11 Papetovih zmajeva

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

solo1

#1 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

Hajde da se malo zabavimo sastavom fudbalske/nogometne A repke. Predpostavimo (nadajmo se) da ce se Papac vratiti i da ce Pape imati malo bolje ideje o formaciji i u odbrani - pogledajte moj prijedlog.

Koristit cu u zagradi i izmjene..

-----------------Dzeko-----Muslimovic(Ibisevic)---------------
----------------------Misimovic----------------------------------
Salihovic(Medunjanin)-------------------Pjanic(Muratovic)--
----------------------Rahimic-------------------------------------
Papac-------------------------------------Vladavic(Berberovic)-
-----------Spahic-------------------Nadarevic(Jahic)-----------
-----------------Hasagic(Begovic)-------------------------------

Napad: Mislim da treba uigravati kombinaciju Dzeko-Muslimovic, Ibisevic se jos nije vratio u formu koju je imao prije povrede. Ideje? Zec?
Sredina: Mislim da je jako bitno uigravati Misimovica i Pjanica zajedno, a Murat da posluzi dok sve ne bude ok, ako bi Stilic presao u Celtic onda bih i njega ponekad ubacivao na Misketovo mjesto? Za Rahimica treba uskoro traziti rijesenje ne znam koliko bi mozda Jahic mogao na njegovu poziciju (vidim da u Arisu igra DF) ili ovaj momak Damir Coric (Njemacka U-19 kapiten) http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100127053
Odbrana: Povratkom Papca, Salihovic bi dobio vise prostora naprijed, a Spahic bi mogao malo bolje da pokriva sredinu tj. pripomogne Nadarevicu. Nemamo klasicnog desnog beka a rijesenja tipa Vladavica(Berberovica) ili cak Ibricica su se pokazala kao ocajna - sta je sa onim deckom is SVE, dali on igra na poziciji desnog beka? Sigurno ste vidjeli i da Blatnjak igra u FK Moskvi (desnog beka), ja ga se slabo sjecam u dresu repke - misljenja?

Hajde da cujem vase ideje i misljenja, cisto onako da vidimo sta imamo i s' cim raspolazemo.
Nemojte mi samo crnjaka i ubacivanje nekih irelevantnih stvari koje se ne ticu ove teme direktno.

Hvala
Pozdrav :bih:
pOZz

#2 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by pOZz »

Saša Papac se neće vratiti.
shalla

#3 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by shalla »

Papac se neće vratiti ali eto, ako već ideš sa pretpostavkom da hoće onda sastav kao što u nekoj temi već napisah:

-------------------Begović-------------------
Jahić-----Spahić-----Nadarević----Papac
--------Bajramović-----Rahimić-----------
----Pjanić----Misimović-----Salihović----
-------------------Džeko--------------------

Dovoljno ofanzivno a s druge strane nije preofanzivno, imaš dva osigurača (DMC-a) i mislim da bi ovo mogla biti dobitna kombinacija...
cyprus

#4 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by cyprus »

1 A. Begović
2 Dž. Berberović
3 E. Spahić
4 S. Nadarević
5 S. Papac
6 E. Rahimić
7 Z. Misimović
8 M. Pjanić
9 E. Džeko
10 V. Ibišević
11 S. Salihović

12 K. Hasagić
13 S. Jahić
14 D. Damjanović
15 S. Ibričić
16 H. Medunjanin
17 Z. Muslimović
18 S . Zec

Sad za sad, ali ima tu još mnogo kandidata...
solo1

#5 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

shaqqa wrote:Papac se neće vratiti ali eto, ako već ideš sa pretpostavkom da hoće onda sastav kao što u nekoj temi već napisah:

-------------------Begović-------------------
Jahić-----Spahić-----Nadarević----Papac
--------Bajramović-----Rahimić-----------
----Pjanić----Misimović-----Salihović----
-------------------Džeko--------------------

Dovoljno ofanzivno a s druge strane nije preofanzivno, imaš dva osigurača (DMC-a) i mislim da bi ovo mogla biti dobitna kombinacija...
Moram se sloziti da je prilicno dobra formacija - jedino me brine Bajramovic koji je nedavno (ponovo) imao operaciju, cisto sumnjam da ce u skorije vrijeme biti u onoj formi u kojoj ga svi prizeljkujemo, takodjer, ne znam koliko je Dzeko sposoban uraditi nesto SAM u napadu, mislim da mu je potreban jos jedan igrac u shpicu tako da mogu lakse razvuci odbranu a sumnjam da bi neko od ovih ofanzivnih veznih mogao to uraditi, ne znam..
Zmijuga loma

#6 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by Zmijuga loma »

Zar Rahimic nije najavio oprostaj od reprezentacije?
Edin H.

#7 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by Edin H. »

Zmijuga loma wrote:Zar Rahimic nije najavio oprostaj od reprezentacije?

Nije valjda da ce igrati Rahimic umjesto Damira Corica :shock:
E Pape, Pape :x :-) :D
HarnagaHarnaga

#8 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by HarnagaHarnaga »

solo1 wrote:Hajde da se malo zabavimo sastavom fudbalske/nogometne A repke. Predpostavimo (nadajmo se) da ce se Papac vratiti i da ce Pape imati malo bolje ideje o formaciji i u odbrani - pogledajte moj prijedlog.

Napad: Mislim da treba uigravati kombinaciju Dzeko-Muslimovic, Ibisevic se jos nije vratio u formu koju je imao prije povrede. Ideje? Zec?
Sredina: Mislim da je jako bitno uigravati Misimovica i Pjanica zajedno, a Murat da posluzi dok sve ne bude ok, ako bi Stilic presao u Celtic onda bih i njega ponekad ubacivao na Misketovo mjesto? Za Rahimica treba uskoro traziti rijesenje ne znam koliko bi mozda Jahic mogao na njegovu poziciju (vidim da u Arisu igra DF) ili ovaj momak Damir Coric (Njemacka U-19 kapiten) http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100127053
Odbrana: Povratkom Papca, Salihovic bi dobio vise prostora naprijed, a Spahic bi mogao malo bolje da pokriva sredinu tj. pripomogne Nadarevicu. Nemamo klasicnog desnog beka a rijesenja tipa Vladavica(Berberovica) ili cak Ibricica su se pokazala kao ocajna - sta je sa onim deckom is SVE, dali on igra na poziciji desnog beka? Sigurno ste vidjeli i da Blatnjak igra u FK Moskvi (desnog beka), ja ga se slabo sjecam u dresu repke - misljenja?

Hajde da cujem vase ideje i misljenja, cisto onako da vidimo sta imamo i s' cim raspolazemo.
Nemojte mi samo crnjaka i ubacivanje nekih irelevantnih stvari koje se ne ticu ove teme direktno.

Hvala
Oznaceno gore je dovoljno da te se dalje ne cita tako da ne znam o cemu pises, ali mislim da nisam nista pametno propustio.
solo1

#9 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

HarnagaHarnaga wrote:
solo1 wrote:Hajde da se malo zabavimo sastavom fudbalske/nogometne A repke. Predpostavimo (nadajmo se) da ce se Papac vratiti i da ce Pape imati malo bolje ideje o formaciji i u odbrani - pogledajte moj prijedlog.

Hvala
Oznaceno gore je dovoljno da te se dalje ne cita tako da ne znam o cemu pises, ali mislim da nisam nista pametno propustio.
cccc - fuj!
HarnagaHarnaga

#10 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by HarnagaHarnaga »

solo1 wrote:
HarnagaHarnaga wrote:

Hvala
cccc - fuj!
Kakva su ti to CETIRI S cirilicom? Nemoj te fore ovdje da prosipas momcino.
Djokej

#11 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by Djokej »

Ovako, fali nam desno krilo, lijevi bek ako Papac ne dodje.. Bez ova dvije pozicije ne možemo nigdje. Ibričić je bio loš kao desno krilo, on mora otići u neki klub liga 5-ice pa da igra dobro svaku na reprezentativnom nivou.
Naša igra treba da se gradi po krilima jer imamo visoke, rogusne napadače koji igraju odlično glavom. Ne znam kakav bi Pjanić bio kao malo isturenije krilo, jer znam da ima malo problema s odbranom ali opet ima strašan centaršut. Sejad bi igro lijevo krilo, bliže golu, išo na centaršut ili pak ulazio u sredinu i pokušavao nekim šutem matirati golmana. Zadnji vezni, dakako institucija Rahimić, a njegova zamjena solidni Jahić. U napadu bi bio Džeko i malo iznenađenje Muslimović, nekako mi je on puno opasniji od Ibiševića ali to ne znači da ni Iba ne bi dobio šansu. Polušpic i playmaker naravno Miske, zbog dobro poznatih razloga. Na golu Begović, jer brani na vrhunskom nivou u najjačoj ligi svijeta. Štoperski par Spahić i Nadarević. Izmjene, Ermin Zec, Vedad Ibišević, Hasagić, Ibričić, Medunjanin, Pandža. Fali nam odbranbeni igrača, jako puno pa se tako zalažem da se prilika da u prijateljskim utakmicama tom Turčinu, Damiru Čoriću, i ovom malom iz Švedske, napadaču. Ništa nećemo izgubiti ako im se da minut jedan da debituju, i obavezno Cocalić i Torlak u prvoj prijateljskoj utakmici moraju biti pozvani.
solo1

#12 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

Harnaga smanji dozivljaj ili zaobidji temu
agent_zero

#13 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by agent_zero »

Na kojoj poziciji igra onaj momak iz Turske čije je porijeklo iz BiH i hoće da ga nagovore da igra za nas? Piše samo odbrana, a ne piše jel bek ili štoper.
solo1

#14 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

Ja mislim da upravo igra na poziciji desnog beka - nisam siguran...

Evo danas je (Pape) najavio da ide u Skotsku da razgovara sa Sasom P - :bih:
Dammme

#15 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by Dammme »

U dosta stvari u formaciji se slažem s tobom. Kod mene bi to izgledalo ovako

----------------Džeko---------------------Ibišević(Muslimović)

----------------------------Misimović----------------------------

Salihović(Štilić)---------------------------------Pjanić(Ibričić)

----------------------Rahimić(Bajramović)---------------------

Papac--------------------------------------Berberović(Vladavić)

-----------Spahić(Pandža)---------Nadarević(Jahić)-----------

-----------------------Hasagić(Begović)--------------------------

U konkurenciji bi još bili: Zec, Medunjanin, Muratović od ovih čiju formu koliko-toliko pratimo. Od novih imena u A repki: Burić, Blatnjak i još poneko iz ovih liga srednje Evrope i Rusije. Ne znam šta je sa dvojicom "Belgijanaca". Naravno imamo i igrača koji mogu igrati više pozicija. Jahića koji u Arisu čini mi se igra defanzivnog veznog, a mogao bi se upotrijebiti kao lijevi bek, ako se Papac ne vrati. Pjanić može igrati play-a umjesto Misketa, a onda Ibro na desnu stranu. Vladavić, može odigrati i na desnom veznom. Kad saberem ove što im pratimo formu ima ih 22. Čini mi se da to nije malo. Uz ove koje bi trebalo upratiti "česi, rusi itd" i možda ponekog mladog kojeg bi "puhnuli" ovima iz zapadne Evrope, ne čini se toliko loše.
agent_zero

#16 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by agent_zero »

solo1 wrote:Ja mislim da upravo igra na poziciji desnog beka - nisam siguran...
Pih, a nama treba lijevi :-)
solo1

#17 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

agent_zero wrote:
solo1 wrote:Ja mislim da upravo igra na poziciji desnog beka - nisam siguran...
Pih, a nama treba lijevi :-)
Ako dodje Papac onda nam treba desni jer ni Berberovic a ni Vladavic nisu prava rijesenja - ja se nadam i iskreno vjerujem da ce Papac igrati :bih:
s_bjelava

#18 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by s_bjelava »

Djokej wrote:Ovako, fali nam desno krilo, lijevi bek ako Papac ne dodje.. Bez ova dvije pozicije ne možemo nigdje. Ibričić je bio loš kao desno krilo, on mora otići u neki klub liga 5-ice pa da igra dobro svaku na reprezentativnom nivou.
Naša igra treba da se gradi po krilima jer imamo visoke, rogusne napadače koji igraju odlično glavom. Ne znam kakav bi Pjanić bio kao malo isturenije krilo, jer znam da ima malo problema s odbranom ali opet ima strašan centaršut. Sejad bi igro lijevo krilo, bliže golu, išo na centaršut ili pak ulazio u sredinu i pokušavao nekim šutem matirati golmana. Zadnji vezni, dakako institucija Rahimić, a njegova zamjena solidni Jahić. U napadu bi bio Džeko i malo iznenađenje Muslimović, nekako mi je on puno opasniji od Ibiševića ali to ne znači da ni Iba ne bi dobio šansu. Polušpic i playmaker naravno Miske, zbog dobro poznatih razloga. Na golu Begović, jer brani na vrhunskom nivou u najjačoj ligi svijeta. Štoperski par Spahić i Nadarević. Izmjene, Ermin Zec, Vedad Ibišević, Hasagić, Ibričić, Medunjanin, Pandža. Fali nam odbranbeni igrača, jako puno pa se tako zalažem da se prilika da u prijateljskim utakmicama tom Turčinu, Damiru Čoriću, i ovom malom iz Švedske, napadaču. Ništa nećemo izgubiti ako im se da minut jedan da debituju, i obavezno Cocalić i Torlak u prvoj prijateljskoj utakmici moraju biti pozvani.
Slazem se, bez lijevog beka i desnog krila necemo mi nigdje.
Pozicija lijevog krila je diskutabilna, Sejo nije krilo, niti ima brzine niti dribling za tu poziciju. On je majstor mrtve lopte, slobodni udarci i centarsutevi su mu za cistu peticu, ne sjecam se kad je dao gol iz igre ili dobro opucao sa distance. Ipak, moras imati jednog kao njega u timu, zbog taktickih razloga, protivnik ce dvaput razmisliti da li napraviti faul u zoni suta sto otvara mogucnost lakseg prolaska do sesnaesterca i probijanja po bokovima.
Za zadnjeg veznog ne moramo brinuti dok je Rahimic tu, iskustvo i pamet su na njegovoj strani.
Jahic moze biti zamjena za njega u slucaju povrede ili kartona.
Samo me interesuje da li ce Pape igrati sa dva spica ili sa jednim i dva polu spica, to zavisi ko i kako bude igrao na bokovima.
Evo mojih 9 zmajeva (dvije nepoznanice koje Pape mora rjesiti):
Begovic
Jahic Nadarevic Spahic ?

Rahimic (Jahic)

Pjanic (Ibricic) Salihovic (Medunjanin)

Misimovic

? Dzeko

Moramo imati jedno brzo krilo ili jednog brzog, prodornog beka koji zna nabaciti, ja trenutno ne vidim nikoga ko moze igrati tu poziciju. Cuo sam da je mali Zec dobar i brz ali ga nisam nikad gledao.
zecko_kupuz

#19 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by zecko_kupuz »

Ovaaaaaj, to se Jahić oprostio od dresa ili...???? :-) :-)

Ozbiljno sada, nije mi jasno zašto ga (manje-više) svi zamišljaju na klupi. Kakav crni Berberović opet. :P
jeza u ledja

#20 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by jeza u ledja »

s_bjelava wrote:
Pozicija lijevog krila je diskutabilna, Sejo nije krilo, niti ima brzine niti dribling za tu poziciju. On je majstor mrtve lopte, slobodni udarci i centarsutevi su mu za cistu peticu, ne sjecam se kad je dao gol iz igre ili dobro opucao sa distance.
Salihovic u Hoffenheimu igra lijevog veznog u formaciji 4-3-3.
Znaci iza sebe ima beka, ispred sebe ima krilnog napadaca, manje trci vertikalno, ali vise pokriva centar.
U sustini moze igrati lijevo krilo u 4-4-2, ako iza sebe ima Papca.
Na drugoj strani Vladavicu je desno krilo prirodna pozicija, a tu poziciju komotno moze igrati i Pjanic, jer nju nekad igra i u Lyonu. Ali IZA njih je problem. Tamo mogu igrati Berberovic, eventualno Jahic, od ovih poznatih, no bilo bi dobro da je na toj strani neko kalibra Papca, za kojeg sumnjam da ce se vratiti.
Tako da smo rupe na oba beka.

Neko je pitao gore, Bahtijaroglu je stoper.
Nama fale bekovi.
LSD

#21 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by LSD »

Odbrana fali,tu ce Pape imati problema i posla da pronađe adekvatne igrace...Spahić ima kvalitet i odskace od ostalih za klasu....Jahić može u zadnju liniju ali kad nema ko drugi i to je vec improvizacija a to nas krasi otkad postojimo :( ,inace bi trebao na DM igrati.
Ostatak je prosjek ili ispod toga (Berberovic,Mirvic,Mravac,Nadarevic,Pandza,Radeljic...slabo je to i nema tu nekog hajra.
s_bjelava

#22 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by s_bjelava »

Ne vjerujem da Sejo moze odigrati kvalitetno na lijevom krilu sve i da ima Ashley Cole iza sebe, jednostavno on nije taj igrac. Sa ostalim se slazem, oba beka su nam problem, da je naci bar jednog da popuni rupu, Dzemo donekle moze igrati beka iako licno mislim da je Jahic bolji i zahvalniji igrac od njega. Jahic se moze staviti i na zadnjeg veznog ili stopera.
Ja sve nesta kontam da ce Pape odnekle roditi dobrog beka, ko je, sta je, odakle je - potpuno nebitno :thumbup:
:bih: :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#23 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by Dado dijasporitus »

jeza u ledja wrote:
s_bjelava wrote:
Pozicija lijevog krila je diskutabilna, Sejo nije krilo, niti ima brzine niti dribling za tu poziciju. On je majstor mrtve lopte, slobodni udarci i centarsutevi su mu za cistu peticu, ne sjecam se kad je dao gol iz igre ili dobro opucao sa distance.
Salihovic u Hoffenheimu igra lijevog veznog u formaciji 4-3-3.
Znaci iza sebe ima beka, ispred sebe ima krilnog napadaca, manje trci vertikalno, ali vise pokriva centar.
U sustini moze igrati lijevo krilo u 4-4-2, ako iza sebe ima Papca.
Na drugoj strani Vladavicu je desno krilo prirodna pozicija, a tu poziciju komotno moze igrati i Pjanic, jer nju nekad igra i u Lyonu. Ali IZA njih je problem. Tamo mogu igrati Berberovic, eventualno Jahic, od ovih poznatih, no bilo bi dobro da je na toj strani neko kalibra Papca, za kojeg sumnjam da ce se vratiti.
Tako da smo rupe na oba beka.

Neko je pitao gore, Bahtijaroglu je stoper.
Nama fale bekovi.
Konkretno fali nam lijevi bek a dok Salihovic bude odradjivao suspenziju na toj strani ce biti toliko promaje da se ne usudjujem ni pisati. Naravno, pod predpostavkom da se Papac ne vrati kao sto vjerovatno nece.

Neko je govorio da Muslimovic treba u prvi sastav. Iako je opak napadac momak konstantno ima problema sa povredama. S druge strane nemislim da je Ibisevic uopste u losoj formi. Jedan je od najboljih napadaca Hoff-a a kako je kompletan tim u behutu nemoze Vedo sam da vuce kola. Ipak nije Dzeko ali da Zec pored njega ima prednost je suplja. U rotaciji sa Muslimovicem imamo opak napad.

Sredina je isto za pozeljeti i nadam se da Pape nece furati istu foru kao i Ciro sa Muratovicem i Ibricicem. Pjana i Miske moraju biti rezervisano mjesto u startnoj postavi. Salihovic ce tu uletiti kao treci kad rijesimo pitanje beka a u medjuvremenu ima i Medunjanin.

Pored suplje odbrane imamo deficit i u defanzivnom veznom. Rahimic ima godina i nece moci jos dugo povuci a nema on vise ni snagu ni kondiciju koja se zahtijeva na tom nivou. Bajramovic je isto proklet sa povredama tako da jednostavno neznam sta je dugorocno rjesenje. Mozda probati Cocalica na par prijateljskih.

Svi znamo kakva nam je odbrana. Nadam se da ce ili Papac ili onaj Turcin pristati da igraju inace ce nam svaka utakmica na toj liniji biti "halali Huso mater".

Neznam zasto jos neko forsira Hasagica pored Begovica. Bolje biti mlad i perspektivan drugi golman u Premijer ligi nego prvi, vjecito povrijedjeni, u Turskoj.
solo1

#24 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by solo1 »

Posto smo sigurni da Salihovic nece nastupati pola kvalifikacija zbog kazne - to mijenja citavu situaciju!

- Ok - shvatili smo da u napadu osim Dzeke nema niko ko je u posebno dobroj formi, zasto nebi pokusali sa 4-5-1 i tako zatvoriti bolje odbranu a u isto vrijeme pojacati napad sa polu-spicevima Pjanicem i Misketom
- Medunjanin i Vladavic na krilima (obojici prirodne pozicije ali nisu standardni koliko ja znam :sad: )
- odbrana Jahic ako ne bude htio Papac na poziciju lijevog beka a Berberovic desno.
- ako pristane Papac onda Jahica desno (kakav god je sigurno je kvalitetniji od Berberovica na toj poziciji
*** bez povreda (izuzetak Bajramovic) i samo sa jednom suspenzijom jedva da se moze "sklepati" ekipa :shock:

------------------Dzeko------------------------
-----Miske--------------------Pjanic----------
Medunjanin----------------Vladavic(Muratovic-Ibricic)
----------------Rahimic------------------------
Papac(Jahic)---------------Jahic(Berberovic)
--------Spahic--------Nadarevic(Bahtijaroglu?)
------------------Begovic-----------------------

Komentari - ideje?
agent_zero

#25 Re: 11 Papetovih zmajeva

Post by agent_zero »

I kako je protekao Papetov razgovor s Papce? Piši propalo opet ili...?
Post Reply