15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
costacurta

#1151 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by costacurta »

uglavnomja wrote:Hebo ih patak njihov :twisted: :twisted: zivot su mi skratili ....
Za ove sto spominju susjede i komsije, ne znam za forume, ali na hrtu je prenos poceo recenicom: nasi dragi susjedi za koje navijamo od srca ... I tako je bilo do kraja.
Ni meni nije jasno,
trebalo je čuti samo komentar iz HRT studija poslije utakmice, iako ne gotivim Štimca čovjek je pogodio u srž i onaj drugi također neznamkakosezove, a Vlaović i Ćosić sa Marakane na kraju samo hvalospjevi,
elem,
ja prezadovoljan. :thumbup: :bih:

Bičakčić kriv kod oba gola al jebajiga, doktor pa pogriješi :D .
Bešić potpisuje za Inter :thumbup:

Vidi se da smo pali psihološkii pod uticaj atmosfere Marakane, jbga, žao mi je samo što nismo iskoristili momenat jer su i Argentinci bili sjebaniji od nas :sad: .
Najjači detalj kad onaj "brat" u tunelu na početku utakmice zove naše da požure i pokazuje na sat, a oni usitnili kao jebe Him se :mrgreen:
Dead Man Walking

#1152 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dead Man Walking »

zikamu wrote:Zna li iko sto Dzeko nije igro?
PS:Cestitke Zmajevima; bili ste ubjedljivo bolji protiv napuhanih favorita!
Zna li iko sto ces ti na ovoj temi kad je ocito da veze o fudbalu nemas?!?
asdf1

#1153 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by asdf1 »

Cestitke igracima! :D

Samo steta zbog rano primljenog gola. Bilo bi interesantno vidjeti kako bi Argentinci igrali da trebaju dati gol.

Ne bih da remse, ali Lulic i kompanija samo da se malo koncentrisu kod centarsuteva. Sa Dzeksonom i Ibisevicem to moze biti pola gola. Samo malo koncentracije.
Kinaski

#1154 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

mushkile chibira wrote:Helem, nisam ni ocekivao da razbijemo Argentinu ali mogli smo i vise mada sam i ovako izuzetno zadovoljan. Meni je licno Pape dezurni krivac jer nismo od pocetka igrali svoju igru sa dva napadaca (mi fakat i ne znamo drugacije) i ne bi mi bilo krivo ni da smo u tom slucaju primili i 5 komada ali sam ubjedjen da bi dali makar dva gola. Znam da su "poslije bitke svi generali" i da mnogi od nas imaju svoje vidjenje utakmice. Krivo mi je i sto je Lulic podbacio (iskreno nisam ga nikad nesto ni cijenio) ali je meni on bio fula utakmice. Nije imao posteno dodane tri lopte, izgubio je i previse lopti jos u prvom poluvremenu da bi ga se uopste ostavilo u igri pa sve ostalo sto nije napravio samo cu adresirati na tzv. "trenera" ili kako ga nazvase "mastermind" koji stoji iza uspjeha reprezentacije. Svi ostali igraci na terenu su mi bili OK, Dzeko nije mogao nista sam a pred kraj je vec izgleda bio preumoran. Pjanke puno bolji u drugom poluvremenu a odbrana je bila izvanredna. Kod prvog gola je po meni iskljucivi krivac Spaha jer je pratio slijepo igraca umjesto loptu i on je trebao istu izbiti glavom (ne znam kako mu se uz toliko iskustvo desila takva pocetnicka pogreska). Sve ostalo sto je Spaha napravio je bilo za 10 a o malim i mladim Besicu, Bicakcicu i Kolasincu necu trositi rijeci, ti momci su buducnost kako BiH tako i svjetskog fudbala (pogotovo Besic, poslije ove utakmice ako se ne proda negdje za velike pare ja u zivotu necu vise pogledati utakmicu - mislim da Messija nije bilo ni na mapi prvo poluvrijeme). Mujdza dobar-odlican kao i Miske mada je evidentno da ga stizu godine dok je Izo standardno dobar a to sto je igrao na poziciji kojoj i jeste opet adresiram na "trenera". Argentina je definitivno strasna po imenima a Messi je po meni najbolji igrac na svijetu kojeg sam imao prilike gledati u zivotu, malo mu je trebalo da nas baci u hendek. Kako god bilo, mogli smo bolje i vise ali nismo. Raduje me sto su neki nasi igraci dobili priliku da na zalasku karijere budu na ovakvoj velikoj smotri i pokazu djelic carolije koju posjeduju kao i da buducnost BiH fudbala nije upitna mada bih volio da su tu i neki koji su otpali a smatram da imaju mjesta u repki. Meni je srce svejedno puno i nek nas i Iran i Nigerija "razvale" ja necu biti razocaran.
Hajd ne seri svijuti. Lako je biti general poslije bitke ....
Hajmo Bosno

#1155 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Hajmo Bosno »

zikamu wrote:Zna li iko sto Dzeko nije igro?
PS:Cestitke Zmajevima; bili ste ubjedljivo bolji protiv napuhanih favorita!
bio na tribinama sa amrom :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1156 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Velkoski »

Logovan

#1157 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Logovan »

faketowsky wrote:71% planete Zemlje pokriva voda. Ostalih 29% pokriva Muhamed Bešić !
:izet: :izet: :bih: :thumbup:
Infaze Studio

#1158 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Infaze Studio »

MOze li ko staviti gif kad Medo i Pjana (cini mi se, ili je bio Besic) izlevate Mesija u 80. minuti a ovaj se okrene da vidi gdje je lopta, a na licu mu onaj teleci izraz :lol: :lol:
SmokingMan

#1159 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by SmokingMan »

Image
Kal El

#1160 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kal El »

Messi tri šuta, cijela tekma :lol: Ma vladali smo tekmom,ponosan sam!
zalizani

#1161 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by zalizani »

ovaj Baka je tvrdoglav ko mazga. citavo vrijeme potencira neku ozbilju, za koju trenutno nema potrebe...
Jack Be Nimble

#1162 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Jack Be Nimble »

Dobro su odigrali, kako je krenulo mogla je biti petarda. Ono vec vidjeno od nasih kada igraju protiv jake ekipe samo sto nam je sada odbrana bolja nego sto je prije bila. Al na kraju stari fazon nikoga nema da odradi donekle dobar centarsut i naravno u 60min pola ekipe spremno da izadje. Mada u 40toj min su vec fizicki pukli na pocetku drugog pokazali nesto snage i onda fizicki i mentalo stradali.

Gol pao sa dodavanjem po zemlji a mi citavu utakmicu pokusavali duge lopte ili rokaj izvan 16terca. Rokanje izvan 16terca je OK, mozda se nesto odbije, udari nekoga u koljeno, treba traziti nafaku.

Sada je problem sa Nigerijom ako oni ocekivano uzmu Iran. Mi cemo opet ganjati rezlutat, a oni samo trebaju da sacekaju nas umor i u kontre. Nigerija i mi 1/1.
Chisum

#1163 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Chisum »

Olchno, nane mi!!!

Zalaganje, pasovi, ma kompletan dojam - 10 puta bolji nego sam ocekivao... Sta vise, dali smo dva komada. :lol:

Nastranu sala, zao mi je sto smo onako nesretno otvorili tekmu, pogotovo jer je Kolasinac prva liga igrac, ali nema veze!

Svega i svacega me je bilo strah prije ove tekme, jer znam mentalni sklop pojedinih igraca koji vrlo brzo padnu i predaju se, ali se ispostavilo da sam grijesio! Super su momci odigrali, protiv jedne od najjavih reprezentacija svijeta, igrali su hrabro, napadali, i, sto mi je najdraze bilo vidjeti, nisu letjeli k'o muhe bez glave. Bilo je tu dobrih dodavanja, dobrih ideja, ali, sta - Argentina se zagrijava? Pa i mi se zagrijavamo... bice ovo jos bolje protiv Nigerije i Irana.

Sudija, oko, izvini gdje cuo i gdje necuo! :D
Napadoh covjeka, jeb'o me otac, napisah da ce da nas sahrani, a on se vidio nije. Svaka mu cast. Naravno, nije ni bilo potrebe da nesto zakida, utakmica je bila sasvim korektna, leprsava, ali, svejedno - odlicno sudjenje.

Idemo dalje, za iste pare! :thumbup:
Kal El

#1164 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kal El »

SmokingMan wrote:Image
Znaci,placem! Kako sam ponosan na Zmajeve! :bih:
golman

#1165 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by golman »

golman wrote:
Butmiran wrote:Salihović ne igra, znači ovako:

Begović, Mujdža, Bičakčić, Spahić, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Hajrović, Misimović, Lulić, Džeko

KUKALA VAM MAJKA ARGENTINSKA!
Ne sviđa mi se ovo nikako....opet bez Vede,kao protiv Portugala,pa pušiona
zašto ne sa 2 špica,ko ih jebe,jel se to treba prepast Argentine?
Evo ...šta ja rekoh danas..da je igrao od početka,ko zna šta bi bilo...Ibišević je igrač koji jednostavno zna dati gol..ali to Sušić ne zna sigurno
sve u svemu,svaka čast na borbenosti i dobroj igri,ništa još nije gotovo,tek je počelo...odlučujuća utakmica protiv Nigerije naravno 8-)
Kal El

#1166 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kal El »

Jack Be Nimble wrote:Dobro su odigrali, kako je krenulo mogla je biti petarda. Ono vec vidjeno od nasih kada igraju protiv jake ekipe samo sto nam je sada odbrana bolja nego sto je prije bila. Al na kraju stari fazon nikoga nema da odradi donekle dobar centarsut i naravno u 60min pola ekipe spremno da izadje. Mada u 40toj min su vec fizicki pukli na pocetku drugog pokazali nesto snage i onda fizicki i mentalo stradali.

Gol pao sa dodavanjem po zemlji a mi citavu utakmicu pokusavali duge lopte ili rokaj izvan 16terca. Rokanje izvan 16terca je OK, mozda se nesto odbije, udari nekoga u koljeno, treba traziti nafaku.

Sada je problem sa Nigerijom ako oni ocekivano uzmu Iran. Mi cemo opet ganjati rezlutat, a oni samo trebaju da sacekaju nas umor i u kontre. Nigerija i mi 1/1.
Ja ne znam šta si ti i isti ko ti gledali...momci su im jebali znanje i ne znanje!
5 0 5

#1167 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by 5 0 5 »

Image
dječak sa šibicama

#1168 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dječak sa šibicama »

Da je poceo sa dva napadaca, nebi imao ko zatvarati argentince nazad, i zabili bi pet komada.

I ovako su imali par prilika koje samo Spahicu mozemo zahvaliti sto nisu zavrsile golom.

Ne moze i jare i pare, ili Besic, ili Vedad.
jasko_ba

#1169 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by jasko_ba »

Zaplakao sam od srece kad je Vedad postigao gol. Nevjerovatno ponosan na ove momke. :kiss:
phillie

#1170 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by phillie »

costacurta wrote: Najjači detalj kad onaj "brat" u tunelu na početku utakmice zove naše da požure i pokazuje na sat, a oni usitnili kao jebe Him se :mrgreen:
A babuka zadnji dolazi :D :D simpaticno :D
Kal El

#1171 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kal El »

505sCrtom wrote:Image
Kakav Magic :lol: lik TRI šuta samo imao..nigdje ga nije bilo
lajkujMe

#1172 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by lajkujMe »

Kao prvo svaka cast zmajevi, sto se mene tice ucinili ste bih ponosnom a pokazali svijetu da smo jaki. Kao drugo negodujem zbog upucenih kritika prema Dzeki, on nije kriv sto se nije vidio, nasi su igrali defanzivno, i kad je god dobio loptu nacekao se on dok mu dodje bilo kakva podrska, u citavoj utakmici moja jedina zamjerka je spora tranzicija iz odbrane u napad moglo bi to malo brze ici. Odbrana je odradila svoj posao odlicno sva cetvorica u odbrani su fenomenalno odradili posao. Pozitivno iznenadjen misketovom igrom stvarno je odigrao odlicno. Po meni man of the match kod nas je Besic i Kolasinac. Sve u svemu odlicna tekma. Ako ovako nastavimo bogami ne gine nam i cetvrtfinale
Kinaski

#1173 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Kinaski »

Ostaje zal za tim autogolom. Ali ako je tako moralo neka je. Jebem im mater ne bi nas ni dobili drugacije. Vratit ce se sve, karma je kurvaa :D
Maharadza

#1174 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Maharadza »

Kal El wrote:
505sCrtom wrote:Image
Kakav Magic :lol: lik TRI šuta samo imao..nigdje ga nije bilo
Ako ništa napatili smo hobbita pošteno, a želim da mu što skorije neki nigerijac ili brat iz Irana polomi obje noge! :evil:

AFERIM LJILJANI!!!! PONOSAN!!! 8)
golman

#1175 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by golman »

dječak sa šibicama wrote:Da je poceo sa dva napadaca, nebi imao ko zatvarati argentince nazad, i zabili bi pet komada.

I ovako su imali par prilika koje samo Spahicu mozemo zahvaliti sto nisu zavrsile golom.

Ne moze i jare i pare, ili Besic, ili Vedad.
Ma nemoj...znači ovako je dobro...izgubili i sve je OK?
ono bi bio mač sa 2 oštrice,znači ili bi izvukli povoljan rezultat ili bi primili 5 komada...isti kurac ili 2:1 ili 5:1...ali najbolje bi bilo da su dobili 3:2
Locked