12 Godina poslije...sta misli Gradonacelnica Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bpsang

#1 12 Godina poslije...sta misli Gradonacelnica Sarajeva

Post by bpsang »

Proslo je 12 godina od zavrsetka rata,a skoro pa sedamnaest 17 godina od razaranja zgrada na prvpj liniji razgranicenja Vojnicko Polje - Saraj Polje

Sta mislite vi forumasi na ove slike a posebno Gradonacelnica grada Sarajeva

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

zar ona misli? :roll:
black_noke

Post by black_noke »

geronimove mudrolije wrote:zar ona misli? :roll:
:lol: :lol: :lol:
bpsang

Post by bpsang »

slijedi nastavak tek da se pamti i zna...

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
bpsang

Post by bpsang »

black_noke wrote:
geronimove mudrolije wrote:zar ona misli? :roll:
:lol: :lol: :lol:
posto oni prate sve sta ko i kako kaze, ne mogu da vjerujem da neko od njenih savjetnika ne cita i ne otvara najcitaniji i najgledaniji portal na ovom dijelu balkana...
da se malo pocesu po glavi i smisle ubuduce sta bi moglo biti prioritet jer ovo je ulaz u sarajevo, kako ih nije sramota da kazu da su ucinili sve za cist i lijep grad, ako je ovo ogledalo ljepote i cistoce onda sam ja totalno corav
DONY

Post by DONY »

SRAMOTA.. :(

sta su para namjenjenjih za dovodjenje grada u normalno stanje "investirali" u vlastite apartmane na Bjelasnici,Vlasicu u Croatiji itd....KATASTROFA...

Ma hajmo mi malo o Bushu i ostalo....,pusti "nashi"su,neka namire i praunuke.. :-) :?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DONY wrote:SRAMOTA.. :(

sta su para namjenjenjih za dovodjenje grada u normalno stanje "investirali" u vlastite apartmane na Bjelasnici,Vlasicu u Croatiji itd....KATASTROFA...

Ma hajmo mi malo o Bushu i ostalo....,pusti "nashi"su,neka namire i praunuke.. :-) :?
:D :D
penzioner

Post by penzioner »

Ma šta ona ima da misli? Ona samo radi i priča ono što joj nalaže njena stranka :x
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Jel ti to posljednja nada da ćeš renovirati svoju zgradu? :-)
bpsang

Post by bpsang »

Abu FEED el-Castro wrote:Jel ti to posljednja nada da ćeš renovirati svoju zgradu? :-)
sa ovakvom garniturom se ne nadam nicemu bolje, jer kad gledas trio fantastikus ne mogu se u oci gledata a kamoli nesto konkretno dogovoriti
Čast izuzetku
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Nemojte tako pa postavila je one betonske zardinjere sa cvijecem. :D :D :D
Koja je ono seljanka. :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vi ste protiv nje samo zato sto je ona zena :oops: :D
bpsang

Post by bpsang »

bez obzira ko je...grad treba da se gradi a ne da bude spomenik groznih vremena, koliko ljudi zivi po supama a ovdje su stanovi razoreni, nikoga nije briga za to,bitno je da se grade staklenici koji nicemu ne sluze po parku A- faze Alipasinog polja ljudima koji sunca ne vide i tokom najduzeg dana u godini, a ove zgrade su u takvom stanja da bi se Gradonacelnik trebao upitati za sto on uopste sluzi, zbog radi samo ličnosti ili gradjana ovoga grada, a ovaj dio grada je to zasluzio da se onovi jer je bio upravo odbrambena linija svih nas.
Skyfox

Post by Skyfox »

Kad kaze da je uradila sve za cist i lijep grad misli na dio od V. vatre do predsjednistva, uradena je cesta, plocnik par fasada i kao to je to? OK, treba hrpa sredstava i vremena da se obnovi svaka zgrada u SA ali nesto to ne vidim u skorijoj buducnosti. Alternativa je, ako je vecina stanova u zgradi otkupljena onda sami vlasnici mogu uloziti sredstva. Kao sto smo mi masno platili da nam se popravi lift...
bpsang

Post by bpsang »

ja mislim da ima alternative,ako se sagleda razorenost grada i urade snimci zna se vrlo dobro ko je to i na koji nacin uradio , sud pravde postoji akonista drugo pojedinacne tuzbe protiv ŠUMNJAKA bi urodile plodom,
eto neka nas nazovimo ga trio fantastikus zatrazi izricitu obnovu njima poznatih ciljeva zastrasivanja opkoljenog Sarajeva,
sredstva postoje jer je doticni glavonja prodao bosansko blago tj rafineriju nafte, nekakvom ruskom partneru , neka uzme pola sebi a pola da nama jer je to i nasa drzava a i rafinerija...
sto znaci podnesimo svi pojedinacne tuzbe protiv RS-a da nam nadoknadi stetu za koju su oni krivi
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Hocemo li konkretno?
(PLAKAT)
STRATEŠKI PLAN RAZVOJA
OPĆINE NOVI GRAD SARAJEVO DO 2015.
(SPRONG)

SPRONG JE PUTOKAZ BUDUĆNOSTI NOVOGA GRADA

Općina Novi Grad pristupila je izradi dokumenta strategije razvoja do 2015. godine (SPRONG), po najsavremenijoj metodi, zasnovanog na učešću cjelokupne zajednice u kreiranju vlastite budućnosti.

Da bismo efikasno rješavali nagomilane probleme, moramo imati jasnu viziju razvoja naše lokalne zajednice.
Želja nam je da što veći broj građana uzme učešće u definisanju najvećih i najboljih problema u Općini, kao i načinu njihovog rješavanja i iskorišćenja postojećih potencijala. Strateški plan Općine Novi Grad Sarajevo treba da stvori preduslove za efikasan i uspješan razvoj lokalne zajednice kroz jedan transparentan proces koji će omogućiti svim građanima naše Općine da sami planiraju budućnost svoje lokalne zajednice i učestvuju u realizaciji projekta lokalnog razvoja.

Pozivamo vas da se uključite u izradu Strateškog akcionog plana naše Općine.

Šta smo do sada uradili?
Formirana je radna grupa koja u saradnji sa velikim brojem institucija, biznisa, vladinih, nevladinih organizacija i građana radi veoma kompleksnu Socio-ekonomsku analizu stanja Općine na osnovu koje će pristupiti izradi SPRONG-a.

Pozivamo Vas da budete aktivan građanin koji želi da bude pitan o svim odlukama u kojima se o njemu radi. A u SPRONG-u se o svima nama radi.

Kako ćete moći da učestvujete?
U narednih 5 mjeseci biće organizovan niz aktivnosti koje će i Vama omogućiti da se najprije upoznate sa suštinom ovog prijedloga a potom da kažete i iznesete svoje mišljenje.
Organizovaćemo: istraživanje javnog mijenja anketiranjem, i popunjavanjem upitnika (koji vam stoje na raspolaganju u Šalter sali Općine, svim mjesnim zajednicama), konferencije za štampu, distribuiraćemo Prvu radnu verziju, postavićemo ulične štandove, organizovati javne tribine, radionice, specijalne emisije na lokalnim radio televizijama, diskusione forume na internetu, nagradno takmičenje «Moja vizija Općine Novi Grad », javne manifestacije itd.
Izaberite način koji Vam najviše odgovara i uključite se. Budite i Vi dio tima koji brine o svojoj Općini.

Šta će biti poslije?
Općinski tim će prve radne verzije SPRONG-a dati na javnu raspravu. Na bazi i Vaših sugestija napraviti će konačan prijedlog Strateškog plana Općine. Očekujemo da SPRONG bude usvojen od strane Općinskog vijeća do kraja 2006. godine.
Plan koji ste vi sami za sebe napravili.

Obavještavaju se građani i privredni subjekti sa područja općine da mogu dostaviti prijedloge, mišljenja i sugestije do 1. septembra putem faxa:291-170, web stranice: www. novigradsarajevo i elektronske pošte: e-maila [email protected]
Neelix

Post by Neelix »

DONY wrote:SRAMOTA.. :(

pitanje je upuceno na POGRESNU adresu. nema gradska uprava nista sa renoviranjem zgrada. zalite se kantonalnoj vladi, posebno ministarstvu za stambene poslove.

malo je glupo pisati o stvarima o kojim nemas pojma, jelde? Valjda toliko znas da se apartmani na Bjelasnici ne grade sredstvima Gradske uprave, nego firmi kao sto su Bosnalijek, OKI, i druge.

eto ja ispadoh zestoki Semihin fan :D a nije, samo je glupo napadati Nenu Markovica zato sto je u prvoj postavi Sarajeva zaigrao Alaim, jelde? :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Sve dok su rubna naselja glasačka mašina.... nama će biti ovako kako nam je.... naću da spominjem najnovije vjerske objekte ili kojekakve objekte na ulazima u Sarajevo, a ni divlju gradnji... ili projekte koje realizira Kanton Sarajevo ni saglasnosti za gradnju koje izdaju opštine....

To je sve ista banda i što se mi prije pobunimo... prije će oni sjahat...
A tebi stole svaka čast na slikama.... i dobro si nam dočarao... imaju i one plave zgrade i bijele preko puta najveće džamije na Balkanu... nek se neko malo zagleda... i ti stranovi su još uvijek prilično devastirani....

Dajte raji hljeba i igara.....
Santos

Post by Santos »

Sta ste uradili za Alipasino.Pa naselje od 85.000 nem ni jedne biblioteke da dalje nepricam.Od Stupa do Otoke mislim da ima 20 pijaca.Jebele vas pijace vise.Grad je posto cisti buvljak.Pa nedeljom mjesto da covjek ode malo na planinu van grada nesmijes se usudit krenut jer znas da ces zaglavit 2 sata u koloni pa kud da ides,na buvljak da gledam one cigojnere sto jos samo zive ljude ne prodaju.Fakat smo truba.sto jedan rece pa nije Sarajevo samo od Skenderije do Carsije.
uvjek dobar gost

Zaboravio si Santos-e dva sata u povratku....????

Pendrek jednak za sviju i i i opšte "građansko" nezadovoljstvo..... jedina rješenja....jer ipak od naših doprinosa se sve pravi i sa tim parama licemjerni vlastodršci se rasipaju....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

I opet pricate o glupostima.
I onda ce proci rok za ucesce stanovnika Novi Grad opstine u pravljenju plana rayvoja, gdje se moze iznijeti problem OBNOVE FASADA ako nista drugo, moze se dobiti konkretna informacija GDJE SE TACNO OBRATITI ZA OVAJ PROBLEM.

Ali neka, nek se filozofira i nek se palamoodee, jebo konkretne poteze.
Santos

Post by Santos »

Nazalost ja mogu samo preko foruma ,trenutno jer i sama znas da sam u dijaspori sto neznaci da nemam pravo da kazem sta hocu i sta vidim kad sam dole.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Santos wrote:Nazalost ja mogu samo preko foruma ,trenutno jer i sama znas da sam u dijaspori sto neznaci da nemam pravo da kazem sta hocu i sta vidim kad sam dole.
nisam rekla da dijasporci nemaju pravo glasa ovdje, vec nemojte tita vam i ovdje palamudit dubokoumnu filozofiju politicku, jer ce proci rok do kada se stanovnici opcine novi grad mogu javiti sa svojim prijedlozima...

kontas me sad? Strumfe jedan :D
Santos

Post by Santos »

Jebo te Saban pa nasta lici Alipasino.Nema nista pod milim bogom.Kakve fasade pa jesi li vidila one pijace u B fazi.Treba ljudi da rade ja se slazem a nek ti opcinari naprave neke stolove malo da to lici.Pa ja sam hodo sa par Holandeza tu kad sam ono diovi moro sam odma u dagra da malo popravim utisak.Ja sam se isti snalazio u ratu prodaja folovi ali sad je 2007 ako se nevaram.
uvjek dobar gost

I ja sam alipasinac... i fakat ne kontam.. onolike povrsine vape za nekim parkom, nekom sadnicom drveta ili čega već.. ali ništa. Neka ima u budžetima para za nova auta, sekretarice... il drugu masu nebuloza... to i jesmo zaslužili, a bazen na Otoci već tri godine kao prave... samo da ga ne naprave...ma neka i ovih silnih nepropisno parkiranih auta... ne daj bože da se neka od zgrada zapali il da hitna mora da se probija....

Neću da spominjem masu vjerskih objekata ili čega već... ,a nema se za invalide i njihovu rehabilitaciju... za demobilisane i njihova prava.... za studente i omladinu... su kao napravili DOM MLADIH... koji preimenovati treba u DOM ZA DOBRO SITUIRANU OMLADINU... jer u tom objektu je piće oko pet maraka....u tom objektu se ni pušiti ne smije....

Hvala Vam ... svim opštinskim, gradskim i kantonalnim činovnicima... Vi ste krivi za sve ovo oko nas.... za ovaj sav narastajući provincijalizam, svu ovu težnju da se grad sa dugom istorijom svede na nivo sela iz kojih su oni sljegli....
Sve u svemu gradonačelnica je ikebana koja ne služi ničemu, pitam se kolika joj je plata za nerad.....
A ostali lopovi koji su krivi što ja u grad ulazim il iz njega izlazim (svakodnevno) barem po sahatak.... su već puno puta imenovani i ne bih trošio riječi na njih....mislim na Zlatka P i Denisa Z... čiji su to ljudi... u čijem interesu oni rade....
Još jednom velika im hvala u ime svih ovih kineza kojima posao cvjeta, u ime svih ovih došljaka koji su se izgleda pravo snašli u našem gradu.... a taj isti toliko prljaju , skupa sa nama... da ne znam šta nas čeka za nekih desetak godina, ako u ovoj zemlji smijemo da se zamislimo toliko unaprijed.....
Post Reply