema potrebe da ih se nešto plašimo.
Koliko selektora je vodilo reprezentaciju Argentine od '98. do 2014. i koliko je različitosti u organizaciji argentinske igre na terenu?
-
spacek
#141 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Filozifija uvijek ostaje ista!homega wrote:Da li je realno i da li je moguće poređenje kakvo je prikazano u citatu iznad?spacek wrote:Prve utakmice su uvijek teške i poprilično taktički zatvorene. Niko ne želi da rizikuje i igra previše otvoreno, što zbog povreda, što zbog kartona i sl. Malo kad se poprati igra argentinaca na otvaranju svjetskih prvenstava od 1998 godine (zadnja 4 prvenstva) dobili su sve minimalnim rezultatom 1:0 (osim O.Slonovače 2:1), što je pokazatelj da nema potrebe da ih se nešto plašimo.
Koliko selektora je vodilo reprezentaciju Argentine od '98. do 2014. i koliko je različitosti u organizaciji argentinske igre na terenu?
Kad si velika reprezentacija sa ambicijama za neku medalju - formu tempiraš prvenstveno za drugi krug, a prvu utakmicu igraš pod kočnicom, ziheraški da izbjegneš eventualno neko iznenađenje, povredu ili karton!
To je čista logika - nema veze sa ranijim rezultatima i sl.
E jedino ako ti neko skine gaće ko Grčka 1994 mislim - pa je nategneš 4:0 jer ti je ponuđeno na tacni
-
Mirza007
#142 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ja bih sve isto samo obrnutim redom.frngla wrote:Naši momci će da preoru teren, vrlo lako se može desiti da ih uzmemo! Pucamo od samopouzdanja, Pape je pametno odradio pripreme, odmarao ih je dovoljno, imam osjećaj da naši igrači grizu i jedva čekaju prvi zviždukSamo jako
Pocinje Visca a ulazi Harovic, pocinje Salihovic a ulazi Misimovic. Oranje ide na pocetku, ovo ostalo ovisi od rezultata. Uglavnom isti igraci sam malo drugaciji raspored.
-
Mirza007
#143 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Generalno su prve utakmice na turnirima uvijek tvrde. Niko ne rizikuje previse osim ako je osjetna razlika u kvaliteti.homega wrote:Da li je realno i da li je moguće poređenje kakvo je prikazano u citatu iznad?spacek wrote:Prve utakmice su uvijek teške i poprilično taktički zatvorene. Niko ne želi da rizikuje i igra previše otvoreno, što zbog povreda, što zbog kartona i sl. Malo kad se poprati igra argentinaca na otvaranju svjetskih prvenstava od 1998 godine (zadnja 4 prvenstva) dobili su sve minimalnim rezultatom 1:0 (osim O.Slonovače 2:1), što je pokazatelj da nema potrebe da ih se nešto plašimo.
Argentina jeste objektivno bolja od nas ali ne toliko da krenu na juris od prve minute i napadaju svo vrijeme.
Prvih 20 min ce biti ispitivanje snaga i mislim da ce oni nakon toga vidjeti sta i kako dalje, ovisno od nase igre. Ako budemo tvrd orah i opasni u kontrama mislim da se nece odluciti da se do kraja otvore da ne rizikuju previse na pocetku. Najbitnije nam je to dobro otvaranje.
-
Objektivni navijac
#144 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Damin gambitMirza007 wrote:Generalno su prve utakmice na turnirima uvijek tvrde. Niko ne rizikuje previse osim ako je osjetna razlika u kvaliteti.homega wrote: Da li je realno i da li je moguće poređenje kakvo je prikazano u citatu iznad?
Argentina jeste objektivno bolja od nas ali ne toliko da krenu na juris od prve minute i napadaju svo vrijeme.
Prvih 20 min ce biti ispitivanje snaga i mislim da ce oni nakon toga vidjeti sta i kako dalje, ovisno od nase igre. Ako budemo tvrd orah i opasni u kontrama mislim da se nece odluciti da se do kraja otvore da ne rizikuju previse na pocetku. Najbitnije nam je to dobro otvaranje.
- Partijaner
#145 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Demichelis je njihova najslabija tacka i Dzeko ce znati kako izaci na kraj sa njim, oni igraju ofanzivan fudbal i na to ce se vise skoncentrisati, msm da bi trebali iskoristiti koju kontru i probati zabiti gol, bice to sve uredu, treba biti samouvjeren i hladne glave izaci na teren i pokazat muda.
- dinooh
#146 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ma ko ce pokrenuti kontru kod nas. Nemamo mi brze i sposobne igrace za to. I ne diraj mi Demichelis-aPartijaner wrote:Demichelis je njihova najslabija tacka i Dzeko ce znati kako izaci na kraj sa njim, oni igraju ofanzivan fudbal i na to ce se vise skoncentrisati, msm da bi trebali iskoristiti koju kontru i probati zabiti gol, bice to sve uredu, treba biti samouvjeren i hladne glave izaci na teren i pokazat muda.
- It_is_a_Leclerc
#147 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
BIH će pobijediti 3-0. Dat ćemo ga iz penala. Jedan iz prekida, i jedan onako ofrlje, bezveze.
Ja mislim da oni nama neće dati gola.
Krmad jedna argentinska.
(Ovo zadnje ja patriotsko vrijeđanje koje će se u budućnosti mijenjati u krmad nigerija i goveda iranska - iz političko-religijskih razloga)
Ja mislim da oni nama neće dati gola.
Krmad jedna argentinska.
(Ovo zadnje ja patriotsko vrijeđanje koje će se u budućnosti mijenjati u krmad nigerija i goveda iranska - iz političko-religijskih razloga)
- Partijaner
#148 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Dolazi lopta do Lule, Lula potrci par koraka do centra, doda loptu Pjanicu, ovaj proturi pas Dzeki i 1:0dinooh wrote:ma ko ce pokrenuti kontru kod nas. Nemamo mi brze i sposobne igrace za to. I ne diraj mi Demichelis-aPartijaner wrote:Demichelis je njihova najslabija tacka i Dzeko ce znati kako izaci na kraj sa njim, oni igraju ofanzivan fudbal i na to ce se vise skoncentrisati, msm da bi trebali iskoristiti koju kontru i probati zabiti gol, bice to sve uredu, treba biti samouvjeren i hladne glave izaci na teren i pokazat muda.. On je zaustavljao kad bi Lucio krenuo naprijed
Besa je nas Lucio.
- dinooh
#149 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
ja ne vjerujem u kontre i nasu ekipu. Mogu dati iz slobodnjaka gol, ali iz igre tesko da ce dati.Partijaner wrote:Dolazi lopta do Lule, Lula potrci par koraka do centra, doda loptu Pjanicu, ovaj proturi pas Dzeki i 1:0dinooh wrote:ma ko ce pokrenuti kontru kod nas. Nemamo mi brze i sposobne igrace za to. I ne diraj mi Demichelis-aPartijaner wrote:Demichelis je njihova najslabija tacka i Dzeko ce znati kako izaci na kraj sa njim, oni igraju ofanzivan fudbal i na to ce se vise skoncentrisati, msm da bi trebali iskoristiti koju kontru i probati zabiti gol, bice to sve uredu, treba biti samouvjeren i hladne glave izaci na teren i pokazat muda.. On je zaustavljao kad bi Lucio krenuo naprijed
![]()
Besa je nas Lucio.
- Partijaner
#150 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina
Ma vidjecemo, mozda ce nas iznenaditi igrom, nek ona udze pa kako god.