113 META OSIROMASENOG URANIJUMA U SRBIJI
-
Cpncku
#1 113 META OSIROMASENOG URANIJUMA U SRBIJI
Danas sam pročitao monstruozni izvještaj da je 113 meta bilo gađano osiromašenim uranijumom u Srbiji, te da su bolesti karcinoma povećane za 200 %, posebno na teritoriji Kosova i Metohije. Imajući u vidu da su zvanični izvještaji NATO vazda umanjeniji od stvarne situacije, zaključiti se može da je toga mnogo više.
Takođe, postavlja se pitanje koliko je uranijuma ''prosuto'' po BiH, posebno po tadašnjoj teritoriji RS prilikom bombardovanja? Nekoć vidjeh mapu u srbijanskim ''Večernjim novostima'' ali je zagubih negdje, pa ako neko može da me uputi na sajt gdje bih mogao naći tu mapu (mislim da ju je izradila neka međunarodna organizacija a ''Večernje'' samo prenijele), neka mi da link.
Hvala.
p.s. Neka mi neko sada kaže da je bivša Juga bila sranje? Ove novonastale državice su em male, em nebitne u Evropi, em još i zagađene! Postajemo kontejner bogatih država!
Takođe, postavlja se pitanje koliko je uranijuma ''prosuto'' po BiH, posebno po tadašnjoj teritoriji RS prilikom bombardovanja? Nekoć vidjeh mapu u srbijanskim ''Večernjim novostima'' ali je zagubih negdje, pa ako neko može da me uputi na sajt gdje bih mogao naći tu mapu (mislim da ju je izradila neka međunarodna organizacija a ''Večernje'' samo prenijele), neka mi da link.
Hvala.
p.s. Neka mi neko sada kaže da je bivša Juga bila sranje? Ove novonastale državice su em male, em nebitne u Evropi, em još i zagađene! Postajemo kontejner bogatih država!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Izvjestaj UNEP-a za Srbiju i Kosovo o osiromashenom uranu.Kliknuti u dnu stranice da bi prochitao odabrani izvjeshtaj (svaki izvjeshtaj ima dio na nashim jezicima):
http://postconflict.unep.ch/pressbihdu25mar2003.htm
Jucher su nashi struchnjaci dekontaminirali Hadzzicce i premjerili. Opasnost skoro nikakva, ali ako je neko drzzao u kucci chahure kao suvenire ili oko vrata privjesak od ispaljenih chahura, onda mu se ne pishe dobro.
http://postconflict.unep.ch/pressbihdu25mar2003.htm
Jucher su nashi struchnjaci dekontaminirali Hadzzicce i premjerili. Opasnost skoro nikakva, ali ako je neko drzzao u kucci chahure kao suvenire ili oko vrata privjesak od ispaljenih chahura, onda mu se ne pishe dobro.
-
margareta
#3 Re: 113 META OSIROMASENOG URANIJUMA U SRBIJI
Shto ce ti ti podaci ? Da se organiziramo i zakopamo dublje ? Ej pa covjece koliko smo mi od toga vec oslobodili zemlju ? Putem podzemnih voda i raznoga povrca iz zemlje ??????Cpncku wrote:Danas sam pročitao monstruozni izvještaj da je 113 meta bilo gađano osiromašenim uranijumom u Srbiji, te da su bolesti karcinoma povećane za 200 %, posebno na teritoriji Kosova i Metohije. Imajući u vidu da su zvanični izvještaji NATO vazda umanjeniji od stvarne situacije, zaključiti se može da je toga mnogo više.
Hvala.
-
oportunist
U BH za vrijeme operacije cini mi se da se zvala Operation Deliberate Force a trebala bi se zvati (Deliberate Mass Murder) istreseno nesta od tog osiromasenog uranijuma , u to doba pucanja nakon nase radosti sto rokaju po "srbima" i svih tih vjesti ovakvih ili onakvih dodje nam iz guzice u glavu da je to ipak uranijum pa makar bio osiromaseni , lik u mojoj jedinici koji je bio od tog faha inace cudak prilagodjavajuci se vremenu i okolini i kretenima koji su nam bili nadredjeni nikad se nije pretjerano intelektualno eksponiro jer je znao da je zbog pametovanja prvi na listi za teren (negdje u PM), tada nam je prico i objasnjavo sta je to ustvari i koliko je to opasno, i zaista su se njegove price i tvrdnje obistinile, citali ste svi o onome koliko je stanovnika hadzica koji su krenuli po rasinoj komandi u bratunac naprasno umrli od karcinoma vakog il nakog,
a ja danas gledam lika u avazu u "punooj zastiti" u sljemu kako drzi asovcic i na asovcicu nesta nalik na mlohavi kurcic koi oni nazivaju penetrator i konatam moj kretenu kaknem ti se u taj sljemcic i asovcic .
Al sto kaze margareta mi smo se najeli luka , salete, popili coca cole , fante , sad olimpije i ostalih raznoraznih vodurina i travki i biljki i ko zna koliko jos godina cemo ili ce nasi potomci slusati kako je radijacija pod kontrolom .
Zato Srpski ti bas uradi tako po srpski rokni se sa sljivku i su glavicu beli luka i reci " ovo zraci jebo te"
a ja danas gledam lika u avazu u "punooj zastiti" u sljemu kako drzi asovcic i na asovcicu nesta nalik na mlohavi kurcic koi oni nazivaju penetrator i konatam moj kretenu kaknem ti se u taj sljemcic i asovcic .
Al sto kaze margareta mi smo se najeli luka , salete, popili coca cole , fante , sad olimpije i ostalih raznoraznih vodurina i travki i biljki i ko zna koliko jos godina cemo ili ce nasi potomci slusati kako je radijacija pod kontrolom .
Zato Srpski ti bas uradi tako po srpski rokni se sa sljivku i su glavicu beli luka i reci " ovo zraci jebo te"
-
margareta
Znash oportunistu mi kao da vishe volimo svoje zlo nego tudje dobro.
Nije samo da smo se obogatili osiromashenim uranijumom, nego sa josh bezbroj toksikogenih i kancerogenih supstanci. Najveca nesreca je shto se ni do danas nismo opametili nego se skoro pa preko pushcane cijevi gledamo.Opet ce nas spashavati bjelosvjetski otpad svih vrsta od 'ljudi' - psi rata do radioaktivnih materija.Na nama je samo da se za pocetak mrzimo i trvemo.
Nije samo da smo se obogatili osiromashenim uranijumom, nego sa josh bezbroj toksikogenih i kancerogenih supstanci. Najveca nesreca je shto se ni do danas nismo opametili nego se skoro pa preko pushcane cijevi gledamo.Opet ce nas spashavati bjelosvjetski otpad svih vrsta od 'ljudi' - psi rata do radioaktivnih materija.Na nama je samo da se za pocetak mrzimo i trvemo.
-
oportunist
Da to je u krvi nas balkanaca , (ono nek komsiji crkne krava) ili vise volimo svoje govno nego tudji BOEM (kako bi smazo sad jedan- dva kom) , To je neki ponos nas ljudi koji poticemo sa ex yu teritorije , i ja sam ma koliko htjeo da to eliminisem iz svog defaulta nemogu... ??? zasto ??? Cinjenica je ( ne samo po onoj Bajaginoj pjesmi da svakih 50 god ovde izbija rat) da ce ovdje ponovno doci do sukoba kad to niko nezna ali docice onoga trena kad odluci tamo neki supak uz flasu ili blijedo gledajuci u neku pozorisnu predstavu da bi mu u narednoj godini rat u BiH (gluho bilo) ili tamo negdje preko brda moglo donjeti par stotina ili neznam koju cifru USA$ ,i kad se mi ili tamo neki pobiju onda dolaze ljudi iz UN da darivaju svoje stare konzerve koje su ti isti koje pomenuh prodali UN (jer njima netrebaju zbog isteka roka trajanja ili zbog probanja novog artikla)karikiram..... pa ce ulagati novce u nas dok nam neiscackaju crno iza zanoktice i sve te novce vrate tamo odakle su ih i poslali al najmanje X 2 i onda ce reci OK sad ste impletimentirali sve te sline dogovore , sporazume, itd, sad mozete zivjeti sami , idemo traziti neke nove "vlahe balije i sokce" ili koga vec i sve tako u krug.
Pitam se ko to koga vise mrzi , zasto , ??? jer je neko Musliman , jer neko posti, jer se neko krsti sa 3 ili 5 prsta imali svrhe, ali na koncu najlakse je manupulisati ljudima na trusnim nerazvijenim prostorima na kojima je nekad vladao komunizam, .....recimo ili neki diktator ma kako orjentisan vise od 5 ili 10 godina
pitam se jel ona tvoja boljka je pralazna??????????? sta naspisah
Pitam se ko to koga vise mrzi , zasto , ??? jer je neko Musliman , jer neko posti, jer se neko krsti sa 3 ili 5 prsta imali svrhe, ali na koncu najlakse je manupulisati ljudima na trusnim nerazvijenim prostorima na kojima je nekad vladao komunizam, .....recimo ili neki diktator ma kako orjentisan vise od 5 ili 10 godina
-
margareta
Oportunistooportunist wrote:Da to je u krvi nas balkanaca , (ono nek komsiji crkne krava) ili vise volimo svoje govno nego tudji BOEM (kako bi smazo sad jedan- dva kom) , To je neki ponos nas ljudi koji poticemo sa ex yu teritorije , i ja sam ma koliko htjeo da to eliminisem iz svog defaulta nemogu... ??? zasto ??? Cinjenica je ( ne samo po onoj Bajaginoj pjesmi da svakih 50 god ovde izbija rat) da ce ovdje ponovno doci do sukoba kad to niko nezna ali docice onoga trena kad odluci tamo neki supak uz flasu ili blijedo gledajuci u neku pozorisnu predstavu da bi mu u narednoj godini rat u BiH (gluho bilo) ili tamo negdje preko brda moglo donjeti par stotina ili neznam koju cifru USA$ ,i kad se mi ili tamo neki pobiju onda dolaze ljudi iz UN da darivaju svoje stare konzerve koje su ti isti koje pomenuh prodali UN (jer njima netrebaju zbog isteka roka trajanja ili zbog probanja novog artikla)karikiram..... pa ce ulagati novce u nas dok nam neiscackaju crno iza zanoktice i sve te novce vrate tamo odakle su ih i poslali al najmanje X 2 i onda ce reci OK sad ste impletimentirali sve te sline dogovore , sporazume, itd, sad mozete zivjeti sami , idemo traziti neke nove "vlahe balije i sokce" ili koga vec i sve tako u krug.
Ovaj post cu isprintati.Nevjerovatno da cujem i neshto ovako zdravo.
Sve je to tako.Zezala sam se da je gripa.Nije nego samo mala nahlada.
Malo je takvih kao ti.Zapravo skoro da i nema vishe normalnog i zdravog
covjeka.Samo je bitno i od zivotnoga znacaja koliko ko koga vishe mrzi.
Gledash utakmicu ili derbi mrznje.Boduje se svaki niski udarac.Drago mi je zbog djece da sam upoznala malo nashe neslane shale i veoma 'zasoljena' razmishljanja.Nishta je Titova tzv.diktatura u poredjenju sa ovom 'slobodom i demokracijom'.
-
oportunist
Nazalost taj tvoj isprintani papir moga posta je i isti ko i sve ovo sto pisem/ o ili sve kontatacije koje saramo iz noci u noc iz novine u novinu iz emisije u emisiju iz foruma u forum svi to citamo ali nista,
htjeo sam nastaviti ono svoje jutrosnje o obali slonovace jer sam napiso nastavice se ali nazalost tema je otisala u tri lijepe PM sa copy paste itd i prepucavanjima , nazalost to nije problem u tim momcima nego u danasnjici , nezelim reci da ljudi koji nas okruzuju nekontaju to , ne oni su itekako svjesni toga i sve kontaju ali ih je nekako strah o tome progovoriti zbog nekog svog unutarnjeg ili ko zna kakvog bijesa , da u njima zaista postoji taj bijes..... neiskaljeni... mozda jer nisu imali vremena da to urade na vrijeme , vrijeme im ukrade im ga neki Radovan, Alija , Mate , svi njihovi postovi su imaju neku pozadinu , nazalost nekad dvosmislenu ali zaista duboku. Da sam psiholog mozda bi to i bolje objasnio....
hvala ti na onom isprintacu i zdrav odavno mi niko nije reko da samo zdrav vidim e mail u profilu imaces mail kad zavrsim
htjeo sam nastaviti ono svoje jutrosnje o obali slonovace jer sam napiso nastavice se ali nazalost tema je otisala u tri lijepe PM sa copy paste itd i prepucavanjima , nazalost to nije problem u tim momcima nego u danasnjici , nezelim reci da ljudi koji nas okruzuju nekontaju to , ne oni su itekako svjesni toga i sve kontaju ali ih je nekako strah o tome progovoriti zbog nekog svog unutarnjeg ili ko zna kakvog bijesa , da u njima zaista postoji taj bijes..... neiskaljeni... mozda jer nisu imali vremena da to urade na vrijeme , vrijeme im ukrade im ga neki Radovan, Alija , Mate , svi njihovi postovi su imaju neku pozadinu , nazalost nekad dvosmislenu ali zaista duboku. Da sam psiholog mozda bi to i bolje objasnio....
hvala ti na onom isprintacu i zdrav odavno mi niko nije reko da samo zdrav vidim e mail u profilu imaces mail kad zavrsim
-
violentjack
To i okolica Vranja..Leskovca su veoma ugrozeni..kao sto su kod nas Hadzici..dok na prostoru zapadne Bosne..nema traga osiromasenom uranijumu
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
U sarajevsku bolnicu na Koševu najteži slučajevi djece se leukemijom dolaze iz Cazina i Bužima!violentjack wrote:To i okolica Vranja..Leskovca su veoma ugrozeni..kao sto su kod nas Hadzici..dok na prostoru zapadne Bosne..nema traga osiromasenom uranijumu
-
violentjack
To si pobrko jarane..jedini dio koji je bio izlozen je bivsa Rsk..tako da ta djeca su sigurno boravila u bivsoj Rsk tada
Cazin je previse naseljen i nigdje ni na Cazinskim novinama ili forumima nije nista pisala o toj pojavi..tako da si pobrko loncice
Cazin je previse naseljen i nigdje ni na Cazinskim novinama ili forumima nije nista pisala o toj pojavi..tako da si pobrko loncice
- PipiDugaDevetka
Nema osiromašenog uranijuma u Bužimu, Cazinu... . U redu, nema.
I dalje tvrdim da najteži slučajevi djece oboljele od leukemije dolaze u bolnicu Koševo iz ova dva grada. Bilo na tv. i u jednom "magacinu" pod naslovom "Od čega umiremo?"
Tvrdim da nema velike opasnosti od DU. Treba istraživati i nađeno ukloniti i dekontaminirati zemlju, biljke i vodu, ali nije toliko opasno da se pravi panika.
I dalje tvrdim da najteži slučajevi djece oboljele od leukemije dolaze u bolnicu Koševo iz ova dva grada. Bilo na tv. i u jednom "magacinu" pod naslovom "Od čega umiremo?"
Tvrdim da nema velike opasnosti od DU. Treba istraživati i nađeno ukloniti i dekontaminirati zemlju, biljke i vodu, ali nije toliko opasno da se pravi panika.
-
RADE
SRPSKU POZDRAVLJAM TEMU
STRAŠNO JE ŠTO ĆE NAS ZBLIŽITI KARCINOM I BOLNICA .
POŠTO SMO BORCI ZA DEMOKRATIJU TO NAM JE NAJDEMOKRATSKIJA ZEMLJA NA SVETU DALA KAO FUNDAMENT DEMOKRATIJE NA OVIM PROSTORIMA
HVALA IM J... IM PAS M...., A MI ĆE MO I DALJE DA SE PREPUCAVAMO KO JE VEĆI I KO JE UPRAVU.
SAMO JEDINA PREDNOST SVEGA TOGA JE ŠTO ĆE OVI PROSTORI SIJATI JEDNOM ČUDNOM SVETLOŠĆU, A TAKODJE I MI .
JEBOTE BIĆEMO ATRAKCIJA!

STRAŠNO JE ŠTO ĆE NAS ZBLIŽITI KARCINOM I BOLNICA .
POŠTO SMO BORCI ZA DEMOKRATIJU TO NAM JE NAJDEMOKRATSKIJA ZEMLJA NA SVETU DALA KAO FUNDAMENT DEMOKRATIJE NA OVIM PROSTORIMA
HVALA IM J... IM PAS M...., A MI ĆE MO I DALJE DA SE PREPUCAVAMO KO JE VEĆI I KO JE UPRAVU.
SAMO JEDINA PREDNOST SVEGA TOGA JE ŠTO ĆE OVI PROSTORI SIJATI JEDNOM ČUDNOM SVETLOŠĆU, A TAKODJE I MI .
JEBOTE BIĆEMO ATRAKCIJA!
-
Mrmak
Ja vise i ne pamtim od kad piskaram o tome i svasta mi nesto nagovore. Jos je mila majka kada kazu da je to sve "prenapuhano".
Zato, pogledaj reportazu o NAMA a koju su napravili Italijani (uzgred, 27 njihovih momaka je umrlo a preko 270 oboljelo nakon ucestvovanja u mirovnim misijama u Sarajevu i na Kosovu.).
http://mrmot.blog.hr
Molte cose nella Bosnia vengono messe a tacere je reportaza prepricana ukratko.
http://www.maglaj.info/audio/mrmot.m3u
Jedna flash-animacija (u kojoj je zaboravljena Bosna) i da je kod nas pobacano 10 tona tih govana.
http://www.bushflash.com/pl_lo.html
Ima toga kol'ko hoces samo treba oci otvoriti.
Sad, sve zavisi od toga sta ko cita. U izvjestaje UNEPA ne treba bas nesto narocito vjerovati i to govori svaka malo ozbiljnija nevladina organizacija (bar u Italiji) obzirom da je i sam UN i te kako korumpiran.
Svi kazu "jok ba, nema opasnosti" ali ljudi i dalje umiru. Od cega? Od ljubicica?
Na osnovu cega?
Kako onda po italijanskim bolnicama zavrsila djeca iz Krajine, Sarajeva i okoline??
Rek'o Alija Tihić da nema opasnosti, direktor Federalne uprave civilne zaštite??
Moze se mirno spavat'?
Ovo su lazi koje se bez zrna obraza i morala proturaju!!
Ako dopustis, ima mnogo drugih, zvucnijih imena sirom svijeta koje tvrde drugacije.
http://www.rainews24.rai.it/ran24/speci ... ittime.htm
http://www.konscious.com/films/features ... ov_02a.ram
http://www.stopnato.org.uk/du-watch/index.htm
http://www.bandepleteduranium.org/modul ... =Web_Links
http://www.bandepleteduranium.org/modul ... link&cid=1
Zato, pogledaj reportazu o NAMA a koju su napravili Italijani (uzgred, 27 njihovih momaka je umrlo a preko 270 oboljelo nakon ucestvovanja u mirovnim misijama u Sarajevu i na Kosovu.).
http://mrmot.blog.hr
Molte cose nella Bosnia vengono messe a tacere je reportaza prepricana ukratko.
http://www.maglaj.info/audio/mrmot.m3u
Jedna flash-animacija (u kojoj je zaboravljena Bosna) i da je kod nas pobacano 10 tona tih govana.
http://www.bushflash.com/pl_lo.html
Ima toga kol'ko hoces samo treba oci otvoriti.
Sad, sve zavisi od toga sta ko cita. U izvjestaje UNEPA ne treba bas nesto narocito vjerovati i to govori svaka malo ozbiljnija nevladina organizacija (bar u Italiji) obzirom da je i sam UN i te kako korumpiran.
Svi kazu "jok ba, nema opasnosti" ali ljudi i dalje umiru. Od cega? Od ljubicica?
Tvrdis??Nema osiromašenog uranijuma u Bužimu, Cazinu... . U redu, nema.
Na osnovu cega?
Kako onda po italijanskim bolnicama zavrsila djeca iz Krajine, Sarajeva i okoline??
Rek'o Alija Tihić da nema opasnosti, direktor Federalne uprave civilne zaštite??
Moze se mirno spavat'?
Ovo su lazi koje se bez zrna obraza i morala proturaju!!
Ako dopustis, ima mnogo drugih, zvucnijih imena sirom svijeta koje tvrde drugacije.
http://www.rainews24.rai.it/ran24/speci ... ittime.htm
http://www.konscious.com/films/features ... ov_02a.ram
http://www.stopnato.org.uk/du-watch/index.htm
http://www.bandepleteduranium.org/modul ... =Web_Links
http://www.bandepleteduranium.org/modul ... link&cid=1
-
violentjack
Previse se uzdas u ,te linkove i na osnovu toga da Nato nije bombardovao zapadnu Bosnu..pogotovo Cazinsku regiju..inace bi bila opsta euforija kad bi to bila istina u Cazinu a nije 
-
violentjack
Ja sam ozracen odavno..jer sam uvijek volio biti uz TV 
-
Cpncku
Hvala vam na linkovima, posebno su poučni. Mnogo sam se iznervirao jer sam samo potvrdio svoje sumnje da su nas Ameri samo iskoristili da se riješe svoga uranijumskog otpada.
Stoga, sve više sam mišljenja da su nam baš Ameri (i umoboloni Nijemci, željni svoje nakazne geopolitičke doktrine: ''Drang nacht Osten'') smjestili rat da bi se riješili svoga otpada. A u ''našim'' balkanskim liderima su pronašli lidere čije bolesne ambicije su iskoristili da zapodjenu rat na ovim područjima. A to su:
Milošević - bolestan za vlasću, inače je poznato da većina Crnogoraca pati od te bolesti. Miloševići su iz Lijeve Rijeke, mjesta u CG nedaleko od Podgorice. Njegova bolest za vlašću na što većoj teritoriji bivše SFRJ je, u sadejstvu sa bolestima druga dva lidera, izazvala rat na prostoru bivše Juge. Inače, pička u duši, žena ga je jebavala k'o sansku kozu.
Tuđman - bolovao od sna o neovisnoj historijskoj Hrvatskoj. Poznato je naime da je Slobi i Franji bilo ponuđeno da SFRJ uđe u EU 1994. ako ne izbije rat, na šta je umobolnik Tuđman kazao: ''Meni je neovisnost Hrvatske najpreči posao!'' Isti bolesnik je rekao da se ponosi što mu žena nije ni Srpkinja ni jevrejka. Čega se pametan stidi, budala se ponosi!
Alija - bolovao od vlastite islamske deklaracije i uloge muslimanskog mesije na Balkanu, ''oca nacije''. Nikada on nije bio Bošnjak, već samo musliman-fundamentalista (ovaj komentar sam pročitao od nekog Bošnjaka na forumu i slažem se sa tim). Čuvena izjava: '' Žrtvovaću mir za nezavisnu Bosnu.'' I žrtvovao je (nešto što nije njegovo, a to je najlakše žrtvovati). Pravi Bošnjaci (barem koliko ja znam) nisu religiozni fanatici, niti im je pretjerano stalo do upražnjavanja najrigoroznijih islamskih običaja. A ovaj luđak Alija ih je htio pretvoriti u Saudijce! I nametnuti isto to ''nevjernicima'', tj. bosanskim Hrvatima i Srbima.
Mate Boban - smiješan lik, inficiran hrvatskim povijesnim snom o Herceg-Bosni i izlasku Hrvatske na Drinu.
Radovan - obolio od srpskih epskih pjesama, srpske veličine i sna o osveti ustašama i Turcima. Samo, ako je htio svetiti se ustašama, zašto nije spalio zapadnu Hercegovinu? Zašto se usmjerio na surogat-ustaše (Bošnjake) a ne na one prave iz Zapadne Hercegovine (Hrvate)? I otkada su Bošnjaci Turci. Nešto nisam primjetio da znaju pričati turski. Uočeni su i siptomi bolesti zvane: ''Ja sam novi Karađorđe ili Njegoš!'' Bolest istorijske epske veličine je veoma karakteristična za planinska područja CG odakle je i Rašo. Nije vjerovao u multietnički život, iako je on itekako postojao u BiH (prije dolaska novopečenih političara, među kojima je i on).
Ratko - slična pojava, obolio od kvazikomunističosrpskočetničkog liderstva. Seljak iz Kalinovika želio se proslaviti kao general: ''Viđu me majko, ne čuvam ovce, ja sam uspio u životu, ja sam đeneral srpski!'' U početku se istakao kao faca koja je spasila Knin, ali posle sve usro ratujući i protiv bošnjačkih civila (Srebrenica, itd). Pravi vojnik ne bori se nikad protiv civila, znači i on je isčašeni ''vojni'' lik!
Gojko Šušak - budalasti ustaša došao iz dijaspore da se oduži domovini. Bolje bi bilo da je ostao i dalje ''dužan'' i da ga nikad nismo vidjeli ovdje. Pametni ljudi se odužuju neimarstvom, a ovaj se odužio varvarstvom!
Naser Orić - napao Kravice i poklao Srbe na Božić. Da je bio pravi musliman, nikada ne bi izvršio pokolj, i to još na Božić! Koilko ja poznajem Kur'an, toga nema tamo (osim u izvrnutim umobolnim glavama). Bolesnik je izazvao gnjev lokalnih Srba što se kasnije odrazilo na višestruko veće egzekucije u Srebrenici.
Mnoge sam ispustio spomenuti jer mi se ne da kucati, ali prepoznaće se oni sami.
Zaključak: svi ovi gore pobrojani umobolnici, u sadejstvu sa umobolnicima - političarima Amerima i Nijemcima su doveli do toga što danas imamo: PORUŠENE ZEMLJE BIVŠE SFRJ PUNE URANIJUMSKIH GOVANA ZAPADNIH ZEMALJA !!!
A kao da se nisu mogli dogovoriti mnogo prije Dejtona, i kao da ih Ameri i Švabe nisu mogli pritisnuti 1991. da se dogovore! E pun mi je kurac zapadnjačkog licemjerstva i balkanske gluposti
A sva tri naroda ga i dan danas puše...
Stoga, sve više sam mišljenja da su nam baš Ameri (i umoboloni Nijemci, željni svoje nakazne geopolitičke doktrine: ''Drang nacht Osten'') smjestili rat da bi se riješili svoga otpada. A u ''našim'' balkanskim liderima su pronašli lidere čije bolesne ambicije su iskoristili da zapodjenu rat na ovim područjima. A to su:
Milošević - bolestan za vlasću, inače je poznato da većina Crnogoraca pati od te bolesti. Miloševići su iz Lijeve Rijeke, mjesta u CG nedaleko od Podgorice. Njegova bolest za vlašću na što većoj teritoriji bivše SFRJ je, u sadejstvu sa bolestima druga dva lidera, izazvala rat na prostoru bivše Juge. Inače, pička u duši, žena ga je jebavala k'o sansku kozu.
Tuđman - bolovao od sna o neovisnoj historijskoj Hrvatskoj. Poznato je naime da je Slobi i Franji bilo ponuđeno da SFRJ uđe u EU 1994. ako ne izbije rat, na šta je umobolnik Tuđman kazao: ''Meni je neovisnost Hrvatske najpreči posao!'' Isti bolesnik je rekao da se ponosi što mu žena nije ni Srpkinja ni jevrejka. Čega se pametan stidi, budala se ponosi!
Alija - bolovao od vlastite islamske deklaracije i uloge muslimanskog mesije na Balkanu, ''oca nacije''. Nikada on nije bio Bošnjak, već samo musliman-fundamentalista (ovaj komentar sam pročitao od nekog Bošnjaka na forumu i slažem se sa tim). Čuvena izjava: '' Žrtvovaću mir za nezavisnu Bosnu.'' I žrtvovao je (nešto što nije njegovo, a to je najlakše žrtvovati). Pravi Bošnjaci (barem koliko ja znam) nisu religiozni fanatici, niti im je pretjerano stalo do upražnjavanja najrigoroznijih islamskih običaja. A ovaj luđak Alija ih je htio pretvoriti u Saudijce! I nametnuti isto to ''nevjernicima'', tj. bosanskim Hrvatima i Srbima.
Mate Boban - smiješan lik, inficiran hrvatskim povijesnim snom o Herceg-Bosni i izlasku Hrvatske na Drinu.
Radovan - obolio od srpskih epskih pjesama, srpske veličine i sna o osveti ustašama i Turcima. Samo, ako je htio svetiti se ustašama, zašto nije spalio zapadnu Hercegovinu? Zašto se usmjerio na surogat-ustaše (Bošnjake) a ne na one prave iz Zapadne Hercegovine (Hrvate)? I otkada su Bošnjaci Turci. Nešto nisam primjetio da znaju pričati turski. Uočeni su i siptomi bolesti zvane: ''Ja sam novi Karađorđe ili Njegoš!'' Bolest istorijske epske veličine je veoma karakteristična za planinska područja CG odakle je i Rašo. Nije vjerovao u multietnički život, iako je on itekako postojao u BiH (prije dolaska novopečenih političara, među kojima je i on).
Ratko - slična pojava, obolio od kvazikomunističosrpskočetničkog liderstva. Seljak iz Kalinovika želio se proslaviti kao general: ''Viđu me majko, ne čuvam ovce, ja sam uspio u životu, ja sam đeneral srpski!'' U početku se istakao kao faca koja je spasila Knin, ali posle sve usro ratujući i protiv bošnjačkih civila (Srebrenica, itd). Pravi vojnik ne bori se nikad protiv civila, znači i on je isčašeni ''vojni'' lik!
Gojko Šušak - budalasti ustaša došao iz dijaspore da se oduži domovini. Bolje bi bilo da je ostao i dalje ''dužan'' i da ga nikad nismo vidjeli ovdje. Pametni ljudi se odužuju neimarstvom, a ovaj se odužio varvarstvom!
Naser Orić - napao Kravice i poklao Srbe na Božić. Da je bio pravi musliman, nikada ne bi izvršio pokolj, i to još na Božić! Koilko ja poznajem Kur'an, toga nema tamo (osim u izvrnutim umobolnim glavama). Bolesnik je izazvao gnjev lokalnih Srba što se kasnije odrazilo na višestruko veće egzekucije u Srebrenici.
Mnoge sam ispustio spomenuti jer mi se ne da kucati, ali prepoznaće se oni sami.
Zaključak: svi ovi gore pobrojani umobolnici, u sadejstvu sa umobolnicima - političarima Amerima i Nijemcima su doveli do toga što danas imamo: PORUŠENE ZEMLJE BIVŠE SFRJ PUNE URANIJUMSKIH GOVANA ZAPADNIH ZEMALJA !!!
A kao da se nisu mogli dogovoriti mnogo prije Dejtona, i kao da ih Ameri i Švabe nisu mogli pritisnuti 1991. da se dogovore! E pun mi je kurac zapadnjačkog licemjerstva i balkanske gluposti
A sva tri naroda ga i dan danas puše...
- PipiDugaDevetka
Nisu oni umobolni, ne, nikako nisu, osim, možda Mladića koji ima sch paranoju militaris-veličina(prema riječima generala R. Smith-a, k-danta UNPROFOR-a)..........pobrojani umobolnici.....
Ni blizu istine, ali ovo je tema o osiromašenom uranu.Cpncku wrote:Alija - bolovao ............................ ...
-
Como_Sarajevo
I sad bi meni trebalo da bude kao žao što su ih izrokali sa uranom
Ma to je nebeski narod,njima uran ništa nemože.E,srbi,srbi.....Davati a ne primati ne može.Ali kako ste zaradili daj bože da "nato"m završi.