Koliko sam vidio, svi stari topici o ovome su pozaključavani
Neki dan čujem da Biden govori da se trebaju pustiti u javnost svi dokumenti o ovom događaju
A da autor teme prvo sam odgovori na ovo pitanje?
U p.m. ostarilo se.problemnatravunu wrote: ↑11/09/2021 08:05 Eto, prošlo je okruglo 20 godina, i gdje smo, dokle smo ?
Koliko sam vidio, svi stari topici o ovome su pozaključavani![]()
Neki dan čujem da Biden govori da se trebaju pustiti u javnost svi dokumenti o ovom događaju![]()
Nema čovjeka koji ne zna što je radio na današnji dan prije 20 godina, 11.09.2001. Meni je tada bio drugi radni dan u bauštelskoj karijeri. Taman se zaposlio dan prije, kad drugi dan, avioni se zabili u "Blizance"... pomislio sam tada "U pičku materinu, nisam se ni zaposlio, sad će izbit rat!"... i izbio je, u Iraku, Afganistanu... itd.
Isti dan, navečer poslije 9, otiša sam na poštu nazvat svoje u Liku. Nisam ima mobitela, neg se tad išlo u poštu koja je imala nekoliko zatvorenih telefonskih govornica. Ni toga danas nema. Mi smo tada sjedili na podu govornice (danas je to debela prošlost) i ako si zvao poslije 21 sat, tarifa je bila smiješno mala. Sjelo bi se na pod, noge digle na staklo... tako da se "dodiruju" sa nogama susjeda iz kabine do. Zna sam iste ljude viđat u govornicama pa bi se i pozdravljali dizanjem ruke... mada nikad riječi nismo prozborili... nit se znali.... znali smo se kroz staklo. I tako... nazovem ja svoje, javi se ćaća, pa ga odma upitam
- Jes vidio ćaća ono sa blizancima u Amerci?
- Koje!?
- Zabili se avioni u blizance!
- Avioni se zabli u djecu!?!?
- Ma ne u djecu... u one dvi zgrade što ih zovu blizanci!
- Nemam ti ja pojma!
- Kako nemaš pojma jebagaja, cijeli svijet otom priča!
- Jebemse za svjet... to donas nije došlo
- Kako nije?
- Nek o bliznacma brine onaj koije napravio... valjda imaju ćaću!
- El ti velim da nisu djeca neg zgrade blizanci!
- Kakes to zgrade bliznaci? Da nisu iste?
- Jesu!
- Gdjes ti vidio 2 iste zgrade???
- Dobro... jebeš zgrade... što ima novog u selu?
- Jebeš selo... pričaj ti kako je tebi na poslu?
I tako sam ja... 11.09.2001. priča sa ćaćom o baušteli...
Jadranko Hodak
Donekle si u pravu, Amerikanci defintivno puno vise govore o ovome.
Masovno uvođenje sugurnosnih kamera na svakom koraku, agencije dobile veće ovlasti da malte ne ljudima zaviriju u bračni krevet bez nekog posebnog razloga a sve pod krinkom prevencije terorizma, random prisluškivanje i presretanje podataka, histerija prema islamu, držanje zatvorenika godinama bez konkretne optužbe...itd. Nisu samo sigurnosne mjere. Direktan kontraefekat tih sigurnosnih mjera je da se u avione ugradio sistem protiv provalnih vrata u kabinu pilota pa smo zbog toga imali onaj slučaj kada se onaj debil Nijemac zabio sa avionom sa svim putnicama, cijeli avion nije mogao razvaliti vrata od pilotske kabine.Dope_Man wrote: ↑11/09/2021 10:42 Mislim da, kad realno sagledamo, jedini sto je direktno promijenjeno je veca sigurnosna kontrola na aerodromima, posebno u Americi.
Ostalo sto se desilo (sukobi po Bliskom istoku, migranti itd...) bi se desavalo, vjerovatno u drugacijem intenzitetu, ali svijet ide svojim tokom i ne bi bio toliko drugaciji.
ma nebitno ja iskreno nemam stav o tome sta je uzrok rusenju tih neboderasherbett wrote: ↑11/09/2021 19:02A blizance je taj zidov kupio tipa mjesec dana prijefoxlife wrote: ↑11/09/2021 18:43 pa zar nisu oni sami izjavljivali da su znali da su pratili one sto su ucili pilotiranje fazoni al jednostavno nije bilo komunikacije
mozda nije bilo dal zbog organizacijskih propusta ili zbog nekih drugih ciljeva pitanje je al su znali i nisu reagovali
sad da li su teorije zavjere te da su to uradili vlasnici blizanaca da bi naplatili stetu dal drzava zbog uvodjenja pracenja dal zbog ratova itd mozemo samo nagadjati
Bome je dooobru lovu dobio za njih
DonieBrasco wrote: ↑11/09/2021 21:44 Nikad nece prava istiina o samom događaju 11. septembra izaci na vidjelo, prije ce da progovore o UFO-ima da nas zaista posjecuje neka vanezemljska civilizacija.
Toliko toga se jednostavno ne uklapa u desavanja na taj dan.