12 godina za Ivicu Rajića - svaka čast Evropo

Post Reply
branimir_s

#1 12 godina za Ivicu Rajića - svaka čast Evropo

Post by branimir_s »

Djubre bi više dobilo da je pobilo dvadeset golubova. Samo nemojte molim vas pisati ono:dogovorio se sa tuzilastvom i dr.
branimir_s

Post by branimir_s »

ZANIMLJIVO DA NIKO OD VAS TOLIKO ZABRINUTIH ZA SUDBINU NASE DOMOVINE NE KOMENTIRA OVU SRAMOTNU KAZNU.

SARAJEVO - Presudu Ivici Rajiću od 12 godina zatvora Bošnjaci u Stupnom Dolu kod Vareša primili su kao još jednu kaznu za žrtve te su stoga odlučili podnijeti i tužbu protiv Hrvatske smatrajući da za počinjene zločine netko mora do kraja odgovarati, piše sarajevski Dnevni avaz.
"Nađite mi sud u svijetu na kojem je netko za naređeno ubojstvo toliko ljudi dobio 12 godina. Ni četiri mjeseca za jednu žrtvu, uglavnom žene i djecu", kaže Mufid Likić, bivši logoraš iz Vareša i predsjednik mjesne zajednice Stupni Do.

On smatra da se u ovom ali i slučaju Dominika Ilijaševića Come u Zenici sudi žrtvama a ne ubojicama, prenosi Avaz.

List dalje navodi kako su Likić i predsjednik Organizacije porodica šehida Vareš Husnija Mahmutović jedinstveni u stavu da će "selo Stupni Do pokrenuti tužbu protiv Hrvatskog vijeća obrane i države Hrvatske jer je vrijeme da netko odgovara za zločin a država BiH zločin u ovom selu tretira kao da se dogodio negdje drugdje".

"Selo je bez riječi. Žrtve nemaju što reći jer su još jednom ponižene. Teško onome tko je nekoga izgubio jer smo sada sami", kazao je za Dnevni avaz Mahmutović koji je u Stupnom Dolu ostao bez oca i brata.
sanco

Post by sanco »

Sve je sramno i jadno..jesi li bio u ratu ovdje?Pa poznato ti je da je preko 12000 ljudi samo u Sarajevu ubijeno i i to uz nadgledanje UN-snaga..
Sta se deslio sa tzv.zasticenim zonama?Sve su nas izdali,da se nismo borili protiv agresora ko zna sta bi ostalo.
Ko je prepustio umjesto da brani Srebrenicu?
Sva je Evropa popusila kurac kad su jos u 2 svjetskom ratu radjeni ustupci nacistima od strane saveznika..
Pun mi je kurac Evrope i svih tih sudova, da ih oslobode sve redom ne iznenadjuje me..Evropa je izgradjena na temeljima krvi i konc logora svih ne krstasa i onih koji nisu bili podobni..

Mi njih imamo cemu uciti a ne oni nas,TO treba biti jasno svakome.

Evropo dabogda se raspala na manje komade nego sto su nasi kantoni!
capry

Post by capry »

ljudi,
moj najbolji jaran je iz s. dola i pred ocima su mu klali sve te ljude
tad je imo 10 god i gledo je sve to
i kad je iso da svjedoci protiv come napadne ga karkin i pita kako te nije stid lagat da si ga prepozno, ti si tad bio dijete ne sjecas se
ali eto, karkin i nekako, to mu je poso
ali zamislite ovo
samo je par mjestana s. dola svjedocilo protiv come, vecina ih je rekla da se ne sjecaju, mada svak jako dobro zna da je on predvodio te jedinice sto su klale
i sta da se nadate od tamo nekih stranaca koji su sve to gledali neutralnim ocima i sa 500 000 km razdaljine???
muha_sa

Post by muha_sa »

A to je onaj Ivica što mu zapadni susjedi i identitet promjeniše i čuvaše ga skoro 10.godina--dodjeliše mu,kao i mnogim drugim zločincima.poseban-privilegiran status a Evropa ko ku..a--žmiri li žmiri i nagrađuje zlikovce---uostalom zar je bitna neka BiH i zar je neka tragedija stotinehiljada pobijenih--nekoliko hiljada silovanih žena,djevojaka i djevojčica-tristo otkrivenih masovnih grobnica-desetine logora za CIVILE a stradalnici su nekakvi bosančerosi i još muslimanska imena imaju.
Post Reply