Ne vidim razloga za ovoliko zgrazavanje

Procitao sam clanak i tamo lijepo pise da se radi dobrovoljnom sexualnom odnosu. Djevojka od 12+ i momak od 20 godina su sto se tice zrelosti negdje bare-bare. Ja ne znam ko moze biti tako smijesan da zensku osobu od 12+ godina nazove djetetom

Ja sam stariji ali dobro se sjecam da su se u osnovnoj skoli djevojke iz 7-8 razreda vodale(i sve ostalo) sa momcima sa kraja srednje skole i licno kad sam isao u srednju skolu,imao sam 'cure' iz 7-8 razreda osnovne. No zanemarimo licna misljenja,pogledajmo sta o tome kazu razne kulture. Po islamskoj tradiciji dijete postaje zena poslije prve menstruacije,slicno je u svim africkim i americkim domorodackim kulturama.Zenidbe a znaci sex djevojki od 13-14 godina je standardan u Kini i Japanu. Po mjerilima-zakonima zapadnog svijeta-civilizacije,kojima i BiH pripada,dobna granica za slobodni sexualni izbor je 13-16 godina,naravno ti zakoni su doneseni racunajuci zivotnu praksu i tradiciju evropskoga drustva. A sta kaze bosanska tradicija,mjesavina islamskih i predislamskih obicaja; pa kaze nam da su se jos do unazad 60-70 godina zenska 'djeca+ od 13-14 godina udavala sve uz pjesmu i senluk i opstenarodno veselje.Kod bosanskih Roma ovi dobni standardi jos vaze i normalni su brakovi od djevojki 13-14 godina sa koju godinu starijim momcima,bas negdje ovaj omjer 13-20.
BiH zenska populacija od 13-16 godina je itekako sexualno aktivna ali i uglavnom pazljivija pri sexu od ove nesretnice,pa uspjevaju izbjeci trudnocu i olajavanja satro-moralista.
Ako nije bio nikakve prisile i ako se radi o dobrovoljnom sexualnom odnosu,ovo je samo slucaj za socijalnog radnika a i to mozda a za sud ni pod razno. Nema nista ruznije,nego mjesati se u tudzi zivot i tudzi krevet-gadost prava.