15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ultima_palabra

#26 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by ultima_palabra »

Dave i Pepe očekivano odlični... ko bi rekao da se jazz kontrabas može onako uklopiti u flamenco sastav :thumbup:
wewa

#27 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by wewa »

ultima_palabra wrote:Dave i Pepe očekivano odlični... ko bi rekao da se jazz kontrabas može onako uklopiti u flamenco sastav :thumbup:
i meni se jako svidio koncert! voljela bih davea slusati i u nekim drugacijim sastavima :thumbup:
didgeridoo

#28 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by didgeridoo »

na momente djelovao kao da svira bas gitaru...
naklon do poda...
didgeridoo

#29 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by didgeridoo »

ultima_palabra wrote:Dave i Pepe očekivano odlični... ko bi rekao da se jazz kontrabas može onako uklopiti u flamenco sastav :thumbup:
i ja sam pomalo bio skeptican po tom pitanju obzirom da sam ga prosle godine slusao sa drugim sastavom...ali je ovo bilo predobro...
wewa

#30 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by wewa »

furuna wrote:
i ja sam pomalo bio skeptican po tom pitanju obzirom da sam ga prosle godine slusao sa drugim sastavom...ali je ovo bilo predobro...
a ja se zbog ranijeg slusanja radujem g. g. fonsu :dance:
DON_eARL

#31 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by DON_eARL »

:thumbup:

Ovim postom bih da poručim buli sa desne galerije da ubuduće ne koristi blic kada slika sa 30m udaljenosti. :D :run:
wewa

#32 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by wewa »

DON_eARL wrote:
:thumbup:

Ovim postom bih da poručim buli sa desne galerije da ubuduće ne koristi blic kada slika sa 30m udaljenosti. :D :run:
a ja bih porucila insanima opcenito da jazz koncerti nisu mjesto za eksperimentiranje s parfemima :cry:
black

#33 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by black »

Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Quintet feat. Josemi Carmona Jazz Fest Sarajevo 2.11.2011.

Image
Image
Image

pa nije slucajno Holland jedan od najboljih kontrabasista ;-)
CartmanSA

#34 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by CartmanSA »

porucio bi i odvratnim francuzima da ne jedu burek tokom koncerta...
za ne povjerovati...
wewa

#35 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by wewa »

CartmanSA wrote:porucio bi i odvratnim francuzima da ne jedu burek tokom koncerta...
za ne povjerovati...
znaci, nije mi se ucinilo :cry:
CartmanSA

#36 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by CartmanSA »

na galeriji sa desne strane... kad ih udavio nisam...
wewa

#37 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by wewa »

CartmanSA wrote:na galeriji sa desne strane... kad ih udavio nisam...
vidjela sam kesu - a 'miris' nisam osjetila od komsijinog parfema. bilo je nesto izmedju naftalina, vanilije i zoharocida...
Hendrix

#38 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by Hendrix »

Je li ko bio na Super Trio koncertu?
Koje sranje od koncerta, od tehničkih problema do totalne nezainteresovanosti Chambersa za svirku, tako je bar meni bila napeta situacija da sam konto da će napustiti koncert svaki trenutak. Ljudi pričaju viceve jer monitori ne rade, koja blamaža, ovo se ne smije desiti kada se ugoste ovakvi nivoi muzičara. Kada Chambers upola svirke gleda u činelu i govori WTF?!!?!? kao da su mu postavili opremu koju nije htio.

Meni je svirka totalno gorak ukus ostavila, jesu oni odradili svirku profesionalno ali i preko k***, niđe veze, Chambers je sviro sa 1% kapaciteta s kojim inače svira...uglavnom promašaj od svirke.
frajko

#39 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by frajko »

SUPER TRIO

bend se doslovno raspao na dan koncerta. DC se posvadjao sa ostatkom benda i tour menadzericom, nije bio ni na press konf. na tonskoj je proveo dva minuta.

Problem sa monitorima na prve dvije stvari se desio jer gospoda nije htjela zajedno napraviti provjeru (koja se rutinski radi kada scenu dijele dva benda, radi promjene koja se desi nakon tonske probe) prije samog koncerta, a DC nije nikako izasao na scenu.

Nama u tehnici JFS uopste nisu bili prijatno iskustvo u tom smislu.
Bice cudo ako nakon ove truneje, mislim da imaju jos jedan koncert, ikada ponovo zasviraju zajedno.

Nadam se da su oni koji vole SH dosli na svoje, koliko-toliko, bilo je dobre svirke za one koji takvu svirku vole, jer sasvim sam siguran da ove likove ni u jednoj kombinaciji vise necemo vidjeti na bilo kojoj sceni JFS.
Hendrix

#40 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by Hendrix »

To objašnjava onda kompletnu situaciju, Chambers je stvaro izgledo ko da mu sve smeta a očigledno je tako i bilo.
black

#41 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by black »

John Abercrombie Quartet

Image

zato su oni odradili vrhunski, ne znam jel se neko potrefio blizu onog cikice, spava lik samo tako gotovo da je poceo hrkati :mrgreen:
oldschool

#42 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by oldschool »

Nisu organizatori krivi za većinu problema, kad oko 40% muzičara zaista uživa svirajući, 30% ih odradi solidno a drugih 30% svira preko klinca. Jazz fest počinje bolovati od iste bolesti kao i SFF, počinje bivati festival elite, snobova. Ljudi se skockaju kao špajz, svečana odijela, tolatete :mrgreen: , napirlitaju toliko da te oči i nos štipaju koliko parfema stave. Slabo onde ima uživaoca, poklonika jazz-a, došli da budu viđeni, gunđaju, pričaju viceve, smiju se ili čuješ komentar:''Jojj, jarane, na šta smo mi došli, pa bolje na dženazi biti.'' :lol: :lol:
black

#43 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by black »

oldschool wrote:Nisu organizatori krivi za većinu problema, kad oko 40% muzičara zaista uživa svirajući, 30% ih odradi solidno a drugih 30% svira preko klinca. Jazz fest počinje bolovati od iste bolesti kao i SFF, počinje bivati festival elite, snobova. Ljudi se skockaju kao špajz, svečana odijela, tolatete :mrgreen: , napirlitaju toliko da te oči i nos štipaju koliko parfema stave. Slabo onde ima uživaoca, poklonika jazz-a, došli da budu viđeni, gunđaju, pričaju viceve, smiju se ili čuješ komentar:''Jojj, jarane, na šta smo mi došli, pa bolje na dženazi biti.'' :lol: :lol:
ja to svake godine govorim, samo je mali broj ljudi, koji posjecuju fest, istinski ljubitelja jazza :mrgreen:
Hendrix

#44 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by Hendrix »

Najgore mi je kada ljudi odu sa bine i svi čekamo bis, 20-30 kretena krene napolje, pa to nikad koncerta u životu vidjelo nije niti zna šta je bis, koke se napucale došle da se udaju, kad ono ni koncerta kako treba nit momaka za ženidbe.
miss v

#45 Re: 15. Jazz Fest Sarajevo 1.-6. Novembar

Post by miss v »

..
Post Reply