Sta mislite vi forumasi na ove slike a posebno Gradonacelnica grada Sarajeva

geronimove mudrolije wrote:zar ona misli?
posto oni prate sve sta ko i kako kaze, ne mogu da vjerujem da neko od njenih savjetnika ne cita i ne otvara najcitaniji i najgledaniji portal na ovom dijelu balkana...black_noke wrote:geronimove mudrolije wrote:zar ona misli?![]()
![]()
DONY wrote:SRAMOTA..![]()
sta su para namjenjenjih za dovodjenje grada u normalno stanje "investirali" u vlastite apartmane na Bjelasnici,Vlasicu u Croatiji itd....KATASTROFA...
Ma hajmo mi malo o Bushu i ostalo....,pusti "nashi"su,neka namire i praunuke..![]()
sa ovakvom garniturom se ne nadam nicemu bolje, jer kad gledas trio fantastikus ne mogu se u oci gledata a kamoli nesto konkretno dogovoritiAbu FEED el-Castro wrote:Jel ti to posljednja nada da ćeš renovirati svoju zgradu?
(PLAKAT)
STRATEŠKI PLAN RAZVOJA
OPĆINE NOVI GRAD SARAJEVO DO 2015.
(SPRONG)
SPRONG JE PUTOKAZ BUDUĆNOSTI NOVOGA GRADA
Općina Novi Grad pristupila je izradi dokumenta strategije razvoja do 2015. godine (SPRONG), po najsavremenijoj metodi, zasnovanog na učešću cjelokupne zajednice u kreiranju vlastite budućnosti.
Da bismo efikasno rješavali nagomilane probleme, moramo imati jasnu viziju razvoja naše lokalne zajednice.
Želja nam je da što veći broj građana uzme učešće u definisanju najvećih i najboljih problema u Općini, kao i načinu njihovog rješavanja i iskorišćenja postojećih potencijala. Strateški plan Općine Novi Grad Sarajevo treba da stvori preduslove za efikasan i uspješan razvoj lokalne zajednice kroz jedan transparentan proces koji će omogućiti svim građanima naše Općine da sami planiraju budućnost svoje lokalne zajednice i učestvuju u realizaciji projekta lokalnog razvoja.
Pozivamo vas da se uključite u izradu Strateškog akcionog plana naše Općine.
Šta smo do sada uradili?
Formirana je radna grupa koja u saradnji sa velikim brojem institucija, biznisa, vladinih, nevladinih organizacija i građana radi veoma kompleksnu Socio-ekonomsku analizu stanja Općine na osnovu koje će pristupiti izradi SPRONG-a.
Pozivamo Vas da budete aktivan građanin koji želi da bude pitan o svim odlukama u kojima se o njemu radi. A u SPRONG-u se o svima nama radi.
Kako ćete moći da učestvujete?
U narednih 5 mjeseci biće organizovan niz aktivnosti koje će i Vama omogućiti da se najprije upoznate sa suštinom ovog prijedloga a potom da kažete i iznesete svoje mišljenje.
Organizovaćemo: istraživanje javnog mijenja anketiranjem, i popunjavanjem upitnika (koji vam stoje na raspolaganju u Šalter sali Općine, svim mjesnim zajednicama), konferencije za štampu, distribuiraćemo Prvu radnu verziju, postavićemo ulične štandove, organizovati javne tribine, radionice, specijalne emisije na lokalnim radio televizijama, diskusione forume na internetu, nagradno takmičenje «Moja vizija Općine Novi Grad », javne manifestacije itd.
Izaberite način koji Vam najviše odgovara i uključite se. Budite i Vi dio tima koji brine o svojoj Općini.
Šta će biti poslije?
Općinski tim će prve radne verzije SPRONG-a dati na javnu raspravu. Na bazi i Vaših sugestija napraviti će konačan prijedlog Strateškog plana Općine. Očekujemo da SPRONG bude usvojen od strane Općinskog vijeća do kraja 2006. godine.
Plan koji ste vi sami za sebe napravili.
Obavještavaju se građani i privredni subjekti sa područja općine da mogu dostaviti prijedloge, mišljenja i sugestije do 1. septembra putem faxa:291-170, web stranice: www. novigradsarajevo i elektronske pošte: e-maila [email protected]
pitanje je upuceno na POGRESNU adresu. nema gradska uprava nista sa renoviranjem zgrada. zalite se kantonalnoj vladi, posebno ministarstvu za stambene poslove.DONY wrote:SRAMOTA..![]()
sta su para namjenjenjih za dovodjenje grada u normalno stanje "investirali" u vlastite apartmane na Bjelasnici,Vlasicu u Croatiji itd....KATASTROFA...
Ma hajmo mi malo o Bushu i ostalo....,pusti "nashi"su,neka namire i praunuke..![]()
nisam rekla da dijasporci nemaju pravo glasa ovdje, vec nemojte tita vam i ovdje palamudit dubokoumnu filozofiju politicku, jer ce proci rok do kada se stanovnici opcine novi grad mogu javiti sa svojim prijedlozima...Santos wrote:Nazalost ja mogu samo preko foruma ,trenutno jer i sama znas da sam u dijaspori sto neznaci da nemam pravo da kazem sta hocu i sta vidim kad sam dole.