Šta napisaše jbt....
Moderator: banjaluka078

Nisi pročitao namjerno moj post prije .... Ai u redu je , treba zažmiriti .Lajavikrelac wrote:Samo vi bez mene....šta ja znam što sam tu živio...ti meni pricas nije mogao letjeti???
Ja koji sam izasao za Beograd avionom??? ......
Ti letio IZ BL a ovdje se govori o letu IZ BG...ko troluje?
To vrijeme bezakonja i straha, bez struje mjesecima, naoružanim budalama svih dezena je došlo glave i živaca mnogima...tad su lokalni đilkosi i kriminalci imali svojih 5 minuta nažalost, kako i u SA što je bilo čitam ovdje i nadam se da će dobiti bagra što zaslužuje, i zbog takvih sad treba sav jedan narod žigosati??A to baš i nema veze sa 12 beba i temom.....
Eto ni jednu recenicu ne mozes napisati a da ne slazes.Lajavikrelac wrote:Napravili su Ferhadiju, i još njih po BL, redovno se poziv na molitvu čuje....eto da znaš...pa navrati malo u BL dođeš kod Muje na ćevape, popiješ piće u No 1 i nastaviš prema SlapuA da nisam ti rekao to su sve Bošnjački lokali i Bošnjačke gazde pa nemaš brige
Nisu je "napravili" jer je jos u izgradnji. I kad bude se obnovi nece to nikad vise biti isto. Valja se gradi kao sto se gradio "jos stariji" Dubrovnik-Lajavikrelac wrote:Napravili su Ferhadiju, i još njih po BL, redovno se poziv na molitvu čuje....eto da znaš...pa navrati malo u BL dođeš kod Muje na ćevape, popiješ piće u No 1 i nastaviš prema SlapuA da nisam ti rekao to su sve Bošnjački lokali i Bošnjačke gazde pa nemaš brige
A ko je napravio Ferhadiju, oni sto su srusili ili neki drugi. I kako prodje onaj spor IZ protiv PCaLajavikrelac wrote:Napravili su Ferhadiju, i još njih po BL, redovno se poziv na molitvu čuje....eto da znaš...pa navrati malo u BL dođeš kod Muje na ćevape, popiješ piće u No 1 i nastaviš prema SlapuA da nisam ti rekao to su sve Bošnjački lokali i Bošnjačke gazde pa nemaš brige
Btw, puno vam hvala sto ste sve ovo pobrojano "dozvolili"Lajavikrelac wrote:Napravili su Ferhadiju, i još njih po BL, redovno se poziv na molitvu čuje....eto da znaš...pa navrati malo u BL dođeš kod Muje na ćevape, popiješ piće u No 1 i nastaviš prema SlapuA da nisam ti rekao to su sve Bošnjački lokali i Bošnjačke gazde pa nemaš brige
I nemoj brate, mogao bi te neko poplašiti, ne trebaju nam takvi nikome...nastavi dalje prema svojoj avlijiNeka tebi BL i resto... I kad prolazim pokusavam sto manje "vidjeti", nemam zelje ustavljati.
Znas sine, proslo je kroz ovaj forum masa salonaca tako da nisi ni prvi ni zadnji. Mene samo zadivljuje cinjenica na koji nacin branis neke stvari koje su nebranjive i sve to zamotano pod krinkom nekog kvazi urbanog gerilca, koji ima pravo da brani neke stavove i dogadjaje samo zasto sto ima mjesovit background u familiji ili mu u komsiluku zivi par Hrvata ili Bosnjaka, pri tome zatvarajuci oci pred cinjenicom da je iz grada u kome zivi na najbrutalniji nacin istjerano preko 50 hiljada sugradjana, a u regiji u kojoj zivi su pocinjeni jedni od najstrasnijih zlocina u proslom ratu.Lajavikrelac wrote:Ne znate vi BL ni na karti naći a kamo li šta pametno reći....
I nemoj brate, mogao bi te neko poplašiti, ne trebaju nam takvi nikome...nastavi dalje prema svojoj avlijiNeka tebi BL i resto... I kad prolazim pokusavam sto manje "vidjeti", nemam zelje ustavljati.

Pojedinaca na vlasti...ne običnog pučanstva..oni dole nisu imali izbora ili izvršavaš ili si izdajnik...jednostavno. Nećeš po propisu dobijaš vaspitnu...ne pravi se blesav nisi ti ni glup ni neupućendetroit-mercy wrote: par stotina hiljada gradjana regije djelo par pojedinaca, preko sto hiljada ljudi Banjalucke regije koji su prosli torture logora je djelo par pojedinaca. Oduzimanje imovine je djelo par pojedinaca, na hiljade ubijenih civila u BL regiji je djelo pojedinaca koji su se oteli kontroli, unistavanje na stotine objekata islamske kulture je djelo par pojedinaca koji su se oteli kontroli i da jos ne nabrajam sta sve. Uz to da dodam sve ovo isto samo u drugim regijama BiH, i to je djelo pojedinaca koji su se oteli kontroli, eto. Mocno je bilo ovih par pojedinaca pravo
Pa bil ti kad ti dođe vojna policija rekao "ja neću da ratujem"? Misliš da to ne bi svi tako? Voli narod rov, blato, krv i pucanje? Ala ti je pitanje....Walther wrote:U najbolje "vrijeme" je "VRS" imala 200.000 obicnog pucanstva na oruzju. Niso imali izbor zbog par pojedinaca na vlasti?
Ne znam kod mene pred zgradom ih nema....neki dan su nešto kopali al samo cijevi za grijanje su našli i vadiliWalther wrote: Al hajde ako za rat imate izgovor (kao obicno)..... Kako 20 godina niko nije mogao reci komsijama gdje su ukopani njihovi najdrazi? Kako se mogla na masovnim grobicama saditi solate? Igrati djecom? Kako izgleda zivot pored masovnih grobnica?
Kad je dosla vojna policija 99% je vec bila spremna za "akciju". I da, jedva su cekali. Od najmanjeg do najstarijeg. Pa ste vec u pocetka rata lijepo pobili ili protjerali sve sto ste mogli logor (Manjaca&Co.) komsije. Valjda znas kako je isao rat u BL ili okolini? Btw, ovo nije moja verzija proslosti vec sazetak sudskih presuda.Lajavikrelac wrote:Pa bil ti kad ti dođe vojna policija rekao "ja neću da ratujem"? Misliš da to ne bi svi tako? Voli narod rov, blato, krv i pucanje? Ala ti je pitanje....Walther wrote:U najbolje "vrijeme" je "VRS" imala 200.000 obicnog pucanstva na oruzju. Niso imali izbor zbog par pojedinaca na vlasti?
Ne znam kod mene pred zgradom ih nema....neki dan su nešto kopali al samo cijevi za grijanje su našli i vadiliWalther wrote: Al hajde ako za rat imate izgovor (kao obicno)..... Kako 20 godina niko nije mogao reci komsijama gdje su ukopani njihovi najdrazi? Kako se mogla na masovnim grobicama saditi solate? Igrati djecom? Kako izgleda zivot pored masovnih grobnica?
Aham...da znaš ali pošto si em klinjo, em si onomad, evo uputiću te malko: regrutacija za vojsku se radila u 3 srednje oko 18te godine i tad i dobijao rod vojske, kad je rat počeo, čim si maturirao dobijao si poziv za vojsku i to je bila kratka obuka i na liniju....ljudi su upisivali faks i izbjegavali to koliko-toliko e kad je rat potrajao kupili su i studente bez pardona, tome svjedoči i spomen ploča izginulim studentima na BLU. Žali Bože mladosti izginule i osakaćene na svim stranamaWalther wrote: Kad je dosla vojna policija 99% je vec bila spremna za "akciju". I da, jedva su cekali. Od najmanjeg do najstarijeg.
Znači ovo je 92 zločin (što i jeste) a ovo što su radili mudžehedini je opravdano jer je pred kraj rata??? Lijepo, lijepo....Opravdavati zlocine koji su se desili na POCETKU sa ljudima koji su dosli u Bosnu na KRAJU rata je jadno i ofirno.
Jasta su... Ovo ti je to "obicno pucanstvo" koje je upisivalo fakultete i bjezalo od vojske. Komsije (one najstarije) su u pocetka zive palili...Lajavikrelac wrote:Aham...da znaš ali pošto si em klinjo, em si onomad, evo uputiću te malko: regrutacija za vojsku se radila u 3 srednje oko 18te godine i tad i dobijao rod vojske, kad je rat počeo, čim si maturirao dobijao si poziv za vojsku i to je bila kratka obuka i na liniju....ljudi su upisivali faks i izbjegavali to koliko-toliko e kad je rat potrajao kupili su i studente bez pardona, tome svjedoči i spomen ploča izginulim studentima na BLU. Žali Bože mladosti izginule i osakaćene na svim stranamaWalther wrote: Kad je dosla vojna policija 99% je vec bila spremna za "akciju". I da, jedva su cekali. Od najmanjeg do najstarijeg.![]()
Svi ostali stariji su po zakonu one države vojni obveznici, došao je poziv, javi se tu i tu....ko je imao vezu ili je klisnuo vani ili se uvalio u pozadinu i sl. Ovu gamad od Arkanovaca i Orlova i slične vikend bagre ne računam u VRS to su Slobini vikend ratnici koji su em ubijali em kamionima pljačkali i odvozili, plus što niko nije smio da ih pogleda a kamo li šta pita....za to je zaslužan Karadžić i Krajišnik sa svojom vitom jebem li im pleme pogano u vrh usta
I gdje je u BL ijedna masovna grobnica? Ovdje na forumu su samo par ljudi koje mišljenje poštujem a bili su u ratu i de malo pitaj njih jel mrze i jel bi opet se igrali rata?
LAJAVI KRELAC, jel moze na nekoliko pitanja da mi odgovoris i da zavrsimo diskusiju o neduznim bebamaLajavikrelac wrote:Aham...da znaš ali pošto si em klinjo, em si onomad, evo uputiću te malko: regrutacija za vojsku se radila u 3 srednje oko 18te godine i tad i dobijao rod vojske, kad je rat počeo, čim si maturirao dobijao si poziv za vojsku i to je bila kratka obuka i na liniju....ljudi su upisivali faks i izbjegavali to koliko-toliko e kad je rat potrajao kupili su i studente bez pardona, tome svjedoči i spomen ploča izginulim studentima na BLU. Žali Bože mladosti izginule i osakaćene na svim stranamaWalther wrote: Kad je dosla vojna policija 99% je vec bila spremna za "akciju". I da, jedva su cekali. Od najmanjeg do najstarijeg.![]()
Svi ostali stariji su po zakonu one države vojni obveznici, došao je poziv, javi se tu i tu....ko je imao vezu ili je klisnuo vani ili se uvalio u pozadinu i sl. Ovu gamad od Arkanovaca i Orlova i slične vikend bagre ne računam u VRS to su Slobini vikend ratnici koji su em ubijali em kamionima pljačkali i odvozili, plus što niko nije smio da ih pogleda a kamo li šta pita....za to je zaslužan Karadžić i Krajišnik sa svojom vitom jebem li im pleme pogano u vrh usta
I gdje je u BL ijedna masovna grobnica? Ovdje na forumu su samo par ljudi koje mišljenje poštujem a bili su u ratu i de malo pitaj njih jel mrze i jel bi opet se igrali rata?Znači ovo je 92 zločin (što i jeste) a ovo što su radili mudžehedini je opravdano jer je pred kraj rata??? Lijepo, lijepo....Opravdavati zlocine koji su se desili na POCETKU sa ljudima koji su dosli u Bosnu na KRAJU rata je jadno i ofirno.
Na prvo pitanje odgovor je da, drugo pitanje moglo se ali poslije probijanja koridora kopneni put je do proboja bio zatvoren i ratna zona...ovo treće, pa koliko je šverca i lopovluka bilo tri knjige se mogu napisati od šverca cigarama, gorivom (litar benzina 5 DM, prosječna plata 1.5 DM u onim sprdnja dinarimaComanche wrote:LAJAVI KRELAC, jel moze na nekoliko pitanja da mi odgovoris i da zavrsimo diskusiju o neduznim bebama
1. Dali su helikopteri letjeli iz BiH (Banja Luke) u Srbiju i obratno kad su te bebe umrle?
Ja znam da jesu, jer sam u bolnici u Beogradu sjedio sa polomljenom nogom kad su dovezli ranjenike helikopterom iz Bosne. Jos im se blato nije osusilo na cizmama i uniformi
2. Dali je bila zatvorena kopnena granica izmedju BiH i Srbije.
Znamo da nije jer sam ja prosao preko Race nekako u to vrijeme, i bio je slobodan protok robe i ljudi. Znaci mogli su taj kiski kamionima ili autima poslati do Bijeljine i onda ih helikopterima prebaciti do BL.
Znaci moglo se da se htjelo. Isto ko sto su iz BL prosvercovali poker aparate od Izeta Beganovica, bez ikakvih problema. Znaci da su htjeli da spase te zivote beba mogli su.
Zakljucak: za smrt beba sigurno nije odgovorna rezolucija o NO Fly zone, nego neciji nemar, ili moze bit kriminal. Kako god, krivac seta Banja Lukom ili nekim drugim mjestom sasvim slobodno, bez da ce ikad biti predmet pravosudja republike srpske, kao i mnogi drugi kriminalni akti protiv stanovnistva i imovine u RS-u (ukljucujuci rusenje nesrpskih vjerskih objekata).Lajavikrelac wrote:Na prvo pitanje odgovor je da, drugo pitanje moglo se ali poslije probijanja koridora kopneni put je do proboja bio zatvoren i ratna zona...ovo treće, pa koliko je šverca i lopovluka bilo tri knjige se mogu napisati od šverca cigarama, gorivom (litar benzina 5 DM, prosječna plata 1.5 DM u onim sprdnja dinarimaComanche wrote:LAJAVI KRELAC, jel moze na nekoliko pitanja da mi odgovoris i da zavrsimo diskusiju o neduznim bebama
1. Dali su helikopteri letjeli iz BiH (Banja Luke) u Srbiju i obratno kad su te bebe umrle?
Ja znam da jesu, jer sam u bolnici u Beogradu sjedio sa polomljenom nogom kad su dovezli ranjenike helikopterom iz Bosne. Jos im se blato nije osusilo na cizmama i uniformi
2. Dali je bila zatvorena kopnena granica izmedju BiH i Srbije.
Znamo da nije jer sam ja prosao preko Race nekako u to vrijeme, i bio je slobodan protok robe i ljudi. Znaci mogli su taj kiski kamionima ili autima poslati do Bijeljine i onda ih helikopterima prebaciti do BL.
Znaci moglo se da se htjelo. Isto ko sto su iz BL prosvercovali poker aparate od Izeta Beganovica, bez ikakvih problema. Znaci da su htjeli da spase te zivote beba mogli su.) lijekovima i čim sve ne...svašta se moglo da se htjelo, ali nekom rat nekom brat