Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jel ima neko ko ima ovu rezoluciju, i to na 14.1" tft-u? Interesuje me kako vam ide, posto ja ne mogu nikako da se naviknem. Windowsova podrska za sve preko 96 dpi je smijesna...
Hm, 1.600 na 20" nije bas isto kao 1.400 na 14" Mozda je stvarno stvar navike, ali ja imam skoro pa -2 dioptriju...I primjetio sam da me boli glava kada duze radim. I pola web stranica se renda u prvoj trecini ekrana )
mrak wrote:Hm, 1.600 na 20" nije bas isto kao 1.400 na 14" Mozda je stvarno stvar navike, ali ja imam skoro pa -2 dioptriju...I primjetio sam da me boli glava kada duze radim. I pola web stranica se renda u prvoj trecini ekrana )
Problem je sto je ovo laptop i nema zamjene monitora. Na kraju sam ga vratio, gledam da uzmem drugi.
Do tada radim na SyncMaster 910T (TFT 19") @1280x1024, i sto bi reko rambo - ma super nesto! Jeste da me kostao citavo bogatstvo (skoro hiljadu maraka) ali je stvarno dobar
Koristim IBM ThinkPad T43 sa tom rezolucijom. Na svu srecu vecina problema se moze odstraniti kad podesim dpi za fonte na "large" itd. Ali nista automatski vec moras sam da cackas i testiras. Velicina ikona se moze promijeniti isto tako da nema problema. Frekvencija je 60Hz i sasvim dovoljna (posto je tft monitor onda to nije ista stvar kao sa crt tehnikom a ja sam jedan od onih koji nazalost mogu da ocijene kojom frekvencijom jedan monitor "blica" tako da znam o cemu pricam). Barem na ovome laptopu nije preporucljivo smanjivati rezoluciju jer razlike su primjetne. Slika gubi u ostrini.
Sjedim 5 sati ispred svog 42'' RP-LCD ekrana (Gledam tv) i ne bole me oci. samo imam problem da su mi oci vel'ke ko krofne kad prestanem gledati. Imal ko kakvo rijesenje