11.9 u Kur'anu piše

Rasprave o vjerskim temama.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

al si se neshto zhalio da si hafifan, jutros, pa ti preporuchujem sport (kladionice, bobi), da ne ode na plutja ;)
TurboDiesel

Post by TurboDiesel »

.
Last edited by TurboDiesel on 05/08/2009 19:45, edited 1 time in total.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Kada bi normalno osobu pitali, našta pomisli kada mu se kaže 11 9 zgrada normalno da ce odma odgovorit WTC 11.9.

Ali kada se kaže da to stoji u Kur'anu, onda nemogu da vjeruju.
Ne samo to, pored datuma i stoji informacija koja zgrada sa 110 spratova.

Dali je od WTC Arhitekt planiraó zgradu pomocu Kur'ana i zato napravio 110 spratova?

Imaju stvari koje se nemogu objasnit, samo vjerovat.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Prije bih rekao ima stvari koje sebi ne zhelimo objasniti, dobar primjer su ti birachi u Americi, koji jednostavno odbishe da shvate da je Bush piece of shit.
zanzibar

Post by zanzibar »

Bosnjak aga... Ne cini od islama religiju sklonu mitologiji i nagadjanju... Islam je jednostavan zivotni putokaz kojeg ljudi vole zakomplikovati... Zato to 11.9 nema smisla, nicim dokazano... Sve je u sferi pretpostavke... U nadi da ces razumjeti imas sellam od zanzibara :)
livadic

Post by livadic »

Prije bih rekao ima stvari koje sebi ne zhelimo objasniti, dobar primjer su ti birachi u Americi, koji jednostavno odbishe da shvate da je Bush piece of shit.

-------------------------------

zasto je bush ... :shock:

... *piece of shit* ... :roll: :roll: :roll:

:D

sa ovom konstatacijom se ipak ne mogu sloziti ... ;)

:D

;)
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Ništa nema slućajno na svijetu.
Engram::X

Post by Engram::X »

zanzibar wrote:Bosnjak aga... Ne cini od islama religiju sklonu mitologiji i nagadjanju... Islam je jednostavan zivotni putokaz kojeg ljudi vole zakomplikovati... Zato to 11.9 nema smisla, nicim dokazano... Sve je u sferi pretpostavke... U nadi da ces razumjeti imas sellam od zanzibara :)
Slazem se...
Panasonic

Post by Panasonic »

TDi i ostali gmizavci iz kanalizacije (da ne bude diskriminacije, ima tu i krpelja),

Vidim da ne kontate o cemu pricam, ali ima vremena, skontat ce te.
Ali stvar je u tome sto oni sada dodju na ovaj topic, i pricaju o necemu o cemu pojma nemaju seljaci.
Nikada niste ni vidjeli uzivo Kur'an a tu nesto pametujete,a kamo li da ste jednu rijec iz njega procitali jazavci jedni.
Dokazano je da su neki dogadjaji zapisani bili, a to sto nisu upuceni zohari to je vec druga stvar, i onda dodju i vrijedjaju svom silom i jos spominji (gledaj ovo sada) da mi-ja ne postujemo Kur'an tj. oni nas uce da je to casna Knjiga. Hajde bjezite odavde, ako imate sta pametno reci o ovome bujrum,a ako ne nemojte zachatavati temu i povucite se u svoje jazbine.
nebi

Post by nebi »

Panasonic,religiozno ludilo se najlakse lijeci dobrim sexom.
sport billy

#36 Re: 11.9 u Kur'anu piše

Post by sport billy »

Re: 11.9 u Kur'anu piše
zar je Kur´an tako trivijalan...

stvarno, vi tzv. vjernici sami pravite segu od svoje svete knjige a i vjere uopste...zalosno je da ja kao ateista to primjecujem, a da se ne javi niko ko se buni zato sto se sprdate i sa islamom i vasom svetom knjigom
nebi

Post by nebi »

Daj,billy,kakvo javljanje...vidis da Parasonic ujeda kad zamirisu argumenti.
sport billy

Post by sport billy »

nebi

procitah prvih par komentara , pa ja ko prstom u govno :roll:

a i slazem se, dobar sex je lijek za sve :oops:
Dance_Of_Death

Post by Dance_Of_Death »

BosnjakAga wrote:Kada bi normalno osobu pitali, našta pomisli kada mu se kaže 11 9 zgrada normalno da ce odma odgovorit WTC 11.9.

Ali kada se kaže da to stoji u Kur'anu, onda nemogu da vjeruju.
Ne samo to, pored datuma i stoji informacija koja zgrada sa 110 spratova.

Dali je od WTC Arhitekt planiraó zgradu pomocu Kur'ana i zato napravio 110 spratova?

U Kur'anu se govori o rušenju lažne bogomolje i uništenju lažnog poslanika, a ne o WTC-u. Ovo je jedno mišljenje o kojem sam čitao.
usput : nemogu = NE MOGU ( više puta )
dali = DA LI
odma = ODMAH
objasnit= OBJASNITI
Jako je lijepo što idiota poput Bin Ladena kuješ u zvijezde, divota jedna.
5000 nedužnih pogine, a tebi Bin Laden i njegovi fanatici heroji. Samo nek 'tvoji' ne ginu, a za druge ništa vrijednije i ništa manje vrijedne žrtve baš te briga.
kozarac

Post by kozarac »

...ja budale... :D :D :D
cowboy

Post by cowboy »

Panasonic wrote:TDi i ostali gmizavci iz kanalizacije (da ne bude diskriminacije, ima tu i krpelja),

Vidim da ne kontate o cemu pricam, ali ima vremena, skontat ce te.
Ali stvar je u tome sto oni sada dodju na ovaj topic, i pricaju o necemu o cemu pojma nemaju seljaci.
Nikada niste ni vidjeli uzivo Kur'an a tu nesto pametujete,a kamo li da ste jednu rijec iz njega procitali jazavci jedni.
Dokazano je da su neki dogadjaji zapisani bili, a to sto nisu upuceni zohari to je vec druga stvar, i onda dodju i vrijedjaju svom silom i jos spominji (gledaj ovo sada) da mi-ja ne postujemo Kur'an tj. oni nas uce da je to casna Knjiga. Hajde bjezite odavde, ako imate sta pametno reci o ovome bujrum,a ako ne nemojte zachatavati temu i povucite se u svoje jazbine.

Panasonic, deder mi provjeri kad cu povisicu dobit', ova sefica suti k'o zalivena... :D
detektor

Post by detektor »

:D :D :D
kajboj
ima i to pise samo treba znat procitat
naso sam ja ima slovo b i onda par redaka ispod dvaput slovo r na 36 strani
iz toga se da procitat jasno i logicno sljedece:
cowboy,povisenje plate 1.1.2005 za 100 eura
ko to nemere razaznat glup je i jazavac je
cowboy

Post by cowboy »

detektor wrote::D :D :D
kajboj
ima i to pise samo treba znat procitat
naso sam ja ima slovo b i onda par redaka ispod dvaput slovo r na 36 strani
iz toga se da procitat jasno i logicno sljedece:
cowboy,povisenje plate 1.1.2005 za 100 eura
ko to nemere razaznat glup je i jazavac je
E, jesam jazavac...onaj Nusicev je mala maca
light_25

#44 Re: 11.9 u Kur'anu piše

Post by light_25 »

BosnjakAga wrote:Sura 9 At-Tawba

110. Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.

http://www.islambosna.com/stranica.php? ... tegorija=1

WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9

Interesatno prvi put cujem!
Panasonic

#45 Re: 11.9 u Kur'anu piše

Post by Panasonic »

sport billy wrote:
Re: 11.9 u Kur'anu piše
zar je Kur´an tako trivijalan...

stvarno, vi tzv. vjernici sami pravite segu od svoje svete knjige a i vjere uopste...zalosno je da ja kao ateista to primjecujem, a da se ne javi niko ko se buni zato sto se sprdate i sa islamom i vasom svetom knjigom
Ateisti smatraju da je Islam isto što i svaka druga religija. Materijalisti pogotovo. To je za njih izvan diskusije. Kako je materijalizam isključiv, to je on u iste okvire strpao i Vjeru, ­istinsku objavljenu vjeru u jednog Boga, i sve religije, i politeizam, i animizam, i totemizam, i vračanje, proglasivši ih sujevjerjem, i kao takve, odbacio ih. Ovakav odnos prema vjeri upravo je nenaučan, a posebno prema Islamu nepravedan, na isti način kao kad bismo usporedili medicinu sa šarlatanstvom, hemiju s alhemijom, a astronomiju sa astrologijom.
Panasonic

Post by Panasonic »

Ateizam je potpuno nemoćan u sudaru s ovakvim učenjem. Ateista može samo da kaže: "To su bajke i priče naroda, koji su bili i prošli"; ali...to nije dokaz. On može samo da sumnja, da ne vjeruje. On uzmiče, ali svoju sumnju utvrđuje posrednim putem:

"Ako je Bog stvorio ovaj svijet, ko je Njega stvorio? Ako je neko morao da stvori svu ovu stvarnost, ko je onda stvorio toga Stvaraoca?"

Dakle, ateista dozvoljava sebi da je ovaj svijet bez svoga stvoritelja, a da traži da bi Bog religije morao imati svog stvoritelja, i on to naziva logikom! Ateista će na ovo ogorčeno odvratiti da vjernik smatra za nužno, a ne on, da sav ovaj materijalni svijet ima svoga Tvorca, pa sad traži neka to pravilo primijeni i na 'svog' stvaraoca.

Nemorate odgovarati jer i tako cim otvorite usta lajete neke stvari bez dokaza.
Panasonic

Post by Panasonic »

Ateista bi, možda, još najradije i priznao da je Bog religije sve ovo stvorio samo kad bi imao načina da Ga poslije ukloni.
:lol:
http://www.mm.co.ba
ViTeZ93

Post by ViTeZ93 »

ovu temu treba izbrisati, jer nema smisla djelimicno je sport billy u pravu kada kaze da je ovo kao ismijavanje, doduse mada znam da nije bila losa namjera kada je se tema postavljala ali ovo je bukvalno shvacanje svete knjige, i taj ajet koji asocira na "zgradu" nema nikakve veze sa WTC, prije nego sto postavite ovakvu temu i razvijete konverzaciju oko Kur'anskih ajeta prelistajte malo Tefsir (tumacenje Kur'ana)!
Guento

Post by Guento »

Idioti, ne kompromitujte Boziju knjigu svojim plitkim tumacenjima i asocijacijama!
11/9! :? Nevjerovatno cime se ljudi nece bavit! :x :x :x Sjooo...
light_25

Post by light_25 »

dali zna ko sta vise oko broja 19 i Kurana?
Post Reply