13h-svi pred Pozoriste!!!
- stochar
#1 13h-svi pred Pozoriste!!!
14. novembar, 13 sati ispred Narodnog pozorista - Miting podrske medijima, institucijama i pojedincima koji se bore protiv organiziranog kriminala!
stvar je sljedeca:
imamo hrpu kriminalaca koji organizirano godinama reketare, postavljaju bombe, oruzano se sukobljavaju na javnim mjestima, zastrasuju...
imamo korumpiranu vlast i korumpiran dio policije i tuzilastva.
imamo dio policije i tuzilastva koji se usudjuju suprotstaviti tim grupama, i imamo medije koji se usudjuju podrzati ih.
tim ljudima se na najbrutalnije nacine prijeti, zastrasuje ih se i zivoti su im u opasnosti.
od gradjana se ocekuje samo da izadju na miting podrske i pokazu im da nisu sami.
zar se puno trazi?
stvar je sljedeca:
imamo hrpu kriminalaca koji organizirano godinama reketare, postavljaju bombe, oruzano se sukobljavaju na javnim mjestima, zastrasuju...
imamo korumpiranu vlast i korumpiran dio policije i tuzilastva.
imamo dio policije i tuzilastva koji se usudjuju suprotstaviti tim grupama, i imamo medije koji se usudjuju podrzati ih.
tim ljudima se na najbrutalnije nacine prijeti, zastrasuje ih se i zivoti su im u opasnosti.
od gradjana se ocekuje samo da izadju na miting podrske i pokazu im da nisu sami.
zar se puno trazi?
- uvjek dobar gost
#2 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Od nekih se traži i previše... , a ja dolazim i dovodim još dvoje-troje ljudi. Neki sa kojima sam pričao i polemizirao se u glavnom slažu i razumiju o čemu se radi. No kako vidim vani je neko vrijeme onako i petak je.. 13.ooh.. ma ljudi će vrlo lako sebi naći alibi da se ne pojave.
No opet kad bolje razmislim nema izgovora svi moramo biti tamo jer budućnost svih nas je u pitanju....
No opet kad bolje razmislim nema izgovora svi moramo biti tamo jer budućnost svih nas je u pitanju....
-
sarajevo63
#3 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Vidimo se. U 13.00 pred Pozorištem. 
- uvjek dobar gost
#4 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Ako bude dovoljno svjesnih pojedinaca valjda se nećemo vidjeti......sarajevo63 wrote:Vidimo se. U 13.00 pred Pozorištem.
- sunčan dan
#5 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Mogu li i ja doći ? 
EDIN VRANJ
SVE ILI NIŠTA
NIŠTA VEĆ IMAMO
by PipiDugaDevetka
EDIN VRANJ
SVE ILI NIŠTA
NIŠTA VEĆ IMAMO
by PipiDugaDevetka
Last edited by sunčan dan on 14/11/2008 09:44, edited 1 time in total.
-
teAMICA
#6 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Ako nam danas bude kiša smetala da se pojavimo, vrlo je moguće da ćemo u skoroj budućnosti biti primorani izlaziti na ulice dok nam fijuće oko glave...
DIŽIMO GUZICE !!!
Vidimo se u 13:00
DIŽIMO GUZICE !!!
- uvjek dobar gost
#7 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
teAMICA wrote:Ako nam danas bude kiša smetala da se pojavimo, vrlo je moguće da ćemo u skoroj budućnosti biti primorani izlaziti na ulice dok nam fijuće oko glave...
DIŽIMO GUZICE !!!
Ja molim sve šećerne ljude da ne dozvole da im kiša pokvari manifestaciju.
I jeste ukoliko ovaj put izgovor bude kiša, bojim se i ja da će voz fakat duboko zaglibiti u snijegu......
- shuriken
#8 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u
"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.[/size]
Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u
"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.[/size]
-
delightful
#10 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
molim vratite se na temu.
- uvjek dobar gost
#11 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Svi smo mi Vranj, Čavka i Hadžiomerović... svi pred pozorište........
- jazzer
#12 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Delightful, vraticu se na temu obecavam samo mi dozvoli da i ja izrazim misljenje o ovom intervjuu i
likovima iz istog. Hvala!!!

shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
- sunčan dan
#13 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
jazzer wrote:Delightful, vraticu se na temu obecavam samo mi dozvoli da i ja izrazim misljenje o ovom intervjuu i
shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
Dragi naš premili moderatore, ova mi se sličica pravo sviđa. Molim da ostane i obećao je da neće više brkat temu.
- uvjek dobar gost
#14 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Ja dolazim , a Vi ?
- sunčan dan
#15 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Ako je prozivka moj uvijek dobro došli goste evo: DOLAZIM PA NEK PADAJU ĆUSKIJE...lalala
- slavkoimamodilera
#16 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Ybga jarane, ja radim, kao i mnogo ljudi pretpostavljam...uvjek dobar gost wrote:Ja dolazim , a Vi ?
- sunčan dan
#18 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Slavkoimamodilera...ma bjaži.... pusti te ljude, skontaće oni neke stvari (bar se nadam), a ti jarane klepi pauzu..odradi sendvič i da se vidimo, tamo gdje treba da se vidimo! Tako ću i ja, tako će u Sarajevo65, tako će i uvijek dobar gost...i nek mi ne zamjere oni koje nisam spomenula, a doći će sa posla. (Lafo fauza).
Dakle Slavkoimamodilera šta sad kažeš? Bitno je htjeti i dobro se organizovati.

Dakle Slavkoimamodilera šta sad kažeš? Bitno je htjeti i dobro se organizovati.
- slavkoimamodilera
#19 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Nema pauza, ja sam u rudniku...sunčan dan wrote:Slavkoimamodilera...ma bjaži.... pusti te ljude, skontaće oni neke stvari (bar se nadam), a ti jarane klepi pauzu..odradi sendvič i da se vidimo, tamo gdje treba da se vidimo! Tako ću i ja, tako će u Sarajevo65, tako će i uvijek dobar gost...i nek mi ne zamjere oni koje nisam spomenula, a doći će sa posla. (Lafo fauza).
Dakle Slavkoimamodilera šta sad kažeš? Bitno je htjeti i dobro se organizovati.![]()
Ja uostalom imam potpuno drugaciju koncepciju mijenjanja stvari u nasem drustvu koja je prilicno suprotna pravilima ovog foruma, pa ne bih dalje...
Znam ja da ce se dovoljan broj ljudi sa Sa-Xa dobro organizovati, oni drugi me brinu...
-
teAMICA
#20 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Neka oni koji ne mogu doći barem razglase i pozovu raju koja mogu... Šaljite SMS-ove, zovite, da ne bude "eh, što nisam..." 
-
delightful
#22 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
sunčan dan wrote:Slavkoimamodilera...ma bjaži.... pusti te ljude, skontaće oni neke stvari (bar se nadam), a ti jarane klepi pauzu..odradi sendvič i da se vidimo, tamo gdje treba da se vidimo! Tako ću i ja, tako će u Sarajevo65, tako će i uvijek dobar gost...i nek mi ne zamjere oni koje nisam spomenula, a doći će sa posla. (Lafo fauza).
Dakle Slavkoimamodilera šta sad kažeš? Bitno je htjeti i dobro se organizovati.![]()
Cini mi se da si sebi zaradila pice ovim malim 'lapsusom'
- sunčan dan
#23 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Pa Slavko..... bilo bi mi drago da elaboriraš svoju koncepciju mijenjanja stvari u našem društvu, svaka dobra ideja je uvijek dobrodošla. Imaš topik na Sarajevu: Idemo dalje pa nam učini čast i podastri ideje.slavkoimamodilera wrote:Nema pauza, ja sam u rudniku...sunčan dan wrote:Slavkoimamodilera...ma bjaži.... pusti te ljude, skontaće oni neke stvari (bar se nadam), a ti jarane klepi pauzu..odradi sendvič i da se vidimo, tamo gdje treba da se vidimo! Tako ću i ja, tako će u Sarajevo65, tako će i uvijek dobar gost...i nek mi ne zamjere oni koje nisam spomenula, a doći će sa posla. (Lafo fauza).
dok god ne zavrsi radno vrijeme, nema spustanja lopate...
![]()
Ja uostalom imam potpuno drugaciju koncepciju mijenjanja stvari u nasem drustvu koja je prilicno suprotna pravilima ovog foruma, pa ne bih dalje...
Znam ja da ce se dovoljan broj ljudi sa Sa-Xa dobro organizovati, oni drugi me brinu...
- sunčan dan
#24 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
Pa gvožđe se kuje dok je vruće, vodiće nas na jedno fino mjesto, bilo bi nam čast moderatore da nam se pridružiš. Sada ću sarajevo63 obavijestiti o svojoj grešci.delightful wrote:sunčan dan wrote:Slavkoimamodilera...ma bjaži.... pusti te ljude, skontaće oni neke stvari (bar se nadam), a ti jarane klepi pauzu..odradi sendvič i da se vidimo, tamo gdje treba da se vidimo! Tako ću i ja, tako će u Sarajevo65, tako će i uvijek dobar gost...i nek mi ne zamjere oni koje nisam spomenula, a doći će sa posla. (Lafo fauza).
Cini mi se da si sebi zaradila pice ovim malim 'lapsusom'
- stochar
#25 Re: 13h-svi pred Pozoriste!!!
apsolutli. fakat, ljudi koji ne mogu doci, itekako mogu doprinijeti tako sto ce zvati raju da dodju, dizat' temu 'up', ne mora se odma' crnjacit'.teAMICA wrote:Neka oni koji ne mogu doći barem razglase i pozovu raju koja mogu... Šaljite SMS-ove, zovite, da ne bude "eh, što nisam..."
kad sam rek'o da nedolaskom podrzavamo kriminal, normalno da znam da ima ljudi koji bi dosli a ne mogu, ali opet ponavljam: deset je puta vise onih koji mogu doci. kad bi samo dosli ljudi koji se u to doba nadju u setnji na potezu od bascarsije do forina, bio bi prepun plato ispred Pozorista...